Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 1 óra 7 perc

Veszélyes Brexit: akár 1,2 millió munkahely megszűnhet az EU-ban?

2017, október 23 - 18:01
Nagyjából 1,2 millió munkahely szűnhet meg az Európai Unióban, ha nem sikerül megállapodni az Egyesült Királysággal a rendezett kiválás feltételeiről – figyelmeztetett Kris Peeters belga gazdasági miniszter a mai helyi sajtóbeszámolók szerint.
Kategóriák: Adó

Itt a lista, kikre szállnak rá a héten a NAV-ellenőrök

2017, október 23 - 16:21
Egyebek mellett virágboltokat és magán koszorúkészítőket, piacokat és masszázsszalonokat ellenőrzik fokozottan a következő napokban a Nemzeti Adó- és Vámhivatala (NAV) revizorai az adóhatóság honlapján az ADÓtraffipax rovatban közzétettek szerint. Mutatjuk, hol lehet ezen a héten fokozott ellenőri jelenlétre számítani.
Kategóriák: Adó

Itt olvashatja el Stephen Hawking 1966-os doktoriját

2017, október 23 - 14:59
Mától bárki letöltheti Stephen Hawking 1966-ban, 24 évesen írt doktoriját, "A táguló univerzumok tulajdonságai" című értekezést – írja a 444.hu a The Guardian értesülése alapján.
Kategóriák: Adó

Így biztosíthatja családtagja egészségét saját cafetériakeretéből

2017, október 23 - 12:41
Finanszírozható-e a munkavállaló cafetériakerete terhére családtag biztosítási díja, és ha igen, kinek, milyen feltételekkel lehet nyújtani (adómentes lesz-e)? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda szakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

Október 24-étől ingyenes a mobilok hálózatfüggetlenítése a hűségidő lejártakor

2017, október 23 - 11:22
Október 24-étől ingyenesen kell hálózatfüggetlenné tenniük a mobilszolgáltatóknak azokat a készülékeket, amelyeket határozott időtartamú szerződéssel, hűségidővel kedvezményesen adtak el, és a hozzájuk tartozó előfizetői szerződések lejártak – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) a honlapján megjelent közleményben.
Kategóriák: Adó

80-90 ezer autós a startvonalnál, közeleg az év végi kötelezőkampány

2017, október 23 - 10:02
A november 2-án induló év végi kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) kampányban enyhén növekvő díjakra, és 80-90 ezer biztosítót váltó autósra számítanak a szakértők.
Kategóriák: Adó

Számítógép és internethozzáférés időseknek

2017, október 23 - 08:24
Közel 500 hátrányos helyzetű településre terjesztik ki az idősügyi infokommunikációs programot, amely 2018 augusztus végéig 1,2 milliárd forint állami támogatásból valósul meg – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára pénteken egy budapesti sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Adó

Új tulajdonosok a cégben – a könyvelő felelősségéről

2017, október 23 - 06:15
Mi a teendő, ha megváltoztak a cég tulajdonosai, de az új tagok nem veszik fel a kapcsolatot a társaság könyvelőjével? Hogyan kellene eljárnia ebben az esetben? – kérdezte olvasónk. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Október 23. – változik ma a közösségi közlekedés menetrendje

2017, október 23 - 05:08
Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepségek és az azokhoz kapcsolódó közúti forgalmi változások miatt a Budapesti Közlekedési Központ járatai a szokásostól eltérő menetrend szerint közlekednek.
Kategóriák: Adó

Mutatjuk, mi a különbség átlagos létszám és átlagos statisztikai létszám között

2017, október 22 - 17:57
Van-e különbség átlagos létszám és átlagos statisztikai létszám között? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

90 ezer revíziót és 155 ezer támogató ellenőrzést indított eddig idén a NAV

2017, október 22 - 13:40
Idén augusztus 31-éig 90 ezer hagyományos revíziót és 155 ezer úgynevezett támogató jellegű ellenőrzést indított a NAV, a támogató eljárások 11 milliárd forint bevételt hoztak – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

Informatikusok képzéséhez indít programot az NGM

2017, október 22 - 11:19
Négy év alatt legalább 4 ezer informatikai fejlesztő állhat munkába a most induló Informatikai fejlesztői karrier start programnak köszönhetően – jelentette be Varga Mihály az MTI-nek adott nyilatkozatában. A nemzetgazdasági miniszter szerint a projekt során kiképzett szakemberek munkába állítása már rövid távon csökkentheti az IT területen fennálló munkaerőhiányt, és középtávon is megoldást nyújthat az iparág munkaerő-keresletének kielégítésére.
Kategóriák: Adó

Varga szerint magasabb bérrel kell az országban tartani a munkaerőt

2017, október 22 - 09:16
Varga Mihály szerint már megvan a lehetőség arra, hogy a magasabb bérrel, magasabb jövedelemmel a munkaerőt az országban lehessen tartani, illetve a hiányzó munkaerő átképzéssel is pótolható részben a közfoglalkoztatottak, részben a munkanélküliek köréből – írja a napi.hu.
Kategóriák: Adó

Csiki-csuki a katában: 50 ezerről 75 ezerre, majd vissza

2017, október 22 - 06:25
Hányszor lehet ide-oda lépegetni katás vállalkozásként a havi 50 ezer, illetve 75 ezer forintos tételes adófizetési limitek között? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Egyéni vállalkozók telefonköltsége – így számolható el

2017, október 21 - 16:15
Alanyi adómentes egyéni vállalkozó telefonköltségéből kell-e magánhasználatot figyelembe venni? – kérdezte olvasónk. Lepsényi Mária adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Újabb vádemelés korrupciós ügyben a volt pakisztáni miniszterelnök ellen

2017, október 21 - 14:19
Újabb ügyben emelt vádat egy pakisztáni bíróság a korrupcióval gyanúsított Navaz Sarif volt kormányfő ellen pénteken, akivel szemben előző nap két vádpontban már vádat emelt egy iszlámábádi bíróság.
Kategóriák: Adó

Jövő év májusától működik az országos jégkármérséklő rendszer

2017, október 21 - 11:13
Jövő év májusától működik majd az országos jégkármérséklő rendszer, amellyel több tízmilliárd forint megtakarítás érhető el évente csak a mezőgazdaságban – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken Karcagon.
Kategóriák: Adó

A legnagyobb gyilkos: a környezetszennyezés

2017, október 21 - 09:25
Több embert öl meg évente a környezetszennyezés, mint a világ összes háborúja és erőszakos eseménye, többet, mint a dohányzás, az éhezés és a természeti katasztrófák, az AIDS, a tuberkulózis, a malária vagy az éhínség – állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.
Kategóriák: Adó

Veszteséges a cég: lehetséges és kötelező tennivalók

2017, október 21 - 06:10
Létezik-e valamilyen konkrét törvényi előírás arra vonatkozóan, hogy egy kezdő vállalkozás mennyi ideig lehet veszteséggel működő anélkül, hogy ebből problémája származna, valamely hivatal megkérdőjelezné a működés jogosságát? Ha a saját tőke rendezése megtörténik, tehát nem csökken a jegyzett tőke fele alá, az segít a kezdeti veszteség tolerálásában? Olvasói kérdésekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló szakértőnk válaszolt.
Kategóriák: Adó

Újabb marihuanaszállítmányt fogtak

2017, október 20 - 20:17
Öt kilogramm marihuánát találtak a pénzügyőrök egy szerb autóbuszban a röszkei autópálya határátkelőhelyen – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénteken az MTI-t.
Kategóriák: Adó