Skip to Content

FN - Címoldal

Tartalom átvétel
Friss hírek - Tiszta tartalom
Frissítve: 9 perc 29 másodperc

VV9: Nagy lesz a baj, ha az UFO-k hallották VV Zsuzsu “szófa-rökamé” dilemmáját

11 perc 38 másodperc

A ValóVilág legutóbbi adásában bebizonyosodott: világméretű csúcsértekezleteken nem hallunk kérdéseket olyan fontos témákban, mint a szófa és a rekamié közti különbségek ecsetelése volt a villában.

A villa nappalijában ülve VV Adri arra jutott, ők bizony egy szófán foglalnak helyet.

Miért lenne szófa?

— tették fel a villatársak a kérdést.

Mert szófa

— semmisítette meg őket érveivel Adri.

A többiek ettől függetlenül is úgy vélték, Adri nem látott még szófát, meg vidékeken amúgy se így néz ki, ecsetelték a srácok.VV Zsuzsu aztán pontot tett az ügy végére:

Ha a régi stílust vesszük, akkor nekem inkább rökamés amúgy.

VV Roli szerint ez nem lehet rekamié, ugyanis annak két része van, Zsuzsu ebben egyetértett, de inkább heverő-szerűnek tartja. VV Krisztián pedig nyelvészeti magasságokba lépett, és megkérdezte Zsuzsutól, hogy ez egy francia szó-e — mármint a rekamié?

VV Zsuzsu úgy vélte:

Asszem, ja!

Az alábbi videót megnézve Ön is pontot tehet a kérdésre, avagy szófa vagy rekamié látható a villában?

Kiemelt kép: RTL Klub

Kategóriák: Friss

Ők szólalnak fel a ma esti Kossuth téri tüntetésen

27 perc 3 másodperc

Megírtuk, a szerdai és a csütörtöki után pénteken is tüntetést szerveznek a Kossuth térre a rabszolgatörvény elfogadása miatt.

Krasznahorkai Emma, a demonstráció szervezője a Facebook-eseményben közzétett posztjában közölte, hogy rajta kívül felszólal majd

 • Szíjártó Imre, a CEU hallgatója,
 • Kunhalmi Ágnes (MSZP),
 • Tordai Bence (Párbeszéd),
 • Vadai Ágnes (DK),
 • és Schmuck Erzsébet (LMP).
Összeállt a kép a Fidesznél: a tüntetők le akarják járatni Magyarországot A párt kommunikációs igazgatója arra jutott, hogy Soros György.

Kiemelt kép: MTI/Balogh Zoltán

Kategóriák: Friss

Veszélyes fegyveres rablókat keres a rendőrség – videó készült róluk

28 perc 15 másodperc

A Pest megyei nyomozók a felvételen látható személyek azonosításához kérik az állampolgárok segítségét egy csoportosan, fegyveresen elkövetett rablással összefüggésben.

A nyomozás adatai szerint a jelenleg még ismeretlen elkövetők Törökbálinton lévő telephelyen hivatalos eljárást színlelve megállítottak egy járműszerelvényt, majd annak vezetőjét több millió forint értékű készpénz átadására kényszerítették.

A bűncselekményt elkövető három személyről felvétel áll rendelkezésre.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kérik, hogy aki felismeri a felvételen látható személyeket vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Rablási Alosztály 06-1/443-5120-as hívószámán, vagy hívja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központját a 06-1/236-2883-as telefonszámon. De az is elég, ha felhívja az ismert segélykérő számok valamelyikét.

Kategóriák: Friss

Az ÁSZ állítja, a Momentum és a Párbeszéd nem volt együttműködő

31 perc 57 másodperc

Az Index cikke alapján megírtuk, hogy bukhatja az állami támogatását, vagyis lényegében a megszűnés szélére kerülhet két ellenzéki párt, a Momentum és a Párbeszéd, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ugyanis olyan jelentéstervezetet küldött a két pártnak, amely szerint nem tudtak szabályszerűen elszámolni a kampánypénzek költésével, mert elérhetetlenek az ÁSZ ellenőrei számára.

A Momentum valótlanságnak tartja, hogy szabályszerűtlenül használta volna fel a kampánypénzeket. Próbálták többször is telefonon és e-mailen kapcsolatba lépni az ÁSZ illetékeseivel, és jelezték nekik azt is, hogy megváltozott a székhelyük. Ugyanez volt a probléma a Párbeszédnél is.

Az ÁSZ pénteken közleményt adott ki az ügyben, amelyben azt állítják, hogy a pártok nem reagáltak az ÁSZ megkeresésére.

Ellentétben a cikkben tett állítással a Momentum nem bocsátott az ÁSZ rendelkezésére semmilyen a kampánypénzek szabályszerű felhasználását igazoló bizonyítékot, szerződéseket, számlákat, bizonylatokat.

A számvevőszék tájékoztatása szerint az idei országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése folyamatban van, köztük a két említett párt költéseinek ellenőrzése is. Az ÁSZ értékeli a két párt észrevételeit és ez alapján a megállapításait jelentésekbe foglalja, amelyeket az ellenőrzések lezárását követően hoz nyilvánosságra.

Az ÁSZ leszögezi: az ellenőrzött szervezetek részére megküldött jelentéstervezetek, valamint az abban lévő számvevőszéki megállapítások nem nyilvánosak, azokat kizárólag az ÁSZ jogosult nyilvánosságra hozni. Aki mégis nyilvánosságra hozza azokat, jogosulatlan adatkezelést valósít meg, ezért az ÁSZ a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordul.

(MTI)

Kiemelt kép: 24.hu/Bielik István

Kategóriák: Friss

Szex a gízai nagy piramis tetején: letartóztattak két embert

36 perc 41 másodperc

Mint arról korábban beszámoltunk, az egyiptomi főügyészség vizsgálatot indított egy a helyi sajtóban „pornóvideóként” jellemzett videó miatt, amin azt látni, hogy egy pár szeretkezik a gízai nagy piramis tetején. A kérdéses felvételt egy dán fotós, Andreas Hvid tette közzé YouTube-csatornáján. A felvétel törölve lett, de több másolata is megtalálható a videómegosztó oldalon.

A The Guardian most arról ír, hogy az egyiptomi hatóságok őrizetbe vettek két embert, akik segítettek feljutni a párnak a piramis tetejére.

A belügyminisztérium közölte, letartóztattak egy tevegondozót, aki állítólag 4000 egyiptomi fontért, átszámítva valamivel több mint 60 ezer forintért segített az akcióban. Az Ahram hírügynökség pedig úgy tudja, hogy kattant a bilincs egy nő kezén is, aki közrejátszott az üzlet megvalósításában.

Az ügyben tovább tart a nyomozás.

A piramist csak egy bizonyos magasságig szabad megmászni, és délután öt óra után teljesen le van zárva a látogatók elől. A helyet ekkor már járőröző rendőrök védik.

Hvid a Ekstra Bladet dán bulvárlapnak elmondta, hogy évek óta meg akarta mászni a nagy piramist, és az is izgatta már egy ideje, hogy ott pucér fényképet készítsen. Egyben sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy sokakat feldühített a videója, de kiemelte, hogy sok egyiptomitól kapott pozitív visszajelzést.

A férfi korábban azt is közölte, hogy már Ázsiában utazgat, és most egy ideig távol marad Egyiptomtól.

Kategóriák: Friss

Miérteket keresünk Anne Hathaway és Samuel L. Jackson ruhái miatt

44 perc 46 másodperc

December 13-án volt a To Kill A Mockingbird (magyarul: Ne bántsátok a fekete rigót!) című Broadway-darab bemutatója New Yorkban, Anne Hathaway és Samuel L. Jackson pedig érthetetlen viseletben érkeztek a vörös szőnyeges eseményre.

Konkrétan úgy festettek, mint akik nagyszüleik gardróbjából kaptak volna elő gyorsan valami ruhát. Samuel L. Jackson karácsonyi manós sapkáját illetően újabb két dolog miatt vakarjuk a fejünket:

 • miért kellett a sapka?
 • miért csak félig vette fel?
Fotó: John Lamparski/Getty Images Fotó: John Lamparski/Getty Images Magyarul is gonoszkodik Samuel L. Jackson Szinkronos előzetes érkezett az Üveghez, A sebezhetetlen és az Összetörve folytatásához.

Kiemelt kép: John Lamparski/Getty Images

Kategóriák: Friss

Egy soha nem látott Budapesten játszódik az új magyar vígjáték

45 perc 43 másodperc

Pesti balhé címen készül Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező első mozifilmje, melyben az egyik főszereplő Budapest lesz.

„A főváros kiemelt szerepet játszik a filmben. Jellegzetesen nagyvilági helyszíneken forgatunk: exkluzív szállodákban, budai villákban és a város ikonikus pontjain, ebből áll majd össze egy – a reményeink szerint – korábban még soha nem látott Budapest” – mondta Lóth, aki a film forgatókönyvét Kis-Szabó Márkkal és Inotay Ákossal közösen jegyzi.

A történet öt gyerekkori barátról szól, akiket 20 év kihagyás után újra összehoz életük legőrültebb és legkockázatosabb kalandja: a „pesti balhé”.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás, operatőre Balázs István Balázs lesz.

A Filmalap által 327 millió forinttal támogatott Pesti balhé forgatása a tervek szerint tavasszal kezdődik, a film jövőre lesz látható a mozikban.

Kiemelt kép: Magyar Nemzeti Filmalap

Kategóriák: Friss

A sport halála, ha nem értékelhető önmagában a Vidi EL-szereplése

47 perc 53 másodperc

Kezdjük a teljes képpel: a Vidi július 10-e óta tartó európai kupamenetelése során összesen 14 mérkőzést játszott, mérlege pedig pontosan ötvenszázalékos – négy győzelem és négy vereség mellé hat döntetlen párosul. Emberemlékezet óta nem láttunk egyrészt ennyire hosszú, másrészt ennyire kiegyensúlyozott szereplést magyar csapattól nemzetközi szinten.

A MOL Vidi Európában:

Győzelem
FC Dudelange (otthon) 2-1; Ludogorec Razgrad (otthon) 1-0; PAOK Szaloniki (idegenben) 2-0; PAOK Szalonoki (otthon) 1-0.
Döntetlen
FC Dudelange (idegenben) 1-1; Ludogorec Razgrad (idegenben) 1-1; Malmö FF (idegenben) 1-1;
Malmö FF (otthon) 0-0;
AEK Athén (idegenben) 1-1;
Chelsea FC (otthon) 2-2.
Vereség
AEK Athén (otthon) 1-2;
BATE Boriszov (otthon) 0-2;
Chelsea FC (idegenben) 0-1;
BATE Boriszov (idegenben)  0-2.

Hogy az eredménysort súlyozni tudjuk, nem árt végigvenni, mire vitték a Vidi ellenfelei az idei sorozatokban.

A papíron legkönnyebbnek látszó rivális, a luxemburgi Dudelange is feljutott például az Európa Liga főtáblájára, hogy aztán ott a Milan-Olympiakosz-Betis csoportban is elcsípjen egy pontot a később továbbjutó spanyolok ellen az első fordulóban (0-0).

A bolgár Ludogorec szintén ott volt az EL legjobb 48 csapata között, igaz, a Leverkusen-Zürich-Larnaca csoportban végül csalódást okozott, és győzelem nélkül, utolsóként zárt (4 ponttal, 0-4-2-es mérleggel).

A svéd Malmö ellenben még mindig versenyben van, miután második helyen végzett csoportjában a belga Genk mögött, megelőzve a török sztárcsapat Besiktast (amelyet egyébként oda-vissza legyőzött a csoportban), és ezzel továbbjutott.

A serpenyő másik tálcájában ellenben ott az AEK Athén, amely a BL-főtábla talán leggyengébb csapatának bizonyult: a görögök mindössze két rúgott góllal, hat meccsből hatot elveszítve, mínusz 13-as gólkülönbséggel végeztek csoportjuk utolsó helyén, megmutatva ezzel, nagyjából mi várhatott volna a Vidire a legrangosabb sorozatban.

A fenti eredménysorra pillantva jól látszik, hogy a mindvégig kiegyensúlyozottan teljesítő, komoly, nagy különbségű vereséget egyetlen alkalommal sem szenvedő Vidi két hazai vereség miatt maradt le a még nagyobb bravúr végrehajtásáról. Először augusztusban, az AEK ellen vívott BL-playoff meccsen szalasztott el nagy esélyt a csapat (Huszti korai, igaz, jogos piros lapjától sem függetlenül), majd másodszor szeptember 20-án a BATE ellen, amikor napokkal a Lazovics-balhét követően bántóan sima, 2-0-s pofonba szaladt bele. Ha utóbbi meccsen legalább az iksz megvan, a Vidi jó eséllyel most a tavaszi folytatásra készülhetne – magyar csapat 2003 óta nem hajtott végre hasonló bravúrt az európai kupasorozatokban.

Ezzel együtt a Vidi menetelése jó eséllyel pályázik a magyar futball utóbbi tizenöt évének legnagyobb klubsikere címre.

Mondjuk is, miért:

Egyrészt, mert a fehérváriak összesen 9.5 pontot szereztek az európai koefficiens-listán.

 • Ezzel az összeurópai listán megelőztek olyan csapatokat, mint a Villarreal (8.0), a Hoffenheim (7.0), a Burnley (3.5), a Lazio (6.0), az Atalanta (3.5), a Marseille (1.0), a Feyenoord (0.5), vagy a Monaco (5.0),
 • illetve bebiztosították azt is, hogy egy esetleges jövő évi európai kupaszereplés esetén az EL-selejtezőkör harmadik fordulójáig jó eséllyel kiemeltként sorsolják melléjük az ellenfeleket. Magyarul: míg idén három bravúrra volt szükségük a csoportkörös szerepléshez, jövőre ehhez papíron akár egyetlen egy is elég lehet.

Másrészt, mert az a hét pont, amelyet a Vidi az Európa Liga főtábláján gyűjtött, magyar csapattól a valaha volt legtöbb egy európai kupasorozat csoportkörében.

Itt van az eddigi próbálkozók sajnos nem hosszú eredménysora:

1, Ferencváros, BL, 1995/1996:

 • vs. Ajax (1-5, 0-4)
 • vs. Real Madrid (1-1, 1-6)
 • vs. Grasshoppers (3-3, 3-0)

Összesen: 6 meccs, 1-2-3 (9-19), 5 pont

2, Ferencváros, UEFA-kupa, 2004/2005:

 • vs. Feyenoord (otthon) 1-1
 • vs. Schalke 04 (idegenben) 0-2
 • vs. FC Basel (otthon) 1-2
 • vs. Hearts (idegenben) 1-0

Összesen: 4 meccs, 1-1-2 (3-5), 4 pont

3, Debreceni VSC, BL, 2009/2010:

 • vs. Fiorentina (3-4, 2-5)
 • vs. Liverpool (0-1, 0-1)
 • vs. Lyon (0-4, 0-4)

Összesen: 6 meccs, 0-0-6 (5-19), 0 pont

4, Debreceni VSC, EL, 2010/2011:

 • vs. Metaliszt (0-5, 1-2)
 • vs. PSV (1-2, 0-3)
 • vs. Sampdoria (2-0, 0-1)

Összesen: 6 meccs, 1-0-5 (4-13), 3 pont

5, Videoton FC, EL, 2012/2013:

 • vs. FC Basel (2-1, 0-1)
 • vs. Sporting CP (3-0, 1-2)
 • vs. Genk (0-1, 0-3)

Összesen: 6 meccs, 2-0-4 (6-8), 6 pont

A dolog persze távolról sem ilyen egyszerű. Korábban éveken keresztül ostoroztuk a magyar klubokat azért, mert a kiemelt kormányzati figyelem és az állami vállalatok hathatós támogatása ellenére sem voltak képesek nemzetközi eredményeket elérni (a Vidi legutóbb hat éve járt az EL főtábláján, azóta megfordultak ott finn, moldáv, kazah, azeri és macedón csapatok is többek között).

Ilyen módon most felmerül a kérdés: nem az-e a minimum, hogy egy olyan vaskosan dotált klub, mint a MOL Vidi (amely most már nevében is a magyar gazdaság egyik zászlóshajóját hirdeti), európai szinten is megvillantja kivételezett helyzetéből fakadó erényeit? Hát, nem.

Valójában ugyanis a Vidi helyzete csak idehaza kivételezett. Értjük, hogy jelentős mennyiségű közpénz, értjük, hogy lélegeztető gépre váltva mindez vérlázító, de ha csak és kizárólag a sportszakma oldaláról nézzük a kérdést (és honnan máshonnan nézhetné a sportrovat?), akkor azt kell megállapítsuk, hogy mindaz, ami belpolitikailag és költségvetésileg – pláne morálisan – napi szintű vitát generál a közbeszédben, mindaz iparági összevetésben, az európai porondon aprópénz. Lepkefing, zacc.

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu

A Vidi FC a nemzetközi színtéren a magyar nemzetgazdaság hathatós segítségével együtt is mindössze cincogó kisegér. Az idei sorozatban öt olyan ellenféllel kellett megmérkőznie a csapatnak, amely lényegesen nagyobb költségvetésből dolgozik nála, és amelyik lényegesen jobb játékoskerettel rendelkezik. Innentől kezdve akárhonnan nézzük:

a Vidi FC menetelése igenis sportszakmai siker, komoly futballeredmény.

Nem pusztán a lehetőségek kihasználása, nem olyasféle minimum, amit az ember a magyar futball támogatásáért cserébe természetes egyértelműséggel várhat el. Sokkal inkább konkrét siker, a klub szakmai munkáját dicsérő eredmény. Bravúr. Olyasmi, ami ritkán jött össze magyar csapatoknak az elmúlt évtizedekben. Olyasmi, amit sportszempontból kötelező értékelni. Aki ugyanis ezt a sikert degradálja, értéktelennek nevezi, a minimálisan elérendő cél kipipálásaként jellemzi, nem ért a futballhoz, nincs tisztában a nemzetközi erőviszonyokkal, és azzal sem, hogy ma a piacon a csapatra fordítható pénz milyen mértékben diktál. És ebből a szempontból nem a származási helye, hanem a mennyisége a lényeges.

Ettől függetlenül tény, hogy a mai magyar futballt – de 1946-tól, azaz az elmúlt bő hetven évben bármikor – szinte lehetetlen elválasztani a politikai hátszéltől. Ezért lehetséges, akad, aki képtelen lelkesedni az eredményekért – főképp azért, mert ne feledjük, a Vidi nem a magyar akadémiák termelőképességnek hála, hanem jórészt idegenlégiósok alkalmazásával érte el bravúrjait, a sikernek ilyen módon a magyar futball általános állapotához, pláne jövőjéhez kevés köze van –, és az adott társadalmi, politikai helyzetben elfogadhatatlannak tartja, hogy a pőre sportszakma alapján ítéljük meg egy kiemelten támogatott klub eredményeit.

Ugyanakkor: Puskás visszahúzós csele is attól függetlenül, sőt annak ellenére zseniális, utánozhatatlan és klasszikus, hogy eközben idehaza sötétedés után fekete Volgák cikáztak az utcákon. A sport végső halála az, ha kimondjuk: nem értékelhető önmagában, a kontextus figyelmen hagyása nélkül.

Félreértés ne essék: fanyalogni szabadon lehet. A szakmai sikert ugyanakkor nem kérdőjelezheti meg a Vidi szponzori pénzeinek eredete, nem válhat értéktelenné a nemzetközi részsikerhez is

 • elengedhetetlen játékospolitika,
 • egy jól felépített csapattaktika,
 • egy szép gól

attól, mert történetesen egy olyan tulajdonos áll a klub mögött, aki tarol a közbeszerzéseken.

Lelkesedni nem kell – elismerned muszáj. Akár ez is lehetne a Vidi idei európai menetelésének jelmondata.

Európa Liga, L csoport, 6. forduló:

MOL Vidi FC – Chelsea 2-2 (1-1)
Budapest, Groupama Aréna, 19 242 néző
v.:  Stavrev (macedón)
Vidi: Kovácsik – Fiola, Juhász, Vinícius, Stopira – Nego, Hadzic (Pátkai, 85.), Nikolov – Huszti (Hodzic, 81.), Milanov (Kovács I., 81.) – M. Scsepovic.
Chelsea: Caballero – Zappacosta, Christensen, Ampadu, Emerson – Berkley, Fábregas, Loftus-Cheek – Willian (Pedro, 55.), Morata (Giroud, 45+1.), Hudson-Odoi.
gól: Ampadu (32., öngól), Nego (56.) illetve Willian (30.), Giroud (75.)
sárga lap: Juhász (66.), Huszti (69.), Vinícius (73.), Nego (77.), illetve Loftus-Cheek (79.)

A csoport másik mérkőzésén:
PAOK (görög) – BATE Boriszov (fehérorosz) 1-3 (0-3)

A csoport végeredménye: 1. (és továbbjutott) Chelsea 16 pont, 2. (és továbbjutott) BATE Boriszov 9, 3. Vidi FC 7, 4. PAOK 3

További eredmények:
A csoport:
Ludogorec (bolgár)-Zürich (svájci) 1-1 (1-1)
AEK Larnaca (ciprusi)-Bayer Leverkusen (német) 1-5 (1-2)
A csoport végeredménye:
1
.Bayer Leverkusen 13 pont,
2. (és továbbjutott) Zürich 10,
3. Larnaca 5,
4. Ludogorec 4

B csoport:
Celtic Glasgow (skót)-Salzburg (osztrák) 1-2 (0-0)
Leipzig (német)-Rosenborg (norvég) 1-1 (0-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Salzburg 18 pont,
2. (és továbbjutott) Celtic Glasgow 9,
3. Leipzig 7,
4. Rosenborg 1

C csoport:
Slávia Praha (cseh)-Zenit (orosz) 2-0 (2-0)
FC Köbenhavn (dán)-Girondins Bordeaux (francia) 0-1 (0-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Zenit 11 pont,
2. (és továbbjutott) Slávia Praha
10, 3. Girondins Bordeaux 7,
4. FC Köbenhavn 5

D csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-RSC Anderlecht (belga) 0-0
Spartak Trnava (szlovák)-Fenerbahce (török) 1-0 (1-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Dinamo Zagreb 14 pont,
2. (és továbbjutott) Fenerbahce 8,
3. Spartak Trnava 7,
4. RSC Anderlecht 3

E csoport:
Arsenal (angol)-Qarabag (azeri) 1-0 (1-0)
Sporting Lisboa (portugál)-Vorszkla (ukrán) 3-0 (3-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Arsenal 16 pont,
2. (és továbbjutott) Sporting Lisboa 13,
3. Vorszkla 3 (4-13),
4. Qarabag 3 (2-13)

F csoport:
Olimpiakosz Pireusz (görög)-AC Milan (olasz) 3-1 (0-0)
Dudelange (luxemburgi)-Real Betis (spanyol) 0-0
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Real Betis 12 pont,
2. (és továbbjutott) Olimpiakosz 10 (11-6),
3. AC Milan 10 (12-9),
4. Dudelange 1

G csoport:
Rapid Wien (osztrák)-Glasgow Rangers (skót) 1-0 (0-0)
Villarreal (spanyol)-Szpartak Moszkva (orosz) 2-0 (1-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Villarreal 10 pont,
2. (és továbbjutott) Rapid Wien 10,
3. Glasgow Rangers 6,
4. Szpartak Moszkva 5

H csoport:
SS Lazio (olasz)-Eintracht Frankfurt (német) 1-2 (0-0)
Olympique Marseille (francia)-Apollon (ciprusi) 1-3 (1-2)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Eintracht Frankfurt 18 pont,
2. (és továbbjutott) SS Lazio 9,
3. Apollon 7,
4. Olympique Marseille 1

I csoport:
Genk (belga)-Sarpsborg (norvég) 4-0 (2-0)
Besiktas (török)-Malmö (svéd) 0-1 (0-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Genk 11 pont,
2. (és továbbjutott) Malmö 9,
3. Besiktas 7,
4. Sarpsborg 5

J csoport:
Akhisar (török)-Standard Liege (belga) 0-0
Sevilla (spanyol)-Krasznodar (orosz) 3-0 (2-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Sevilla 12 pont,
2. (és továbbjutott) Krasznodar 12,
3. Standard Liege 10,
4. Akhisar 1

K csoport:
Dinamo Kijev (ukrán)-Jablonec (cseh) 0-1 (0-1)
Rennes (francia)-Asztana (kazah) 2-0 (0-0)
A csoport végeredménye:
1. (és továbbjutott) Dinamo Kijev 11 pont,
2. (és továbbjutott) Rennes 9,
3. Asztana 8,
4. Jablonec 5

Kategóriák: Friss

Nem beszámítható a tornyospálcai gyilkos, aki 33 késszúrással végzett apjával a szerelme megölése után

49 perc 38 másodperc

Ismét megúszhatja a gyilkosságot az a tornyospálcai férfi, aki a szerelme 14 évvel ezelőtti megölése után különös kegyetlenséggel végzett az édesapjával is idén januárban.

A vádirat szerint a 30-as éveiben járó férfi kényszergyógykezelését már 2004-ben elrendelte a bíróság, amikor a barátnőjét ölte meg különös kegyetlenséggel. A kényszergyógykezelést egy zárt intézetben hajtották végre a fővárosban. Ez 2008 májusáig tartott, ekkor a Fővárosi Ítélőtábla megszüntette azt, és a férfit az otthonába bocsátották.

Ezt követően a vádlott az édesapjával és az édesanyjával élt közös háztartásban a tornyospálcai házukban, és a családi gazdaságban dolgozott. Elmebetegsége már 2002 óta fennállt, rendszeresen gyógyszereket kellett szednie emiatt. A férfi idén januártól önkényesen csökkentette, majd abbahagyta a gyógyszerek beszedését, amitől a mentális állapota leromlott.

Január huszadikán reggel munkásokat szállított a család gyümölcsösébe, majd hazaérve azt látta, hogy az édesapja nem érzi jól magát és az ágyon fekszik. A férfi magához vett egy 19 cm pengehosszúságú kést, majd mindenféle előzetes vita nélkül az ágyon fekvő édesapjára támadt. Az idős férfi testén összesen 33 sérülést okozott a késsel, amitől a helyszínen meghalt. Az apja sérülései olyan súlyosak voltak, hogy az életét a szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.

A férfi ezt követően az udvaron tartózkodó édesanyjának elmondta, hogy mit tett, majd megvárta a rendőröket.

A vádlott jelenleg is elmebetegségben szenved, ezért képtelen volt arra, hogy felismerje cselekményének a következményeit, vagy a felismerésnek megfelelő magatartást tanúsítson. Tartani lehet attól, hogy megfelelő gyógykezelés hiányában hasonló bűncselekményt követne el újra.

Az ügyészség emberölés bűntettével vádolja a férfit, de mivel kóros elmeállapota miatt nem büntethető, az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság mentse fel a vádlottat, és egyidejűleg rendelje el a kényszergyógykezelését. A férfi már az előkészületi ülésen beismerte a bűnösségét, de részletesen nem beszélt a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés részleteiről.

Pénteken az igazságügyi elmeorvos-szakértők meghallgatásával folytatódott a tárgyalás. A szakértők egyértelműen kijelentették, hogy a férfi az egészségi állapota miatt nem volt képes tettét és ennek következményeit felismerni. A törvényszék a tárgyalást elnapolta, mert tisztáznia kell azt, hogy a férfi a beismerő vallomás megtételekor tudatában volt-e nyilatkozata súlyával és következményeivel.

Az új büntetőeljárási törvény szerint, ha a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismeri, és a vallomástételkori beszámítási képességéhez ésszerű kétely nem fűződik, akkor a bíróság a beismerő vallomását elfogadhatja, és ítéletet hozhat az ügyben.

Jelen ügyben, ha megállapítást nyer az, hogy a férfi beszámítási képessége megvolt, akkor a következő, február 15-i tárgyaláson akár ítélet is születhet.

Kategóriák: Friss

Aquaman: félisten, biotitán, szörfoktató

59 perc 53 másodperc

Ahogy az élet egyéb területein, a filmiparban is vannak törvényszerűségek. Az utóbbi években megszokhattuk, hogy a DC kiadó szuperhőseit felvonultató képregény-adaptációk katasztrofálisak: csapnivaló és anyagilag is nagyot bukó filmeket sorjázott a kiadóval szövetkezett Warner stúdió. Egyébként akadnak néhányan, akik többre becsülik a Batman Superman ellen- vagy a Suicide Squad-féle kompromisszummentes szemetet, mint a biztonsági játékot űző, középutas Marvel-filmeket. Nekik rossz hír, hogy az Aquaman nem olyan kínosan gagyi, mint az újabb DC-szuperhősfilmek derékhada, sokkal jobban hasonlít a Marvel-középszerre.

Az Aquaman a Wonder Woman sikerére épít: gondosan kihagyja a történetből a kockázatos Batman- vagy Superman-utalásokat, viszont alaposan kidolgozza a karakter mitológiáját. A film a Thor tükörképe, konkrét és átvitt értelemben is: amíg a Marvel filmjében a fejünk felett, itt a víz alatt rejtőzik a csodás birodalom, amelynek erőteljesen maszkulin hercege kényszerül testvérharcot vívni a trónért. Az Aquaman legnagyobb baja az, hogy még véletlenül, egy jelenet erejéig sem távolodna el az üzembiztos, Marvel-féle szuperhősrecepttől. Pontról pontra pipálja ki az eredettörténet és a hős első nagy győzelméhez vezető út fordulópontjait. Hogy ne váljon feltűnővé teljes gondolattalanságuk, az alkotók új meg új kulisszákat hajigálnak a cselekménybe: még el sem tudtuk olvasni a magyarázó feliraton, hogy a tengermélyi birodalom melyik szegletében járunk, hősünk máris átúszott a következőbe, a felszínen pedig a Szaharában kutyagol, hogy a következő percben már Szicíliában rombolja porig a történelmi világörökséget.

Fotó: InterCom

Pedig tudjuk jól, hogy az atlantiszi mitológiában van potenciál. Aquaman apja ember (világítótorony-őr!), anyja Atlantisz királynője, aki sérülten partra sodródik, a férfi pedig befogadja és egymásba szeretnek. A Csobbanás-féle sellőrománc problémátlannak bizonyul, a toronyőrnek esze ágában sincs kétségbe vonni szerelme történetét a víz alatti birodalomról, ahogy arra is egykedvűen rábólint, hogy a nőnek családja védelmében vissza kell térnie tengermélyi száműzetésébe. A szigonnyal hadonászó Nicole Kidman látványa az év legkellemetlenebb filmes pillanatai közé tartozik, de szerencsére hamar véget ér a felvezetés, hogy felnőttként is megismerhessük az ember-sellő románcból fogant gyermeket, Arthurt.

Az Aquaman legnagyobb erénye a főszereplő, Jason Momoa. A nem kimondottan tehetséges, de jó humorú és bivalyerős jelenléttel bíró színész puszta kisugárzásával megmenti a legócskább viccet, sűrűbbé teszi a leglaposabb pillanatot is.

Bronzbarna bőrével és hosszú hajával, duzzadó izmaival és nyaktól köldökig érő, csendes-óceáni stílusú tetoválásaival meg sem kell szólalnia, máris szörfoktatókat és félisteneket idéz.

Sőt, jobban is járunk azzal, ha nem beszél, mert a csend méltóságteljesebb és tartalmasabb, mint az a sok zagyvaság, amit a forgatókönyvírók a szájába adtak. Róla valóban elhisszük, hogy a tenger mélyéről érkezett és engedelmességre bírja a vízi élővilágot, noha a víz alatti és feletti emberiség védelmére felesküdött szuperhősként nyilván unalmasabb, mint üldözött horrorszörnyként, valódi biotitánként lenne. („A szuperhős a titánvilágot cserben hagyó titán, a társadalmiság fegyelmét vállaló túlerő, az eredeti virtusenergia konstruktív felhasználója” – írja a hasonló figurákról Király Jenő.)

Fotó: InterCom

Az Aquamant a J. J. Abramsnél is megbízhatóbb és konformistább James Wan rendezte, akinek ezúttal volt egy ötlete. Egy, nem több, de ennyi meg Momoa elég is ahhoz, hogy viszonylag fájdalommentesen, bágyadt szórakozással teljen el az a 140 perc (plusz 23 pernyi multiplex-reklám), amennyi időre a készítők kiszakítanak bennünket az Aquamannél is unalmasabb hétköznapjainkból. Ez az ötlet a víz alatt lebegő atlantisziak megjelenítéséhez kapcsolódik: a figurák lágyan hullámzanak, a hajuk lebeg a tengermélyben, miközben előadják diákszínpadi színvonalú királydrámájukat.

Körülöttük türkizzöld, világoskék és rózsaszín neonok pulzálnak, mintha egy tokiói vigalmi negyedben egy budai cukrászda színei világítanának.

Az összhatás így egészen pszichedelikus élmény: erős a sejtésem, hogy az Aquaman igazi mélységei könnyű drogok hatása alatt tárulnak fel.

Említésre méltó továbbá, hogy a filmben játszik Willem Dafoe, aki az itt kapott gázsi miatt teheti meg, hogy feltűnhessen olyan független filmekben, mint a Floridai álom, tehát örülnünk kell neki. Ahogy örültem Dolph Lundgrennek is, igaz, az ő bizarr jelenléte csak még komolytalanabbá teszi a trónutódlás kérdéseit körülményesen elmagyarázó jeleneteket. A víz alatti csaták és a pompás szigonyok szerelmesei ugyancsak megtalálják a számításukat a filmben. Jason Momoa szép számú rajongói pedig végre megkapják a nekik kijáró szórakozást.

Momoával a filmes Aquaman esélyt kapott, hogy népszerűbb legyen a képregényes eredetinél, aki szórványosan megjelenő saját sorozatai ellenére valójában mindig is másodhegedűs volt az Igazság B-Ligájából. Amíg a következő Aquaman-filmben nem bukkan fel Superman vagy Batman, hogy eltereljék a figyelmet a főhősről, addig az atlantiszi herceg végre élvezheti az őt megillető reflektorfényt.

Kiemelt kép: InterCom

Aquaman, 2018, 143 perc, 5/10

Kategóriák: Friss

Van jogunk nemet mondani a rendőröknek?

1 óra 1 perc

Mint arról korábban beszámoltunk, a tegnapi tüntetés vége felé az történt, hogy  kisebb csoportokban mindenkit igazoltattak a rendőrök majd utána csak úgy engedték el őket, hogyha egy kamerába mondják a nevüket.

Munkatársunk is egy ilyen csoportba ragadt (ahonnan a sajtóigazolványa felmutatásának ellenére sem engedték ki) és egy videót is készítettünk, amelyen az látható, hogy

egy tüntető nem érti, hogy az igazoltatás után miért kell kamerába mondania a nevét.

Ezen kívül számonkéri a rendőröket, hogy van-e joga egyáltalán ahhoz, hogy nemet mondjon erre.

A kérdésére nem kapott választ az egyébként nagyon tanácstalannak tűnő rendőröktől, csak egy további kérdést, hogy miért áll ellen a rendőri intézkedésnek. A tüntető pár perc után megunta a helyzetet és végül elég mérgesen, de belemondta a nevét a kamerába.

Az incidens után megkérdeztük a rendőröket, hogy ezt milyen jogszabály alapján teszik, de csak annyit mondtak, hogy utasítást kaptak rá.

A TASZ azóta egy közleményben azt írta a Facebook-oldalán, hogy a rendőröknek nincs jogköre az ehhez hasonló azonosításra:

Annak nincs akadálya, hogy a rendőri intézkedést videóra vegyék, és így az igazoltatást is felvehették volna. Arra viszont nincs jogköre a rendőrségnek, hogy csak úgy engedjék el a tüntetőket, ha a kamerának nyilatkoznak. Sejthető, hogy mindezt azért tették, hogy könnyebben be tudják azonosítani a tüntetőket a többi felvételen, de bármennyire is praktikusnak tűnik ez az ötlet, a rendőrség nem találhat ki magának jogköröket. Amire nincs kifejezett jogszabályi felhatalmazása a rendőrségnek, azt tilos is csinálnia.

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Kategóriák: Friss

2 millióan látták a videót, de 20 embert tartóztattak le miatta

1 óra 3 perc

Márciusban két rapper, Maxo Kream és NFL Cartell Bo (igazi nevükön Emekwanem Biosah Jr. és Warren Brown) egy houstoni parkban, a Lakewood Parkban forgatott videoklipet, nem messze egy iskolától. Éppen iskolaidőben, így több diák is szerepel a videóban.

De nem csak gyerekek, töltött fegyverek is voltak, némelyik ráadásul lopott. A kellékként használt lőfegyvereket mind utcai bandatagok vagy rapperek fogták – közölte a rendőrség, amely mire kiérkezett a parkhoz, a legtöbb résztvevő elrohant, maguk mögött hagyva a fegyvereket. A klip elején is látható, hogy pár embert így is letartóztattak még a helyszínen, akiknél drogokat is találtak.

A videót végül májusban adták ki, ami szintén segítette a rendőröket, hogy azonosítsák a keresett embereket. Végül 20 embert gyanúsítottak meg engedély nélküli fegyvertartás miatt.

Brownt korábban már ítélték el, az illegális fegyvertartás mellett egy rendőr megfenyegetése miatt is felelnie kell. Végül óvadék ellenében szabadlábra helyezték, bokájára nyomkövetőt helyeztek, de azt levágta, azóta pedig nem tudni, hol van.

Vele együtt kilenc embert,

 • Devonte Haynest,
 • Marces Randolph-ot,
 • Ivory Brownt,
 • Frenton Price-t,
 • Allen Prudhomme-t,
 • Jyran Stearnst,
 • Tyrie Dickersont,
 • Davonte Austint

nem sikerült letartóztatni, viszont négy embert próbaidőre, vagy feltételes szabadságvesztésre ítéltek.

Az egyik szereplő (egy gyereket tat a klipben a kezében), a szintén rapper Kenyon Tennesse ellen azért nem emeltek vádat, mert azóta meghalt, múlt hónapban másodmagával lelőtték egy éjszakai klub előtt.

Őket viszont elkapták, és vagy befejeződött ellenük a per vagy folyamatban van:

 • Kenneth Fontenot
 • Kershun Woolridge
 • Dwight Rain
 • Keithric Lewis
 • Josh Amos
 • Jerrell Grant
 • Roland Labome
 • Gerrett Winn
 • Trevion Young
 • Tangelo Harris
 • Laderious Bates

(via click2houston, kiemelt kép: YouTube)

Kategóriák: Friss

Meghalt az Oscar-díjra jelölt Sondra Locke

1 óra 7 perc

November 3-án, 74 éves korában elhunyt Sondra Locke amerikai színésznő, de halálát valamiért csak most közölték. A Guardian cikkében azt írják, Locke mell- és csontvelőrákban szenvedett, ennek következtében állt meg a szíve.

A színésznőt a legtöbben Clint Eastwood hat filmjéből ismerték, akivel nemcsak a filmekben, hanem az életben is partnerek voltak 13 évig. 1976-ban, A törvényenkívüli Josey Wales forgatásán dolgoztak együtt először, utoolsó közös filmjük pedig Az igazság útja volt 1983-ban.

Locke Oscar-jelölését legjobb női mellékszereplőként kapta a Magányos vadász a szív című filmért, amiben Alan Arkin partnere volt.

Kiemelt kép: WARNER BROS / SECONDE STREET FIL / COLLECTION CHRISTOPHEL

Kategóriák: Friss

Ezeket a tévéket viszik, mint a cukrot

1 óra 9 perc

Az IHS Markit elemzőcég adatai szerint az idei harmadik negyedévben szállított televíziók átlagos képernyőmérete minden korábbinál nagyobb mértékben nőtt, tehát az emberek egyre inkább a nagyméretű modelleket választják. A 60 hüvelykes és annál nagyobb képernyővel felszerelt tévékből  40 százalékkal több kelt el az egy évvel ezelőtti időszakhoz képest.

A 4Ks- tévék eladásai új rekordot értek el, 44 százalékkal több kelt belőlük az idei harmadik negyedévben, mint a tavalyi időszakban.  Így a negyedévben elkelt, összes tévéből származó bevétel 71 százalékáért felelnek. A 8K-s tévéket nem választják számottevően, még nem is sokan gyártanak ilyet.

Az OLED tévék globális eladásai várhatóan az egymilliót is elérik 2018 utolsó negyedévében, amivel új rekord dőlhet meg kategóriában. Az OLED-panelek piacán vezetőnek számító LG Display Co. nemrég közölte, hogy paneljeik gyártása eléri idén 2,9 milliót, ami túlszárnyalja azt a 2,54 millió eladott OLED-tévét, amit a piackutatók jósoltak.

Dömös Zsuzsanna korábbi cikkei
Kategóriák: Friss

Megvan Hosszú Katinka harmadik vb-aranya

1 óra 19 perc

Háromszoros olimpiai bajnokunk a kínai Hangcsouban zajló rövid pályás úszó-világbajnokság pénteki versenynapján 100 méter vegyesen diadalmaskodott.

A háromszoros olimpiai bajnok 57.26 másodperccel nyert, második a japán Imai Runa (57.85), harmadik pedig a jamaicai Alia Atkinson (58.11) lett. Hosszú ezt a számot sorozatban negyedszer nyerte meg a rövidpályás vb-ken.

A 29 éves Hosszú a kínai városban a harmadik, összességében a 16. világbajnoki aranyát gyűjtötte be 25 méteres medencében.

(Fotó: Marjai János/24.hu)

Kategóriák: Friss

Minden egyes nap megszagolta levetett zokniját, csúnya betegség lett a vége

1 óra 20 perc

Egy kínai férfi különös szokást alakított ki magának, amit sokan minimum furcsának, vagy akár undorítónak is találhatnak. De, az valószínűleg kevés emberben merülne fel, hogy az akár veszélyes is lehet.

A Fujian tartományban élő férfi ugyanis minden egyes nap, amikor hazaért a munkából, fogta és levette az egész nap hordott zoknijait, és mindkettőt jól megszagolta.

Hogy ezt miért tette, az nem derült ki a kínai sajtóban megjelent beszámolókból. Csak azt tudni, hogy ez a szokása végül kórházba juttatta.

Ezzel a zoknival vége a lábszagnak A tesztek szerint is búcsút lehet inteni a legkellemetlenebb szagoknak.

A Zhangzhou város egyik kórházába bekerült férfi tüdejét ugyanis gomba fertőzte meg. Az orvosok elmondása szerint a gombás fertőzés a zokniszagolós rutinja miatt alakult ki.

Ugyanakkor hozzátették, hogy a betegség kialakulásában szerepet játszott az is, hogy a meg nem nevezett férfi immunrendszere le volt gyengülve. Az utóbbi időben ugyanis túlságosan keveset aludt, mert késő estig fent kellett maradnia, hogy ellássa kisbabáját.

Kategóriák: Friss

Ez a háború csak a kezdet

1 óra 24 perc

Tavasszal mutatják be a Marvel Kapitányt, mely a Marvel első női szuperhősfilmje. A filmhez most újabb szinkronos előzetes érkezett, melyből még több információt tudunk meg:

A kilencvenes években játszódó történetben a Brie Larson által formált Carol Danvers vadászrepülőgép-pilótából szuperharcossá válik, és Marvel Kapitányként a galaktikus kommandó tagja lesz. Az új előzetesből azonban most az is kiderült, hogy Danvers úgy tett szert szuperképességére, például repülési tudományára, hogy a baleset követkztében DNS-e összekeveredett egy földönkívüliével. A nő legfőbb vágya viszont az, hogy megtudja, ki is volt ő valójában, mielőtt Marvel Kapitány lett volna belőle.

Az Anna Boden – Ryan Fleck (Fél Nelson, Nyomás alatt) páros rendezte filmben Larson mellett Jude LawSamuel L. JacksonBen MendelsohnLee PaceDjimon HounsouClark GreggRobert Kazinsky és Annette Bening is feltűnik majd.

Marvel kapitány március 7-én kerül a magyar mozikba.

Kiemelt kép: Walt Disney/Marvel Studios

Kategóriák: Friss

Így lehetnek okosabbak a társasházak

1 óra 26 perc

Egy hazai startup fejlesztései nyomán már épül az első „okos” otthonokból álló társasház, nemrég kezdődött az 54 lakásos Budapesti épület kábelezése. Komplex számítógépes rendszer működteti majd a lakások fűtési és hűtési rendszerét, világítását, árnyékolását, a biztonsági rendszereket, de még az audiovizuális eszközöket is. A fejlesztés tehát képes egyetlen közös platformon kezelni több teljesen külön álló rendszert. Például, ha a kaputelefonon csengetnek, a mobilon meg lehet nézni, hogy ki az, és be is lehet engedni.

Nem feltétlenül kell új épületet felhúzni az okosmegoldásokért

Egy szegedi társasház például az OTP Business társasházi pályázatán egy különdíjjal utólagos „okosításra” nyert támogatást. A lakók egyebek mellett egységes IP hálózat kialakítására és a közösségi területek wifi-lefedettségére pályáztak. A wifi-elérésnek köszönhetően akár zenét hallgatni vagy dolgozni is tudnak a szabadban. Biztonságukat pedig növeli a ház közösségi tereiben újonnan elhelyezett nyolc darab kamera.

Kovács Zsolt, a pályázatban aktívan részt vevő lakó elmondta, hogy a kötelező 200 ezer forintos önrészen túl még 170 ezer forintot költöttek, így a nyereményükkel együtt 1 millió 370 ezer forintnál állhatott meg a beruházás összege.

Napelemtől az okosmérőkön át a kemencéig

Az intranetes hálózat később a tervezett napelemrendszer ellenőrzésére is alkalmas lehet. Ezek a napelemek fognak energiát biztosítani a kiépített kamerarendszer, illetve a videókaputelefonok számára is.

A szegedi társasház azonban nem ezzel a pályázattal kezdte el az okosmegoldások alkalmazását. Korábban digitális vízmérőórákat szereltek minden lakásba, miután úgy látták, hogy túl nagy a különbség a főmérőn mért és az almérőkről összesített fogyasztás között. De a digitális megoldások mellett a közösségi élet „ősi” elemeiben is hisznek, hat éve például közösen építettek az udvarra egy kemencét.

Kiemelt kép: illusztráció (MTVA / Jászai Csaba)

Kategóriák: Friss

Donáth Anna szerint indokolatlanul vitték el őt a rendőrök

1 óra 29 perc

A 24.hu is beszámoltunk arról, hogy a csütörtöki tüntetésről elvitte a rendőrség Donáth Annát, a Momentum alelnökét. Donáth meggyújtott egy füstbombát, de nem dobta el, csak a kezében tartotta. Ennek ellenére a parlamentet őrző rendőrök könnygázt fújtak a politikusra, a földre rántották, majd kiemelték és a X. kerületi rendőrkapitányságra vitték.

Erről Donáth pénteken íg írt a Facebookon:

hátulról a földre rántottak és behúztak a rendőrsorfal mögé, fel a lépcsőkön, majd a parlament északi bejáratához vittek. A gázsprayt leszámítva nem ért fizikai atrocitás, mindazonáltal indokolatlan volt mind a tömegből való kiemelésem, mind a 8 órán át tartó elzárásom.

Hozzátette azt is, hogy az ügyvédjét csak az elzárás legvégén engedték be hozzá. Donáth Anna köszönetet mondott többek között Kunhalmi Ágnesnek és Szél Bernadettnek, akik parlamenti képviselőként igyekeztek közbenjárni az érdekében.

#8óramunka #8óratüntetés #8óraelőállításban #mosmárszabadlábonMa este pár másodpercig a fejem felett tartottam egy…

Közzétette: Donáth Anna Júlia – 2018. december 13., csütörtök

Kiemelt kép: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Kategóriák: Friss

Összeállt a kép a Fidesznél: a tüntetők le akarják járatni Magyarországot

1 óra 39 perc

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki sajtótájékoztatóján elemezte ki az elmúlt napok tüntetéseit, és arra jutott, hogy Soros György.

Ő világosan látja, hogy a bevándorláspárti Soros-hálózat szervezi a demonstrációkat.

Nekik egy a lényeg: a balhé és a provokáció, semmit sem tisztelnek, számukra semmi sem szent. Tudatosan, előre tervezetten és erőszakosan provokálják a rendőröket

– fogalmazott a kormánypárti politikus.

Ez nem 2006, de még lehet belőle Csak nagyon nehezen. Valami biztosan megváltozott a tüntetéseken. MTI Fotó: Kallos Bea

Szerinte a Soros-hálózat tőlük már jól ismert erőszakos eszközöket veti be, és csak ürügyet kerestek ahhoz, hogy politikai balhét csináljanak és megrendelésre rossz hírét keltsék Magyarországnak.

Törnek-zúznak az utcákon, és azért provokálják a rendőrséget, hogy le tudják járatni hazánkat. Láthatóan a Soros-hálózat semmit sem tisztel: sem a magyar emberek döntését, sem a törvényeket, sem a rendőröket

– fogalmazott.

Azt is elmondta, hogy a törvényeket mindenkinek be kell tartani, de ők nem tartják be. Azt csak zárójelben tesszük hozzá, hogy a rendőröknek sem sikerült, mert jogellenesen cselekedtek csütörtökön, amikor arra kötelezték a résztvevőket, hogy nyilatkozzanak a kamerának, másként nem engedték el őket.

TASZ: A rendőrség nem találhat ki magának jogköröket Márpedig ezt tették, amikor kamerába mondatták a tüntetők nevét csütörtökön.

Latorcai János, az Országgyűlés KDNP-s alelnöke az MTI-nek azt mondta, hogy a tüntetők nem tisztelnek másokat, nem tisztelik a kereszténységet, a nemzet karácsonyfáját,

magát a karácsonyt, a kis Jézust sem.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Kategóriák: Friss