Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 11 perc 7 másodperc

Adventi gyertyagyújtással kezdődött a közösségi élet Pécs új plébániáján

13 perc 39 másodperc
Az újonnan alakuló pécs-kertvárosi Szent II. János Pál pápa plébánia első rendezvényét december 8-án, advent második vasárnapjának előestéjén tartották.
Kategóriák: Friss

Rászorulóknak sütöttek mézeskalácsot Padén – KÉPRIPORT

1 óra 8 perc
Többgenerációs mézeskalácssütést szervezett december 8-án a Szerbiai Kolping Társaság a délvidéki Padén. Az elkészült süteményeket rászoruló időseknek ajánlották fel a részt vevő családok.
Kategóriák: Friss

„Isten a csend barátja” – Főpásztori látogatás a kaposfüredi Napsugár lakóotthonban

1 óra 40 perc
Varga László kaposvári megyéspüspök látogatást tett a Napsugár Integrált Szociális Intézmény kaposfüredi lakóotthonában december 11-én.
Kategóriák: Friss

Paweł Cebula minorita lett Esterházy János boldoggáavatási eljárásának posztulátora

2 óra 23 perc
Marek Jędraszewski, a Krakkói Főegyházmegye érseke Paweł Cebula minoritát nevezte ki december 12-én Esterházy János boldoggáavatási perének posztulátorává.
Kategóriák: Friss

Egyházmegyei hangverseny a pécsi Kodály Központban

3 óra 14 perc
Udvardy György püspök idén is hangversennyel ajándékozta meg a Pécsi Egyházmegye partnereit és munkatársait – hálából fáradozásukért és a gyümölcsöző együttműködésükért. A december 11-én, nyolcadik alkalommal megszervezett koncert helyszíne a pécsi Kodály Központ volt.
Kategóriák: Friss

Keresztes Szent János áldozópap, egyháztanító

4 óra 11 perc
Keresztes Szent Jánosra, a 16. század nagy spanyol misztikusára, a spanyol költők, a szemlélődő szerzetesek, a misztikusok védőszentjére emlékezünk liturgikus emléknapján, december 14-én.
Kategóriák: Friss

Adventi kalendárium – 2018. december 14.

6 óra 11 perc
Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.
Kategóriák: Friss

Mai evangélium – 2018. december 14.

7 óra 11 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 11,16–19
Kategóriák: Friss

Különleges ajándékkal segítenek a várakozásban az esztergomi papnövendékek

2018, december 13 - 20:59
Különleges felvételt töltöttek fel az esztergomi Érseki Papnevelő Intézet YouTube-csatornájára a szeminárium növendékei. A szeminaristák „Ecce, carissimi” című videójukkal szeretnék az adventi készületet meghittebbé tenni.
Kategóriák: Friss

Miért éppen az alma lett a tiltott gyümölcs?

2018, december 13 - 20:53
Ez az értelmezés Szent Jeromostól származik: a tiltott gyümölcs akár barack vagy füge is lehetett volna.
Kategóriák: Friss

Buda szívében emeltek szobrot Boldog Brenner János vértanúnak

2018, december 13 - 20:20
A Szombathelyi Egyházmegye és a Brenner János Emlékhely Alapítvány szervezésében december 13-án Erdő Péter bíboros, prímás megáldotta Boldog Brenner János vértanú szobrát Budapesten, a Szentimrevárosban.
Kategóriák: Friss

Egy hónap múlva ortodox karácsony a Szent Efrém-kórussal Budapesten

2018, december 13 - 19:40
2019. január 12-én, szombaton 19.30-kor tartják az ortodox karácsonyi nyitókoncertet, ahol a Magyar Örökség és Budapest Márka díjjal kitüntetett Szent Efrém Férfikar Pál István Szalonnát és bandáját látja vendégül.
Kategóriák: Friss

Megkezdődött az országos „Adni öröm!” akció

2018, december 13 - 18:57
Idén 22. alkalommal rendezi meg december 13. és 18. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR csoport kijelölt üzleteiben az „Adni öröm!” jótékonysági akciót. A gyűjtés részletei és a részt vevő áruházak listája megtalálható a www.adniorom.hu oldalon.
Kategóriák: Friss

Hűvösvölgyi Ildikó és Pitti Katalin volt a Martinus Exclusive sorozat vendége Szombathelyen

2018, december 13 - 18:05
A Martinus Exclusive sorozat keretében december 4-én Hűvösvölgyi Ildikó tartott irodalmi estet a Szombathelyen, a püspöki palotában, Csáki András gitárművész közreműködésével. December 8-án pedig Pitti Katalin koncertjét hallgathatta meg a közönség a székesegyházban.
Kategóriák: Friss

A klauzúrán innen és túl – Pálos advent a Sziklatemplom előtt

2018, december 13 - 17:17
„A szeretet körbeér” mottó jegyében várják a látogatókat a pálos szerzetesek a budapesti Sziklatemplom elé az adventi hétvégéken 11 órától 18.30-ig. Az idei adománygyűjtési akciót a rend missziójának megvalósításáért szervezik meg – tájékoztatott Náfrádi Anikó.
Kategóriák: Friss

Látogatás az amerikai katolikusoknál

2018, december 13 - 17:05
Dr. Hautzinger Gyula nyugállományú ezredes (Irak OIF 2003/04) beszámolóját közöljük a Virginia állambeli Appomattox katolikus közösségénél tett látogatásáról.
Kategóriák: Friss

Addig leszünk magyarok, amíg magyarul énekelünk és táncolunk – Külhoni iskoláknak gyűjtöttek

2018, december 13 - 16:29
A lévai Czeglédi Péter Református Gimnázium és a beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokház javára gyűjtöttek a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban december 7-én megrendezett XIII. Ökumenikus Adventi Jótékonysági Esten.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 13-án

2018, december 13 - 16:22
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

Elismerésben részesült az egyetemes emberi értékrend védelméért Beer Miklós püspök

2018, december 13 - 15:41
Szent Miklós napján, december 6-án a váci püspöki palota dísztermében Beer Miklós váci megyéspüspök ünnepi keretek között vehette át a bécsi székhelyű European Fatwa Council for Halal Transactions szervezet elismerését, melyet az egyetemes emberi értékrend védelméért kapott.
Kategóriák: Friss

Sajtótájékoztatót tartottak a bíborosi tanács XXVII. üléséről

2018, december 13 - 14:57
A Szentszék Sajtótermében Greg Burke szentszéki szóvivő december 12-én délután tájékoztatta az újságírókat a bíborosi tanács (C9) december 10-én, hétfőn kezdődött háromnapos tanácskozásáról.
Kategóriák: Friss