Skip to Content

Adózóna

Tartalom átvétel
Adozona.hu RSS
Frissítve: 26 perc 27 másodperc

Megugrott a lakáshitelek száma és összege

39 perc 38 másodperc
Az első hat hónapban mintegy 53 ezer lakáshitelt engedélyeztek 404 milliárd forint értékben, 2017 első fél évéhez képest az engedélyezett hitelek száma 18 százalékkal, összegük 39 százalékkal nőtt – derül ki a KSH Statisztikai tükör című kiadványából.
Kategóriák: Adó

A tervezettnél korábban emelik a nyugdíjkorhatárt Horvátországban

1 óra 40 perc
A horvát kormány szerdai ülésén elfogadta a nyugdíjreformról szóló törvénytervezetet, és 2033-ra hozná előre a 67 éves nyugdíjkorhatár bevezetését, ami a 2014-ben, a szocialista kormány által elfogadott törvény szerint 2038-tól lépett volna életbe.
Kategóriák: Adó

Otthonteremtési támogatások: szakértelmüket ajánlják a lakástakarékok

2 óra 42 perc
A Lakás-takarékpénztárak Egyesülete tudomásul veszi, hogy a kormány a lakástámogatási rendszer átalakításán dolgozik, és azt kéri, a további lépéseket a lakás-takarékpénztári piac szereplőivel együtt tegyék meg, amihez minden szakértelmüket, tapasztalatukat rendelkezésre bocsájtják – reagált a szervezet arra a törvénymódosításra, amelynek értelmében október 17-étől nem jár állami támogatás az újonnan kötött lakás-takarékpénztári szerződésekre.
Kategóriák: Adó

Digitális archiválás online számlázással – új rendelet

3 óra 50 perc
2018. július 1-je fontos dátum volt az adózók számára: ekkor indult az online számlák adatszolgáltatása a NAV felé, és – bár ez talán kevésbé került a reflektorfénybe – ekkor lépett hatályba az új digitális archiválásról szóló rendelet. A hatálybalépés időpontján kívül más kapcsolat is van a két változás között. Nézzük, hogy miről is van szó.
Kategóriák: Adó

Hívatlan vendégek – így védekezhetünk a poloskák ellen

5 óra 15 perc
A kertekben már április-májusban megjelennek, a lakásokba azonban szeptember, október hónapokban kezdenek behúzódni a téli menedéket kereső poloskák. A mintegy másfél centiméter hosszúságú, barna vagy zöld színű rovarok bizarr külsejük, zajos éjszakai életmódjuk és a bűzmirigyeikből „veszélyhelyzetben” kibocsátott, kellemetlen szagú váladékuk miatt nem éppen a legkedvesebb vendégeink. Megnyugtató azonban, hogy az emberekre és az állatokra nem veszélyesek, hiszen kizárólag növényi nedvekkel táplálkoznak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) összegyűjtötte a poloskákkal kapcsolatos főbb tudnivalókat és a „bogárinvázióval” szembeni védekezés hatékony módjait.
Kategóriák: Adó

Csütörtöktől újraindul a vonatforgalom a Déli pályaudvarról

2018, október 17 - 23:47
Újraindulhat a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződik a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája – közölte a MÁV Zrt. szerdán az MTI-vel.
Kategóriák: Adó

113 kiló marihuánagyanús anyag volt a kisbuszban

2018, október 17 - 22:20
Több mint 113 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy kisbusz falában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai.
Kategóriák: Adó

Búcsút mondhatunk a régi 1000 forintos bankjegyeknek

2018, október 17 - 20:12
Már csak két hétig, azaz 2018. október 31-éig használhatók a készpénzes vásárlásaink során a régi 1000 forintos bankjegyek. November 1-jétől már csak az idén márciusban megjelent, megújított 1000 forintos címlettel lehet fizetni – közölte az MNB.
Kategóriák: Adó

Jön a falusi csok, felmondólevél érkezhet közszolgáknak

2018, október 17 - 18:07
Döntött a kormány az ötezernél kisebb lélekszámú településekre vonatkozó Magyar falu program koncepciójáról – közölte a Miniszterelnökség vezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Adó

Olcsóbb lesz az üzemanyag péntektől

2018, október 17 - 17:06
Csökkenti pénteken az üzemanyagok literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin ára bruttó 5 forinttal, a gázolajé bruttó 3 forinttal mérséklődik – értesült piaci forrásokból szerdán az MTI.
Kategóriák: Adó

Panorámaadót vetne ki egy polgármester

2018, október 17 - 16:04
Akinek az ingatlana a Balatonig ér, és élvezi a balatoni panorámát, az fizessen több helyi adót! – ezt a javaslatot kívánja Lengyel Róbert Siófok fideszes többségű helyi képviselőtestülete elé terjeszteni. Erről a tervről Siófok független polgármestere a Szabad Pécsnek beszélt.
Kategóriák: Adó

Hiányosságok az Allianz Biztosítónál: súlyos büntetést szabott ki az MNB

2018, október 17 - 15:03
Az MNB összesen 125 millió forint bírságot szabott ki az Allianz Hungária Biztosító Zrt.-re, egyebek közt a biztosító belső kontrollrendszerét, kiszervezési tevékenységét, közvetítői nyilvántartását, kgfb-állománykezelését, IT-biztonságát, illetve – több üzletágban – az ügyfélszerződései tartalmi elemeit érintő jogsértések miatt.
Kategóriák: Adó

Fideszes képviselő mentelmi jogát függesztenék fel bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt

2018, október 17 - 14:13
Bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt kérte Polt Péter legfőbb ügyész a fideszes Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését – írja a hvg.hu.
Kategóriák: Adó

Állami vezetők kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről kezdeményeznek népszavazást ellenzéki politikusok

2018, október 17 - 14:00
Benyújtotta a miniszterelnök, a miniszterek és az államtitkárok kiemelt egészségügyi ellátásának megszüntetéséről szóló népszavazási kezdeményezéseit az MSZP és a Párbeszéd szerdán.
Kategóriák: Adó

Tanúval is igazolhatja nyugdíjjogosultságát

2018, október 17 - 12:43
A nyugellátás megállapítása során elsődlegesen a nyugdíjbiztosítás nyilvántartásának adataiból kell kiindulni. A társadalombiztosítási igazgatási szervek által nem igazolt szolgálati időt, korkedvezményre jogosító időt, valamint az együttélés, a magyarországi tartózkodás tényét tanúkkal is alá lehet támasztani.
Kategóriák: Adó

Ki számít főnöknek? Nem a munkaszerződés dönti el

2018, október 17 - 11:14
Felmondta a munkavállaló munkaviszonyát a munkáltató, és az indokolást arra hivatkozva mellőzte, hogy az illető vezető állású. Az elbocsátott munkavállaló peres eljárásban a felmondás semmisségének megállapítását kérte. Az ügy a Kúrián kötött ki.
Kategóriák: Adó

Sokkolta az ellenőröket a látvány – elkerülhetetlen volt a sütőüzem buktája

2018, október 17 - 10:13
Egy 2017 óta működő Pest megyei pékségben végeztek ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei október elején. Az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy a vállalkozás semmilyen nyomon követési dokumentációt nem vezet, ezért 45 nem nyomon követhető élelmiszertételt kivontak a forgalomból. Az üzemben tapasztalt elégtelen higiéniai körülmények miatt, a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatokra való tekintettel a hatóság azonnali hatállyal felfüggesztette a sütőüzem működését, olvasható a Nébih honlapján.
Kategóriák: Adó

Itt van a NAV-nak 100 millió forint feletti összeggel tartozók listája

2018, október 17 - 09:12
Közzétette az adóhatóságnak tartozó nem magánszemélyek listáját a NAV.
Kategóriák: Adó

Jön az állami magánnyugdíjpénztár?

2018, október 17 - 08:11
Csúcstartók vagyunk Európában a lakosság magas állampapír-állományával - hangzott el Barcza György ÁKK-vezérigazgató előadásában a Portfolio keddi Öngondoskodás 2018 konferenciáján. Mivel a nyugdíjcélú megtakarítások területén viszont hátul kullogunk, Barcza bejelentette: az ÁKK-nak a kormány asztalán fekvő javaslata szerint az állam beléphet a hosszú távú nyugdíjcélú megtakarítások piacára, hogy fellendítse ezt a megtakarítási szegmenst – írja a portfolio.hu.
Kategóriák: Adó

Havi 30 ezer forinttal nő az MMA-tagok életjáradéka

2018, október 17 - 07:10
2019 januárjától havi 30 ezer forinttal emelkedik a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagjainak életjáradéka – derül ki a kormány 193/2018. számú rendeletéből.
Kategóriák: Adó