Skip to Content

Harmonet Egészség

Tartalom átvétel HarmoNet
Mindenkinek akinek lelke van
Frissítve: 15 perc 10 másodperc

Cukorbetegen karácsonykor - mire figyeljünk?

2019, december 14 - 17:27
Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk szembe magunkat, így óriási a kísértés, hogy mindent felfaljunk. A cukorbetegség és a különféle ételérzékenységek azonban egyre több embert érintenek manapság, ezért könnyen előfordulhat, hogy épp nálunk vagy valamelyik családtagunknál diagnosztizáltak ilyen problémát. Mire érdemes odafigyelni az ünnepek alatt, hogy a cukorbetegek is felhőtlenül élvezhessék ezt a meghitt időszakot?
Kategóriák: Egészség

Pár év múlva veszélyes lehet egy torokgyulladás?

2019, december 13 - 19:30
Az antibiotikum-rezisztencia nem játék! Margaret Chan, a WHO korábbi főigazgatója szerint közeleg az idő, amikor egy torokgyulladás vagy egy horzsolás esetleg ismét gyermekeink halálát okozhatja. Ez a mondat kissé riasztóan hangzik, de ha belegondolunk abba, az EU statisztikák szerint évente 30-50 ezer ember hal meg polirezisztens baktériumok okozta fertőzésekben, akkor nem tűnik túlzásnak. Dr. Sal Péter homeopata gyermekorvos pontokba összeszedve árulja el, mit tehetünk a rezisztencia elleni küzdelemben.
Kategóriák: Egészség

Így ne legyen taknyos lidércnyomás a karácsony!

2019, december 8 - 19:30
A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt. Nátha, arcüreggyulladás, orrmandulagyulladás, torokmandulagyulladás, középfülgyulladás akut és krónikus formában - betegségek, melyek leginkább megnehezítik a magyar kisgyerekes családok életét télvíz idején.
Kategóriák: Egészség