Skip to Content

HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissítve: 27 perc 26 másodperc

HWSWeekly: Kérőre lelt a Balabit

2018, január 19 - 16:39
A hét felvásárlásán túl Barcelona linuxos nyitása, az okoshangszórók piacca és az EU-s szuperszámítógépek is terítékre kerülnek.

Kategóriák: Informatika

A gépi tanulási szakértőket felhős szolgáltatással váltaná le a Google

2018, január 19 - 16:20
Újabb szolgáltatáscsomaggal próbálkozik a Google a gépi tanulás területén, amely már nem csak API-kat és tanácsadást ajánl, hanem automatikus modellek kialakítását is, amelyhez az ügyfeleknek programozásra sem lesz szüksége.

Kategóriák: Informatika

Balabit-akvizíció: nőni fog a hazai fejlesztőcsapat

2018, január 19 - 15:19
Elkelt a Balabit - adtuk hírül szerdán, a hivatalos bejelentést követően. A hazai fejlesztőcsapat vezetői ma reggelre szerveztek beszélgetést a sajtó képviselőivel, ahol részleteiben is beszéltek az egyik legmenőbb hazai informatikai cég eladásának miértjéről és hogyanjáról.

Kategóriák: Informatika

Hivatalosan is elrajtolt a WhatsApp Business alkalmazás

2018, január 19 - 13:04
Megjelent a cégeknek dedikált WhatsApp alkalmazás, amellyel egyszerűbben tarthatják majd a kapcsolatot a felhasználóikkal. A globális bevezetés heteken belül várható.

Kategóriák: Informatika

Végre a macOS-es Office is támogatja az online kollaborációt

2018, január 19 - 10:30
A Microsoft legújabb, macOS-re kiadott frissítésével az irodai szoftvercsomag minden platformon egy kódbázisra kerül. A vállalat az új funkciók mellett több biztonsági rést is foltoz.

Kategóriák: Informatika

Privát módra is válthatók a Slack megosztott csatornái

2018, január 18 - 17:42
Mostantól a megosztott csatorna két együttműködő cég között lehet nyitott, teljesen privát vagy akár a két helyen eltérő is lehet a beállítás. A Slack egyre inkább a vállalati ügyfelek kiszolgálását helyezi előtérbe.

Kategóriák: Informatika

Így gyorsítja tovább a WebAssemblyt a Mozilla

2018, január 18 - 17:10
A Firefox 58 két új fordítóval érkezik, amelyek számottevően felpörgethetik a WebAssemblyre építő online tartalmak betöltődési idejét - egyre lemarad a JavaScript.

Kategóriák: Informatika

A hatóság már a szolgáltatónál van

2018, január 18 - 15:59
Az ESET kutatói tavaly év végén először tudtak élesben kimutatni olyan támadást, amelyben a hatóságok az internetszolgáltató együttműködésére támaszkodnak. Szaftos műszaki részletek, új támadási vektorral érdemes számolni.

Kategóriák: Informatika

Ismerős csapatokkal indul az OTP mentorpogramja

2018, január 18 - 14:51
A három hónapos akcelerátorban indiai és amerikai startupok mellett a FintechBlocks és a Family Finances is feltűnik.

Kategóriák: Informatika

Együtt segíti az értékesítőket a Salesforce és az Analytics 360

2018, január 18 - 13:57
Rengeteg értékesítési és marketing adathoz jutott hozzá a Salesforce és a Google az együttműködéssel. A két cég szövetségének első gyümölcse a Sales Cloud és az Analytics 360 integrációja.

Kategóriák: Informatika

Gyorsítaná a fülek közötti váltást a Firefox

2018, január 18 - 10:34
Új ötlettel kísérletezik a Firefox: a böngésző megpróbálja kitalálni, hogy épp melyik böngészőfülre szeretnénk átváltani, és igyekszik még a kattintás előtt kirajzolni az oldalt.

Kategóriák: Informatika

Androidon is elrajtolt a ProtonVPN

2018, január 17 - 18:33
A ProtonMail csapatának VPN-je az asztali gépek után okostelefonon is elérhetővé vált, a cég ígérete szerint ráadásul az ingyenes konstrukció felhasználóinak sem kell attól tartaniuk, hogy adataik a hirdetőkhöz kerülnek.

Kategóriák: Informatika

Már a Góban írt függvényeket is támogatja az AWS Lambda

2018, január 17 - 18:05
Eddig az AWS Lambda szervermentes (serverless) platformszolgáltatása Node.js, Java, JavaScript, Python és C# támogatással rendelkezett, amihez most hozzáadta a Go nyelvet is.

Kategóriák: Informatika

Elkelt a BalaBit

2018, január 17 - 15:28
Vásárlóra talált a BalaBit, a céget a Dellről levált Quest vásárolja fel és építi bele One Identity szoftverportfóliójába.

Kategóriák: Informatika

Több tízezren repülhetnek a YouTube Partnerprogramból

2018, január 17 - 14:20
Újra szigorúbb feltételrendszer következik a YouTube Partnerprogramban innentől kezdve, ami február 20-tól visszamenőleg is érvénybe lép. A Google így próbálja marasztalni a hirdetőket, és minőségi tartalmakat ígér számukra.

Kategóriák: Informatika

Térdre kényszeríti a Wi-Fi hálózatokat a Google Home és a Chromecast

2018, január 17 - 13:48
Egyre többen Google Home és Chromecast tulajdonos számol be leálló Wi-Fi hálózatokról - a TP-Link szerint a megbokrosodott Cast funkció fekteti két vállra a routereket.

Kategóriák: Informatika

Nagy iramban jegyzi Kína a szabadalmakat Amerikában

2018, január 17 - 10:30
Kína nagy hangsúlyt fektet a kutatás-fejlesztésre az utóbbi időben, ami a megszerzett szabadalmak számából is látszik. Az Egyesült Államokban is számottevő az eredmény, a Kínában kiadott szabadalmak száma pedig minden más országot megelőz.

Kategóriák: Informatika

Linuxra vált Barcelona

2018, január 16 - 16:42
Teljesen átáll a nyílt forrású szoftverekre Barcelona városa: a Windowst Ubuntu váltja, a Microsoft Office-t Libreoffice. A nyílt fejlesztésekkel a város más régiókat is támogatna.

Kategóriák: Informatika

Notebookokkal és Alexával szerez lendületet az Asus

2018, január 16 - 15:43
ARM-os Windows 10-es notebookkal és vállalati minigépekkel törne ismét előre az Asus a PC piacon, de a cég a virtuális asszisztensek terén sem akar lemaradni.

Kategóriák: Informatika

Ősi backdoort irtott ki a Lenovo

2018, január 16 - 14:47
Belső biztonsági audit során bukkant egy 2004-es backdoorra a Lenovo biztonsági csapata. A backdoor az IBM RackSwitch és BladeCenter switcheken futó ENOS (Enterprise Network Operating System) szoftverében található.

Kategóriák: Informatika