Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 1 óra 18 perc

Áruházban találtak hamis Adidas, Gucci, Chanel termékeket a pénzügyőrök

2020, július 10 - 20:00
Hamisított termékeket kerestek a NAV munkatársai, ezúttal azonban nem piacokon, hanem miskolci és ózdi áruházak készletét és polcokra kihelyezett termékeit vizsgálták – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Adó

Koronavírus – tömeges csalások Franciaországban

2020, július 10 - 18:43
Tömeges csalásokat lepleztek le Franciaországban a koronavírus-járvány alatti állami támogatásokkal kapcsolatosan. A hatóságok gyanúja szerint egy külföldről irányított bűnszervezet francia vállalatok nevében törvénytelenül igényelt és vett fel bérkiegészítéseket – közölte pénteken a párizsi ügyészség.
Kategóriák: Adó

Az olasz miniszterelnök megerősítette a vészhelyzet meghosszabbítását

2020, július 10 - 17:30
Bejelentette a koronavírus-járvány miatti vészhelyzet további meghosszabbítását Giuseppe Conte miniszterelnök pénteken, megalapozottnak nevezve, hogy a korábban július 31-ig elrendelt vészhelyzetet év végéig fenntartsák Olaszországban.
Kategóriák: Adó

Szabályossági teszt alapítványoknak és egyesületeknek

2020, július 10 - 16:25
Alapítványok és egyesületek szabályos működését segítő öntesztet tett elérhetővé online felületén az Állami Számvevszők (ÁSZ), miután csütörtökön lezárta 24 alapítvány kockázatalapú ellenőrzését – közölte az ÁSZ pénteken a honlapján.
Kategóriák: Adó

Élelmiszerár-növekedés: az LMP a nyugdíjak azonnali megemelését követeli

2020, július 10 - 14:55
Schmuck Erzsébet társelnök pénteki online sajtótájékoztatóján az élelmiszerárak jelentős növekedése miatt azt szorgalmazta, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj jövőre esedékes egyheti részére szánt 77 milliárd forintot most azonnal kapják meg a nyugdíjasok, egyenlő mértékű járadékemelés formájában.
Kategóriák: Adó

Maradhat a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél

2020, július 10 - 13:48
A jegybank azt javasolja, hogy maradjon meg a 15 ezer forintos értékhatár a bankkártyás érintős fizetéseknél – jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti műsorában.
Kategóriák: Adó

Nyesz-befizetésből visszakapható adó a nyugdíjkorhatár betöltése után

2020, július 10 - 12:35
A nyugdíj-előtakarékossági számlára (nyesz) történő befizetés alapján két felső korlát szerint jár vissza adó. Cikkünk a nyesz-tulajdonosok figyelmét hívja fel a fontos tudnivalókra.
Kategóriák: Adó

Könyvviteli zárlat – Ön mit gondol róla?

2020, július 10 - 11:25
Minden kettős könyvvitelt vezető gazdálkodó szervezetnek a számviteli törvény a zárlati munkák elvégzését kötelezően csak egy alkalommal írja elő évente (üzleti év végén), de természetesen lehetőség van ennél gyakoribb féléves, negyedéves, illetve havi zárásra is. A feladatok összetettek, időigényesek és sokszor nehezen átláthatók. Szeretnénk megtudni önnek mi erről a véleménye!
Kategóriák: Adó

Friss lista az alkalmazottukat bejelentés nélkül foglalkoztatókról

2020, július 10 - 11:04
Csaknem 5300 azoknak az adózóknak a száma, amelyek szerepelnek a NAV alkalmazottukat bejelentés nélkül foglalkoztató legfrissebb, júniusi adatokat tartalmazó listáján.
Kategóriák: Adó

Itt razziázik a NAV

2020, július 10 - 10:30
A fél országra kiterjed az a razzia, amelyben az adóhivatal emberei a fagylaltozókat, a kávézókat, a cukrászdákat ellenőrzik; a revizorok egyes adózási és munkaerőpiaci szabályok megtartására koncentrálnak – írta pénteki számában a Magyar Nemzet.
Kategóriák: Adó

892 milliós bírság az Alza.hu webáruháznak

2020, július 10 - 09:45
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 892 millió forint bírságot szabott ki az Alza.hu webáruház üzemeltetőjére és cseh anyavállalatára Black Friday akciók tisztességtelen reklámozása miatt – közölte a GVH pénteken az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Független WHO-bizottság a járvány kezelésének kivizsgálására

2020, július 10 - 08:59
Miközben újból terjed a koronavírus-járvány világszerte, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette: független bizottságot hoz létre a járvány kezelésének kivizsgálására.
Kategóriák: Adó

Már elektronikusan is beadhatóak a fogási naplók összesített adatai

2020, július 10 - 07:44
Július 8-ától már elektronikusan is benyújthatják a halgazdálkodásban érintett szereplők a halgazdálkodási szakterülettel kapcsolatos kérelmeiket, bejelentéseiket a Nébih Ügyfélprofil Rendszerén (ÜPR) keresztül – írja honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Adó

Katások figyelem! Ez a különbség a 12 millió forintos áfa alanyi mentesség és a 12 millió forintos kata bevételi határ között

2020, július 10 - 06:15
A legtöbb katát választó adózó nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség a 12 millió forintos áfa alanyi mentesség és a 12 millió forintos kata bevételi határ között, pedig ha ezt az értékhatárt megközelíti és nem figyel, komoly problémája lehet. Cikkünk ennek elkerülésében igyekszik segítséget nyújtani.
Kategóriák: Adó

Nyolcmillió forintot érő cigi lapult a bokorban

2020, július 9 - 20:45
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a rendőrség munkatársai 6500 doboz adózatlan cigarettát találtak.
Kategóriák: Adó

Két állomáson nem áll meg a metró az M3-as vonalon július 13-ától

2020, július 9 - 20:00
Megállás nélkül halad át az M3-as metró 2020. július 13-ától, hétfőtől a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomáson, mert ezen a két helyszínen is elkezdődnek a vonalfelújításhoz kapcsolódó korszerűsítési munkák, közölte honlapján a BKK. Az M3-as metró továbbra is a Nagyvárad tér és Újpest között közlekedik, a két lezárt metróállomás környezetét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő, M30-as jelzésű állomáspótló busszal lehet majd elérni. Az állomáspótló busz használatát a BKK kifejezetten csak annak ajánlja, aki a két újonnan lezárt állomás környékére tart. A metrópótlás rendje emellett nem változik, azaz munkanapokon a metró helyett továbbra is Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között, hétvégéken pedig a Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.
Kategóriák: Adó

Filmes hiányszakmákban támogatott képzések indulnak

2020, július 9 - 18:57
Nyolc filmes hiányszakma – felvételvezető, jelmezkivitelező, mikrofonos, naplóvezető, öltöztető, produkciós koordinátor, vágóasszisztens és világosító – képzése indulhat ősszel a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával.
Kategóriák: Adó

Jó hírek a koronavírus elleni magyar fejlesztésű gyógyszerről

2020, július 9 - 16:07
Minden eddig itthon vizsgált készítménynél hatékonyabban gátolja az új típusú koronavírus fertőzőképességét a magyar kutatók által kifejlesztett fehérjealapú gyógyszer – mondta Kacskovics Imre, az Eötvös Loránd Tudományegyetem természettudományi karának dékánja, az immunológiai tanszék vezetője a Növekedés.hu-nak adott interjúban.
Kategóriák: Adó

A pénztárgépek és automata berendezések elhalasztott éves felülvizsgálata pótlásának határideje

2020, július 9 - 15:00
Ha az online pénztárgép, illetve a kezelőszemélyzet nélküli élelmiszer-automatában működő felügyeleti egység éves felülvizsgálatának határideje a veszélyhelyzet ideje alatt járt le, akkor a felülvizsgálatot az üzemeltető a veszélyhelyzet megszűnését követő 120 napon belül köteles elvégeztetni – emlékeztet honlapján a NAV.
Kategóriák: Adó

Nemzetközi fuvarozás, kiküldetés: elfogadta az új szabályokat az Európai Parlament

2020, július 9 - 14:20
Az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén csütörtökön elfogadta, és ezzel a kihirdetésüket követően nem sokkal érvénybe lépnek az uniós közúti szállítási ágazat reformját célzó, a járművezetők munkakörülményeire, a nemzetközi szállítást végző járművezetők kiküldetésére vonatkozó új szabályok – közölte az uniós parlament csütörtökön.
Kategóriák: Adó