Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 19 perc 28 másodperc

Nem csak egy bútordarab

2019, augusztus 16 - 16:34
Kevés magyar festő mondhatja el magáról, hogy alkotásainak java része magántulajdonban van – gyűjteményekben, szerte a világ minden táján. Albert László nem tartja magát művésznek, elkötelezett, hívő keresztényként vallja, hogy a legnagyobb alkotó maga a Teremtő. Interjú egy kortárs festővel.
Kategóriák: Friss

Sertésvész

2019, augusztus 16 - 16:30
Az állattenyésztés szempontjából a rendszerváltás egyik nagy vesztese a sertéstenyésztés. Egykori exportőrből importőrré vált az ország, miután a hazai állatállomány közel a harmadára csökkent.
Kategóriák: Friss

1969: Az ártatlanság alkonya

2019, augusztus 16 - 16:27
Olyan volt, mint egy Dante-jelenetről készült festmény: mintha a testek a pokolból emelkedtek volna ki: félmillió ember aludt előttünk, egymásba fonódva, beborítva sárral” – így idézte fel az ellenkultúra máig leghíresebb hétvégéjét az egyik résztvevő, John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival gitárosa.
Kategóriák: Friss

Egyszervolt Hollywood

2019, augusztus 16 - 16:23
Tarantino kilencedik filmje egyszerre szerelmeslevél Hollywood leáldozóban lévő aranykorának és újraképzelése a Charles Manson-féle gyilkosságoknak, ami kétségkívül a hatvanas évek egyik legnagyobb sokkhatása volt az amerikai társadalomban.
Kategóriák: Friss

Pergamon ősi titka és Európa sorsa

2019, augusztus 16 - 16:20
Mire a közel egymilliárd eurós fejlesztési program a tervek szerint 2025-re befejeződik, a német főváros a kontinens leglenyűgözőbb ókori kiállítását rendezheti meg. De hogyan válhat az ősi kisázsiai Pergamon a 21. századi Európa egyik szimbólumává? mit üzen a város az identitását kereső uniónak? A Hetek történelmi oknyomozása erre keresi a választ.
Kategóriák: Friss

Megingott a hite a Hillsong sztárjának

2019, augusztus 16 - 16:11
Az utóbbi évtizedek egyik legsikeresebb keresztény zeneszerzője Instagram-üzenetében írta meg: többé nem tekinti magát kereszténynek. Marty Sampson, az ausztrál Hillsong gyülekezet zenésze néhány nappal később pontosított: azt állítja, hogy „nem tagadta meg” a kereszténységét, de elismerte, hogy hite „rendkívül ingatag alapon áll”.
Kategóriák: Friss

A pedofilkirály bukása

2019, augusztus 16 - 16:05
Jeffrey Epstein kormányfők, elnökök barátja volt, miközben luxusotthonaiban és privát szigetein kiskorú lányokkal kereskedő szexhálózatot működtetett. Most pedig rejtélyes módon meghalt, és úgy tűnik, az elitben senki sem ártatlan.
Kategóriák: Friss

Zöld veszély

2019, augusztus 16 - 15:56
Napjainkban szinte minden a környezetvédelemről és a klímaváltozás miatt jövendölt közelgő katasztrófáról szól. Kevés szó esik viszont az ökológiai elméletek táplálta erőszakról, különösen arról, ami pár évtizede náci népiratásokba torkollott. az ökoterror történelmi fejlődése és a közelmúltbeli események is mutatják, hogy érdemes a zöld- erőszakról beszélni.
Kategóriák: Friss