Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 9 perc 59 másodperc

A magyar kormány nemzeti ügyekben gondolkodik

43 perc 17 másodperc
„A székely vidék fejlődési esélyei” címmel rendeztek konferenciát Székelyudvarhelyen a Földművelésügyi Minisztérium, a REGA Régiókutató Egyesület, a Székelyföldi Regionális Tudományi Társaság (SZRTT) és a Lámpás Társaság együttműködésével – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
Kategóriák: Friss

Nem árt az elővigyázatosság: a horgásztavakon is kötelező az állami horgászjegy!

45 perc 17 másodperc
A NÉBIH felhívja a horgászok figyelmét, hogy Magyarországon horgászati tevékenység kizárólag állami horgászjegy birtokában folytatható. A nem nyilvántartott halgazdálkodási vízterületeken – ideértve a hazai horgásztavak túlnyomó többségét – a horgászjegy kiváltása kötelező, annak elmulasztása pedig súlyos szankciókat von maga után. A vonatkozó jogszabályok ismeretének hiánya senkit sem mentesít az előírások betartása alól – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Tour de Hongrie Bács-Kiskunon át

3 óra 23 perc
A kerékpárverseny ideje alatt 2017. június 30-án ideiglenes forgalomkorlátozásokra kell számítani Bács-Kiskun megyében – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Komoly eredmények a hazai közúti árufuvarozás versenyképességének javításában

4 óra 19 perc
Az ágazat magyarországi vállalkozásai versenyhelyzetének erősítését célzó kormányzati intézkedéssorozat legtöbb eleme már megvalósult, azonban a szektor számára súlyos kihívást jelentenek a nyugat-európai protekcionista piacvédő lépések – hangzott el Homolya Róbert közlekedéspolitikáért felelős államtitkár és Wáberer György miniszterelnöki megbízott közös sajtótájékoztatóján 2017. június 28-án, Budapesten – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Friss

Elsüllyedt egy vitorlás

6 óra 47 perc
A gárdonyi rendőrök három bajbajutottnak segítettek partot érni – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Új, közvetlen repülőtéri járatot indít a BKK

2017, június 27 - 21:56
A Fővárosi Önkormányzat döntése alapján a Budapesti Közlekedési Központ a repülőtér közvetlen elérése érdekében elindítja új, 100E jelzésű járatát. 2017. július 8-ától, szombattól az új autóbusszal könnyen, gyorsan és átszállás nélkül is elérhető a belvárosból a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Friss

Hungarikumokat kínáló bolt nyílt a Vajdahunyad várban

2017, június 27 - 21:54
A hungarikumok a magyarság legmegbecsültebb értékeit jelenítik meg - mondta a földművelésügyi miniszter Budapesten, a Vajdahunyad várban, a Magyar Mezőgazdasági Múzeum területén lévő Anonymus kávéház és hungarikum bolt megnyitóján – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
Kategóriák: Friss

„Maradék nélkül” program az élelmiszerpazarlás megelőzésére

2017, június 27 - 14:00
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kutatói elkészítették és összesítették az első hazai részletes élelmiszerhulladék-felmérés adatait. A kutatás szerint több élelmiszert pazarolunk, mint ami az eddigi adatokból kiderült: az Európai Unió által becsült 39 kg helyett 68 kg-ot átlagosan egy emberre vetítve. A helyzet javításához a NÉBIH „Maradék nélkül” programjával már rövidtávon is jelentős eredményeket érhetünk el – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Rendőrkézen a csaló

2017, június 27 - 13:58
Több mint 100 ezer forintot utalt el a sértett a szabadszállási gyanúsítottnak, de a telefont sosem kapta meg – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Ítélet életveszélyt okozó testi sértés ügyében Kisteleken

2017, június 27 - 13:37
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla az I. fokon eljáró bíróság ítéletét abban az ügyben, amelyben életveszélyt okozó testi sértés és magánlaksértés bűntettért 5 év börtönre, 5 év közügyektől eltiltásra és 5 év Magyarország területéről történő kiutasításra ítélt egy Magyarországon idénymunkásként dolgozó, román állampolgárságú férfit a Szegedi Törvényszék – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
Kategóriák: Friss

Ítélet a baksi emberölési kísérlet ügyében

2017, június 27 - 11:25
Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Törvényszék I. fokon kiszabott ítéletét abban az ügyben, amelyben az I. rendű vádlottat emberölés kísérletével, a II. rendű vádlottat - egyebek mellett garázdasággal és testi sértés vétségével - vádoltak meg. Az I. rendű vádlott büntetését a táblabíróság 4 év börtönről és 4 év közügyektől eltiltásról 2 év 6 hónap börtönre és 3 év közügyektől eltiltásra enyhítette, míg a II. rendű vádlott büntetése nem változott, visszaesőként 1 év 6 hónap börtönbüntetést és 2 év közügyektől eltiltást kapott – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
Kategóriák: Friss

Ítélet bajai emberölés ügyében

2017, június 27 - 11:21
Helybenhagyva az I. fokon eljáró Kecskeméti Törvényszéknek a vádlott büntetésére vonatkozó döntését 10 év börtönre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt az asszonyt, aki 2015 szeptemberében megölte élettársát. Az ítélet indoklásakor elhangzott: a vádlott az emberöléssel az egyik legsúlyosabb elkövethető bűncselekményt hajtotta végre, ezért szigorú megbüntetése mindenképpen indokolt. Ugyanakkor a tett elkövetésében olyan nagymértékű volt az italozó és munkakerülő életmódot folytató sértett közrehatása, hogy az I. fokon kiszabott 10 év börtönbüntetés, amit az asszony előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt kapott, - az eset minden körülményét figyelembe véve - szükséges, de egyben elégséges a büntetési célok megvalósuláshoz. Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Bátyi Zoltán sajtótitkár.
Kategóriák: Friss

Biztonságban utazás közben

2017, június 27 - 10:41
Az egy hónap – egy téma a biztonságos internethasználatért kampány keretében sajtótájékoztatót tartottak a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren- tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az ORFK Kommunikációs Szolgálat.
Kategóriák: Friss

Hátborzongató leletet találtak Hódmezővásárhelynél

2017, június 27 - 10:34
Különleges „tömegsír” nyomaira bukkantak a Móra Ferenc Múzeum szakemberei egy homokbánya területén - a Hódmezővásárhelyt elkerülő út építéséhez kapcsolódó régészeti feltárás során. A Krisztus előtti 8. századra keltezhető sekély gödörben tizenegy ember maradványait tárták fel a régészek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Móra Ferenc Múzeum.
Kategóriák: Friss

Újabb olajkereskedő bűnszervezetet számoltak fel

2017, június 27 - 10:31
Ismét egy étolajjal kereskedő bűnszervezet tagjait vették őrizetbe a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. Rövid időn belül ez a második eset, amikor az illegális étolaj-kereskedelmi piac két jelentős szereplőjét iktatta ki a NAV – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Cannes-ban is díjat nyert a WWF Magyarország animációs filmje

2017, június 26 - 14:57
A \"We are all connected\" - a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a White Rabbit reklámügynökség közös munkája - a Cannes Lions reklámfesztiválon kapott bronzoroszlánt Design kategóriában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Maró anyaggal öntötte le a társaságot

2017, június 26 - 14:54
Vádemelést javasolnak a kecskeméti rendőrök az ügyben– tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Friss

Villám csapott egy lakóház tetejébe

2017, június 26 - 05:52
Villámcsapás következtében tűz keletkezett Soponyán, egy Petőfi utcai családi ház tetőszerkezetében június 25-én. A riasztást követően a sárbogárdi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

Dunaújvárosban is villámcsapás okozott tüzet

2017, június 26 - 05:52
Egy négyemeletes társasház tetőszerkezetét gyújtotta meg a villámcsapás Dunaújvárosban, a Bocskai István utcában. A június 25-én bekövetkezett esetnél a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltók avatkoztak be – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

Érdi Mária hetedik lett Kielben

2017, június 25 - 21:12
Érdi Mária újabb világversenyen végzett az élmezőnyben! A Kieler Wochén az olimpiai női Laser Radial osztály éremfutamán a 6. helyen futott be a célba és ezzel az összetett listán 7-ként végzett versenyben – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Vitorlás Szövetség.
Kategóriák: Friss