Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 22 perc 2 másodperc

Tragikus baleset Szany közelében

2022, május 22 - 18:40
A rendőrök feloldották a forgalomkorlátozást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Időben érkezett a segítség

2022, május 22 - 18:35
Krónikus beteg férfit élesztettek újra a XIX. kerületi rendőrök – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Teljes útzár a 45-ös úton Szentesnél

2022, május 20 - 16:58
Személyi sérüléssel járó baleset miatt teljes útlezárás van érvényben a 45-ös számú főúton Szentes közelében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Éjfélkor jár le a határidő

2022, május 20 - 16:55
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos NAV Infóvonal 20 óráig hosszított nyitvatartással várja azokat, akik a tervezettel, bevallással, 1+1 százalékkal kapcsolatban segítséget kérnek. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal, azon nem változtat – az egyéni vállalkozókat, az őstermelőket és az áfás magánszemélyeket kivéve –, annak május 20-ával automatikusan bevallássá válik a tervezete – értesült az OBJEKTÍV hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Két rendőrautó ütközött Bács-Kiskunban

2022, május 20 - 16:53
Egy kisteherautót követtek a rendőrök, mivel felmerült a gyanú, hogy illegális migránsok vannak benne. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Régi ismerős a pesti utcákon: szombaton útjára indul a retró troli

2022, május 20 - 16:49
Egy régi ismerőssel, a ZiU-9 trolibusszal találkozhatnak a budapestiek május 21-én, e hét szombaton a 70-es trolibusz vonalán. Az elmúlt évtizedek egyik meghatározó járműve R70-es jelzéssel újra kigördül a garázsból, és egy napig az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Kossuth Lajos tér között közlekedik. A retró trolira érvényes jeggyel, vagy bérlettel lehet felszállni - – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Új MOL Bubi-állomások Újbudán

2022, május 20 - 16:47
Új helyszínekkel bővült a MOL Bubi hálózata: Újbudán mától tíz új gyűjtőállomáson lehet a kerékpárokat felvenni, vagy lerakni. Az egy évvel ezelőtti megújulása óta a közbringarendszer egyre népszerűbb, májusban elérte a 2 milliót az utazások száma. A fővárosiak igényeit kiszolgálva, nem csak új gyűjtőállomásokkal, hanem 900 vadonatúj MOL Bubi kerékpárral is bővül a rendszer, idén ebből 350 darab bicikli kerül az utcákra – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Hetven éves autóbusz a budapesti utakon

2022, május 20 - 16:42
Egy matuzsálemi korú, közel 70 éves autóbusszal utazhatnak az érdeklődők e hét vasárnap, május 22-én a fővárosban. Az Ikarus 60 típusú autóbusz azon az útvonalon jár majd, ahol az első útjait is megtette: Kőbánya alsó vasútállomás és Rákoskeresztúr, városközpont között, Rákoscsaba érintésével az N62-es vonalon próbálható ki az ötvenes évekbeli jármű. A járatra nosztalgiajeggyel lehet felszállni, amely a helyszínen is megváltható – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Hazai divattervező és sztárfotós is beállt a természetvédelem mögé

2022, május 19 - 17:46
A természet megóvása, bolygónk védelme ma már olyan alapvetésnek számít, ami mellett az ismert emberek és a kreatív szakma legnagyobbjai világszerte és hazánkban is egyre gyakrabban kiállnak. Ki egy civil szervezetet támogat, ki a követői körében hívja fel rá a figyelmet, ki pedig a saját életében és a munkája során figyel oda a fenntarthatóságra. Herczeg Zoltán divattervező, designer és a Capa-nagydíjas Szombat Éva fotós sem tett másként - mindketten a saját szakmájukon belül járultak hozzá ehhez a mindannyiunk számára fontos ügyhöz, támogatva a WWF Magyarország természetvédelmi tevékenységét és azt, hogy általuk még többen hozzátegyék a sajátjukat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a WWF Magyarország közleményéből.
Kategóriák: Friss

Hárman meghaltak egy balesetben Kecskemétnél

2022, május 19 - 17:42
A tragikus baleset a 445-ös út 4-es kilométerénél történt, ahol frontálisan ütközött két autó csütörtökön a déli órákban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Fénybe borul a ligetes terület: új kandeláberek a Blaha Lujza téren

2022, május 19 - 17:37
Már állnak a megújuló Blaha Lujza tér ligetes-fás pihenőrészén az új lámpaoszlopok, amelyek korszerű, energiatakarékos fényforrások segítségével világítják majd meg a területet. Folyamatban van továbbá a nagy növénykazetták körüli burkolatrészen a fák helyeinek kialakítása, ahová az ősszel – a növénytelepítésnek megfelelő időjárásban – 28 új fát ültetnek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Torna: Előkelő helyen a magyaroka Gymnasiadén

2022, május 18 - 16:43
A Szujó Hanna, Makai Lilla, Makovits Mirtill, Mayer Gréta összeállítású női csapat 74.150 ponttal a harmadik, a Závory Szilárd, Mentovai István, Juhász Balázs, Zámbori Zala, Újvári Benedek alkotta férfi együttes 105.182 ponttal az ötödik a tornászcsapatok versenyében a normandiai Gymnasiaden – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Friss

Aquincumi híd - Új kapcsolat Óbuda és Újpest között

2022, május 18 - 16:41
A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat megbízásából részletes megvalósíthatósági tanulmányt készíttet az Aquincumi hídról, ami segít eldönteni, hogy szükséges-e egy új híd megépítése Óbuda és Újpest között, és ha igen, milyen kialakítással és kapcsolódó úthálózattal. A lakossági észrevételeket 2022. június 8-ig várja a BKK, a társaság honlapján közzétett kérdőíven keresztül – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Füst a moziban – tűzoltókkal gyakorlatoztak a diákok Székesfehérváron

2022, május 18 - 16:36
Középiskolás diákok bevonásával tartottak tűzriadó és kiürítési gyakorlatot május 18-án délelőtt egy székesfehérvári bevásárlóközpontban. A rendezvény második felében a megyeszékhely katasztrófavédelmi kirendeltsége tűzoltási és műszaki mentési bemutatóval egybekötött pályaorientációs programra várta a tanulókat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
Kategóriák: Friss

Szerencsejátékra kellettek a milliók

2022, május 18 - 12:43
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán őrizetbe vettek egy 36 éves férfit, aki tavaly néhány hónap alatt közel 5,6 millió forintot csalt ki egy családtól – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Megújul a Hungária körút burkolata

2022, május 18 - 12:37
A Budapest Közút kivitelezésében elkezdődött a Hungária körút útburkolatának felújítása. A munkák miatt az érintett útszakaszon néhány hétig korlátozásokra lehet számítani – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Két nap van hátra

2022, május 18 - 12:36
Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig! Az utolsó napokban a budapesti és a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgálatok 8 óra 30 perctől 18 óráig tartanak nyitva. Aki egyetért a tervezetben foglaltakkal és nem tesz semmit – az őstermelőket, az áfás magánszemélyeket és az egyéni vállalkozókat kivéve –, annak május 20-ával automatikusan bevallássá válik a tervezete – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss

Parkolójegy nélküli, okosparkolást vezettek be a budapesti P+R parkolókban

2022, május 18 - 12:30
Digitális okosparkolási rendszert vezettek be több budapesti P+R parkolóban. Ezentúl nem lesz szükség parkolócédulára, sem a fizetőautomaták használatára, ugyanis a be- és kihajtás automatikus rendszámfelismeréssel történik. Az ehhez szükséges ingyenesen letölthető alkalmazással most egy hétig bárki díjmentesen használhatja a parkolókat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Pizzériát függesztett fel azonnali hatállyal a Nébih

2022, május 18 - 12:25
Egy budapesti pizzéria ellenőrzése során súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai körülményekkel szembesültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ellenőrei. A szakemberek által feltárt hibák és hiányosságok, például az általános takarítatlanság, a nagy mennyiségű élő csótány jelenléte a főzőtérben, a szakosított tárolás hiánya, az egység tevékenységének azonnali felfüggesztését indokolták – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.
Kategóriák: Friss

Hamis órák és rizsbor az üzletekben

2022, május 17 - 12:07
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Pest megyében óraüzleteket és vegyeskereskedéseket ellenőriztek, amelyekben hamis Casio karórákat, Apple okosórákat és engedély nélkül árusított rizsbort foglaltak le – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAV közleményéből.
Kategóriák: Friss