Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 17 perc 54 másodperc

Magyarország fogja rendezni a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát

2019, augusztus 16 - 07:00
[MTI] Magyarország rendezi meg 2023-ban Szegeden a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát (International Olympiad in Informatics), miután a Digitális Jólét Program, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság és a Szegedi Tudományegyetem közös pályázatát ítélte legjobbnak a döntőbizottság - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
Kategóriák: Informatika

P++: Új, TypeScript-szerű dialektust kaphat a PHP is

2019, augusztus 14 - 07:30
A hagyományosan a dinamikus programozási nyelvek iskolapéldájának számító PHP a jövőben egy olyan új dialektussal bővülhet, ami bizonyos sajátosságaiban alapvetően tér el a nyelv klasszikus változatától. A P++ ugyanis a dinamikus és laza szerkezetekkel szemben a statikus és szigorú típuskezelést részesítené előnyben, illetve ezekre épülő új elemekkel bővítené a nyelvet.
Kategóriák: Informatika

Durván csökkenhet a webes tanúsítványok érvényességi ideje

2019, augusztus 13 - 11:30
A legnagyobb böngészőgyártókat és webes tanúsítványkibocsátókat tömörítő érdekegyeztető fórum azt tervezi, hogy jelentősen megrövidíti a webes tanúsítványok maximális lejárati idejét. Ha a javaslat elfogadásra kerül, akkor a HTTPS, illetve SSL kommunikációban is használt digitális hitelesítések az eddigi több, mint két év helyett már alig egy év után mindenképpen lejárnának és megújításra szorulnának.
Kategóriák: Informatika