Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 9 perc 29 másodperc

Bin Ladennek esküdött föl, a briteknek kémkedett

2019, április 18 - 17:11
Az al-Kaidánál képezték ki merénylőnek, végül mégis a brit titkosszolgálatnál kötött ki. Személyesen ismerte a szeptember 11-ei támadás elkövetőit, a tragédiát mégsem tudta megakadályozni. Pedig voltak ráutaló jelek.
Kategóriák: Friss

Vietnám az új sztár

2019, április 18 - 17:07
Az Egyesült Államokkal az élen nyugati országok sora igyekszik minél jobb politikai-gazdasági kapcsolatokat kiépíteni Vietnammal. Az ázsiai ország elképesztő gazdasági fejlődést produkál, és sok tekintetben Kína egyértelmű versenytársa lett. Helyszíni riport.
Kategóriák: Friss

Mélyponton a bizalom

2019, április 18 - 17:03
2011 óta drámai módon visszaesett a magyar emberek barátainak a száma, átlagosan 5 főről 2-re. A felnőttek negyedének egy barátja sincs, és elenyésző a sok baráttal rendelkezők száma – mindez a társadalom széthullásának erősödését jelzi a szakemberek szerint.
Kategóriák: Friss

Rendszerváltás 30 év távlatából

2019, április 18 - 16:59
A cseheknél a privatizációt vitték sikerre, a románoknál a diktátorra szabtak súlyos büntetést. Magyarországon viszont erkölcsi értelemben sok mindennel adós maradt a rendszerváltás.
Kategóriák: Friss

Bilincsbe vert sajtószabadság

2019, április 18 - 16:49
Julian Assange oknyomozó újságírói munkája lerántotta a leplet az amerikai háborús gépezetről, a titkos diplomáciai machinációkról és a Demokrata Párt piszkos ügyeiről. A legtöbbet annak a rendszernek ártott, akit sokan ma csak mélyállamként ismernek.
Kategóriák: Friss

Jósiás húsvétja

2019, április 18 - 16:44
„Ehhez hasonló páskát nem tartottak Izraelben a Sámuel próféta idejétől fogva; Izrael királyai közül sem tartott senki olyan páskát, amilyent Jósiás tartott” – olvassuk a Krónikák második könyvében. A radikális vallási és politikai reformerként is megismert Jósiás szinte vert helyzetben vette át Júda irányítását: elődje, Manasse a bálványimádás legsötétebb bugyraiba taszította a nemzetet.
Kategóriák: Friss

A zsidó és keresztény peszach

2019, április 18 - 16:41
A kereszténység közel kétezer éve Jézus Krisztus megfeszítését és feltámadását, valamint örök létezését hirdeti. Ez idő alatt ősi civilizációk semmisültek meg, öröknek vélt hatalmi rendszerek omlottak össze, nagy népek lettek jelentéktelen szereplők a történelem színterén; s bár a kereszténység is hordozza a két évezred viharainak és katasztrófáinak maradandó nyomait, az evangélium üzenete ma is ugyanaz, mint Péter és Pál apostol korában.
Kategóriák: Friss

Európa vesztesége a Notre-Dame tragédiája

2019, április 18 - 16:37
„Az egész civilizációnk száll most a füstbe” – idézte egy elkeseredett párizsi szavait az AP hírügynökség a párizsi Notre-Dame tűzvészéről szóló tudósításában. Valóban: a megrázó képek, a leomló templomtorony, a fékezhetetlen infernó a szeptember 11-ei drámát idézték – ha nem is az okok, de a látvány alapján mindenképpen. De ha a World Trade Center a modern világ egyik jelképe volt, akkor a Notre-Dame az európai civilizációé.
Kategóriák: Friss