Skip to Content

Hetek

Tartalom átvétel
Hetek RSS
Frissítve: 19 perc 18 másodperc

Több mint ezerkétszáz pályázat érkezett az MVM okosbútor-pályázatára

2019, december 12 - 17:25
Hatalmas érdeklődés övezte az MVM okosbútor-pályázatát. A négy okosbútort egy általános iskolának, egy középiskolának, egy több funkciós oktatási intézménynek, illetve egy egyetemnek ítélte oda a szakmai zsűri. A nyerteseket 550 oktatási intézmény közül választották ki. Minden várakozást felülmúlt az MVM Zrt. okosbútor-pályázata iránti érdeklődés: közel 600 intézmény több mint 1200 pályázatot nyújtott be. A nevezések 70 százaléka általános- és középiskolákból érkezett, de 11 egyetem is jelezte, hogy szívesen kihelyezne egyet az egyedi térbútorok közül.
Kategóriák: Friss

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

2019, december 12 - 16:45
A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenkettedik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott.
Kategóriák: Friss

A Bitcoin-forradalomról egyszerűen

2019, december 12 - 11:37
A kriptovaluták sokak fantáziáját megmozgatták. Tízezer forint befektetés pár év alatt tízmilliókat érhetett. Sokan gazdagodtakmeg és még többen mentek tönkre. De mi is ez, és mi jellemzi a lelkesedésen túl a kriptopiacot?
Kategóriák: Friss

„Ha nekem sikerült, nekik is fog”

2019, december 12 - 11:34
Kozma Albert több mint tíz évvel ezelőtt egy baleset követ­keztében lebénult. Azt mondja, Isten és hívő testvérei révén tudott kilábalni a tragé­diát követő apátiából. Az elmúlt években nemcsak, hogy megnősült, de sorstársai számá­ra is szeretne hatékony segítsé­get nyújtani.
Kategóriák: Friss

A pünkösdi tűz nagykövete

2019, december 12 - 11:33
„A szél fú, ahová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod, honnan jő és hová megy: így van mindenki, aki Szellemtől született” – János evangéliumából idézte Jézus szavait legutolsó könyvében a 20. század második felének egyik legjelentősebb karizmatikus evangélistája, Reinhard Bonnke, aki 79 éves korában, december elején hunyt el. A lelkész a pünkösdi szél, a Szent Szellem dinamikus mozgását érzékeltette ezekkel a szavakkal, de az idézet akár életének mottója is lehetne.
Kategóriák: Friss

A nagy Nimitz-rejtély

2019, december 12 - 11:30
Mi történt 15 évvel ezelőtt a dél-kaliforniai partoknál, ahol a Nimitz-repülőgép-anyahajó több száz tengerésze egy furcsa repülő tárgyat észlelt, amelyet vadászgépekkel sem tudtak beazonosítani? A haditengerészet vizsgálatot rendelt el. a Hetek megkereste a nyomozás egyik szakértőjét, Tim McMillan hírszerzési elemzőt.
Kategóriák: Friss

Zsidó titkosszolgák náci tudósok ellen

2019, december 12 - 11:28
A világháború végeztével és Izrael államának megalakulásával a zsidóság joggal hihette, hogy a német nácizmus elleni küzdelem lezárult. Ám ahogy e kis ország szomszédos ellenségeivel vette föl a harcot, szembesülniük kellett: a legyőzött náci szörnyeteg is tovább él, sőt, az új ellenséggel is összefogott.
Kategóriák: Friss

Környezetvédelem szégyenbélyeggel

2019, december 12 - 11:25
A német Zöld Párt az élére állt az izraeli termékekkel szembeni európai kampánynak. De miért fontos a környezetvédő liberálisoknak az, hogy az úgynevezett „megszállt területekről” származó árukat megkülönböztető bélyeggel lássák el? A meglepő választ a zöldek eredettörténetében lehet megtalálni.
Kategóriák: Friss

Háború a csillagok között

2019, december 12 - 11:23
Bár küzdenek az űrkutatás békés mederben tartásáért, világszerte zajlanak fejlesztések az űr- és a haditechnológia ötvözéséért. A kérdés már nem az, hogy az eddig csak sci-fikből ismert űrfegyverek valósággá válnak-e, hanem az, hogy mikor.
Kategóriák: Friss

A finn-modell

2019, december 12 - 11:20
Valóságos wonderwomanként ünnepli a világsajtó Finnország újonnan megválasztott miniszterelnökét, a mindössze 34 éves Sanna Marint. Leszbikus szülők, nélkülöző gyerekkor és az út a kizárólag női pártelnökökből álló kormánykoalícióig.
Kategóriák: Friss

Kivégzés karácsonykor

2019, december 12 - 11:18
Romániában az emberek alig több mint tíz százaléka gondolja úgy, hogy jó ítélet született a 30 évvel ezelőtti Ceaușescu-perben. A diktátor házaspár karácsonyi kivégzése kapcsán ráadásul vannak máig tisztázatlan kérdések, és felmerül, hogy a hatalom örököseinek érdekében állhatott a statáriális eljárás.
Kategóriák: Friss

Legalul a helyzet változatlan

2019, december 12 - 11:16
A magyarok életszínvonala az elmúlt években növekszik, a szegénység összességében enyhül, de a mélyszegénységben élők helyzete hosszú távon kevés változást mutat.
Kategóriák: Friss

Így adunk mi

2019, december 12 - 11:09
A világ jótékonysági rangsorában az első helyen az amerikaiak állnak, az utolsón a kínaiak, míg hazánk 126 ország között a 109. a listán. Van hová fejlődnünk, azzal együtt is, hogy a posztkommunista országok többsége nem jeleskedik adakozás vagy önkénteskedés terén.
Kategóriák: Friss