Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 23 perc 35 másodperc

55 balatoni strand újul meg az idén

2 óra 46 perc
Csaknem 2 milliárd forintnyi hazai támogatással 38 Balaton-parti település 55 strandján, 344 beruházás, felújítás valósul meg az idén – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az MTI-vel szombaton.
Kategóriák: Adó

Őstermelő mellett egyéni vállalkozó, kft.: mi a szabály?

5 óra 13 perc
Több olvasónk is kérdezett az őstermelés szabályairól. A kérdésekre Szarvas Imréné könyvvizsgáló, adószakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Mentesítést kért a vízkészletjárulék fizetése alól az agrárkamara

8 óra 51 perc
A biztonságos élelmiszertermelés fenntartása érdekében vízhiányos időszak megállapítását kezdeményezte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) – június 1-jétől visszavonásig – Pintér Sándor belügyminiszternél. Ha a tárcavezető elfogadja a kamara javaslatát, akkor a gazdálkodóknak az adott időtartamban nem kell vízkészlet-járulékot fizetniük az öntözéshez, halgazdálkodáshoz és rizstermeléshez használt víz után.
Kategóriák: Adó

Feltöltőkártyások figyelem, lejár az adategyeztetési határidő!

12 óra 33 perc
Egy hetük maradt adategyeztetésre a feltöltőkártyás mobiltelefon előfizetőknek, a nem azonosított SIM-kártyák előfizetése július 1-jétől megszűnik. A Telenor szerint a hátralevő idő nem lesz elég minden ügyfél azonosítására.
Kategóriák: Adó

Sportrendezvény juttatásainak és bevételeinek elszámolása

16 óra 46 perc
Sportegyesület sportrendezvényen étellel és itallal kínálja versenyzőit és meghívott vendégeit. Díjakat oszt, szállásköltséget fizet, illetve fizettet. E témakörben több kérdést is kaptunk, melyekre Pölöskei Pálné okleveles könyvvizsgáló és Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.
Kategóriák: Adó

Bírságra változhat Messi börtönbüntetése

2017, június 23 - 14:45
Az illetékes ügyész nem ellenzi az adócsalás miatt elítélt Lionel Messi 21 hónapos börtönbüntetésének pénzbírsággal történő kiváltását.
Kategóriák: Adó

Ajánlat az Egyesült Királyságban tartózkodó uniós állampolgároknak

2017, június 23 - 13:43
Az Egyesült Királyság kész a Brexit után a jelenlegiekkel nagyjából megegyező jogokat biztosítani több mint 3 millió EU-polgárnak, ha előzőleg már legalább öt éve a szigetországban tartózkodtak – ezt a meglepetésszerű ajánlatot tette csütörtök este, az uniós csúcs első napján Theresa May, brit miniszterelnök.
Kategóriák: Adó

Új adózási szabályok a praxisjog értékesítésére

2017, június 23 - 12:41
Az orvosi praxisjog értékesítéséből származó jövedelem adózási szabályait is változtak a nemrégiben elfogadott legújabb adótörvény-módosítási csomagban.
Kategóriák: Adó

Bővült a kiskereskedelmi üzletek forgalma

2017, június 23 - 09:38
2017 áprilisában az előző év azonos időszakához képest a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene a nyers adat szerint 3,2, naptárhatástól megtisztítva – főként a húsvéthatás miatt – 1,7 százalékkal nőtt.
Kategóriák: Adó

Változik a kenyér összetétele

2017, június 23 - 08:36
Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
Kategóriák: Adó

Kábítószerfogás Röszkén

2017, június 23 - 07:34
Több mint tizenhárom kiló marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) péntek reggel az MTI-vel. A rendőrség a külföldi sofőrt őrizetbe vette.
Kategóriák: Adó

Gyakorlati teendők a reklámadó módosítása miatt

2017, június 23 - 06:04
A korábbi években megfizetett reklámadó túlfizetésnek minősül, megszűnik a saját célú reklámok utáni adókötelezettség, nő a reklámadó mértéke. Mindez számos kötelezettséget keletkeztet az érintett adózóknál.
Kategóriák: Adó

Szárazság, vízhiány, vészhelyzet Olaszországban

2017, június 22 - 18:32
Katasztrófa sújtotta területnek nyilvánította és a víz adagolását rendelte el az olasz kormány Parma és Piacenza városok térségében Emilia-Romagna tartományban a szárazság okozta vízhiány miatt csütörtökön. A szárazság Olaszország más részein is kritikus helyzetet teremtett.
Kategóriák: Adó

Elégedett az elektronikus szja-bevallással a miniszter

2017, június 22 - 15:04
Az szja-bevallási korszak idén véget ért; a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elektronikus szja-rendszere minden adózót mentesített a bevallás kitöltésének kötelezettsége alól - jelentette ki budapesti tájékoztatóján Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter elmondta, a magyar e-szja példaértékű lehet az Európai Unióban. Tállai András miniszterhelyettes, a NAV vezetője bejelentette: szeretnék továbbfejleszteni a rendszert, hogy az adózóknak minél kevesebb időt kelljen adminisztrációval eltöltenie.
Kategóriák: Adó

Kosz és más szabálysértések miatt zártak be egy pékséget

2017, június 22 - 14:00
Az egész üzemre jellemző rendkívüli szennyezettség és penészesedés, illetve súlyos élelmiszer-higiéniai és élelmiszer-biztonsági hiányosságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztette egy fővárosi pékség tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Adó

Bérelőleget kérne munkáltatójától gondjai enyhítésére? Így kell adóznia

2017, június 22 - 12:41
Előfordulhatnak olyan élethelyzetek, amikor a munkavállalónak nincs más lehetősége anyagi gondjai enyhítésére, mint előleget kérni a munkáltatótól a jövőbeni bére terhére. A nyári szabadság előtt is sokan élnek ezzel a lehetőséggel.
Kategóriák: Adó

Érdemes várni a tankolással

2017, június 22 - 11:22
Csökkenti bruttó 2-2 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI csütörtökön.
Kategóriák: Adó

Munkaügyi jogsértést követtek el az ellenőrzöttek 60 százalékánál

2017, június 22 - 10:20
Az idei év első negyedében 3853 munkáltatónál végeztek munkavédelmi ellenőrzést, illetve 5524 munkáltatónál munkaügyi vizsgálatot; 76,9 százalékuknál (2963 cégnél) állapítottak meg különféle munkavédelmi szabálytalanságot, illetve 60 százalékuknál (3314 cégnél) munkaügyi jogsértést, írja a feketelista.hu.
Kategóriák: Adó

Tiltott szereket foglaltak le Röszkén

2017, június 22 - 09:18
Egy kisbuszban két kilogramm marihuánát, egy teherautóban pedig 6438 levél Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert, illetve potencianövelőt találtak a pénzügyőrök Röszkén – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.
Kategóriák: Adó

Lemondott a vatikáni főrevizor

2017, június 22 - 08:17
Olasz sajtóértesülések szerint a pápai állam pénzügyi hivatalai közötti ellentétek vezettek Libero Milone főrevizor hirtelen távozásához, ami tovább nehezíti a Ferenc pápa indította gazdasági-pénzügyi reformok megvalósítását.
Kategóriák: Adó