Skip to Content

Magyar Kurír

Tartalom átvétel
Katolikus Hírportál
Frissítve: 7 perc 52 másodperc

Bemutatták az „500 hangú Biblia” CD-változatát Szegeden

48 perc 18 másodperc
Szegeden augusztus 17-én mutatták be a magyar nyelvjárásokat is dokumentáló hangos Biblia CD-változatát. Az „500 hangú Biblia” ötszáz, a Kárpát-medence különböző tájegységeiről származó önkéntes részvételével született meg.
Kategóriák: Friss

A székesegyház búcsúját ünnepelték Nagyváradon

1 óra 38 perc
Programsorozattal készült Nagyboldogasszony ünnepére a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye. A székesegyház búcsúját háromnapos lelkigyakorlat, valamint augusztus 14-én este a helyi görögkatolikus közösséggel közösen végzett körmenet előzte meg.
Kategóriák: Friss

Kezdődik az akadálymentes tábor a máltaiakkal a Balaton-parton

2 óra 31 perc
Kétszázötven fiatal vesz részt augusztus 21. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott táborában Balatonfenyvesen. Az esemény nem szokványos módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését.
Kategóriák: Friss

Megszépül a szeged-móravárosi templom

2 óra 39 perc
A tervek szerint szeptember elejére befejeződik a kivitelezés, addig a szentmiséket a közösségi házban tartják.
Kategóriák: Friss

Iskolakezdési támogatást kapnak a rakacai tanoda diákjai

3 óra 21 perc
A Miskolci Egyházmegye Cigánykoordinációs és Missziós Irodája kezdeményezésére még a nyári szünet elején megkezdődött az iskolatáska- és tanszergyűjtés az egyházmegye által fenntartott intézményekben. Az adományoknak idén a rakacai gyermekek örülhetnek.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 21-én

3 óra 29 perc
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

Húsz éve szentelték fel a soproni Szent Imre-templomot

3 óra 38 perc
Hálaadó szentmisét mutatott be augusztus 19-én Németh László pápai prelátus, püspöki helynök a soproni Szent Imre-templom felszentelésének huszadik évfordulója alkalmából, majd megnyitotta a Madarassy István ötvös- és szobrászművész szentföldi rajzait bemutató kiállítást.
Kategóriák: Friss

Tervezd meg és nevezd el! – Pályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyházmegye

4 óra 13 perc
Szocska Ábel apostoli kormányzó nemrégiben döntött arról, hogy megalapítja a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági irodáját. Kovács Csaba, az egyházmegye ifjúsági referense pályázatot hirdetett az ifjúsági iroda logójának megtervezésére és a szervezet elnevezésére.
Kategóriák: Friss

A hitre építeni – Szent István ünnepe Szombathelyen

5 óra 2 perc
István király példát mutatott a magyarságnak, hogy a hitre kell építeni az életünket és nemzetünk jövőjét – mondta augusztus 20-i szentbeszédben Székely János megyéspüspök Szombathelyen. Az ünnepen a főpásztor megáldotta az új kenyeret.
Kategóriák: Friss

Kétmillióan menekültek el Dél-Szudánból egy év alatt

5 óra 52 perc
Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) drámai felhívást tett közzé, mivel a világ legfiatalabb országában tapasztalható erőszak elől Ugandában menedéket keresők száma immár meghaladta az egymilliót.
Kategóriák: Friss

Eger díszpolgára lett Ternyák Csaba egri érsek

6 óra 43 perc
Augusztus 20-án Eger városi ünnepségén díszpolgári címet kapott Ternyák Csaba egri érsek, a főegyházmegye 81. főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja.
Kategóriák: Friss

A Szent István király tiszteletére emelt 110 éves templom búcsúját ünnepelték Makrancon

7 óra 37 perc
Augusztus 20-án a felvidéki Makrancon a Szent István-napi búcsút Bartko Elek somodi plébános, címzetes esperes vezette, akit a szentmise elején köszöntöttek hetvenedik születésnapja alkalmából – tájékoztatott Gábor Bertalan szepsi esperes, plébános.
Kategóriák: Friss

Böjte Csaba a Magyarok kenyere ünnepségen: A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

2017, augusztus 20 - 22:05
A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre – hangsúlyozta Böjte Csaba OFM augusztus 20-án, vasárnap Pécsett, a „Magyarok kenyere” elnevezésű jótékonysági program központi ünnepségén.
Kategóriák: Friss

Megtérésre és megújulásra hívott Veres András Budapesten államalapító szent királyunk ünnepén

2017, augusztus 20 - 20:34
Erdő Péter bíboros, prímás mutatott be szentmisét augusztus 20-án, államalapító Szent István királyunk ünnepén Budapesten, a Szent István-bazilika előtti zsúfolásig megtelt téren. A szentmise szónoka Veres András püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke volt.
Kategóriák: Friss

I. Bartholomaiosz pátriárka átvette a Konstantinápolyi Patriarkátus budapesti épületének kulcsát

2017, augusztus 20 - 19:24
Az államalapítás és államalapító Szent István ünnepén, augusztus 20-án átadták a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarkátus Múzeum utcai új épületének kulcsait I. Bartholomaiosz pátriárkának.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa: Ne veszítsük el bátorságunkat, kitartóan és bátran kérjük az Urat!

2017, augusztus 20 - 18:58
Augusztus 20-án délben a szentatya a vasárnapi evangéliumi szövegről, a lánya gyógyulásáért rendületlen hittel és bizalommal könyörgő kánaáni asszonyról elmélkedett. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.
Kategóriák: Friss

Új keresztet állítottak a váci Szent Rókus-kápolnánál

2017, augusztus 20 - 18:09
Augusztus 16-án ünnepi búcsúi szertartás keretében Beer Miklós megyéspüspök és Csáki Tibor plébános Vácott felszentelte a Szent Rókus-kápolna új, immáron az épület előtti térségen felállított köztéri keresztjét.
Kategóriák: Friss

A Vajdaság ad otthont a Boldogasszony Iskolanővérek IV. nevelési konferenciájának

2017, augusztus 20 - 17:24
Augusztus 22. és 24. között „Küldetésem van!” mottóval a Vajdaságban tartja háromnapos mozgó képzőkonferenciáját a Boldogasszony Iskolanővérek magyarországi rendtartománya.
Kategóriák: Friss

Ferenc pápa Twitter-üzenete augusztus 20-án

2017, augusztus 20 - 17:02
A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.
Kategóriák: Friss

A hegyi templom - Sopronbánfalva

2017, augusztus 20 - 16:32
A sopronbánfalvai kolostor ma szállodaként működő, középkori alapokon nyugvó műemlék együttes Sopron délnyugati, kertvárosi részén fekvő Sopronbánfalván (a 19. századig előbb mint Wondorf, majd Wandorf) található.
Kategóriák: Friss