Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 5 perc 6 másodperc

Leálltak a hivatalok Amerikában: így néz ki a gyakorlatban

7 perc 20 másodperc
Az Egyesült Államokban az éjfélig előírt határidőig a szenátusnak nem sikerült megszavaznia a kormányzat működésének finanszírozásához szükséges törvényt. Éjféltől hivatalos kifejezéssel élve: leállt a kormányhivatalok működése.
Kategóriák: Adó

Sorban tűnnek el az olcsó P+R parkolók Budapesten

1 óra 9 perc
Százával tűnnek el az olcsó P+R parkolók Budapesten, a kerületek egymással vetélkednek az ingyenes lehetőségek megszüntetésében – írta a Népszava szombati számában.
Kategóriák: Adó

Jobb bizonyítványt kapott Görögország és Spanyolország

2 óra 11 perc
Görögországnak és Spanyolországnak is az eddiginél jobb államadós-besorolást adott pénteken két nemzetközi hitelminősítő. Az osztályzatjavítások indoklásában egyaránt szerepel a javuló költségvetési és növekedési teljesítmény.
Kategóriák: Adó

Így veheti meg a céges autót a többségi tulajdonos

3 óra 50 perc
Hogyan veheti meg a céges autót a kft.-től az autót ténylegesen használó egyik tulajdonos tag? – kérdezte az Adózóna olvasója. Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Aláírták az idei MÁV-bérmegállapodást

2018, január 19 - 21:12
Aláírta a MÁV-csoport a szakszervezetekkel a megállapodást a 2017-ben kötött, 3 évre szóló bérmegállapodás 2018. évi, átlagosan 12 százalékos bérfejlesztés végrehajtásának részleteiről – közölte a Vasutasok Szakszervezete pénteken az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Adóíveket küldtek a hatóságok a kriptodeviza-piaci befektetőknek

2018, január 19 - 19:27
Kriptodevizapiaci befektetők százezreinek küldtek ki adóbevallási íveket Indiában, miután egy országos felmérésből kiderült, hogy 17 hónap alatt több mint 3,5 milliárd dollár értékű tranzakciót hajtottak végre virtuális devizákkal.
Kategóriák: Adó

Jogalap nélkül vett fel albérleti hozzájárulást, felmondtak neki

2018, január 19 - 17:37
Ha a dolgozónak a bérelt lakásért csak a rezsit kell megfizetnie, tényleges fizetési kötelezettség a lakhatásért nem terheli, ezért nyilvánvalóan úgy igényel a munkáltatótól albérleti díjat (ténylegesen rezsiköltséget), hogy az nem felel meg a díjkifizetés céljának – mondta ki a Kúria.
Kategóriák: Adó

Ezeket az információs füzeteket tette közzé a NAV

2018, január 19 - 15:46
Húsz információs füzetet tett közzé tegnap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Adó

Táppénzügyek: ki, mikor, milyen ellátásra jogosult?

2018, január 19 - 13:24
Nap mint nap számos kérdés merül fel a táppénzszabályokkal kapcsolatban. A következőkben a jogosultság vonatkozásában hívjuk fel a figyelmet néhány jellemző problémára, előrebocsátva, hogy a baleseti táppénzre más – jelen cikkünkben nem részletezett – szabályok érvényesek.
Kategóriák: Adó

Júliustól indul az online számlázás

2018, január 19 - 12:06
2018. július 1-jétől élesben indul a gazdaságfehérítés újabb eszköze: az online számlázás. Január 17-étől elérhető a vonatkozó miniszteri rendeletmódosítás tervezete és a jellemzően a számlázó szoftver fejlesztőknek szóló, informatikai részleteket pontosan meghatározó leírások is – írja a kormany.hu.
Kategóriák: Adó

Több mint kétezerrel nőtt az egy háziorvosra jutó éves betegforgalom

2018, január 19 - 10:35
Több mint kétezerrel nőtt az egy háziorvosra jutó éves betegforgalom az elmúlt 16 évben, miközben az alapellátó orvosok száma folyamatosan csökken – írta a Magyar Nemzet pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.
Kategóriák: Adó

Terítékre kerülhet a vendéglátás áfamixe

2018, január 19 - 09:05
Még ebben a parlamenti ciklusban van esély a vendéglátást terhelő áfamix egyszerűsítésére, az éttermekben elvitelre készülő ételek forgalmi adója például 22 százalékponttal csökkenhetne – írta a Világgazdaság pénteken az ágazati érdekképviseleti szövetség elnökétől kapott információk alapján.
Kategóriák: Adó

Végleges határozat: változhat-e a megállapított nyugellátás?

2018, január 19 - 07:15
Az általános közigazgatási rendtartásról szóló 2016. évi CL. törvény (Ákr.) január 1-jei hatályba lépésével felülírhatjuk számos eddigi, közigazgatási eljárásokkal kapcsolatos ismeretünket, szóhasználatunkat. Így többek között a társadalombiztosítással összefüggő ügyekben is elfeledhetjük a jogerős határozat fogalmát, amelynek helyébe a végleges határozat lépett.
Kategóriák: Adó

Az Apple így reagált az amerikai kormány adószabályaira

2018, január 18 - 21:51
Az Apple számos nagyszabású tervet jelentett be, köztük azt, hogy hazautalja külföldön tartott nyereségének jelentős részét, kihasználva azt a lehetőséget, hogy az amerikai kormány kedvezményes adózással serkenti erre a cégeket.
Kategóriák: Adó

Így vásároltunk karácsonyi ajándékokat

2018, január 18 - 17:02
A felnőtt magyar internetezők saját bevallásuk szerint a karácsonyi ajándékokra tavaly hozzávetőlegesen 234 milliárd forintot költhettek, amelynek 42 százalékát körübelül 98 milliárd forintot online, 58 százalékát mintegy 136 milliárd forintot pedig offline üzletekben költötték el – derült ki az eNET Internetkutató decemberi és januári felméréseiből.
Kategóriák: Adó

Formanyomtatványok vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállaláshoz

2018, január 18 - 16:00
Vámbiztosítékként elfogadható kötelezettségvállalási okmányok formanyomtatványait jelentette meg honlapján a NAV.
Kategóriák: Adó

Most még bírság nélkül bejelentheti külföldi bankszámlaszámát

2018, január 18 - 14:58
A 2018. január 1-jén érvényes külföldi bankszámlaszámmal rendelkező belföldi gazdasági társaságok kötelesek ezek adatait bejelenteni a NAV felé – figyelmeztet hírlevelében a Mazars.
Kategóriák: Adó

Elhagyta a munkahelyét, felmondtak neki. Jogosan?

2018, január 18 - 13:35
A munkavállaló köteles a munkaideje alatt munkavégzés céljából, munkára képes állapotban a munkáltató rendelkezésére állni. Az alábbi tanulságos eset munkavállalója a rendkívüli időjárási helyzet miatt megnehezedett hazajutásra hivatkozással, a munkaidő lejárta előtt két órával, a munkáltató kifejezett tiltása ellenére elhagyta a munkahelyét. A munkáltató azonnali hatályú felmondással megszüntette a munkaviszonyt. Jogos volt az intézkedés? A Kúria döntött.
Kategóriák: Adó

Itt vannak a februári üzemanyagárak!

2018, január 18 - 12:25
Közzétette az adóhatóság a költségelszámoláshoz alkalmazható februári üzemanyagárakat.
Kategóriák: Adó

Tállai: ezt kell tudni a jövedéki adó bevallási tervezetéről

2018, január 18 - 11:23
Már minden jövedéki adófizetésre kötelezett vállalkozó megkapta a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a decemberi időszakról szóló bevallási tervezetét. A hivatal nyilvántartása szerint a mintegy hétszáz vállalkozó összességében 100 milliárd forint jövedéki adót, illetve dohány áfát fizet majd a költségvetésbe – tájékoztatta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-t.
Kategóriák: Adó