Skip to Content

Inforádió Belföld

Tartalom átvétel InfoRádió - Belföld
InfoRádió - Belföld
Frissítve: 2 év 42 hét

Palkovics: nem helyes a polgári engedetlenségi akció

2016, március 30 - 10:39
Az oktatási államtitkár nem tartja helyesnek a szerdán megtartott polgári engedetlenségi akciót, budapesti sajtótájékoztatóján ugyanakkor jelezte, hogy az abban részt vevő tanároknak nem kell munkajogi következményekkel számolniuk.
Kategóriák: Belföld

Kúria: az MNB alapítványának ki kell adni a pályázatok adatait

2016, március 30 - 10:38
Köteles kiadni a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által alapított Pallas Athéné Domus Animae (PADA) Alapítvány valamennyi pályázatának adatait az adatkérés időpontjáig a Kúria szerdán kihirdetett döntése értelmében.
Kategóriák: Belföld

Balog: párbeszédre van szükség az iszlámmal

2016, március 30 - 10:31
Párbeszédre van szükség az iszlámmal, és ehhez partnerek kellenek - hangsúlyozta a felekezet magyarországi elismerését kimondó törvény hatályba lépésének századik évfordulója alkalmából, szerdán Budapesten rendezett konferencián Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.
Kategóriák: Belföld

A terrorcsomagról tárgyalnak hamarosan a pártok

2016, március 30 - 10:25
Ezen a héten pénteken már a pártok is megismerkedhetnek a kormányzat terrorizmus ellenes törvénycsomagjával. A belügyminiszter múlt héten azt mondta, hogy az igazságügyi tárca a húsvéti ünnepek idején alkotja meg a szükséges jogszabályokat.
Kategóriák: Belföld

Jóval kevesebb bűncselekmény történt tavaly Budapesten

2016, március 30 - 10:17
Elfogadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elmúlt évről szóló beszámolóját a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A dokumentum szerint a fővárosi regisztrált bűncselekmények száma 2015-ben 19,4 százalékkal csökkent az előző évhez képest, a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma több mint 4 százalékkal nőtt.
Kategóriák: Belföld

Aláírásokat gyűjtöttek a Hegyalja út átnevezése ellen

2016, március 30 - 08:47
A Magyar Liberális Párt (Liberálisok) egyetért azzal, hogy Mádl Ferencről közterületet nevezzenek el Budapesten, ugyanakkor azzal nem, hogy a Hegyalja út viselje a volt államfő nevét - mondta Szabadai Viktor, az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szerdán, a tervek szerint a névváltoztatásról is döntő Fővárosi Közgyűlés ülését megelőzően tartott sajtótájékoztatóján.
Kategóriák: Belföld

Sipos Imre: nem éri retorzió a pedagógusokat

2016, március 30 - 08:32
Eddig és ezután sem fogja semmilyen retorzió érni a pedagógusokat, amiért részt vesznek a szerdai polgári engedetlenségi akcióban - mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.
Kategóriák: Belföld

Emmi: ezután is várják a szakmai szervezeteket

2016, március 30 - 08:20
A kormány álláspontja szerint a gyermekek és a pedagógusok érdekét egyedül a párbeszéd és a közös munka szolgálja, és ennek hatékony formája a köznevelési kerekasztal, ahová továbbra is várják az "alternatív kerekasztal" képviselőit - írta az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Kategóriák: Belföld

Ma elfogadhatja a parlament a nok-törvényjavaslatot

2016, március 30 - 07:17
Ma újra elfogadhatja az Országgyűlés a nemzeti otthonteremtési közösségekről szóló - az államfő által megfontolásra visszaküldött - törvényjavaslatot.
Kategóriák: Belföld

Olcsóbb lehet a közétkeztetés - lapszemle

2016, március 30 - 07:03
A Népszabadság szerint lesz önálló oktatási minisztérium. Fél házzal működnek a tranzitzónák - írja a Magyar Nemzet.
Kategóriák: Belföld

Ekkor lesz az általános iskolai beiratkozás

2016, március 30 - 06:48
Április 14-én és 15-én lesz a beiratkozás a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz (Klik) tartozó általános iskolákban.
Kategóriák: Belföld

Ezért lehetett csökkenteni a terrorkészültségi fokozatot Magyarországon

2016, március 30 - 05:32
Felszámolták azt a terrorista sejtet, amelyhez a brüsszeli merényletek köthetők, így nem volt indoka, hogy Magyarország fenntartsa a kettes terrorkészültségi fokozatot - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedd este az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Belföld

Mérsékelték a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot - a nap hírei

2016, március 29 - 22:08
Mérsékelte a Magyarország területére érvényes terrorfokozatot a belügyminiszter. Április 26-án nyújtja be a kormány az Országgyűlésnek a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot. 2019-ig garanciát vállalt az Ünnepi Könyvhét Vörösmarty téri helyszínére a főpolgármester.
Kategóriák: Belföld

Itt az eszköz, amely eligazít a hazai klímaváltozásban

2016, március 29 - 21:20
Új eszköz segíti a településeket májustól. A Nemzeti Alkalmazkodási Térinformatikai Rendszer nemcsak tudományos információkat tartalmaz a klímaváltozásról, hanem abban is segítséget nyújt, hogy a különböző éghajlati hatások hogyan érinthetik az ország egyes térségeit - mondta az InfoRádióban Pálvölgyi Tamás, a Nemzeti Alkalmazkodási Központ vezetője.
Kategóriák: Belföld

Csütörtökön várható döntés az államfő indítványairól

2016, március 29 - 21:17
Várhatóan csütörtökön dönt az Alkotmánybíróság (Ab) Áder János indítványairól, amelyekben a köztársasági elnök előzetes normakontrollt kért a Magyar Nemzeti Bankról (MNB), valamint a postai szolgáltatásokról szóló törvények módosításáról - közölte Bitskey Botond, az Ab főtitkára kedd este az MTI érdeklődésére.
Kategóriák: Belföld

Több mint másfél milliárd forinttal támogatják a romafelzárkózást

2016, március 29 - 20:40
Ötmillió eurós (több mint másfél milliárd forintos) kezdeményezés indul a Közép-európai Egyetemen (CEU), amelynek célja, hogy minden szektorban javítsák a romák helyzetét, az élet minden területén elismerjék és befogadják őket - közölte a felsőoktatási intézmény kedden az MTI-vel.
Kategóriák: Belföld

Szexuális visszaélést jelentettek be a Pannonhalmi Főapátságban

2016, március 29 - 20:21
Húsz évvel ezelőtt történt szexuális visszaélést jelentettek be a Pannonhalmi Főapátságban, amelynek elöljárói kedden újságíróknak ismertették a gimnáziumban bevezetett gyermekvédelmi intézkedéseket is.
Kategóriák: Belföld

Módosítást fogadott el a nok-törvényhez a törvényalkotási bizottság

2016, március 29 - 19:54
Tizenhét pontból álló, zömében egyértelműsítő, pontosító módosításokat fogadott el az államfő által a Háznak megfontolásra visszaküldött, a nemzeti otthonteremtési közösségekről (nok) szóló törvényjavaslathoz az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága kedden.
Kategóriák: Belföld

Szijjártó: Magyarország érdeke a gazdasági kapcsolatok erősítése Grúziával

2016, március 29 - 18:49
A magyar-grúz gazdasági kapcsolatok erősítése Magyarország érdeke, ezt a célt szolgálja, hogy az Eximbank 68 millió dolláros hitelkeretet nyitott, amelyből a magyar és grúz vállalatok együttműködését lehet finanszírozni - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten, a magyar-grúz üzleti fórumon.
Kategóriák: Belföld

Nem hibázott a meteorológia, amikor melegebbet jósolt a hosszú hétvégére

2016, március 29 - 18:39
Miközben elvileg egy hétre előre tudja a meteorológia előrejelezni az időjárást, a múlt hét elején átlagosan legalább 3-4 fokkal jósoltak melegebbet a meteorológusok a húsvéti ünnepekre. Az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa szerint ez a hiba nem kiugró. Mesterházy András most azt mondja: ezen a hétvégén 20 fok feletti meleg várható.
Kategóriák: Belföld