Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 29 perc 28 másodperc

Szent II. János Pál ajándéka – Hamarosan megnyitja kapuit a Családok IX. Világtalálkozója

1 óra 29 perc
Augusztus 21-én este kezdődik a Családok IX. Világtalálkozója Dublinban. A négy napos rendezvény mottója: „A család örömhíre, a világ öröme!”. Kongresszus, fesztivál és imavirrasztás is lesz a programban, melyet vasárnap pápai mise zár. A találkozók sorát Szent II. János Pál indította el 1994-ben.
Kategóriák: Friss

Szent István király, Magyarország fővédőszentje

2 óra 31 perc
Első, államalapító, szent királyunk, hazánk fővédőszentje életét és művét idézzük fel liturgikus ünnepén, augusztus 20-án.
Kategóriák: Friss

Mai evangélium – 2018. augusztus 20., Szent István király, Magyarország fővédőszentje

8 óra 29 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Mt 7,24–29
Kategóriák: Friss

Ökumenikus istentiszteletet tartottak Budapesten augusztus 20. előestéjén

14 óra 53 másodperc
Ökumenikus istentiszteletet tartottak a magyarországi keresztény egyházak vezetői augusztus 19-én, szombaton, az államalapítás ünnepének előestéjén Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban. Az ökumenikus imádságon Erdő Péter bíboros, prímás is részt vett.
Kategóriák: Friss

Magyarországi látogatásra érkezett a libanoni maronita pátriárka

14 óra 27 perc
Béchara Boutros Raï bíboros, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája Szent István ünnepe alkalmából látogatott Magyarországra. Erdő Péter bíboros, prímás meghívására részt vesz a Szent István-napi ünnepi szentmisén és Szent Jobb-körmeneten.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa: Az Oltáriszentség átalakít minket, hogy az Úrért és testvéreinkért éljünk

2018, augusztus 19 - 22:43
Augusztus 19-én a déli Angelus elimádkozásakor a Szentatya arról elmélkedett, hogy áldozáskor a ma is élő Krisztussal egyesülünk, az ő érzés- és gondolatvilágát akarjuk magunkévá tenni, hogy tetteinkben és egész életvitelünkben vele összhangban legyünk.
Kategóriák: Friss

Iskoláztatásra fordítják a magyar adományt Damaszkuszban – Kocsis Fülöp érsek-metropolitát kérdeztük

2018, augusztus 19 - 19:58
Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita augusztus 2-án Szíriába utazott, és 30 ezer dollár adományt adott át a melkita görögkatolikus patriarkátus részére Damaszkuszban. Az adománygyűjtésről és a háborús térségben élők helyzetéről is beszélgettünk az érsek-metropolitával.
Kategóriák: Friss

Hazatért a Csíksomlyói passió

2018, augusztus 19 - 19:09
A Nemzeti Színház és a Magyar Nemzeti Táncegyüttes „Csíksomlyói passió” című előadásának szabadtérre átalakított verzióját 25 ezer néző látta a csíksomlyói nyeregben augusztus 18-án, szombaton – közölte a Nemzeti Színház az MTI-vel vasárnap.
Kategóriák: Friss

Megelőztek, fékeztem… és megmenekültem – Egy túlélő visszaemlékezése a genovai katasztrófára

2018, augusztus 19 - 18:39
Miközben a politika színterén a felelősöket keresik és Genovában tegnap, augusztus 18-án a nemzeti gyásznapon állami temetésen búcsúztak el az autósztrádahíd-omlás áldozatainak felétől, megszólaltak a tragédia túlélői is.
Kategóriák: Friss

Aki képekben látta a világot – Huszárik Zoltán rajzai a Műcsarnokban

2018, augusztus 19 - 18:02
Akadnak különös, rejtélyes alakjai a művészet történetének. Ilyen alkotó volt Huszárik Zoltán (1931–1981) is, akit elsősorban filmrendezőként tartanak számon.
Kategóriák: Friss

A mennyei dicsőség felé – Templombúcsút ültek Szamosdarán

2018, augusztus 19 - 17:21
A dicsőség, amelyre a Boldogságos Szűz Mária már eljutott, osztályrésze lesz mindannyiunknak, akik a keresztség és a keresztény életünk által Jézus Krisztushoz kapcsolódunk – mondta Orbán Mihály SJ augusztus 15-én a Szatmár megyei Szamosdarán tartott templombúcsún.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 19-én

2018, augusztus 19 - 16:49
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

Örökfogadalmat tett Balla János piarista szerzetes

2018, augusztus 19 - 16:44
Augusztus 18-án, a magyar piaristák éves tartományi találkozójának utolsó napján, Balla János piarista szerzetes örökfogadalmat tett a budapesti Piarista Kápolnában ünnepélyes keretek közt.
Kategóriák: Friss

Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum

2018, augusztus 19 - 16:04
Épül a Szegedi Ifjúsági Centrum, a Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásában megvalósuló létesítmény bokrétaünnepét augusztus 17-én, pénteken tartották.
Kategóriák: Friss

Filmmaraton világsztárokkal

2018, augusztus 19 - 15:04
Szeptember 4. és 9. között több mint hatvan filmet vetítenek a fővárosi Toldi és az Uránia moziban, illetve a Szent István-bazilika előtti téren. Ezt kínálja a II. Budapesti Klasszikus Film Maraton.
Kategóriák: Friss

Búcsút ünnepeltek az erdélyi Erzsébetváros örmény templomában

2018, augusztus 19 - 14:05
Szűz Mária mennybevételét ünnepelték augusztus 15-én a Szeben megyében fekvő Erzsébetváros főterén álló örmény katolikus templomban. A búcsúi szentmisén többek között jelen volt Jakubinyi György gyulafehérvári érsek, az örmény katolikus ordinariátus apostoli kormányzója.
Kategóriák: Friss

Clairvaux-i Szent Bernát apát és egyháztanító

2018, augusztus 19 - 13:04
A „mézajkú doktor”-ra, a méhészek, a gyertyaöntők, a haldoklók patrónusára emlékezünk liturgikus emléknapján, augusztus 19-én. Szent Bernáthoz gyermekbetegségek, megszállottság, dögvész, viharok idején is fohászkodnak.
Kategóriák: Friss

Párbeszéd a liturgiáról: Gyerekekkel

2018, augusztus 19 - 12:00
Fehérváry Jákó OSB liturgikus jegyzetét olvashatják.
Kategóriák: Friss

Mai evangélium – 2018. augusztus 19.

2018, augusztus 19 - 06:00
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Jn 6,51–58
Kategóriák: Friss

Mi legyen a genderszakokkal? Szempontok Kopp Mária nyomán

2018, augusztus 18 - 19:57
Ferenc pápa a gendert két éve a család ellenségének nevezte. De mit értett a kifejezésen? A világ több katolikus, köztük jezsuita egyetemén jelen van a „társadalmi nemek tudománya”. De mit is oktatnak ott? A témához Kopp Mária megfontolásaival közelít Szőnyi Szilárd írása a Párbeszédháza.hu-n.
Kategóriák: Friss