Skip to Content

HWSW

Tartalom átvétel HWSW Informatikai Hírmagazin
Frissítve: 18 perc 23 másodperc

Cisco: hasít minden üzletág

2018, augusztus 17 - 17:45
Boldog a Cisco, ha boldogok az ügyfelek, Márpedig globálisan elkezdtek költekezni a nagyvállalatok, aminek egy része a infrastruktúra-gyártónál csapódik le.

Kategóriák: Informatika

Szeptemberben érkezik a Nintendo Switch Online

2018, augusztus 17 - 15:54
Lassan csepegteti az információkat a Nintendo a szeptember második felétől elérhető Nintendo Switch Online-ról. Már ismertek az előfizetési díjak és a szolgáltatás főbb részei is.

Kategóriák: Informatika

Szabvánnyá avanzsált TLS 1.3 titkosítási protokoll

2018, augusztus 17 - 14:26
Immár hivatalos szabvány a TLS titkosítási protokoll 1.3-as verziója - jelentette be pár nappal ezelőtt az internetes hálózat irányításáért és szabályozásáért felelős IETF. A független testület a legfontosabb biztonsági protokollnak titulálja a fejlesztést, amely rendkívül fontos biztonsági újításokat, ezzel kiváló privacyt, illetve teljesítményt ígér.

Kategóriák: Informatika

Nvidia: csodás negyedév visszafogott várakozásokkal

2018, augusztus 17 - 13:53
Nem tud megállni a növekedésben az Nvidia. A chiptervező ismét egy hibátlan negyedévet tett le az asztalra, és bár a következő negyedévre szerényebb növekedés várható, egy jó darabig még szinte biztosan hízni fog a vállalat.

Kategóriák: Informatika

Nem vásárolhat az amerikai kormány a ZTE-től és a Huaweitől (frissítve)

2018, augusztus 17 - 13:43
Nem tiltotta ki teljesen az Egyesült Államok a ZTE-t és a Huaweit az országból, de a kormányzati szerveknek megtiltotta, hogy a kínai vállalatoktól vásároljanak technológiát. A korlátozás tulajdonképpen engedménynek is tekinthető a ZTE korábbi exportkorlátozása helyett.

Kategóriák: Informatika

Tiltakoznak a Google-dolgozók a kínai kereső miatt

2018, augusztus 17 - 13:15
Pár hónappal ezelőtt a katonai drónfelvételeket elemző Project Maven csapta ki a mérnököknél a biztosítékot, most pedig a kínai cenzúrát implementáló kínai kereső.

Kategóriák: Informatika

Platformot farag a Microsoft a GitHubból

2018, augusztus 17 - 10:33
Megy a Ruby, jön az AI. Azure egyelőre kizárva, jobb a saját adatközpont.

Kategóriák: Informatika

Nekimegy az Intelnek az ARM

2018, augusztus 16 - 17:11
Ambiciózus útitervvel venné be a PC-piacot az ARM, amely pár éven belül az Intelt is megelőzné fejlesztéseivel.

Kategóriák: Informatika

Koncentrálódik a hazai webshop-biznisz

2018, augusztus 16 - 16:05
A top tízes lista szereplőinek tavaly összesen nettó 135 milliárd forintos forgalma volt, ezzel a 10 legnagyobb hazai webáruház adja a forgalom 37 százalékát.

Kategóriák: Informatika

Mit tesz az asztalra az Android 9 Go verziója?

2018, augusztus 16 - 14:57
Hivatalosan is utódot kap az Oreo Go, természetesen Pie Go néven. A Google talált még fél gigabájtnyi tárhelyet és a gós appok is fejlődnek tovább.

Kategóriák: Informatika

Lenovo: a PC-k nélkül senkik lennénk

2018, augusztus 16 - 13:25
Továbbra is a PC-k húzzák a Lenovót. A vállalatnak egyelőre sem az adatközpontos, sem pedig a mobilos próbálkozását nem koronázta egyértelmű siker, amely a hosszútávú jövőt szemlélve némi aggodalomra adhat okot.

Kategóriák: Informatika

Új logóval ünnepli tizedik évfordulóját az Evernote app

2018, augusztus 16 - 12:28
A kezdeti időszakra emlékezik az Evernote vezérigazgatója, hogy hogyan nőtte ki magát a szolgáltatás a 80 ezer felhasználós Windows alkalmazásból 225 millió felhasználós megoldássá. A mobilalkalmazás pont tíz évvel ezelőtt jött létre.

Kategóriák: Informatika

Végre Linuxra is érkezik a LogMeIn host

2018, augusztus 16 - 09:30
A fejlesztés egyelőre beta státuszban van, de pár hónapon belül a végleges verzió is megérkezhet.

Kategóriák: Informatika

Ausztrália: jönnek a hátsó kapuk?

2018, augusztus 15 - 19:08
Az ausztrál törvényhozók a legújabb telekommunikációs törvénymódosítási javaslatban három szintet határoznak meg, hogy a hatóságok és nyomozati szervek hogyan igényelhetnék a hozzáférést a titkosított kommunikációs szolgáltatások adataihoz.

Kategóriák: Informatika

Három újabb sebezhetőség Intel processzorokban

2018, augusztus 15 - 16:01
Újabb komoly hibákat találtak kutatók az Intel spekulatív végrehajtása kapcsán. Az új hibahármassal már az Intel biztonságos enklávéja, az SGX is törhetővé vált.

Kategóriák: Informatika

Itt az Nvidia legújabb grafikus architektúrája, a Turing

2018, augusztus 15 - 14:57
Megérkezett az Nvidia legújabb grafikus mikroarchitektúrája, a Turing, ezzel együtt pedig az arra épülő első termékek is bemutatkoztak. A Santa Clarai-i székhelyű chiptervező vadiúj fejlesztése számos újítást vezet be a Pascalhoz és a Voltához képest. Az Nvidia viszonylag felületes bemutatója alapján a tervezők célkeresztjében elsősorban a ray tracing, illetve a gépi tanulásos végrehajtás továbbfejlesztése állt, az új mikroarchitektúra ugyanis számos ezekre irányuló funkciót vezet be. Turing alapokon első körben professzionális, Quadro kártyák érkeznek, ám borítékolhatóan ezekkel együtt (vagy inkább előbb) új GeForce-ok is bemutatkoznak.

Kategóriák: Informatika

Magyarország is kitiltja a Kasperskyt - talán

2018, augusztus 15 - 10:15
Nagyon furán fogalmaz az új kormányhatározat, amely a potenciálisan veszélyes alkalmazások használatáról szól.

Kategóriák: Informatika

Az Airbnb igyekszik kitörni a szálláslistázó skatulyából

2018, augusztus 14 - 15:24
Több új megoldáson is dolgozik az Airbnb, hogy a felhasználók ne csak a szállások online piactereként ismerjék. Érkezik majd az utazások tervezését támogató funkció és az útitársakkal közös szerkesztést lehetővé tevő felület. Kár, hogy ezek nagyrészt Google-szolgáltatásokkal is megoldhatók.

Kategóriák: Informatika

Makacsul követi a Google a helyadatokat

2018, augusztus 14 - 13:38
Hiába kapcsolja ki egy felhasználó a Google helyelőzményeket, attól még a vállalat követi a helyadatait. Van rá magyarázat és megoldás, de attól még a gyakorlat eléggé megkérdőjelezhető.

Kategóriák: Informatika

Felemás eredményeket hoz az AMD új csúcsprocesszora

2018, augusztus 14 - 12:00
Felemás teljesítményt mutat az AMD új csúcsprocesszora. A Threadripper 2990WX egyes alkalmazásokban utcahosszal veri a mezőnyt, másokban viszont várakozásokon alul teljesít.

Kategóriák: Informatika