Skip to Content

Objektiivhir.hu

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 20 perc 1 másodperc

Több mint 660 millió forint értékű étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nébih

2018, június 21 - 20:49
Egy fővárosi raktárban több mint 60 000 doboz, jogszerűtlenül forgalomba hozott étrend-kiegészítőt vont ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A sikeres ellenőrzésre egy több társhatóság részvételével lebonyolított akció részeként került sor, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) koordinált – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Mentes-teszt: 9 gluténmentes spagettit ellenőrzött a Nébih

2018, június 21 - 09:30
Az év hatodik Szupermenta terméktesztjén a gluténmentes spagettiket ellenőrizte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szakemberek laboratóriumban ellenőrizték többek között a termékek glutén-, laktóz-, tejfehérje tartalmát, de a tojásfehérje allergén jelenlétét is. A vizsgálatokon mind a 9 kukoricaliszt alapú száraztészta megfelelt. Ezúttal is akadtak viszont jelölési hiányosságok, ezért a Nébih ellenőrei 3 esetben figyelmeztetésben részesítették a felelős vállalkozókat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

Magyar aranyak az olaszországi kick-box világkupán

2018, június 20 - 13:00
Veres Roland, Busa Andrea és Nagy Henrietta sikereit hozta a Riminiben megrendezett kick-box Világkupa, amelyen 36 ország közel 1300 versenyzője indult. A 19 éves létére világsztárnak számító Veres Roland három elsőséget szerzett, míg a két női sportoló két-két aranyérem részese volt – valamennyien a pointfighting szabályrendszerben diadalmaskodtak – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a NVESZ sajtó.
Kategóriák: Friss

Torna: Az ifjúsági olimpiai kvóta a tét

2018, június 20 - 12:58
Fontos esemény elé néznek a magyar utánpótlás tornászai, ugyanis szombaton tartják az ifjúsági olimpia kvótaszerző versenyét Bakuban, ahol Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián Bácskay Csenge és Scherman Bianka lép a szerekhez az ötkarikás játékokon való indulás jogáért – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Friss

Az agrártárca új adatbázissal segíti az élelmiszeripart

2018, június 20 - 12:54
Az Agrárminisztérium célja, hogy az Élelmiszeripari Információs Rendszer (ÉLIR) egyre inkább az élelmiszeripar információs központjává váljon, ahol az érdeklődők megtalálják a számukra fontos és nélkülözhetetlen ágazati információkat – mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár az ÉLIR honlap megnyitója alkalmából tartott rendezvényen – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az AM Sajtóiroda.
Kategóriák: Friss

Automatikusan feleződhet a bírság

2018, június 20 - 10:46
Eddig több mint 4,9 milliárd forintot hozott az állami költségvetésnek az idén bevezetett feltételes adóbírság-kedvezmény. Az új jogintézmény ugyanis azonnali befizetésre ösztönzi az adózókat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Friss

Felszabadult az M5-ös Kunszállásnál

2018, június 20 - 08:58
Megszűnt a forgalomkorlátozás, újra teljes szélességében járható az autópálya- értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Feloldották az útzárat

2018, június 20 - 08:51
Megindult a forgalom az M5-ösön Kunszállásnál, ahol korábban egy égő jármű oltása miatt zárták le az autópálya mindkét oldalát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

2018, június 20 - 08:43
Egy jármű gyulladt ki Kunszállás térségében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
Kategóriák: Friss

Felújítják a Rémi bekötőutat is

2018, június 20 - 07:40
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 54117-es jelű út több mint 2 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Megkezdődött a Dusnoki bekötőút felújítása is

2018, június 20 - 07:37
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 53118-as jelű út 1,1 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Megújul a Bugaci összekötő út

2018, június 20 - 07:35
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 5407-es jelű út több mint 1,18 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Elindult a Kiskunlacháza-Izsák összekötő út felújítása

2018, június 20 - 07:33
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretein belül országosan több mint 517 kilométernyi út teljes körű felújítását indíthatja el. A program egyik elemeként Bács-Kiskun megyében az 5203-as jelű út több mint 4 kilométeres szakaszához kapcsolódóan a kivitelezők már birtokba vehették a munkaterületet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Kategóriák: Friss

Halálos baleset az 53-as főúton

2018, június 19 - 18:30
Egy mikrobusz és egy motorkerékpár ütközött össze kedden koraeste Solt külterületén – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Friss

Érzékszervi hibás palackozott üdítőitalt kellett kivonni a forgalomból

2018, június 19 - 14:41
Közérdekű fogyasztói bejelentések alapján indított vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Fonyódi Ásványvíz Kft. által forgalmazott Jana eper és guava ízű üdítőitallal kapcsolatban. Az 1,5 literes kiszerelésű termékek egy részénél – a vásárlói jelzések szerint – vegyszerre emlékeztető, idegen szagot lehetett érezni, emellett opálos, úszó, lebegő pelyheket tartalmaztak. A problémát a hatóság akkreditált laboratóriumi vizsgálatai is megerősítették. A forgalmazó – a hatóság jelzése alapján – saját hatáskörben kivonta a forgalomból a 22.02.2019, a 23.02.2019 és 24.02.2019. minőség-megőrzési idejű tételeket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Friss

A rendőrség cáfol: nem rendőri intézkedés volt

2018, június 19 - 14:37
Továbbra sem kényszerítik jogsértésre a közlekedőket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében az ORFK Kommunikációs Szolgálat.
Kategóriák: Friss

A tagállamok többsége Magyarországhoz hasonlóan elutasítja a KAP-források csökkentését

2018, június 19 - 12:33
Az Európai Bizottság 16,4 százalékkal csökkentené a Magyarországnak nyújtandó területalapú támogatások összegét a 2021-2027 közötti időszakban a jelenlegi programozási időszakhoz képest. A vidékfejlesztés tekintetében 26,6 százalékkal kevesebb uniós forrás jutna hazánknak. A tagállamok többsége elutasítja a Közös Agrárpolitikára (KAP) fordítható források tervezett csökkenését – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Agrárminisztérium.
Kategóriák: Friss

Szelfitilalom: a medve nem játék

2018, június 19 - 12:26
A hazánkban kóborló, majd az elmúlt héten szabadon engedett barnamedve, Robi esetét sorra követik a médiában megjelenő hírek és videók különböző medveészlelésekről. A WWF Magyarország szerint az eset rávilágított arra, hogy mennyire fontos és sürgető újra megtanulnunk együtt élni őshonos nagyragadozóinkkal. Zavartalanságuk biztosítása fontos, a természetvédelmi szervezet a lakosság együttműködését kéri – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
Kategóriák: Friss

Budapest lesz az Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) európai stratégiai központja

2018, június 18 - 15:57
A magyar kormány meghívásának eleget téve a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) delegációja, Dr. Nyikolaj Koszov igazgatósági elnök vezetésével Budapestre látogatott a mai napon. A küldöttség a látogatás során Varga Mihály miniszterelnök-helyettessel folytatott kétoldalú tárgyalásokat, valamint egy egyetértési nyilatkozat aláírására is sor került a kormány és a NBB között, melynek értelemben a Nemzetközi Beruházási Bank Budapesten nyit regionális irodát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Friss

Ugorj, és mutasd meg Te is, hogy törődsz a vizeinkkel!

2018, június 18 - 15:54
Pusztuló élővilág a folyószabályozások és vízerőművek következtében, időszakos szennyezések, intenzív mezőgazdaság az ártereken - csak néhány azon veszélyek közül, amelyek bolygónk folyóira és természetes vizeire leselkedik a mai napig. Mindannyian tehetünk azonban azért, hogy ez megváltozzon! Akár egy kavicsdobással és vízbe ugrással is kifejezhetjük az élővizek iránti tiszteletünket. Július 8-án lesz a WWF Nagy Ugrás, amire meghosszabbított határidő mellett még egy hétig bárki jelentkezhet – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
Kategóriák: Friss