Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 2 perc 5 másodperc

Újra Budapestre érkezik a JunctionX, a 48 órás fejlesztői hackathon

48 perc 23 másodperc
[CraftHub] Hat éve indult hódító útjára a Junction-mozgalom Finnországból, az ebből kinövő JunctionX hackathon-sorozat pedig villámgyorsan letarolta a globális tech közösséget és a kódolók kedvencévé vált világszerte. A nemzetközi megmérettetés ismét Közép-Kelet-Európába hívja a tehetséges IT-fejlesztőket október 22. és 24. között, hogy innovációikkal és szakmai felkészültségükkel lenyűgözhessék a piaci nagyágyúkból álló zsűrit - és a közönséget.
Kategóriák: Informatika

Jobbnak lenni a másiknál? Valóban ez motivál egy fejlesztőt?

4 óra 48 perc
[Dreamjo.bs] A programozói szakma aranykorát éli, nemcsak Magyarországon, de globálisan is a legkeresettebbek az IT szektor szakemberei. Mi motivál egy programozót a fejlődésre, ha kapkodnak utánuk a jobbnál jobb munkahelyek?
Kategóriák: Informatika

Sokszorosára gyorsulhat a Python szkriptek működési sebessége hamarosan

2021, október 18 - 08:00
Jelentős, akár nagyságrendbeli gyorsulást hozhat a Python szkriptek működésébe egy módosítás, amit a napokban javasolt bevezetni a nyelv alapértelmezett értelmezőjébe egyik fejlesztője. Ennek értelmében eltörölnék annak működéséből a Python Global Interpreter, azaz, a GIL használatát, aminek köszönhetően többprocesszoros gépeken a sokszálas programok akár 10-20x gyorsabbá is válhatna a szkriptek futása.
Kategóriák: Informatika

Ultrakompakt ipari PC: egyedülállóan kis méret, példátlan rugalmasság

2021, október 18 - 07:00
[Beckhoff] Az ultrakompakt C6015 típusú ipari számítógépet általános célú automatizálási, megjelenítő és kommunikációs rendszerekhez, valamit EtherCAT-alapú alkalmazásokhoz tervezték. Az egyedülállóan kedvező árfekvésű, kompakt és rugalmas rögzítési lehetőségekkel szerelt PC új távlatokat nyit meg az ipari számítógépes technika előtt, különösen a szűkebb költésvetésű vagy erősen helykorlátozott alkalmazások körében.
Kategóriák: Informatika

AWS és Kubernetes security online képzéseket indít a HWSW

2021, október 15 - 13:30
[HWSW] A pandémia egyik legfontosabb hozadéka a cloud native technológiák iránti kereslet jelentős növekedése. A magyar piac jellemzően 3-4 éves technológiai lemaradását most kezdi behozni, a modern IT-stack olyan építőköveit, mint a konténerek, a Kubernetes, vagy a felhős technológiák, most kezdik a hazai cégek tömegesen használni. Ez az igény hívta életre hamarosan induló két HWSW képzést, melyek online élőben, vagy akár felvételről is követhetők.
Kategóriák: Informatika

Végre kiderült mikor érkezik a Visual Studio 2022 végleges kiadása

2021, október 14 - 07:00
Bár a Microsoft már fél évvel ezelőtt bejelentette Visual Studio keretrendszere következő verzióját, mindeddig a cég csak előzetes változatokat adott ki az univerzális fejlesztői környezetből. A hét közepén azonban végre a konszern elárulta, hogy mikor fogja kiadni a program végleges változatát is.
Kategóriák: Informatika

Beépített Fortran fordítóval jön az LLVM legújabb, 13-as verziója

2021, október 13 - 07:30
Az LLVM fejlesztői a napokban újabb verzió kiadását jelentették be az általuk fordító-infrastruktúrának nevezett szoftvercsomagjukból. Az új LLVM 13.0 legfontosabb újítás, hogy már alapból, előfordított állapotban van benne az új, Flang nevű front-end is, ami Fortran nyelvű programok fordítására használható.
Kategóriák: Informatika