Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 11 perc 44 másodperc

Online vásárlás során a fogyasztók gyakran nem kapnak egyértelmű tájékoztatást

1 óra 15 perc
Gyakran nem tájékoztatják egyértelműen a fogyasztókat az árakról és az engedményekről az internetes vásárlások során, a vizsgált webshopok 60 százalékánál szabálytalanságokra derült fény – közölte az Európai Bizottság pénteken.
Kategóriák: Adó

Az Európai Bizottság emeli a mezőgazdasági termelői nemzeti támogatás maximumát

3 óra 12 perc
A jelenlegi 15 ezerről 25 ezer euróra emeli a mezőgazdasági termelőknek nyújtható nemzeti támogatás felső határát az Európai Bizottság.
Kategóriák: Adó

Az önkéntes kasszák vagyona gyarapodott, hozamuk azonban negatív lett

4 óra 52 perc
Az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona tavaly 0,8 százalékkal 1403,3 milliárd forintra nőtt, az átlagos éves hozam azonban mínusz 1,8 százalék volt, a magán-nyugdíjpénztári vagyon 2,9 százalékkal, 247,5 milliárd forintra mérséklődött – ismertette a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken honlapján.
Kategóriák: Adó

Pattanásig feszült helyzet után elmaradt a sztrájk

6 óra 36 perc
Pattanásig feszült helyzet alakult ki az elmúlt hetekben Székesfehérvár legnagyobb munkáltatója és adófizetője, a Denso üzemében, ahol a szakszervezetnek kellett lecsendesítenie az embereket, hogy elkerüljék a sztrájkfenyegetést – állítják a Liga helyi képviseleténél. A cég szerint azonban nem volt szükség "erőfitogtatásra", mert a helyzetet demokratikusan kezelték – írja a napi.hu.
Kategóriák: Adó

Aktuális tudnivalók földeladóknak, őstermelőknek

7 óra 55 perc
A termőföldeladási szezon a tél végéhez közeledve többnyire lezajlott, így az új gazdák használhatják többnyire az idei gazdasági évben a földet. Gyakran merül fel kérdésként, hogyan kell adójogilag kezelni azokat az eseteket, amikor a magánszemély, a mezőgazdasági őstermelő, illetve az egyéni vállalkozó termőföldértékesítéssel összefüggésben előleget kap a másik féltől, vagy termőföld vásárlása során előleget ad a másik félnek. Kérdés az is, mikor számít megszerzettnek ez a bevétel, főként olyan esetben, ha az előleg és a vételár kifizetésére, megszerzésére két egymást követő évben kerül sor.
Kategóriák: Adó

Megint változik a munka törvénykönyve, 85 másik jogszabállyal együtt

9 óra 7 perc
Összesen 86 törvényt módosító törvényjavaslatot nyújtott be tegnap délután a parlamentnek Trócsányi László igazságügyi miniszter.
Kategóriák: Adó

Drágult a benzin

10 óra 8 perc
A Mol bruttó 3 forinttal emelte a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát, a gázolaj ára nem változott.
Kategóriák: Adó

Nők kedvezményes öregségi nyugdíja: a tb-megállapodás nem számít be a jogosultsági időnél

11 óra 12 perc
A társadalombiztosítási szervvel kötött megállapodás alapján történt járulékfizetés időszaka szolgálati időnek minősül, de a nők kedvezményes öregségi nyugdíjához szükséges jogosultsági időbe nem számít be – mondta ki a Kúria
Kategóriák: Adó

Otthoni segítő szolgáltatás: pályázati lehetőség

12 óra 19 perc
Fogyatékkal élő családtagjukat otthon gondozókat segítő szervezeteknek hirdettek pályázatot – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken az M1-en.
Kategóriák: Adó

Telefonkészülék juttatásának elszámolása

14 óra 26 perc
A cafeteria adózásának idén bekövetkezett jelentős változása még jobban ráirányította a figyelmet azokra a juttatásokra, melyek továbbra is adómentesen adhatóak.
Kategóriák: Adó

A falusi csok bevezetéséről döntött a kormány

2019, február 21 - 23:05
A kormány a Magyar falu program keretében döntött a falusi családi otthonteremtési támogatás (csok) bevezetéséről – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Adó

Januárban 200 milliárd forinttal több adót fizettünk, mint egy éve

2019, február 21 - 20:25
A meghozott kormányzati intézkedések és a felelősségteljes költségvetési gazdálkodás eredményeként az elmúlt két évtized legkedvezőbb adatát láthatjuk az év első hónapjában – hangsúlyozza költségvetési összefoglalójában a kormányportálon a Pénzügyminisztérium.
Kategóriák: Adó

Ismét fókuszban az online szállásközvetítők tevékenysége

2019, február 21 - 19:14
A brit versenyhivatal a napokban adta hírül, hogy elfogadta hat online szállásközvetítő vállalását, mely alapján a jövőben tartózkodni fognak bizonyos kereskedelmi gyakorlatoktól. Magyarországon jelenleg a Gazdasági Versenyhivatal folytat versenyfelügyeleti eljárást az online szállásfoglaló portált üzemeltető Booking.com B.V.-vel szemben, olvasható a GVH honlapján.
Kategóriák: Adó

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom

2019, február 21 - 17:02
2018. decemberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,7, naptárhatástól megtisztítva 4,1%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit, közölte a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletek volumene nem változott, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 8,0, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,9%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2018-ban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 6,0%-kal nagyobb volt az előző évinél.
Kategóriák: Adó

Őket érte tetten a NAV be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása miatt

2019, február 21 - 16:00
Összesen 4307 adózó szerepel a NAV be nem jelentett alkalmazottakat foglalkoztatók legfrissebb (januári) listáján.
Kategóriák: Adó

Gyakran külső segítséggel hajtják be a cégek kintlévőségeiket

2019, február 21 - 14:56
Az EOS Csoport európai fizetési szokásokat vizsgáló tanulmánya szerint jelentős, a cégek árbevételének mintegy 8 százaléka érkezik a késedelmes kintlévőségek behajtásából. Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja 17 európai országban, 3400 vállalati döntéshozót kérdezett meg kutatásában.
Kategóriák: Adó

Ingatlanok szerzési értékének különös esetei

2019, február 21 - 13:35
Az ingatlanértékesítésből származó jövedelem megállapításakor a bevétel mellett jelentősége van az ingatlan szerzési értékének is.
Kategóriák: Adó

Számlánként félmilliós bírságot is kaphat májustól, ha nem frissíti a számlázórendszerét!

2019, február 21 - 11:59
A tavaly július elsején életbe lépett online számlázási kötelezettség változása miatt az érintett cégeknek érdemes minél előbb felvenniük a kapcsolatot számlázóprogramjuk fejlesztőjével, hogy a szükséges verzióváltásról egyeztessenek, hívta fel a figyelmet a nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló Crowe FST.
Kategóriák: Adó

KSH: 10 százalék felett nőttek a keresetek tavaly

2019, február 21 - 10:57
2018. decemberben a bruttó átlagkereset 360 000 forint volt, 10,2 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2018. január–decemberben a bruttó átlagkereset 329 900 forint, a nettó átlagkereset 219 400 forint volt, mindkettő egyaránt 11,3 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedésre a munkaerő-kereslet élénkülése, a minimálbér és a garantált bérminimum 8, illetve 12 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá bizonyos állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő keresetrendezések voltak hatással, közölte a KSH.
Kategóriák: Adó

A tavalyival azonos osztalékot javasolnak a Telekomnál

2019, február 21 - 09:55
A Magyar Telekom Nyrt. igazgatósága a 2018-as üzleti év után részvényenként 25 forint osztalék fizetését javasolja a közgyűlésnek – közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
Kategóriák: Adó