Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 13 perc 32 másodperc

Hadjárat az „apa” és az „anya” szó ellen

3 óra 46 perc
A franciaországi iskolákban ezentúl nem apaként és anyaként, hanem szülő1 és szülő2 néven kell adminisztrálni a szülőket, a nem heteroszexuális családok védelmében. A jelek szerint most is a nép „feje fölött” döntött gendertémában a nemzetgyűlés.
Kategóriák: Friss

A hálózat csapdájában

3 óra 49 perc
„A szervezett hálózatok által támogatott homoszexuális program pestise szerte az egyházban terjed” – fogalmazott az a két konzervatív katolikus bíboros, akik a szexuális bántalmazásokkal kapcsolatos vatikáni konferenciára időzítve írtak nyílt levelet a témában. Szerintük az isteni és a természeti törvényeket is tagadja mindaz, ami a katolikus egyház bizonyos köreiben zajlik.
Kategóriák: Friss

Keresztények a nemzetért

3 óra 52 perc
Mark Beliles keresztény szerző, prédikátor és előadó úgy véli, a hívőknek mozgalmi szinten részt kell venniük a politikában és a közéletben, ezzel elősegítve nemzetük felemelkedését. Interjú.
Kategóriák: Friss

Híres perek, meghasonlott abortuszikonok

3 óra 56 perc
Az Egyesült Államok abortuszszabályozásában több kulcsfontosságú ügy esetében súlyos visszaélések és eljárásjogi hibák történtek; és több Legfelsőbb Bírósági döntés főszereplője később életpárti lett, vagy már eleve az volt. Róluk azonban mélyen hallgat az abortuszpárti tábor, ahogy azokról a korábbi abortuszklinikai dolgozókról is, akik nyíltan vállalják az élet védelmét.
Kategóriák: Friss

Születésellenesség felemelkedőben?

3 óra 58 perc
A magyar kormány itthon és külföldön egészen extrém kritikákat kapott új családtámogató intézkedései miatt. A hazai születésszám növelésével szemben túlnépesedésre, környezetvédelemre és globális tudatosságra hivatkoznak – de mi lehet emögött?
Kategóriák: Friss

Árnyak a múltból

4 óra 2 perc
Újabb botrányok hiteltelenítik a Jobbikot, ráadásul súlyos anyagi gondok terhelik a pártot. A radikálisok ennek ellenére tovább munkálják a baloldali ellenzékkel megkezdett együttműködést. Az ezt megakadályozni kívánó kormány-oldalról egyre sűrűbb csapások érik a Jobbikot, általában nem alaptalanul – ám a hadjáratban a kormányközeli média időnként vállalhatatlan exjobbikosokat is bevet.
Kategóriák: Friss

Eltérített forradalom

4 óra 6 perc
1979 februárjában a The New York Times a „népi forradalom új modelljeként” üdvözölte az iráni eseményeket, és azt jósolta, Irán majd megmutatja, mit jelent „egy harmadik világbeli országot emberségesen kormányozni”. Óriásit tévedtek.
Kategóriák: Friss

Egy lépés Jeruzsálem felé

4 óra 9 perc
Magyarország diplomáciai rangú külgazdasági képviseletet nyit Jeruzsálemben. Az eredetileg V4–Izrael-csúcs-Találkozónak indult esemény a sajnálatos izraeli–lengyel- vita miatt kétoldalú találkozók sorozatává vált, ám magyar szempontból jelentős eredménnyel zárult.
Kategóriák: Friss