Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 11 perc 48 másodperc

Torna-vb: Túl a főpróbán, új szállodában

2021, október 16 - 18:10
Kisebb hibák ugyan voltak, de összességében sikeres pódiumedzést tudhat maga mögött a Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi tornászválogatott, amely Kitakyushuban a tornászok világbajnokságán kedden kezdi meg szereplését a selejtezőkben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség Altorjai Sándor csapatvezetőtől.
Kategóriák: Friss

Kivégzéssel fenyegetőzött

2021, október 16 - 18:07
A TEK ügyeletesének mondta el tervét a bajai férfi, a rendőrök közveszéllyel fenyegetés miatt indítottak eljárást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Te mennyit pazarolsz?

2021, október 16 - 18:00
A 2016-os és 2019-es felméréseket követően idén ismét élelmiszerhulladék felmérést végez a Nébih. Ha szeretné tudni, háztartása mennyi élelmiszert pazarol, és ebből mennyi lenne megmenthető, vagy csak szeretné segíteni a hivatal munkáját, vegyen részt ön is a mérésben – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Torna-vb: Sikeres pódiumedzés, javuló körülmények

2021, október 15 - 17:41
A Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női tornász válogatott már túl van a világbajnokság pódiumedzésén, amelyen a csapat minden tagja szépen teljesített Kitakyushuban - erről számolt be Altorjai Sándor csapatvezető, aki azt is elmondta, érezhetően javulnak a körülmények – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Friss

Torna-vb: Egészséges csapat, hiányos szervezés

2021, október 14 - 20:07
Már az első edzésen is túl van Japánban, a világbajnokság helyszínén a Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női és a Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi tornászválogatott – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ismét járhatóak a fakidőlés miatt lezárt utak a Bükkben

2021, október 14 - 16:38
A Bükk hegység 700 méternél magasabban fekvő területein a szerda kora esti órákban havazás váltotta fel az addigi esőt, a hóréteg vastagsága az esti órákban elérte a 10 centimétert. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonnal elkezdte az érintett utak tisztítását, az éjszaka folyamán három kombinált eszközhordozó dolgozott, összesen 7 tonna sót felhasználva. A nem szűnő havazás, a tapadó hó okozta sorozatos fakidőlések és a hóval terhelt, úttest fölé belógó ágak miatt a szakemberek korábban lezárták a bánkúti bekötőutat és a Miskolc-Dédestapolcsány összekötő út Mályika és Szentlélek közötti szakaszát. Mostanra mindkét út ismét járható – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.
Kategóriák: Friss

A madarak védelmében tűntek el az oszlopok

2021, október 14 - 16:34
Kiemelkedő jelentőségű túzokvédelmi beruházást valósított meg az E.ON Hungária Csoporthoz tartozó ELMŰ Hálózati Kft., amely keretében csaknem 30 km légvezetéket cseréltek le új, földkábeles áramhálózatra, az oszlopok egyikét pedig ünnepélyes keretek között bontották el Bugyitól délre– tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében az AM Sajtóiroda.
Kategóriák: Friss

Az öntözés közérdek

2021, október 14 - 16:31
A vidékfejlesztési források jelentős megemelésével arra ösztönözzük a gazdálkodókat, hogy olyan technológiai fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyek révén rugalmasan tudnak alkalmazkodni az elégtelen csapadékmennyiség okozta kihívásokhoz – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a siófoki öntözőrendszer állami átvétele alkalmából – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség az AM Sajtóiroda közleményéből.
Kategóriák: Friss

Pincetűz Székesfehérváron

2021, október 14 - 16:23
A vegyes tüzelésű kazán körül felhalmozott tűzifa égett egy családi ház pincéjében október 14-én Székesfehérváron – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságtól.
Kategóriák: Friss

Újabb gyanúsítás a tatabányai gyilkossági ügyben

2021, október 14 - 16:20
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság két évvel ezelőtti bűncselekmény kapcsán új fejleményeket állapított meg két elkövetővel szemben, akik a gyanú szerint különös kegyetlenséggel ölték meg áldozatukat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Körözött luxusautót foglaltak le

2021, október 14 - 16:12
A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött, 35 milliós BMW-t foglaltak le Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Kutatási együttműködés a Debreceni Egyetem és a Nébih között

2021, október 13 - 15:41
A vadon élő állatok által terjesztett fertőzések kimutatására és megelőzésére szolgáló speciális monitoring rendszer kidolgozását tűzte ki célul a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). Az erről szóló kutatási együttműködési megállapodást október 13-án a Vadászati és Természeti Világkiállításon írta alá Dr. Stündl László, a Debreceni Egyetem dékánja és Dr. Oravecz Márton, a Nébih elnöke – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Új táblák figyelmeztetnek a szabályos parkolásra Budapest belvárosában

2021, október 13 - 11:36
Szabályos parkolásra figyelmeztető táblákat helyeztek ki a Nefelejcs utcában, a Dohány utcában és a Wesselényi utcában. A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapest Közút ezzel egy újabb lépést tett afelé, hogy a belvárosban kiszámíthatóbbá váljon a trolibuszok és ezzel együtt az utasok közlekedése – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Friss

Dr. Mészáros János maradt az NVESZ elnöke

2021, október 12 - 18:03
Tisztújító közgyűlést tartott kedden a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A jellemzően a nem olimpiai sportágakat tömörítő sport köztestület eseményén többek között beszédet mondott Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A közgyűlés újabb öt évre egyhangúan az NVESZ elnökévé választotta Dr. Mészáros Jánost, sportágai közé pedig felvette a teqballt, amivel 62-re nőtt a testület tagszervezeteinek létszáma – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss