Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 14 perc 2 másodperc

Főszerkesztői köszöntő

2017, október 20 - 21:04
Szeretettel köszöntöm az Olvasót abból az alkalomból, hogy történetének újabb mérföldkövéhez érkezett az idén 20 éves Hetek. Az önök által holnap kézben tartott lapszámmal kívül-belül megújul az újság, amely 8 oldallal bővül, látványosabb és letisztultabb arculatot kap.
Kategóriák: Friss

Ragadozók klubja – Mit üzen a Weinstein-botrány?

2017, október 20 - 08:23
Fiatal színészpalánták ezrei látogatnak Hollywoodba, reménykedve, hogy megvalósíthatják álmaikat. A csillogó felszín mögött azonban egy kegyetlen és zárt világ várja őket. A hollywoodi filmgyár közel százéves történetének legnagyobb botránya tört ki az elmúlt hetekben, amikor leleplezték Harvey Weinstein befolyásos producer elképesztő szexbotrányait.
Kategóriák: Friss

A sárkányok bolygója – Kik voltak az Ősföld titokzatos óriásai?

2017, október 20 - 08:12
A kozmosz titkai mellett a legtöbb érdeklődés a dinoszauruszok letűnt korára irányul, ami nem meglepő annak fényében, hogy már évezredek óta gondolkozik az emberiség arról, kik voltak azok a „sárkányok”, akik a bolygót uralták.
Kategóriák: Friss

„Jól érzem magam itt” – Pajor Tamás a Heteknek

2017, október 20 - 08:07
„Fontosnak tartom, hogy konszolidált, kiegyensúlyozott életet éljek, mert az élet sokkal fontosabb, mint az alkotás.” Így vall magáról Pajor Tamás, aki a napokban jelentette meg a limitált példányszámú Pajor Tamás & AMEN 1988-2017 összesítő albumot.
Kategóriák: Friss

Kié a szólás szabadsága?

2017, október 20 - 07:51
Az elmúlt héten interjút készítettünk a People for the American Way szervezet két vezetojével arról, miért akarják elhallgattatni a konzervatív-keresztény médiumokat és személyiségeket. Most a CBN televízió hírigazgatóját kérdeztük.
Kategóriák: Friss

Tóth Ilona, az ’56-os forradalom mitikus alakja

2017, október 20 - 07:36
Az 1956-os forradalom egyik legismertebb alakja, a gyilkosságért elítélt és kivégzett 24 éves or­vostanhallgató, Tóth Ilona megítélése a mai napig szenvedélyes vitákat vált ki a kutatók és a lai­kusok körében egyaránt. Történelmi oknyomozás.
Kategóriák: Friss

A nyugat nem akarja hallani

2017, október 20 - 07:29
Év végéig akár 2,5 milliárd forintra is nőhet az az összeg, amit a magyar állam az üldözött keresztények megsegítésére fordít – mondja Azbej Tristan, a témáért felelős helyettes államtitkár.
Kategóriák: Friss

Betelt a pohár – Reform az UNESCO-ban?

2017, október 20 - 07:23
Az Egyesült Államok úgy döntött, hogy az ENSZ-szervezet Izrael-ellenessége és az alapvető reformok hiánya miatt felmondja állandó tagságát. „Bátor és erkölcsös döntés, mert az UNESCO az abszurditás színházává vált, és mert nem őrzi, hanem eltorzítja a történelmet” – így vélekedett Benjamin Netanjahu az Egyesült Államok ENSZ-szervezetből történő kilépéséről. Izrael ezt követően szintén bejelentette távozását.
Kategóriák: Friss

A legyőzhetetlen forradalom

2017, október 20 - 07:18
A magyar nép volt az egyetlen, aki az 1945 utáni hatalmi struktúrát megkérdőjelezve fegyverrel szállt szembe a szovjet birodalommal Európában. Az 1956-os forradalom és szabadságharc világesemény volt, az egyidejűleg zajló szuezi háború sem homályosította el. A Dávid és Góliát küzdelmének képzetét keltő összecsapás máig pozitívan befolyásolja a magyarokról alkotott külföldi képet. Alighanem világszerte ez a magyar történelem legismertebb eseménye.
Kategóriák: Friss