Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 6 perc 21 másodperc

E-szja: gyorsabbak az adózók, sokan nem hagyják az utolsó pillanatra a bevallást

1 óra 33 perc
Több mint kétmilliószor léptek már be a NAV e-Szja felületére az ügyfelek, hogy megnézzék adóbevallási tervezetüket. A NAV által készített, személyre szabott dokumentum pillanatok alatt elérhető az ügyfélkapun keresztül. Az adózók többségének nincs dolga a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott munkáltatójuktól.
Kategóriák: Adó

Ötödével csökkent az álláskeresők száma

2 óra 36 perc
Egy év alatt 18,9 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a márciusi zárónapon 284 600 álláskereső szerepelt, több mint 66 ezerrel kevesebb, mint egy éve.
Kategóriák: Adó

Ilyen országot építene Orbán

4 óra 6 perc
Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.
Kategóriák: Adó

Tölcsérbe vagy kehelybe? Amikor visszanyal a fagyi áfája

5 óra 9 perc
A tavasz (vagy inkább a hirtelen jött nyár) beköszöntével egyre többször merül fel a kérdés a vendéglátósoktól: milyen áfakulccsal értékesíthető a fagylalt?
Kategóriák: Adó

Vaddisznót pusztított az afrikai sertéspestis Heves megyében

6 óra 16 perc
Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma szombaton, a fertőzött tetemet Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz. Az állategészségügyi szakemberek haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket. Az afrikai sertéspestis nem azonos a sertéspestisként emlegetett klasszikus sertéspestissel, emberre nem veszélyes.
Kategóriák: Adó

Aggódik az IMF: kockázatok fenyegetik a világgazdaságot

7 óra 15 perc
A növekedés rövid távú kedvező kilátásai ellenére a világgazdaság hosszú távon komoly kockázatokkal néz szembe a kereskedelmi feszültségek és az országok súlyos adósságterhei miatt – hangsúlyozza a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanácsadó bizottsága a szervezet tavaszi ülésszakát lezáró közleményében.
Kategóriák: Adó

Jelentősen drágulhat a fuvarozás

8 óra 25 perc
Százszorosára is emelkedtek bizonyos biztosítási tételek a közúti fuvarozásban az elmúlt tíz évben; a költségek növekedése akár 20-30 százalékos fuvardíj-emelkedést hozhat – írja a Magyar Idők.
Kategóriák: Adó

Pánik a briteknél: kell a kereskedelmi megállapodás!

9 óra 50 perc
"Katasztrofális" következményekkel járna a brit élelmiszeripar számára, ha Nagy-Britannia kereskedelmi megállapodás nélkül lépne ki jövőre az Európai Unióból – áll a brit parlament illetékes szakbizottságának vasárnap ismertetett átfogó tanulmányában
Kategóriák: Adó

Nyugdíjba menne? Így vehet szolgálati időt

11 óra 49 perc
A törvény lehetőséget biztosít nyugdíjjogosultságnál figyelembe vehető szolgálati idő szerzésére azok számára is, akik nem végeznek semmilyen keresőtevékenységet, illetve nem állnak semmilyen biztosításra kötelező jogviszonyban, vagy biztosítási jogviszonyuk egyéb oknál fogva szünetel.
Kategóriák: Adó

NAV: az őstermelők járulékkötelezettségéről

14 óra 1 perc
A NAV pénteken közzétette az őstermelők járulékkötelezettségével kapcsolatosan leggyakrabban feltett kérdéseket és az azokra adott válaszait.
Kategóriák: Adó

Mit lehet tenni a fel nem használt lakáscélú támogatással?

2018, április 22 - 17:35
Nem tudta felhasználni a munkavállaló a munkáltatótól kapott lakáscélú támogatást, mivel meghiúsult a lakásvásárlása, hogyan fizetheti vissza adómentesen? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

Robotok szerelték össze a lapraszerelt bútort Szingapúrban

2018, április 22 - 14:23
Robotok hajtottak végre Szingapúrban egy olyan feladatot, amelytől számos ember retteg: lapraszerelt IKEA-bútort állítottak össze.
Kategóriák: Adó

A kereslet növekedése miatt az LB-Knauf újranyitja debreceni gyárát

2018, április 22 - 12:09
Tavasszal újra megnyitja 2014-ben bezárt debreceni üzemét az építőipari Lasselsberger-Knauf (LB-Knauf) Kft. – közölte a társaság az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Nem tették közzé a bírósági ítéletet – megsértették a személyiségi jogait

2018, április 22 - 09:18
Azzal, hogy a polgármesteri hivatal és az önkormányzat az önkormányzat internetes oldalán a valóságot hamis színben feltüntetve, a felperes közszolgálati jogviszonyának jogellenes megszüntetésével kapcsolatos bírósági ítélet megállapításait nem közölte, megsértette a felperes jóhírnevét és a munkához való személyiségi jogát is – mondta ki a Kúria.
Kategóriák: Adó

Szünetel a nyugdíj, lehet-e havi 25 ezer forint a kata?

2018, április 22 - 06:36
Öregségi nyugdíjban részesülő orvos nyugdíja szüneteltetése mellett közszolgálati jogviszonyban dolgozik. Emellett katás egyéni vállalkozást szeretne indítani. Ebben az esetben – a katatörvény szerint – kiegészítő tevékenységűnek minősül-e, és jogosult a 25 ezer forint kata megfizetésére – kérdezte olvasónk. Széles Imre tb-szakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

Elszámolható-e a külföldi sportegyesület támogatása?

2018, április 21 - 17:15
Belföldi zrt. külföldi sportegyesületet szeretne támogatni. Milyen dokumentációra van szükség a támogatás elszámolásához? – kérdezte az Adózóna olvasója. Magos Zoltánné adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Sokan a főnökök miatt mondanak fel a munkahelyeken

2018, április 21 - 14:27
Napjaink egyik legnagyobb munkaerőpiaci problémája az elképesztő méreteket öltő fluktuáció. Mi az oka? Miért vándorolnak ide-oda munkavállalók tömegei? Ezekre a kérdésekre keresett választ a HR-Evolution Kft. reprezentatív fluktuáció kutatása. Megállapították, hogy nem a fizetés, hanem az átverés a fluktuáció fő oka – írja a napi.hu.
Kategóriák: Adó

Meghosszabbította az EU az acéláruk dömpingvámját

2018, április 21 - 12:09
Az Európai Bizottság további öt évvel, változatlan százalékos értékkel meghosszabbította mások mellett a Kínából érkező acél drótkötelekre és kábelekre vonatkozó dömpingellenes vámszabályozást pénteken.
Kategóriák: Adó

Egy új szabály szerint többéves felajánlást is tehetnek az adófizetők az egyházaknak

2018, április 21 - 10:55
Egy rövid számsor egyszeri megadásával akár nyugdíjas korukig minden évben pénzhez juttathatják valamelyik egyházat a magyar adófizetők. Erre a személyi jövedelemadó új szabálya ad módot: eszerint az adóhivatal addig folyósítja az érintett adójának egy százalékát a kiválasztott egyháznak, amíg az állampolgár meg nem változtatja a címzettet – írja a Magyar Idők szombati száma.
Kategóriák: Adó

NAV-útmutató a vámjogszabályokban meghatározott szankciókról

2018, április 21 - 09:28
Újabb útmutatót tett közzé pénteken honlapján a NAV.
Kategóriák: Adó