Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 6 perc 21 másodperc

Fordulat húsz év után a Fenyő-gyilkosság ügyében

2018, április 20 - 09:26
Gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamás volt úszószövetségi elnököt és médiavállalkozót Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolásának ügyében – közölte az ORFK kedd este. Ezzel egy két évtizedes, elképesztő ügy vett újabb fordulatot.
Kategóriák: Friss

Facebook-botrány belülről

2018, április 20 - 09:21
Nemcsak a felhasználók, hanem a dolgozók körében is bizonytalanságot és felháborodást váltott ki a „világmegváltó” terveket dédelgető Facebook adatkezelési botránya. Kitartás, veletek vagyunk! – biztatta a Facebook egyik dolgozóját telefonon keresztül az édesanyja, miután a hírekben látta, hogy lánya munkahelye a támadások kereszttüzébe került.
Kategóriák: Friss

Feminizált evangélium - Mária Magdolna, a félreértett tanítvány

2018, április 20 - 09:17
Hollywood ismét hozzányúlt a Bibliához – most feministák számára „rebootolta” az evangéliumot. A nézők egy olyan Mária Magdaléna (Mária Magdolna) szemszögéből élhetik át Jézus történetét, aki nem kicsit tér el a Bibliából és a kétezer éves egyházi hagyományból megismert karaktertől.
Kategóriák: Friss

Az európai jog a politika fogságában

2018, április 20 - 09:11
Az Európai Bizottság tavaly decemberben megindította a hetes cikkely szerinti eljárást Lengyel­országgal szemben. Most egy olyan jelentéstervezet látott napvilágot (Sargentini-jelentés), amely Magyar­országgal szemben is hasonló kezdeményezést vetít előre. A jelen helyzet megértéséhez fontos megvizsgálni, hogy milyen folyamatok határozzák meg most az európai politika irányát.
Kategóriák: Friss

„Van hova fejlődnünk”

2018, április 20 - 09:06
Részben az ellenzék koordinációs politikájának tudja be a Fidesz–KDNP újabb kétharmadát Semjén Zsolt. A miniszterelnök-helyettes szerint ugyanakkor új szakaszt kell nyitni a kormányzásban, és a negyedik Orbán-kormánynak türelemre és az érdemi párbeszédre nyitottnak kell lennie a társadalommal.
Kategóriák: Friss

Mérges gázok bevetésben

2018, április 20 - 08:57
Az Egyesült Államok bő egy éven belül már másodjára hajt végre légi csapást Szíriában egy állítólagos vegyifegyver-támadás miatt. A mérges gázok bevetése ugyanakkor már régóta problémát jelent, és nem csak Szíriában. Újabb vörösvonal: április 7-én két olyan támadás is történt a Damaszkusz melletti Kelet-Gúta legnagyobb városában, Dúmában, amelyeket feltételezések szerint vegyi fegyverekkel követtek el.
Kategóriák: Friss