Skip to Content

Filmtett.ro

Tartalom átvétel Filmtett hírek
A Filmtett - Erdélyi Filmes Portál híreinek hírfolyama.
Frissítve: 41 másodperc

Több magyar alkotást is vetít a szebeni nemzetközi filmfesztivál

3 óra 43 perc

Május 2. és 6. között szervezik meg a nagyszebeni Este Filmfesztivál harmadik kiadását. A rendezvény négy helyszínen mutatja be 2017 legelismertebb európai filmjeit, köztük négy magyar alkotást is.

Kategóriák: Kultúra

Hamarosan elkészül Zanussi magyar koprodukcióban gyártott filmje

11 óra 34 perc

Az Éter, Krzysztof Zanussi Faust-értelmezése a tervek szerint 2018 őszén kerül mozikba. A lengyel-ukrán-magyar-litván koprodukcióban László Zsolt játssza az egyik főszerepet.

Kategóriák: Kultúra

Magyar rövidfilm kapott elismerő oklevelet Bécsben

2018, április 22 - 15:32

Baranyi Gábor Benő rövidfilmjét elismerő oklevéllel méltatta péntek esti díjátadóján a Let’s CEE Filmfesztivál zsűrije Bécsben.

Kategóriák: Kultúra

Szkopjében is sikert aratott Az állampolgár

2018, április 22 - 15:21

Magyar sikert hozott a Macedón Cinematheque-ben április 12-19. között megrendezett Filozofikus Filmek Fesztiválja. A szakmai zsűri fődíját, az Arany Baglyot Vranik Roland Az állampolgár című drámája nyerte.

Kategóriák: Kultúra

Romániában végzik az utolsó simításokat az Un Certain Regard-szekció nyitófilmjén

2018, április 20 - 16:21

A Cannes-ban törzsvendégnek számító Szergej Loznica Donbass című filmje nyitja a filmfesztivál Un Certain Regard szekcióját május 9-én. A német-francia-ukrán-holland-román koprodukcióban készülő film utómunkáit a bukaresti Digital Cube végzi.

Kategóriák: Kultúra

Párhuzamos Kultúráért Díjat kap Török-Illyés Orsolya és Hajdu Szabolcs

2018, április 20 - 15:55

A Mediawave Alapítvány 2018-ban pároknak, családoknak, családtagoknak adja a 2001-ben alapított Párhuzamos Kultúráért Díjat. Török-Illyés Orsolya színésznő és férje, Hajdu Szabolcs rendező is díjazottak között szerepel.

Kategóriák: Kultúra

Pályája alkonyára ért filmrendező Almodóvar készülő filmjének főhőse

2018, április 20 - 08:00

Júliusban forgatja Madridban következő, 21. játékfilmjét Pedro Almodóvar. A főszerepeket gyakori színészei, Penélope Cruz, Julieta Serrano és Antonio Banderas játszák, illetve Asier Etxeandía baszk színész.

Kategóriák: Kultúra

Felújított változatban újra mozivászonra kerül a Szaffi

2018, április 20 - 07:32

Digitálisan felújították az egyetlen Jókai műből készült animációs filmet, Dargay Attila Szaffi című alkotását, amelyet május 3-tól ismét vetítenek a magyarországi mozik, illetve a magyar film napján több helyen már premier előtt látható lesz.

Kategóriák: Kultúra

Lars von Trier hét év kitiltás után visszatér Cannes-ba

2018, április 19 - 15:38

A hét évvel ezelőtt provokatív mondatai miatt kitiltott Lars von Trier dán rendező visszatér a cannes-i filmfesztiválra, de legújabb filmjét versenyen kívül mutatják be a seregszemlén.

Kategóriák: Kultúra

Szuperhősfilmet rendez Steven Spielberg

2018, április 19 - 15:00

Steven Spielberg saját, Amblin Entertainment produkciós cégével és a Warner Bros. stúdióval vág bele a DC univerzum Blackhawk című képregényének megfilmesítésébe.

Kategóriák: Kultúra

A bonchidai Bánffy-kastélyban vetítik a Kolozsváron forgatott japán vámpírsorozatot

2018, április 19 - 13:15

Alfred Hitchcock rendezői debütjét és Sion Sono japán rendező részben Kolozsváron és a tordai sóbányában forgatott vámpírsorozatát is bemutatja a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), mégpedig festői helyszínen, a bonchidai Bánffy-kastélyban.

Kategóriák: Kultúra

Szerebrennyikov nem mehet Cannes-ba, továbbra is háziőrizetben marad

2018, április 19 - 11:06

Július 19-ig meghosszabbították Kirill Szerebrennyikov orosz rendező háziőrizetét, így nem lehet jelen a május 8-tól 9-ig tartó cannes-i filmfesztiválon, ahol Leto (Nyár) című filmje Arany Pálmáért versenyez.

Kategóriák: Kultúra

160 filmet vetítenek a ClujShorts 6. kiadásán

2018, április 19 - 09:47

Április 20. és 29. között szervezi meg Kolozsváron a ClujShorts nemzetközi rövidfilmfesztivál hatodik kiadását a Persona Egyesület.

Kategóriák: Kultúra

Az HBO sajtókapcsolati vezetője tart műhelymunkát Kolozsváron

2018, április 19 - 08:09

Pinczés-Pressing Ádám, az HBO Magyarország sajtókapcsolati vezetője lesz a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karán működő Fotó, film, média szak vendégelőadója május 3-án.

Kategóriák: Kultúra

Ava DuVernay, Denis Villeneuve és Léa Seydoux is csatlakozott a cannes-i zsűrihez

2018, április 18 - 07:39

Közzétette a Cate Blanchett vezette zsűri összetételét a 71. Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál. Thierry Frémaux művészeti igazgató szerint a fesztivál tudatosan törekedett a nemek ilyen arányára: öt nő és négy férfi dönt az Arany Pálmáról.

Kategóriák: Kultúra

Balázs Béla-díjas alkotók filmjeit vetíti a budapesti Uránia

2018, április 18 - 06:48

A 2018-as Balázs Béla-díjas alkotók filmjeit tűzte műsorra április 20. és 27. között a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház. A vetítéseken a díjazottak is jelen lesznek.

Kategóriák: Kultúra

2019-ben nyílik meg a rég tervezett Oscar-múzeum Los Angelesben

2018, április 18 - 06:33

2019 közepén nyílik meg az amerikai filmakadémia 28 ezer négyzetméteres Los Angeles-i mozgóképmúzeuma (Academy Museum of Motion Pictures), ahol vetítések, sztárokkal szervezett közönségtalálkozók és híres filmek kellékei is várják majd a filmrajongókat.

Kategóriák: Kultúra

Új filmjével mutatkozik be a Rendezők Kéthetén A kígyó ölelése rendezője

2018, április 17 - 15:14

Ciro Guerra és Cristina Gallego kolumbiai rendezők új filmje, a Pajaros De Verano nyitja a cannes-i filmfesztivállal párhuzamosan zajló Rendezők Kéthetének 50. kiadását.

Kategóriák: Kultúra

Két magyar premier a moszkvai filmfesztiválon

2018, április 17 - 11:15

Sipos József Bartók című portréfilmjét és Zsigmond Dezső A sátán fattya című történelmi filmjét tűzi műsorra a csütörtökön kezdődő A-kategóriás moszkvai nemzetközi filmfesztivál, közölte a filmalap.

Kategóriák: Kultúra

Rövidfilmekkel pihenné ki Lars von Trier legutóbbi, szorongással teli forgatását

2018, április 17 - 07:33

Telve volt szorongással és alkohollal a sorozatgyilkosról szóló House That Jack Built forgatása alatt Lars von Trier, a dán rendező „pihenésképpen” tíz fekete-fehér filmetűd forgatását tervezi.

Kategóriák: Kultúra