Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 13 perc 4 másodperc

Katások: kinek, mikor nem kell megfizetni az adót?

1 óra 39 perc
A kisadózók tételes adóját választó adóalanyoknak a tevékenységük után – fő szabály szerint – csak a törvényben meghatározott tételes adót kell megfizetniük, minden bejelentett kisadózó után. Egyes esetekben viszont mentesülnek az adófizetési kötelezettség alól, annak megítélése viszont nem egyszerű, hogy mennyi időre szól a mentesség.
Kategóriák: Adó

Sztrájkok nehezítik Belgium közlekedését, több ipari cégnél nem vették fel a munkát

2 óra 46 perc
Sztrájkok nehezítik a helyközi tömegközlekedést, forgalomlassító demonstrációk okoznak torlódásokat, valamint kohászati üzemek, élelmiszer- és textilipari vállalatok munkásai szüntették be a munkát pénteken, a szakszervezeti fellépés napján Belgiumban.
Kategóriák: Adó

Költségek fedezetére, fejlesztési célra folyósított támogatás 2019: új NAV-tájékoztató jelent meg

3 óra 51 perc
Tájékoztatót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a költségek fedezetére vagy fejlesztési célra folyósított támogatás adógi fogalmának 2019. január 1-jétől hatályos változásáról.
Kategóriák: Adó

Több tíz millió forintot fordított a NAV fegyverek és kényszerítőeszközök beszerzésére

5 óra 3 perc
Negyvenötmillió forintot költött az adóhatóság szolgálati maroklőfegyverekre és kényszerítőeszközökre, az összegből a szervezet nemrégiben 248 pisztolyt, különféle fegyveralkatrészeket és kétszáz paprikaspray-t szerzett be – értesült pénteki száma szerint a Magyar Idők. Az eszközök a pénzügyőrökhöz és a pénzügyi nyomozókhoz kerülnek.
Kategóriák: Adó

A pótbefizetés haszna, főbb előírások

7 óra 58 perc
Egy gazdasági társaság életében előfordulhat, hogy a fennálló pénzügyi veszteségeket mielőbb pótolni kell annak érdekében, hogy a cég életben maradjon és tovább végezhesse gazdasági tevékenységét. Erre a problémára ad alapvetően megoldást a tagok által nyújtott pótbefizetés.
Kategóriák: Adó

Ismét tüntettek a túlóratörvény ellen

2018, december 13 - 23:16
A Kossuth téren kezdődött el az újabb, túlóratörvény elleni demonstráció. A tüntetők előbb a Margit hidat zárták le, utána a Lánchidat is, aztán a Kossuth téren dobálni kezdték a rendőröket – írja a hvg.hu.
Kategóriák: Adó

Még az idén hatályba lép a magyar-amerikai adóügyi megállapodás

2018, december 13 - 22:15
A már kihirdetett magyar-amerikai adóügyi megállapodás a mintegy 105 ezer magyar munkavállalót foglalkoztató, ezerhétszáz amerikai cég magyar leányvállalatának hozhat jelentős adminisztrációs könnyebbséget. A bürokratikus terhek csökkentése mellett az adóegyezmény biztosítja azt is, hogy az adóhivatal a lehető leghatékonyabban lépjen fel az esetleges nemzetközi adóelkerüléssel szemben – közölte honlapján a Pénzügyminisztérium.
Kategóriák: Adó

Meghosszabbították az illegális kutak bírságmentes engedélyeztetési határidejét

2018, december 13 - 21:13
Elfogadta az Országgyűlés a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kezdeményezésére az illegálisan kialakított kutak bírságmentes engedélyeztetési időszakának meghosszabbítását 2018 év végéről 2020 végéig – közölte az agrárkamara csütörtökön az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Óriási az eltérés az EU leggazdagabb és legszegényebb országa között

2018, december 13 - 20:12
Bár az előző évekhez hasonlóan tavaly is némileg csökkent, de továbbra is óriási a különbség az Európai Unió leggazdagabb és legszegényebb országa, Luxemburg és Bulgária között – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) által csütörtökön kiadott jelentésből.
Kategóriák: Adó

Főként a hazai vendégeknek köszönhetően nőtt a szálláshelyek forgalma

2018, december 13 - 17:04
2018. októberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 1,8 százalékkal, a belföldi vendégek által eltöltötteké 9,4 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 12 százalékkal emelkedett. 2018. január–októberben a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakában mért vendégforgalma 4,0, bruttó bevétele 9,7 százalékkal volt több, mint 2017 azonos időszakában.
Kategóriák: Adó

Jelentős béremelés és juttatáscsomag a Mercedes kecskeméti gyárában

2018, december 13 - 16:02
A szakszervezet szerint nagyon jó bérmegállapodást tudtak kötni a kecskeméti Mercedes-gyár vezetésével.
Kategóriák: Adó

800 millió forintos csalási ügyben nyomoz a NAV

2018, december 13 - 15:00
Bűnszövetségben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt nyomoz a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyolc ember ellen, akik a gyanú szerint nyolcszázmillió forint pályázati pénzt csaltak el – tájékoztatta a NAV Nyugat-Dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.
Kategóriák: Adó

A NAV a szakképzési hozzájárulásról 2019-ben

2018, december 13 - 13:35
A 2019-es szakképzési hozzájárulásra vonatkozó szabályokról jelentetett meg ismertetőt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Adó

Megsemmisítette az Alkotmánybíróság a Kúria egyik ítéletét

2018, december 13 - 12:14
Az Alkotmánybíróság friss határozatában kiemelte: az Alaptörvény a bíróságok számára alkotmányos kötelezettségként írja elő, hogy a jogszabályokat elsősorban azok céljával összhangban értelmezzék, ez azonban nem zárja ki, hogy a bíróság egyéb szempontokra is figyelemmel legyen. Az a bírósági mérlegelés azonban, amely a jogszabály céljának vizsgálatát teljes mértékben kizárja, már alaptörvény-ellenesnek minősül – közölte honlapján az Alkotmánybíróság.
Kategóriák: Adó

Rendőrségi vizsgálat lesz a fővárosi e-jegyrendszer ügyében

2018, december 13 - 11:12
A Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülését a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) elektronikus jegyrendszerének ügye határozta meg. Ellenzéki képviselők vizsgálóbizottság felállítását követelték, Tarlós István főpolgármester pedig bejelentette, hogy a kérdésben már kedden feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon (ORFK).
Kategóriák: Adó

GDPR: jogsértések kamerás megfigyeléssel, adatkezeléssel

2018, december 13 - 10:10
Összesen 1063 vizsgálati eljárást indított a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) adatvédelmi ügyekben az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletének (GDPR) május 25-ei alkalmazhatóvá válása és október vége között, s számos alkalommal állapított meg jogsértést – tudta meg csütörtöki cikke szerint a Népszava.
Kategóriák: Adó

Karbantartás lesz az online számlázó rendszerben

2018, december 13 - 08:11
Ma este egy ideig nem lesz elérhető az online számlázó rendszer – közölte a NAV.
Kategóriák: Adó

Kihirdették a nyugdíjemelést és a minimálnyugdíjasok kereseti korlátait

2018, december 13 - 07:09
2019. január 1-jétől 2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak és a nyugdíjszerú ellátásások – tartalmazza a 240/1918., melyet tegnap hirdettek ki a 198. számú Magyar Közlönyben.
Kategóriák: Adó

Olcsóbb lesz a gázolaj

2018, december 13 - 06:00
Csökkenti a Mol bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken, a 95-ös benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból az MTI szerdán.
Kategóriák: Adó

Theresa May megnyerte a bizalmi szavazást

2018, december 12 - 23:22
Theresa May konzervatív párti brit miniszterelnök megnyerte a saját pártja által ellene kezdeményezett, szerda este megtartott bizalmi szavazást.
Kategóriák: Adó