Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 2 perc 14 másodperc

Vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára

9 perc 30 másodperc
A katolikus iskolák javára gyűjtenek Magyarország összes katolikus templomában február 24-én, a hónap utolsó vasárnapján. Az adakozás évről évre bizonyítja, hogy milyen sokan szívükön viselik az Egyház oktatási-nevelési szolgálatának támogatását.
Kategóriák: Friss

Salazar kolumbiai bíboros etikai kódexet javasol a kiskorúak védelme érdekében

22 perc 30 másodperc
A kiskorúak védelméről szóló, február 21-én kezdődött vatikáni tanácskozás első napján, csütörtökön délután felszólalt Rubén Salazar Gómez bogotai bíboros, érsek, aki a püspökök egyéni és a kollegiális felelősségére emlékeztetett.
Kategóriák: Friss

A búcsújárás hagyományát elevenítik fel az idei Csángó Bálon

39 perc 30 másodperc
A búcsújárást bemutató színpadi műsorral és hajnalig tartó táncházzal várják az érdeklődőket február 23-án, szombaton a huszonharmadik Csángó Bálon a budapesti Millenáris parkban.
Kategóriák: Friss

Márciustól Seregély István érsek nevét viseli a nyíregyházi papi szociális otthon

55 perc 30 másodperc
Március 2-ától Seregély István Papi Szociális Otthon lesz a neve a Nyíregyházán található Főegyházmegyei Papi Szociális Otthonnak.
Kategóriák: Friss

Floruczó István kapta a nagyváradi egyházmegyei érdemérmet

1 óra 38 perc
Minden évben februárban, Boldog Bogdánffy Szilárd vértanú püspök születésnapján adják át a nagyváradi ezüst érdemérmet. Idén Floruczó István nagyszalontai hívő részesült az elismerésben példaadó egyházszeretetéért a vértanú püspök születésének 108. évfordulóján, február 21-én.
Kategóriák: Friss

Kortárs képzőművészek kiállításával ünneplik Aba-Novák Vilmos 125. születésnapját

2 óra 30 másodperc
Aba-Novák Vilmos (1894–1941) festőművész, grafikus születésének 125. évfordulója alkalmából 25 kortárs képzőművész munkáiból rendezi meg századik kiállítását a leányfalui Aba-Novák Galéria.
Kategóriák: Friss

Ortodox kápolna – a Transzszibériai Expresszen

2 óra 27 perc
A legendás vonalon egy vasúti közlekedésre specializálódott orosz utazási iroda az isteni liturgiákra is gondolt.
Kategóriák: Friss

Elhunyt Bán Zoltán Elizeus ciszterci áldozópap

2 óra 49 perc
A Ciszterci Rend Zirci Apátsága fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva tudatja, hogy Bán Zoltán Elizeus ciszterci áldozópap, a Zirci Apátság egykori kormányzó perjele életének 88., szerzetességének 70., áldozópapságának 59. évében, szentségekkel megerősítve 2019. február 21-én hazatért az Úrhoz.
Kategóriák: Friss

Az élő Péter látogatása lehetőség hitünk megerősítésére – Beszélgetés Potyó Ferenccel

3 óra 16 perc
Ferenc pápa erdélyi látogatására készülve a Romkat.ro hírportál a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye területén élő papokat, valamint világiakat szólít meg sorozatában. Ezúttal Potyó Ferenc gyulafehérvári általános helynököt kérdezte Szőcs Csaba.
Kategóriák: Friss

Vezetőségi váltás a Magyarországi Cursillo Nemzeti Titkárságában

3 óra 59 perc
Értekezletet tartott a Magyarországi Cursillo Nemzeti Titkársága február 15–16-án. Az egyházmegyék cursillós közösségeinek lelkivezetői és világi vezetői Máriabesnyőn, a Mater Salvatoris Konferenciaközpont és Lelkigyakorlatos Házban találkoztak.
Kategóriák: Friss

Szexuális visszaélések áldozatai beszéltek szenvedéseikről a Vatikánban

4 óra 51 perc
A kiskorúak védelméről szóló, február 21-én kezdődött tanácskozás első napján öt áldozat megrendítő tanúságtételét hallgatták meg a résztvevők. Az áldozatok átélt szenvedéseikről beszéltek, valamint arról, milyen mély sebet okoz az is, ha nem hallgatják meg őket.
Kategóriák: Friss

Megújult katolikus óvodát áldottak meg Miskolcon

5 óra 44 perc
Ünnepélyes keretek között adták át február 20-án a miskolci Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda Szent Rita tagóvodáját.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete február 22-én

5 óra 52 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán a „Kiskorúak védelme az Egyházban” konferencia második napján.
Kategóriák: Friss

Budapesti egyetemistákkal találkozott az apostoli nuncius

6 óra 30 perc
Február 21-én, Szent Péter apostol székfoglalása ünnepének előestéjén Michael A. Blume SVD érsek, apostoli nuncius meglátogatta új közösségi termükben a fővárosban tanuló és hetente összejövő katolikus egyetemistákat.
Kategóriák: Friss

Jótékonysági koncertet szerveznek a perbáli Szent Anna-templom javára

7 óra 14 perc
„Mindnyájan egyért” mottóval jótékonysági koncertet szerveznek a tűzben súlyosan megrongálódott perbáli katolikus templom javára március 17-én, vasárnap a budapesti MOM Kulturális Központ színháztermében.
Kategóriák: Friss

Szent Péter apostol székfoglalása

8 óra 30 másodperc
Február 22-én Szent Péter apostol székfoglalását ünnepli Egyházunk. A 354-ben készült Depositio Martyrum, az egyik legrégibb egyházi naptár mint Péter tanító székének ünnepét jelzi, az apostolra alapított Egyház egységének kifejezésére.
Kategóriák: Friss

Részvéttáviratot küldött Ferenc pápa a dakkai tűzvész érintettjeinek

8 óra 46 perc
Ferenc pápa február 21-én részvéttáviratot küldött a Bangladesben pusztító tűzvész érintettjeinek. Az ázsiai ország fővárosában, Dakkában történt szerencsétlenségben legalább 78 ember vesztette életét, és mintegy ötvenen megsérültek.
Kategóriák: Friss

Három görögkatolikus templomot újítanak fel Hajdú-Bihar megyében

9 óra 38 perc
Három Hajdú-Bihar megyei településen: Álmosdon, valamint a hozzá tartozó két filiában, Bagaméron és Kokadon újítják fel a görögkatolikus templomot. A tervek szerint mindhárom beruházás 2019 nyarára készül el.
Kategóriák: Friss

A másik ember boldogságán kell dolgoznunk – Véget ért a házasság hete a Pécsi Egyházmegyében

10 óra 30 perc
Február 17-én véget ért a házasság hete. A Pécsi Egyházmegye területén, Baranya és Tolna megye nyolc városában a programsorozatot szentmise és a házaspárok megáldása zárta a pécsi székesegyházban.
Kategóriák: Friss

Útravaló – 2019. február 22.

12 óra 33 perc
Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Februárban Juhász Ferenc miskolc-mindszenti plébános ad útravalót.
Kategóriák: Friss