Skip to Content

Szabadföld

Tartalom átvétel
Frissítve: 16 perc 47 másodperc

Elég volt a felmondáshoz

6 óra 23 perc
Meglehetősen kevés időt töltött el a munkahelyén egy értékesítő, azzal indokolva a dolgot, hogy ügyfelekkel találkozik, illetve otthonról dolgozik.
Kategóriák: Belföld

Kékebb, zöldebb óceán

8 óra 23 perc
Amerikai kutatók állítják, hogy 2100-ra megváltozhat az óceánok színe: sokkal intenzívebb lesz a víz kék és zöld árnyalata.
Kategóriák: Belföld

Van, de még nincs

12 óra 23 perc
KÜLÖNÖS, de amíg a televíziós csatornákon amatőrök és profik sorra vetélkednek különféle mesterszakács címért, a valóságban nem minden étterem talál magának olyan szakembert, amilyet a konyha megkívánna. De máshol is tapasztalható szakemberhiány.
Kategóriák: Belföld

Menet közben jön ki a hiba

2019, február 21 - 15:00
Rovatunkban már több ízben közzétettük a német autóklub, az ADAC jelentéseit, melyben az ottani „sárga angyalok” az elakadt kocsik meghibásodásának okait összesítették.
Kategóriák: Belföld

Mit olvasson a gyerek?

2019, február 21 - 13:00
KAPNAK-E MÉG KÖNYVET a gyerekek karácsonyra, és ha igen, elolvassák-e? Hogyan lehetne átjuttatni őket azon a határon, ahonnan már élményt és örömet jelent az olvasás? Enélkül ugyanis kezdetleges marad a szövegértés, szegényes a szókincs, gyatra a szóbeli kifejezés.
Kategóriák: Belföld

Sasleselkedőben

2019, február 21 - 09:00
A NYÍREGYHÁZI SÁGVÁRI-TELEP éppen olyan, mint a legtöbb magyarországi kertváros. Nyílegyenes utcák, nagy házak, aprócska porták. Egyvalamiben mégis más ez a kertváros: itt akár szirti sasokkal is találkozhat az ember.
Kategóriák: Belföld

Meginoghat a lengyel húsipar

2019, február 21 - 08:02
Egyre több országban jelenik meg a fertőzött lengyel hús. Már hetek óta tart a botrány, ráadásul úgy néz ki, nem egy vágóhídon követtek el szabálytalanságot, hanem több helyen is vágtak tiltott kezelésen átesett marhákat.
Kategóriák: Belföld

Sportnapló

2019, február 20 - 15:00
A múlt hétvége nálunk a kézilabdáé és a labdarúgásé volt. Az előbbi hozta a szenzációt, mivel igazi bravúrnak számít, hogy a férfiak Bajnokok Ligája csoportmeccsén a vendéglátó Telekom Veszprém KC csapata 29-26-ra legyőzte a Barcelonát!
Kategóriák: Belföld

Idő kell az érleléshez

2019, február 20 - 13:00
Lehetne ízletes és kiváló minőségű a nagyüzemben gyártott sajt is, ám általában mégsem az. Mert már a kiindulás, az üsttej is lesoványított, a feldolgozás során pedig számos olyan kezelésen megy át, aminek legfőbb célja, hogy minél hamarabb eladható termék legyen belőle.
Kategóriák: Belföld

Ízek, évek, kamaszok

2019, február 20 - 09:00
A HIÁNYSZAKMÁK listája egyre hosszabb. Számos intézmény oktatja ezeket, jelentkező is van, mégis viszonylag kevés diák szerez szakmunkás-bizonyítványt. A tanárok küzdenek a lemorzsolódás ellen, de a 9. osztály vízválasztó. Az okokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) gyöngyösi középiskolájában kutattuk.
Kategóriák: Belföld

Búcsúzunk az angolnától?

2019, február 19 - 15:00
Szomorú a búcsú, ha egy állatot vagy – földi viszonylatban – fajt veszítünk el. Márpedig a kutatók legfrissebb megállapításai szerint az európai angolnának (üvegangolnának) aligha van jövője a glóbuszon.
Kategóriák: Belföld

Bizonytalan szárnyalás

2019, február 19 - 13:00
ÚGY TŰNIK, az idén a sertéshelyzet is a baromfi-, főként a csirketenyésztők ellen hat. Az ágazat egész Európában némi túltermeléssel küzd, s ahol már előfordul az afrikai sertéspestis, ott még inkább nehéz időszakok várhatók.
Kategóriák: Belföld

Keresztelőruha a dédunokáknak

2019, február 19 - 09:00
ÁRPÁDFÖLDI OLVASÓNK hívott fel, mondván, a szomszédos Csömörön feltétlenül meg kell ismernünk Gerhát Józsefnét, s látnunk kell a szlovák hagyományok szerint berendezett kis szobáját. Erzsike néni, aki túl van már a kilencvenen, valóban megérdemli a figyelmet.
Kategóriák: Belföld

Kinek mondjam el?

2019, február 18 - 15:00
Kategóriák: Belföld

Nem bújhatunk ki a bőrünkből

2019, február 18 - 13:00
TEMPERAMENTUMUNK – azaz vérmérsékletünk – születésünktől kezdve befolyásolja érzelmeinket, cselekedeteinket, gondolatvilágunkat, de mint a Semmelweis Egyetem kutatóinak vizsgálatából kiderült, a szív- és érrendszeri betegségekre való hajlamunkat is.
Kategóriák: Belföld

Egy különleges évjárat margójára

2019, február 18 - 11:00
Mielőtt rátérnénk a szőlő növényvédelmének elemzésére, tekintsük át milyen volt a tavalyi évjárat. A közölt adatok Dr. Brazsil Dávid főtitkár (Hegyközségek Nemzeti Tanácsa) elmúlt esztendőben kiadott közleményeiből származnak.
Kategóriák: Belföld

Több mint játékszerek

2019, február 18 - 09:00
ANTANTÉNUSZ, SZÓRAKATÉNUSZ… – ezzel a címmel nyílt új állandó kiállítás a kecskeméti játékmúzeumban. Megannyi értékes kincs sorakozik a vitrinekben, köztük hamvas arcú porcelánbabák, egyedi tervezésű kisvasutak, gyönyörűen illusztrált régi mesekönyvek, a közelmúltat idézve pedig feltűnnek gumiból öntött táncdalénekes-figurák is.
Kategóriák: Belföld

Jegy nélkül tilos

2019, február 17 - 15:00
Sok horgász évek alatt sem fog annyi halat, amennyi a most bevezetett új szabályok szerint évente zsákmányolható.
Kategóriák: Belföld

Kártérítés reményében

2019, február 17 - 13:00
Fordulat az azbesztperben: a Kúria döntése reményt ad arra, hogy kártérítést kapjanak az államtól a mellhártyadaganatban elhunyt áldozatok családtagjai – közölte a károsultak ügyvédje. A selypi eternitgyár közelsége életveszélyt jelentett.
Kategóriák: Belföld

Ezer hegy és millió mosoly

2019, február 17 - 09:00
A SÖTÉTEDŐ KIGALIBAN nyirkos és fülledt a levegő, amikor megérkezem a maláriagyanúm miatt elhalasztott találkozóra a Kigali Art Caféba. Leszállok a jellegzetes helyi közlekedési eszköz, a mototaxi szakadt hátsó üléséről, leveszem bukósisakomat, és besétálok a makulátlan ízléssel berendezett kávézóba. Ruanda fővárosában a legtöbb helyen nyoma sincs a szegénységnek és a tragikus történelemnek – de az ország ezzel csak az egyik arcát mutatja.
Kategóriák: Belföld