Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 27 perc 28 másodperc

Minden felajánlás számít

6 óra 49 perc
A legtöbben gyermekek fejlődésére és gyógyítására vagy állatmenhelyeknek ajánlják fel adójuk 1 százalékát. Az szja 1+1%-áról idén egészen május 22-éig lehet rendelkezni. A felajánlás csak néhány percet vesz igénybe, a támogatott szervezeteknek pedig óriási segítséget jelentenek ezek az adóforintok - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Hamarosan kezdődik a tavaszi rókavakcinázás

6 óra 52 perc
A rókák veszettség elleni immunizálására idén tavasszal is sor kerül, melyhez kapcsolódóan az ebzárlat és a legeltetési tilalom életbe lépése sem marad el az érintett térségekben. A repülőgépes vakcinázás 2023. április 1-én kezdődik hazánk déli és keleti megyéiben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.
Kategóriák: Friss

Fegyverekkel bukott Röszkén

6 óra 56 perc
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai 20 gépkarabélyt és hozzá tartozó tárakat, valamint pisztolytárakat találtak Röszkén egy autóban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Kamionbaleset az M44-es autóúton

2023, március 22 - 16:55
Kunszentmárton külterületén, az M44-es számú autóút Békéscsaba felé vezető szakaszán történt a baleset – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Halálos baleset Maroslelénél

2023, március 22 - 16:51
Tragikus baleset miatt teljes útlezárás volt érvényben az M43-as autópálya Makó felé vezető oldalán, Maroslele közelében. A forgalom mostanra félpályán megindult – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium fejlesztésére nyert pályázati forrást a Nébih és a MATE

2023, március 22 - 16:45
Agrártechnológiai Nemzeti Laboratórium fejlesztése céljából nyert számottevő, 1,2 mrd Ft pályázati forrást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel közösen, a Nemzeti Kutatási és Innovációs Hivatal Nemzeti Laboratórium programjában. A 2022-2.1.1-NL-2022-00006 azonosító számú projekt részeként többek között mobil vizsgálólaboratóriumokat fejlesztenek, továbbá létrejön egy országos talajtani adatbázis, mely hazai talajspektrális könyvtárral is kiegészül. A fejlesztések egyaránt segítségére lesznek a gazdálkodóknak, a laboratóriumoknak és a közigazgatási szereplőknek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nébih közleményéből.
Kategóriák: Friss

Együttműködés a természet- és az állatok védelméért

2023, március 22 - 16:42
A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, az Országos Magyar Vadászkamara Bács-Kiskun Vármegyei Területi Szervezete és a Bács-Kiskun Vármegyei Vadászszövetség képviselői a főkapitányság épületében írták alá a dokumentumot – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Felborult az üldözött terepjáró

2023, március 22 - 12:41
Autójával próbált elmenekülni egy férfi a rendőrök elől a fővárosban, eközben balesetet okozott – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

„Veled fogom a kollégádat agyonverni!”

2023, március 22 - 12:35
Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folytatott büntetőeljárást a Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság egy 42 éves dunaharaszti férfival szemben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Érmekért küzdenek szerdától az Eb-n karatésaink

2023, március 21 - 15:56
Szerdától vasárnapig Európa-bajnokságon vesz részt a magyar felnőtt karate válogatott. A spanyolországi Guadalajarában sorra kerülő karate és para-karate Eb-n 48 ország több mint 600 versenyzője lép tatamira, Magyarországot 28 versenyző képviseli. A kontinensviadalon – amely a magyaroknak az év szuperversenye, az októberi budapesti világbajnokság felé vezető út egyik fő állomása – a hazai szakvezetés érmeket vár sportolóinktól – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Karate Szakszövetség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Interneten hirdették a lopott fűnyírótraktort

2023, március 21 - 15:50
A csornai nyomozók betöréses lopás bűntett elkövetésével gyanúsítható fiatalokat fogtak el – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Összefogás az életért

2023, március 21 - 15:46
Az Országos Rendőr-főkapitányság, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet, és az Országos Kórházi Főigazgatóság közös sajtótájékoztatót tartott Budapesten az intézet egyik vizsgálójában, a biztonsági öv és a gyermekülés használatának fontosságáról – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Élő folyók, élő árterek: egy esély a súlyosbodó szárazságokkal szemben

2023, március 21 - 13:05
A kiegyenesített, töltések közé szorított folyók az ártereikkel való élő kapcsolat hiányában gyorsan elvezetik a vizet. Minden eddiginél nagyobb szükségünk van arra, hogy a vizek szétterítésével és természetes visszatartásával helyet adjunk a folyóknak, lassítsuk a vízkészletek gyors távozását, megtartsuk a csapadékot és a belvizet. Március 22-e a víz világnapja, ennek alkalmából pedig fontos hangsúlyozni, hogy takarékos vízhasználatra és a vizek megőrzésére alkalmas gazdálkodásra van szükség, hogy a súlyosbodó károkat enyhíteni tudjuk – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a WWF Magyarország közleményéből.
Kategóriák: Friss

Fiktív vevőkkel trükköztek a gépjárműalkatrész-kereskedők, további ellenőrzések jönnek

2023, március 21 - 13:02
A Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) a gépjármű-alkatrészek kereskedelmét ellenőrizve olyan fiktív vásárlókra bukkant, akik adatait csak a számlázás miatt hozták létre. Az ilyen adásvételek azonban az eladók felelősségét is felvetik. A jelenség visszaszorítására a NAV folyamatosan ellenőrzi a gépjármű-alkatrészek nagykereskedelmét – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Új ingyenes applikáció segíti az autósokat

2023, március 21 - 10:38
Magyarországon egyedülálló fejlesztéssel könnyíti meg az autósok és az autóipari szolgáltatók életét az nDRU. A startup vállalkozás egyszerűbbé teszi az autószervizek, autómosók, gumisok, műszaki vizsgabázisok és hasonló szolgáltatók napi működését - és persze a járműtulajdonosok napjait is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Tartják szuper formájukat a tavalyi év legjobb hazai kick-boxosai

2023, március 21 - 10:34
Hat magyar felnőtt versenyző is aranyéremmel térhetett haza a hétvégén Innsbruckból, ahol péntektől vasárnapig rendezték meg az Austrian Classics elnevezésű kick-box Világkupát. A 2028-as Los Angeles-i olimpiára pályázó sportág Világkupa-sorozatának ausztriai állomásán 34 ország több mint 1300 versenyzője lépett tatamira és szállt ringbe, köztük 163 magyar sportoló. A több korosztályt is felvonultató, rangos viadalon a nemzetek között összességében Magyarország lett az első, míg a klubok közül a szintén magyar Halker-KirályTeam bizonyult a legeredményesebbnek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a MKBSZ Sajtó közleményéből.
Kategóriák: Friss

Lopások és jármű önkényes elvétele a gyanú

2023, március 21 - 10:30
Több bűncselekmény elkövetése is a rovására írható a 26 éves kecskeméti férfinak – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Bor és vodka buktatta le a körözött nőt

2023, március 21 - 10:27
A bajai rendőrök őrizetbe vettek egy bolti tolvajt, akiről kiderült, hogy a bíróság nagyon keresi – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Őrizetben az újbudai bántalmazók

2023, március 20 - 12:26
A budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a két embert, akik a XI. kerületben bántalmaztak egy férfit. Az áldozatot a rendőrök és a mentők élesztették újra – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Nem okult az ittas sofőr

2023, március 20 - 12:22
Elfogtak és őrizetbe vettek a kalocsai rendőrök egy 54 éves férfit, akinek bevonták a vezetői engedélyét egy hónapja, amikor ittasan balesetezett. Most azonban ismét volán mögé ült, szintén részegen, ráadásul a vezetői engedélye nélkül – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss