Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 4 perc 43 másodperc

Alakítsd életedet az Úr keresztjének titka szerint! – Pap- és diakónusszentelés Kaposváron

32 perc 12 másodperc
Varga László megyéspüspök kézfeltétele és az Egyház imája által áldozópappá szentelte Fodor Béla és Kisiván Csaba diakónusokat, illetve diakónussá szentelte Tölgyesi Dávid és Vida Zoltán kispapokat a kaposvári Nagyboldogasszony-székesegyházban június 23-án.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa: Meg kell tanulnunk bízni Istenben és elcsendesedni misztériuma előtt!

1 óra 24 perc
Június 24-én a Szentatya Keresztelő János születésének csodás körülményeiről, és annak üzenetéről elmélkedett a közös déli Mária-imádság alkalmából. Ferenc pápa beszédének fordítását teljes terjedelmében közöljük.
Kategóriák: Friss

„Az élő Isten érdekel” – Vollein Ferenc egyedi színekről és sikeres évekről

2 óra 1 perc
Gyerekként, fiatalemberként hívta fel magára a figyelmet őszinte, tiszta, erős tónusú, élénk színű képeivel. Autodidakta festő, akinek munkái az idő múlásával egyre messzebb és egyre „mélyebbre” jutnak. Vollein Ferenc története és művészi útja a Balaton-felvidékről indult…
Kategóriák: Friss

Erdő Péter bíboros Szent Adalbert-díjjal tüntette ki Tarlós István főpolgármestert

2 óra 35 perc
Erdő Péter bíboros, prímás főcelebrálásával mutattak be ünnepi szentmisét az óbudai Szent Péter és Pál-főplébánia búcsúján, június 24-én. A szentmise végén a bíboros kitüntetést és pápai áldást tartalmazó oklevelet adott át Tarlós Istvánnak, Budapest főpolgármesterének 70. születésnapja alkalmából.
Kategóriák: Friss

A vallás nem probléma, hanem a megoldás része – Ferenc pápa a vallásközi együttélésről

3 óra 22 perc
Június 23-án, szombaton délben a Pápák termében fogadta a Szentatya a 11 tagú francia vallásközi együttműködés küldöttségét, mely a Párizsi Politikatudományok Intézete kezdeményezésére jött létre.
Kategóriák: Friss

Gyarmati Ildikó: Egyházi protokoll

3 óra 59 perc
A könyv szerzője tényként állapítja meg, hogy napjainkban a különböző egyházak igénylik az ökumenizmust. Ennek első lépései az ellenségeskedés feloldása, egymás elfogadása és az együttműködés keresése, elsősorban gyakorlati téren. Ehhez kiváló lehetőség a protokolláris előírások megismerése.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete június 24-én

4 óra 26 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

Átadták a Nagybecskereki Egyházmegye rajz- és tudósítópályázatának díjait

4 óra 44 perc
A Nagybecskereki Egyházmegye rajz- és tudósítópályázatának díjazottjaival találkozott Német László SVD megyéspüspök június 21-én Nagybecskereken, és átadta nekik díjaikat.
Kategóriák: Friss

Folytatva Krisztus tanítói, papi és pásztori küldetését – Pap-és diakónusszentelés Székesfehérváron

5 óra 35 perc
A Keresztelő Szent János születésének ünnepe előtti napon, június 23-án Spányi Antal megyéspüspök Székesfehérváron pappá szentelte Rohrbacher János diakónust, és diakónussá szentelte Mészáros Barnabás, Mitrovics Zsolt és Sisa István Lénárd akolitusokat.
Kategóriák: Friss

Mindig tanulni és az igazságot hirdetni – Beszélgetés az Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetem tanárával

6 óra 4 perc
A német domonkos rendtartományhoz tartozó magyar vikariátus tagja, Szaniszló Ince OP 2017-ben kapott meghívást, hogy tanítson az Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetemen, más néven Angelikumban, a domonkosok római intézményében. A tanév végén a Vatikáni Rádió készített vele interjút.
Kategóriák: Friss

Az Eucharisztia ünneplése 32.

7 óra 5 perc
Sztankó Attila liturgikus jegyzetét olvashatják.
Kategóriák: Friss

A 25 éves egyházmegye legszebb ajándékai – Pap- és diakónusszentelést ünnepeltek Debrecenben

8 óra 5 perc
Az apostoli küldetés és hatalom átadását ünnepelték Debrecenben június 23-án. Az imádság és a kegyelem órájában Palánki Ferenc megyéspüspök a Szent Anna-székesegyházban áldozópappá szentelte Németh István és Dobai Barna Ottó diakónusokat és diakónussá szentelte Sziklai Dávid akolitust.
Kategóriák: Friss

Keresztelő Szent János születése

9 óra 3 perc
Az előfutár, az Úr útjának előkészítője, Keresztelő Szent János életét idézzük fel születése ünnepén, liturgikus ünnepnapján, június 24-én.
Kategóriák: Friss

Mai evangélium – 2018. június 24., Keresztelő Szent János születése

13 óra 5 perc
Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 1,57–66.80
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa: Sok fájdalommal és üldözéssel megpróbált a közel-keleti keresztények tanúságtétele

2018, június 23 - 19:33
A Keleti Egyházakat Segítő Mű (ROACO) június 19. és 22. között tartotta 91. közgyűlését Rómában, a Jézus Társasága anyaházában. Június 22-én, pénteken délben fogadta az ülés száz résztvevőjét a pápa. A szervezet fennállásának 50. évfordulóját ünnepli idén.
Kategóriák: Friss

Dokumentumfilm készül Jakab Antal erdélyi püspökről

2018, június 23 - 18:58
A közeljövőben elkészül az első, Jakab Antal erdélyi püspök életét és munkásságát feldolgozó dokumentumfilm. A részletekről a Jakab Antal Keresztény Kör két alapító-vezetője, a film megvalósítását kezdeményező és koordináló Varga Gabriella újságíró és Vencser László volt teológiai tanár beszélt.
Kategóriák: Friss

A lélek vendége – „A csönd ereje” című könyvről

2018, június 23 - 18:20
„A nagy dolgok csöndben teljesednek be… a belső tekintet világosságában figyelmünket a legrejtettebb, legcsöndesebb eseményre akarjuk fordítani, amelynek titkos forrásai Istenben vannak elrejtve, és láthatatlanok az emberi szemnek.”
Kategóriák: Friss

Papi találkozó Bélapátfalván

2018, június 23 - 17:41
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megszervezték a többnapos lelkigyakorlatot az Egri Főegyházmegye papsága számára. A záró szentmisét a bélapátfalvi ciszterci templomban ünnepelték június 21-én.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa a verbiták nagykáptalanjához: A Lélek tüzével hirdessétek Isten Igéjét!

2018, június 23 - 17:10
Az „Isten szeretete sürget minket” páli gondolat jegyében teljes bizalommal hagyatkozzanak az Úrra, az egész földön hirdessék az evangéliumot minden népnek és egymás közt az imádság és szolgálat testvériségében éljenek – buzdította a pápa a verbitákat június 22-én.
Kategóriák: Friss

Juniálist tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat görcsönyi idősek otthonában

2018, június 23 - 16:42
Népzene, operett és afrikai muzsika is szórakoztatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat görcsönyi Gondviselés Háza Kastélypark Időskorúak Otthona vendégeit és lakóit június 21-én, az intézmény juniálisán.
Kategóriák: Friss