Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 15 perc 14 másodperc

Életbiztosításokkal csalt a nyugdíjas nő, üzletkötők falaztak neki

0 másodperc
Nyugdíjasok nevére kötött életbiztosításokat egy 72 éves nő, ezért többrendbeli, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emeltek ellene – közölte a Fővárosi Főügyészség.
Kategóriák: Adó

Egyre többet várnak a dolgozók, bizonytalan a munkaerő-piaci helyzet

0 másodperc
A hazai szolgáltató központok negyede 20 százaléknál is magasabb fluktuációról számol be, a vezetők fele tart a bizonytalan munkaerőpiaci helyzettől – derül ki a PwC felméréséből.
Kategóriák: Adó

Újfajta áruházat nyit a Tesco

3 perc 56 másodperc
A Tesco ma megnyitja első pénztárgép nélküli áruházát London központjában – írja a Portfolio.hu a BBC nyomán.
Kategóriák: Adó

Új feltételek a napelemes pályázati kiírásban

1 óra 1 perc
Nagyon sok részletben, szabályban módosult az eredetileg társadalmi egyeztetésre kitett változathoz képest a hétfőn megjelent napelemes pályázat végleges szabályrendszere – írja a Portfolio.hu. Ezek alaposan átrendezik azt, hogy ki és milyen ingatlannal tud egyáltalán elindulni a pályázaton.
Kategóriák: Adó

Adózási határidők 2021. október 25-31.

2 óra 13 perc
Adózási határidők a NAV tájékoztatása szerint.
Kategóriák: Adó

Így kaphat támogatást az ellátásra utazó beteg 2022-től

3 óra 30 perc
Ha a beteg tb-támogatottan veszi igénybe többek között az orvosi, ápolási, gyógyászati ellátást, akkor távolsági utazásához adott esetben támogatást kaphat a kormányhivatal egészségbiztosítási szervétől. Erre a támogatásra nem csak az egészségügyi szolgáltatást igénybe vevő beteg, hanem akár annak kísérője is igényt tarthat. Az alábbi cikkben összefoglaljuk, hogy a fenti utazási költségtérítésben milyen kedvező változások lesznek 2022. január 1-jétől.
Kategóriák: Adó

Tízezer dolgozó felvételét tervezi a Facebook az EU-ban a következő öt évben

2021, október 18 - 20:17
Az Európai Unión belül tízezer, magasan képzett ember felvételét tervezi a következő öt évben a Facebook az úgynevezett metaverzum kiépítéséhez – jelentette be a cég.
Kategóriák: Adó

Itt a pályázat a napelemes rendszerek vissza nem térítendő támogatásáról

2021, október 18 - 18:51
Megjelent – egy külön erre a célra létrehozott honlapon – a lakossági napelemes rendszerek támogatása és fűtési rendszerek elektrifikálása napelemes rendszerekkel kombinálva című pályázat lakossági pályázók részére.
Kategóriák: Adó

Drasztikus áremelés! 500 forint közelében a benzin átlagára, a gázolaj is tovább drágul

2021, október 18 - 16:16
Megközelíti a benzin átlagára a szerdai újabb üzemanyagár-emelést követően a literenkénti 500 forintos lélektani határt, 496 forintra drágul – írja a holtankoljak.hu.
Kategóriák: Adó

Nyugdíjazás előtt áll? Ilyen jogvédelem illeti meg

2021, október 18 - 14:35
Az idős dolgozók munkaviszonyát a nyugdíjkorhatár eléréséig védi a törvény, ezt követően pedig egyszerűsíti munkaviszonyuk megszüntetésének lehetőségeit. A nyugdíjkorhatár betöltése sem jelenti azonban azt, hogy a munkaerőpiacon semmiféle védelemmel nem rendelkeznek. Ezen eseteket vesszük sorra.
Kategóriák: Adó

Munkaidőkeret: célvizsgálatot indít a kormány a visszaélések megakadályozására

2021, október 18 - 13:57
Rendkívüli célvizsgálatot indít október 18-ától az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a munkaidőkerettel kapcsolatos visszaélések feltárására – közölte múlt héten a tárca.
Kategóriák: Adó

Vállalati korrupció: könnyebbé kell tenni a cégen belüli bejelentést

2021, október 18 - 12:45
Hamarosan minden hazai közép- és nagyvállalatnál lehetővé kell tenni, hogy egy névtelenséget biztosító etikai forródróton keresztül jelenthessék a dolgozók a szabálysértéseket. Az Európai Unió 2021. december 17-éig adott erre időt a több mint 249 főt alkalmazó szervezeteknek.
Kategóriák: Adó

Otthonfelújítási támogatás: 65 milliárd forintot igényeltek már a családok

2021, október 18 - 11:39
Összesen mintegy 65 milliárd forint értékben, több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást – közölte a közösségi oldalán közzétett videójában Novák Katalin.
Kategóriák: Adó

Veszélyben a kisvállalkozások adatai is! Duplázódott az informatikai támadások száma

2021, október 18 - 10:35
Duplájára nőtt az egyéni felhasználókra jutó átlagos napi informatikai támadások száma január óta - közölte az ESET felmérése alapján: míg 2021 első harmadában 1392 volt gépenként a napi támadási kísérletek száma, ez a második harmadra megduplázódott, napi 2756 támadási próbálkozással.
Kategóriák: Adó

Számviteli esettanulmány: variációk gumiabroncsok cseréjére és ezek könyvviteli elszámolása

2021, október 18 - 08:15
Hamarosan aktuális lesz a járművek gumiabroncsainak nyáriról télire váltása, de egyéb okból is indokolt lehet az abroncsok cseréje. Ennek számviteli elszámolása gyakran okoz fejtörést a tapasztalt könyvelőknek is. Az alábbiakban az e témában a gyakorlatban felmerülő kérdésekből válogattunk.
Kategóriák: Adó

NAV: az szja-visszatérítést nem kell visszafizetni a bevalláskor

2021, október 18 - 07:00
A közelmúltban frissítette honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az adó-visszatérítéssel kapcsolatos tájékoztatóját.
Kategóriák: Adó

Egyéni vállalkozóból kft.: követelések és a kötelezettségek elszámolása

2021, október 17 - 19:35
Egyéni vállalkozó kft. formájában akarja tevékenységét tovább folytatni. Az átalakulással kapcsolatban tett fel kérdéseket olvasónk, Szipszer Tamás adószakértő pedig válaszolt rájuk.
Kategóriák: Adó

Nők 40: növelte a szolgálati időt a rokkantsági nyugdíj alatti keresőtevékenység?

2021, október 17 - 08:15
Nők 40 éves kedvezményes nyugdíjába beleszámít-e a rokkantsági nyugdíj ideje alatti keresőtevékenység? – kérdezte olvasónk, Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.
Kategóriák: Adó

Gyermeket nevelőknek járó adó-visszatérítés: nézzünk egy példát!

2021, október 16 - 19:35
A gyermekeket nevelőknek járó adó-visszatérítés kapcsán még mindig sok kérdés érkezik hozzánk. Olvasónk egy garantált bérminimumon foglalkoztatott munkavállaló példáján keresztül próbálta megérteni a visszatérítés számítását. A kérdést Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolta meg.
Kategóriák: Adó

Ingyenes átadáshoz kapcsolódó áfa levonása

2021, október 16 - 08:15
Olvasónk egy kiadványban tett megállapítás kapcsán, miszerint – az ingyenes átadást nem lehet az áfatörvény alkalmazásában adólevonásra jogosító tevékenységnek tekinteni –, tett fel kérdést, mert ellentmondást vélt felfedezni a leírtak és az Európai Unió Bíróságának egy döntése között. Sinka Júlia adószakértő, mérlegképes könyvelő válaszolt a kérdésre.
Kategóriák: Adó