Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 20 perc 4 másodperc

Kövessük nyomon!

1 óra 56 perc
Gyakori kísérő tünete a fertőzéses légúti megbetegedéseknek a láz, ami egyrészt hasznos, mert segíti a szervezet öngyógyító folyamatait, ugyanakkor veszélyes is lehet, ha magasra szökik és hosszan tart.
Kategóriák: Belföld

Megtartó közösség

5 óra 56 perc
EGY FECSKE IS csinálhat nyarat, jó példa erre Kisné Lovasi Mária. A semmiből szervezte meg Veszprém szociális ellátórendszerét, nyugdíjasként pedig karitászcsoportot hozott létre Kislődön.
Kategóriák: Belföld

Ez igazi ingyen hitel!

2018, december 13 - 16:00
A sertéstenyésztők, valamint az ültetvényekkel foglalkozó gazdaságok vehetik igénybe azt a hitelt, melyet az Agrár Széchenyi Kártya konstrukción belül hirdették meg.
Kategóriák: Belföld

Mozognak a hálók

2018, december 13 - 15:00
FOLYAMATOSAN dolgoznak a halászok, mindegy, mennyire hideg a víz, az igazi szezon most jött el. Ilyenkor esszük meg az éves halmennyiség harmadát-felét.
Kategóriák: Belföld

Sportnapló

2018, december 13 - 13:00
Év végi hajrába kezdett a magyar sport: szinte minden hétre jut valamilyen jelentős esemény, aminek a jutalma a rangos világversenyeken való részvétel.
Kategóriák: Belföld

Bátorságpróba receptre

2018, december 13 - 09:00
AKAD, AKI MÁR az utcára se mer kimenni. A fóbiák sokkal több ember életét nehezítik, mint ahányan segítséget kérnek. Kihez fordulhat, akinek életvitelét korlátozza a fóbiás szorongás? – erről kérdeztük a szakértőt.
Kategóriák: Belföld

Átment a parlamenten: a jövőben már csak így vehetsz földet!

2018, december 12 - 19:03
Az agrárkamara, valamint a kormányközelinek mondott Magosz vezetőinek javaslatára számottevően változott az év végén a földforgalmi törvény. Az önkormányzatok kimaradnak ezentúl a földeladás véleményezéséből, arra csak a kamara helyi és megyei szervezetei lesznek jogosultak.
Kategóriák: Belföld

KRESZ-teszt a gyakorlatban

2018, december 12 - 15:00
Egy motoros a főúton haladt egy busz mögött. A busz, annak ellenére, hogy elsőbbsége volt, megállt egy kereszteződésben, hogy jobbról felengedjen a főútra egy balra kanyarodó személygépkocsit.
Kategóriák: Belföld

Tengeri hagyma

2018, december 12 - 11:00
Urginea maritima)
Kategóriák: Belföld

Tűrni kell a repedéseket?

2018, december 12 - 09:00
ELKERÜLŐ ÚTSZAKASZ ÉPÜLT a kecskeméti tanyás térségben, s ezzel a nyomvonalhoz legközelebb lakók nyugalma megszűnt. Lapunkat megkereső olvasónk bírósághoz is fordult, de elvesztette a pert.
Kategóriák: Belföld

Hangyabolyok rémei

2018, december 11 - 15:00
Lombhullás után megnő az esélye, hogy megfigyelhessük a csupasz fák koronájában forgolódó hazai küllőféléket, a zöld és a hamvas küllőt. Mindketten a harkályfélék családjába tartoznak, ugyanúgy piros sapkát viselnek, de zöldes-szürkés színükkel eltérnek a fekete-fehér öltözetű rokonaiktól.
Kategóriák: Belföld

Megcsap a füstszag

2018, december 11 - 13:00
Az utóbbi évtizedben télen nosztalgiázhat az idősebb korosztály: egyes falvakba beérve megcsap minket a füstszag. Sokan ugyanis nem gázzal fűtenek, hanem már megint fával, szénnel, mindennel.
Kategóriák: Belföld

Jövőbiztos börtön

2018, december 11 - 09:00
„SZEGEDEN EGYSZER elmentem a Csillag börtön előtt. Ránéztem a bejáratra, és azt gondoltam: ilyen helyen szeretnék dolgozni! Milyen lehet egy cella? A rácsok? Félelmetes, nem? Hát ez vonzott.” Így indokolja egy kiskunhalasi hölgy, miért szeretne a jövőre megnyíló helyi börtönben dolgozni. A kisvárosban a büntetés-végrehajtó intézet lesz a második legnagyobb munkáltató.
Kategóriák: Belföld

Kinek mondjam el?

2018, december 10 - 15:00
Kategóriák: Belföld

Hangolnak a zsebesek

2018, december 10 - 13:00
A karácsonyi nyüzsgés, a nagy tömeg a zsebesek egyik kedvenc időszaka.
Kategóriák: Belföld

Átkozott a sarak királya

2018, december 10 - 09:00
A NAGY HÁBORÚ KATONÁI 1914–18-ban, esküjükhöz híven „vízen és szárazon, mindenütt, mindenkor vitézül és férfiasan” harcoltak – nemcsak az ellenséggel, hanem sárral, piszokkal, tetvekkel is.
Kategóriák: Belföld

Jobb lett, mint vártuk

2018, december 9 - 15:00
MÁR A NYÁRI aratás után is kellemes meglepetés érte a gazdálkodókat és az elemzőket, sőt az őszi betakarítás utáni hírek is kedvezőbbek a vártnál. Hiába volt nagyon furcsa az időjárás: a nagy meleg és a csapadékhiány nem okozott akkora terméskiesést, mint számítani lehetett rá.
Kategóriák: Belföld

Száz alatt négy

2018, december 9 - 13:00
Fontos változás lép érvénybe a MÁV-START üzletszabályzatában: ezentúl a vásárlástól eltelt négy órán belül lesznek érvényesek a 100 kilométer alatti utazásra szóló jegyek.
Kategóriák: Belföld

Láthatatlanná váltak

2018, december 9 - 09:00
MÁSFÉL HÓNAPPAL AZT KÖVETŐEN, hogy jogszabály tiltja az életvitelszerű közterületen élést, a hajléktalanok tekintélyes része eltűnt az utcákról. Ha ez volt a jogalkotó célja, akkor nagyjából elérte azt, amit akart. Ugyanakkor a hajléktalanság nem szűnt meg, csupán átalakult.
Kategóriák: Belföld

Áldozatai mellett kutakodott

2018, december 8 - 15:00
Szörnyű hír rázta meg a Borsod megyei kisvárost, Szikszót még 2011 áprilisában: a nyugodt településen gyilkosság áldozataként találtak rá egy idős házaspárra. Mindketten túl voltak már a nyolcvanon.
Kategóriák: Belföld