Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 6 perc 1 másodperc

Nekem Budapest címen közlekedési podcastot indít a BKK

1 óra 12 perc
Újabb felülettel bővíti kommunikációs eszköztárát a Budapesti Közlekedési Központ. Röviddel a honlapjának megújítását követően Nekem Budapest címen közlekedési podcastot indít a vállalat, amelyben a fővárosi közösségi közlekedés kulisszái mögé tekinthetnek be a hallgatók. Az első adásban az M3 metró pótlásáról beszélget Borsi Dávid, a BKK szóvivője azokkal a kollégákkal, akik jelentős szerepet töltöttek be a forgalmi és a tájékoztatási rendszer kialakításában. A Nekem Budapest első adása már elérhető a BKK új weboldalán és a főbb podcast platformokon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Friss

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki indulásra kész

1 óra 18 perc
Csütörtökön gépkocsival indul az ukrán fővárosba, a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra a válogatott és az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni, aki november 27-én, csütörtökön edzője, Gelle Noémi társaságában két sofőrrel kel útra Kijevbe – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Csongrád-Csanád megyei szén-monoxid-körkép

3 óra 19 perc
Csongrád megyében a fűtési szezon hivatalos kezdete óta (azaz az elmúlt 40 napban) összesen 13, a szén-monoxiddal kapcsolatos bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

A BKK az M3 metróvonal felújításához igazította egyes személyes értékesítőhelyeinek helyszínét és nyitva tartását

3 óra 22 perc
Az M3 metróvonal középső szakaszának felújításához kapcsolódóan ismét megnyitott a Lehel téri aluljáróban a BKK jegy-és bérletpénztár, illetve a metró hétvégi közlekedéséhez igazodva már hétvégén is nyitva tartanak a metró fordítópontként funkcionáló Lehel tér és Nagyvárad tér metrómegállóknál a jegy-és bérletpénztárak. A Nyugati pályaudvarnál a BKK jegy-és bérletpénztár a felszínen várja az utasokat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Friss

Baleset Kállósemjén és Nagykálló között

7 óra 54 perc
A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Égésgyorsítót használhatott a rákospalotai tűz okozásával gyanúsított férfi

7 óra 57 perc
A lakástüzet túlélő 12 éves kisfiút a rendőrök mentették meg, nagyszülei a tűzben életüket vesztették – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Buszsofőrre támadt

10 óra 9 perc
Oroszlányban fajult el egy közlekedési konfliktus – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Fél évszázados a sárbogárdi hómaró

10 óra 13 perc
Öreg járgány nem vén járgány! Tudják ezt jól a Magyar Közútnál, ezért a korszerű útüzemeltető eszközök folyamatos beszerzésével párhuzamosan nagy gondot fordít a társaság a sokat megélt, számos üzemórát ledolgozott régi hómarók karbantartására is. Egy sárbogárdi, decemberben 50 éves ZIL gyártmányú példányt éppen idén korszerűsítettek a szakemberek. A hómarás igen speciális terület, olyanok ezek a gépek, mint egy háztartásban a karácsonyfatalp: évente talán csak egyszer kell, de ha nincs, akkor minden borul – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.
Kategóriák: Friss

Használatba adták az Akadémia Park melletti megújult P+R parkolót

2020, november 23 - 19:05
Megújult és további férőhelyekkel bővült a ma használatba adott II. kerületi Akadémia Park melletti P+R parkoló. A külsőbb kerületekből és az agglomerációból a belvárosba igyekvő autósok innen a közösségi közlekedés járataival – az 56-os és a 61-es villamossal –, illetve kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben autó nélkül – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Friss

Rongált, majd balesetezett

2020, november 23 - 10:39
Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Kiselejtezett szaporítóanyagokat és illegális árusokat buktatott le a Nébih

2020, november 23 - 10:35
Az illegális szőlő- és gyümölcsszaporítóanyag-kereskedelem felderítése és felszámolása érdekében szervezett egy hónapos országos célellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság ellenőrei, a kormányhivatalok szakembereinek közreműködésével, az elmúlt hetekben 130 piaci, vásári mozgó árust és csaknem 9400 szaporítóanyagot vizsgáltak meg. Az akció eredményeként 10 esetben több mint 1,5 millió forint bírságot szabtak ki és mintegy 3000 oltványt semmisítettek meg – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Chatszobában adták-vették a drogot

2020, november 23 - 09:22
A KR NNI nyomozóinak hajnali elfogása mindenkit ráébresztett arra, hogy egy droghálózat tagjaként börtönbe is kerülhetnek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
Kategóriák: Friss

Lezárt akta: különös kegyetlenséggel ölt

2020, november 22 - 14:52
A Bács-Kiskun megyei nyomozók halált okozó testi sértésről emberölésre módosították a gyanúsítást. A gyanú szerint a férfi úgy megverte élettársát, hogy az belehalt a bántalmazásba – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Ritmikus gimnasztika: Top Eb, szigorú korlátozásokkal

2020, november 20 - 20:04
November 26-29. között Kijev ad otthont a ritmikus gimnasztikázók idei legjelentősebb nemzetközi versenyének, az Európa-bajnokságnak, amelyet a felnőtt és a junior korcsoport számára is megrendeznek. A lehető legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett, a nézők nélküli viadalon a jelenlegi állás szerint 23 ország 115 versenyzője szerepel majd, köztük a magyar válogatott is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Online Adókonzultációt rendez a NAV

2020, november 20 - 10:39
Milyen lehetőségek és kötelezettségek kapcsolódnak jövőre az Online Számla rendszerhez? Hogyan változott a foglalkoztatás közterheihez kapcsolódó szabályozás? Hol tart a digitális adóztatás? Hogyan változnak a termékimport áfaszabályai és mi várható a brexit hatására 2021-ben? Egyebek mellett ezek a témák kerülnek napirendre az Online Adókonzultáción, november 25-én – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Friss

Kifosztás mellett lopásért is felelhet

2020, november 20 - 10:28
A kiskunmajsai nyomozók hét bűncselekménnyel gyanúsítják a fiatal lányt. Ügyében befejezték a nyomozást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Bajuszos villamosok hívják fel a figyelmet a férfiak egészségére

2020, november 20 - 10:25
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) is csatlakozott az Astellas Pharma támogatásával megvalósuló kampányhoz: a következő hetekben a legforgalmasabb budapesti villamosvonalakon „bajszos Combinók” közlekednek, jelezve hogy a november a prosztatarák-megelőzés hónapja – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Friss

Tragikus baleset a 7-es főúton

2020, november 19 - 15:55
Székesfehérvárnál teljes útlezárás mellett helyszínelnek a rendőrök – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Rendőri felvezetéssel vitték kórházba

2020, november 19 - 12:38
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának gépkocsizó járőrei egy kétségbeesett nagybácsi segítségére siettek – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Baleset a 44-es főúton

2020, november 19 - 12:34
Teljes útlezárásra számíthatnak a közlekedők a 44-es főúton Lakitelek közelében, ahol baleset történt csütörtökön délelőtt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss