Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 7 perc 49 másodperc

Berki Krisztián: A vb előtt mindenképpen szerettem volna egy versenyen indulni!

2019, augusztus 16 - 21:16
Berki Krisztián a stuttgarti világbajnokságra készül. Az olimpiai bajnok közel kétéves kihagyás után a szeptember eleji szombathelyi Világkupán tér vissza – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Friss

Intenzív keresleti piacra számítanak az almatermelők

2019, augusztus 16 - 21:14
Mintegy 450-500 ezer tonna almatermés várható Magyarországon idén. A mennyiségcsökkenés főleg az alternancia és a szélsőséges időjárás következménye. Az alma hasznosítási irányok közötti megoszlása várhatóan ebben az évben is 1/3 étkezési és 2/3 ipari alma lesz –értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAK közleményéből.
Kategóriák: Friss

Forgalomkorlátozások Székesfehérváron

2019, augusztus 16 - 21:11
Ünnepi rendezvények miatt útlezárásra és forgalmi rend változásra kell számítani 2019. augusztus 17. és augusztus 21. között Székesfehérvár belvárosában – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Felhúzza a vidéki ingatlanárakat a CSOK

2019, augusztus 16 - 21:08
Az állami támogatások egyre nagyobb hatással vannak az ingatlanpiacra, emelik az árakat, növelik a keresletet. Ez elsősorban vidéken, főleg azokon a településeken, amik rajta vannak a CSOK-listán, érzékelhető. Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa szerint a nagyvárosokban is várható még emelkedés, Debrecen például hamarosan utolérheti Budapestet – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Kutyapánik az augusztus 20-i tűzijáték idején

2019, augusztus 16 - 21:06
Az ünnepi tűzijáték hang és fényhatással jár. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tapasztalata az, hogy az állatokra a tűzijáték sokkhatásként hat, amitől elszökhetnek, de az ijedt kutya / macska félelemből támadhat / harapást is okozhat – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Ellenőrzések az ünnepek biztonsága érdekében

2019, augusztus 16 - 21:03
Országszerte több száz rendezvényt és tűzijátékot terveznek augusztus 20-a alkalmából. A tűzoltók nemcsak a rendezvények előzetes tervét, hanem a tűzijátékok telepítését, a biztonsági távolság betartását, az oltóvízforrások helyét, és a menekülési útvonalakat is ellenőrzik. Fejér megyében tizenegy olyan tűzijátékot terveznek, amely megtartása engedélyhez kötött tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Friss

Megnövekszik a gyorsforgalmi utak forgalma

2019, augusztus 15 - 19:48
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának tapasztalatai alapján a következő napokban több gyorsforgalmi útvonalon is a szokásosnál nagyobb forgalomra számíthatnak a közlekedők, ugyanis Ausztriában és egyes németországi tartományokban augusztus 15-én munkaszüneti nap lesz, így várhatóan érdemben megnő a nemzetközi forgalom. Az augusztus 20-ai hosszú hétvége miatt pedig a belföldi forgalom is megélénkülhet a gyorsforgalmi utakon a hétvégén. Az autósok ezért hosszabb menetidőre számíthatnak a következő napokban, az aktuális forgalmi helyzetről így érdemes lesz még utazás előtt tájékozódniuk – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Ne feledkezzünk meg kedvenceinkről az ünnepi tűzijáték alatt!

2019, augusztus 15 - 19:44
Az augusztus 20-i nemzeti ünnepet várhatóan az ország számos településén tűzijátékkal teszik emlékezetessé az ünneplők. Minden évben ez az egyik olyan alkalom, amikor különösen fontossá válik a kutyatartó gazdák előrelátása és felkészültsége. A tűzijáték fénye és a hangos durranások megijesztik a kutyákat, ezért fontos, hogy nyugalmuk biztosításáról és ösztönös menekülésük megelőzéséről a gazdák időben gondoskodjanak. A Nébih összegyűjtötte, hogy milyen óvintézkedésekkel előzhetjük meg a bajt, illetve mit tehetünk, ha elszökött hazulról a kutyánk – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

A mennyiség számított nem a minőség

2019, augusztus 15 - 19:41
Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le. A jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Friss

Drogot kerestek az álrendőrök

2019, augusztus 14 - 14:53
Budapest VI. kerületében a Teréz körúton elfogott álrendőr és ismeretlen társának mindig ugyanaz volt a sztorija, kábítószert kerestek a külföldi turistáknál – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Segítség a horvát partokon

2019, augusztus 14 - 14:50
Magyar zsarukontingens segíti Zadar és Pula körzetében honfitársaink hirtelen adódó ügyeit, elsimítja nehézségeiket július és augusztus hónapban. A horvát rendőrökkel közösen járőröznek, telefonon pedig éjjel-nappal elérhetők – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Négy súlyos baleset 24 óra alatt

2019, augusztus 14 - 14:47
Motoros, gyalogos, kerékpáros és egy autó utasa is sérült a Fejér megyei balesetekben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Új támogatásra pályázhatnak a szarvasmarha tenyésztők

2019, augusztus 13 - 15:28
Az Agrárminisztérium még az idei évben új támogatási programot indít el a húshasznú szarvasmarha- és bivalyágazat termelési hatékonyságának, valamint az állomány genetikai színvonalának növelése érdekében. A támogatási konstrukció 2019. évi működésére összesen 700 millió forintot különített el az agrártárca – zudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében az AM Sajtóiroda.
Kategóriák: Friss

Húsz illegális migráns

2019, augusztus 13 - 15:26
Afgán, szír és iraki férfiakat tartóztattak fel Bács-Kiskun megyében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Baleset az M1-esen

2019, augusztus 13 - 15:23
Szalagkorlátnak hajtott egy személygépkocsi kedden délután az autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Drogültetvény Baján

2019, augusztus 13 - 15:19
A kertben termesztette a kábítószert az a férfi, aki ellen elfogatóparancs is volt érvényben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Még mindig sok a szabálytalanság a Balatonnál

2019, augusztus 13 - 15:16
Csaknem minden negyedik vállalkozásnál talált valami szabálytalanságot balatoni ellenőrzéssorozatán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A vállalkozók negyede annak ellenére mulasztott, hogy az akciót a hivatal ezúttal is előre meghirdette honlapján. Az ellenőrzéssorozat kapcsán kiszabott mulasztási bírság megközelíti a 115 millió forintot – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Friss