Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 28 perc 47 másodperc

Orvos a határon

2018, december 14 - 15:04
Kalandos életút, irodalmár, orvos – ki volt tulajdon­képpen Munk Arthur, aki az első világháború lövészárkaiból tudósított, hadifogoly lett, majd szerelembe esett? Erről faggattuk Topolya Község Múzeumának vezetőjét, muzeológusát, Gazsó Hargitát (lásd képünkön lent), aki most végig­kalauzol bennünket az életutat bemutató kiállításon.
Kategóriák: Friss

A Wall Street és a #metoo

2018, december 14 - 15:00
Érdekesen hathat az üzleti életre a #metoo mozgalom. Vállalatvezetők körében egyre gyakoribb a szexuális zaklatás vádja elleni túlbiztosítás: nem ebédelnek együtt női kollégákkal, nem folytatnak velük négyszemközti megbeszéléseket – vagy egyszerűen nem veszik fel őket a céghez. Ezzel persze a diszkrimináció vádját kockáztatják.
Kategóriák: Friss

Különös forradalom Japánban

2018, december 14 - 14:58
„Japán a negyedik ipari forradalom kapujában áll, és kész bevezetni a világot ebbe az új korba” – írja terjedelmes elemzésében a Newsweek. Ennél is érdekesebb, hogy mindennek hátterében egy egyre individualistább társadalom trendjei jelentik a mozgatórugót.
Kategóriák: Friss

Mégis, kinek a tervezése?

2018, december 14 - 14:55
A közelmúltban jelent meg magyarul John C. Lennox oxfordi matematikus professzor könyve Isten és Stephen Hawking címmel, amelyben a szerző a nemrég elhunyt világhírű fizikusnak az univerzum keletkezésével kapcsolatos nézeteire válaszol.
Kategóriák: Friss

Baljós árnyak

2018, december 14 - 14:52
A következő, 2021 tavaszán tartandó népszámláláskor a nevünket is kötelesek leszünk megadni. Az adatvédelmi biztos aggályait fejezte ki a törvénymódosítás miatt.
Kategóriák: Friss

A Pilátus- gyűrű rejtélye

2018, december 14 - 14:49
Amikor a római lovagrendhez tartozó Pontius Pilatus átvette megbízólevelét Tiberius császártól – illetve feltehetően annak testőrparancsnokától, a rettegett Seianustól –, még nem sejtette, hogy a világtörténelem valaha volt leghíresebb helytartójává válik, akinek nevét kétezer év múlva is emlegetik a világ minden táján, ahol hallottak Jézus Krisztus kereszthaláláról.
Kategóriák: Friss

A jobboldal „Soros Györgyei”

2018, december 14 - 14:46
A világ leggazdagabb testvérpárja nemcsak gigantikus gazdasági szereplőként, hanem kíméletlen politikai királycsinálóként is berobbant a köztudatba. Évtizedes testvérháború, csúcsra járatott vállalati lobbi és a mindent behálózó „Koch-terv” sztorija.
Kategóriák: Friss

Soha nem volt olyan biztos a BKK megszűnése, mint most

2018, december 14 - 14:42
Egy éve elégedetlen volt Budapest autonómiájával, most mégis úgy döntött, újra ringbe száll a főpolgármesteri címért. Miért gondolta meg magát? Mi okozta a BKK-vezér bukását és mi lesz az elektronikus jegyrendszerrel? És a budapesti színházakkal? Hetek-interjú Tarlós Istvánnal.
Kategóriák: Friss