Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 13 perc 38 másodperc

Biztonságos tanszerek kerülhetnek az iskolatáskákba

2017, augusztus 18 - 09:32
A családok jellemzően augusztus második felében szerzik be azokat a tanszereket, amelyeket a diákok az egész tanévben használnak. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által elrendelt országos fogyasztóvédelmi vizsgálat eredményéből megállapítható, hogy az ellenőrzött színes ceruzák, zsírkréták, temperák, vízfestékek és a tolltartók döntő többsége biztonságos – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Friss

Baleset az 5-ös főúton

2017, augusztus 18 - 09:30
A Kecskemét belterületén történt közúti közlekedési baleset miatt félpályán haladhatnak a közlekedők a főúton – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

38 illegális migránst fogtak Csikériánál

2017, augusztus 17 - 21:40
Jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra 38 illegális migráns Csikéria térségében – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Torna: A női válogatott is a világbajnokságra készül

2017, augusztus 17 - 18:12
A felnőtt női tornászok, így az Európa-bajnoki ezüstérmes Kovács Zsófia és a bronzérmes Dévai Boglárka is a 2017-es esztendő második félévének legrangosabb eseményére, a montreali világbajnokságra gyakorol. A férfi válogatotthoz hasonlóan a hölgyek is jó ütemben haladnak az őszi szezonra való felkészüléssel – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Friss

A lakáskiadás után adózni kell

2017, augusztus 17 - 10:54
Az egyetemi felvételi ponthatárok kihirdetése után, de még a tanév kezdete előtt sok diák keres kiadó lakást, házat. A hosszabb időre szóló ingatlan bérbeadások, azaz hétköznapi értelemben „albérletek” adószabályai eltérnek a rövid, turisztikai jellegű lakás kiadásoktól – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Friss

A sült hekk is terítékre került a Szupermentán

2017, augusztus 17 - 10:50
A balatoni halsütödék is nagyító alá kerültek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Szupermenta terméktesztjén. A tesztsorozat legújabb állomásán a nyár és a Balaton slágertermékének számító sült hekk vizsgálata zajlott. Ehhez kapcsolódva a hivatal hatósági munkatársai összesen 13 halsütödét ellenőriztek, valamint több mint 160 mintán mintegy 700 laboratóriumi vizsgálatot végeztek el. A hatósági ellenőrzések számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak, melynek következtében összesen több mint egymillió forint élelmiszerlánc felügyeleti bírságot szabtak ki – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Aláíró pont nyílt Vásárhelyen az állatvédelmi törvény szigorításáért

2017, augusztus 16 - 18:48
Országos aláírásgyűjtés indult az állatvédelmi törvény szigorítására. A Polgári kezdeményezéshez a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete is csatlakozott. A gyűjtés célja, hogy kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól. Aki ezzel egyetért, aláírásával Hódmezővásárhelyen is támogathatja a kezdeményezést – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesülete.
Kategóriák: Friss

Súlyos baleset Sárosd és Mezőfalva között

2017, augusztus 16 - 18:45
Egy személyautó az út menti árokba borult, vezetője kiesett a járműből – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
Kategóriák: Friss

Illatosítóval álcázta a kábítószert egy szerb férfi

2017, augusztus 16 - 15:13
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 27 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy férfi autójában Röszkén – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Leopold Róbert pénzügyőr őrnagy vám- és jövedéki szóvivő.
Kategóriák: Friss

33 ezer fölött van a háztartási nagygépek cseréjéhez támogatást igénylők száma

2017, augusztus 16 - 15:10
Az Otthon Melege Program keretében elérhető pályázatot ma a nyugat-dunántúli régióban is óriási érdeklődéssel fogadta a lakosság, eddig közel 6 800 pályázó jelezte támogatási igényét – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Friss

A gombatoxinok veszélyei

2017, augusztus 16 - 10:50
Az aratás környékén minden évben fellángolnak a gabonákban található gombatoxinok veszélyeiről szóló összeesküvés-elméletek. Eközben a vásárlók továbbra is fogyasztanak kenyeret, pékárut vagy gabonapelyhet, mégsem történnek tömeges, vagy súlyos megbetegedések, nem véletlenül. Ugyanakkor a teljes rendszert a vásárlók zöme nem ismeri, ami rendre táptalaja az álhíreknek és találgatásoknak – ismertette a helyzetet dr. Halmos Gábor, a gabonák tárolásával és laboratóriumi vizsgálatával foglalkozó, állami tulajdonú Concordia Közraktár Kereskedelmi Zrt. vezérigazgatója – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Munkára kényszerítették

2017, augusztus 16 - 10:47
A kerekegyházi gyanúsítottak több hónapon keresztül sanyargatták a 37 éves férfit, akit bántalmazással és fenyegetéssel bírtak rá a munkavégzésre – tudatt aaz OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Magyarországra is érkezett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

2017, augusztus 15 - 20:22
A RASFF rendszeren ma délután érkezett információk alapján Magyarországra is szállítottak fipronillal szennyezett tojást tartalmazó élelmiszert. A Tamago Ei-Omelett-Block nevű fagyasztott, félkész termékből egy budapesti vállalkozáshoz szállítottak. A NÉBIH haladéktalanul felvette a kapcsolatot az érintett céggel, aki megtette a szükséges intézkedéseket. A hatóság elrendelte az érintett tétel forgalomból történő kivonását. A NÉBIH laboratóriumában folyamatosan zajlanak a hazai célellenőrzéshez kapcsolódó vizsgálatok. A hivatal szakemberei 4 tételben találtak nyomokban kimutatható, de a megengedett értéket nem meghaladó, így az egészséget nem veszélyeztető mennyiségben fipronilt. Az érintett tételeket a hatóság zárolja és megteszi a szükséges intézkedéseket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Veszélyes etetőszékek és bébikompok kerültek le a boltok polcairól

2017, augusztus 15 - 20:19
Két hónapon át zajlott és a közelmúltban zárult le a 3 éves kor alatti gyermekeknek szánt etetőszékek, járókák és bébikompok országos fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A termékeket üzletekben és laboratóriumban is vizsgálták, kilenc típust a hatóság kivont a forgalomból – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Friss

Elkészült az idei szőlőár-prognózis

2017, augusztus 15 - 20:16
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa elkészítette a 2017. évi szüretre vonatkozó szőlőár-prognózisát. Az előző évektől eltérően az idei előrejelzés szőlő fajtakörre részletezve, borrégiós bontásban tartalmazza az árakra vonatkozó becslést. A hegyközségektől összegyűjtött, fürtszám és fürttömeg alapján végzett becslések alapján országosan közel 4,1 millió mázsa szőlőtermés várható, amelyből mintegy 2,9 millió hl seprős újbor készülhet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa.
Kategóriák: Friss

Potencianövelő étrend-kiegészítőket vont ki a forgalomból a NÉBIH gyógyszer-hatóanyag jelenléte miatt

2017, augusztus 15 - 20:12
Internetes próbavásárlás útján rendelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) azt a két, Kínából származó étrend-kiegészítőt, amelyekben a szakemberek gyógyszer-hatóanyagot találtak. Az étrend-kiegészítők élelmiszernek minősülnek, amelyekben szigorúan tilos a gyógyszer-hatóanyagok jelenléte. A nem engedélyezett összetevők miatt a hatóság azonnali hatállyal elrendelte – minőség-megőrzési időre és tételszámra való tekintet nélkül – a termékek forgalomból történő kivonását – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Vádemelési javaslat motoros gázolás ügyében

2017, augusztus 14 - 14:26
Vádemelési javaslattal zárult egy budapesti férfi ügye, aki nem adott elsőbbséget és személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okozott Gárdonyban.
Kategóriák: Friss

Nem jutottak messzire a lopott autóval

2017, augusztus 14 - 14:23
Kerekegyházáról lopták el az autót a gyanúsítottak, de a készenléti rendőrök a bejelentésnek köszönhetően Hetényegyházán elfogták őket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Már több mint 26 ezren igényeltek támogatást háztartási nagygépük cseréjéhez

2017, augusztus 14 - 14:19
Az Otthon Melege Program háztartási nagygép-csere alprogramját az észak-magyarországi régióban is óriási érdeklődés övezte, eddig 10 ezernél több pályázó jelezte támogatási igényét – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Friss

Rablás és kifosztás Kerekegyházán

2017, augusztus 13 - 19:34
A lajosmizsei rendőrök egy napon belül beazonosították és elfogták a gyanúsítottakat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss