Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 16 perc 6 másodperc

Már tesztelhető a Firebird adatbáziskezelő következő főverziója

12 óra 34 perc
Az anno Interbase adatbáziskezelőből forkolt Firebird fejlesztői a napokban bejelentették, hogy letölthetővé tették a relációs adatbáziskezelő következő főverziójának első előzetes kiadását. Az új Firebird 4.0 Beta 1 elsősorban a replikáció és a biztonsági mentések terén hoz jelentős fejlesztéseket, de az adatkezelés és a biztonság terén is hoz újdonságokat.
Kategóriák: Informatika

Egységesíti az alkalmazásfejlesztést eszközeire az Apple

2019, február 21 - 08:00
Az Apple idei fejlesztői konferenciáján egy olyan új technológiai platformot fog leleplezni, aminek köszönhetően végre közös forrásból lehet majd iOS és macOS eszközökön egyaránt futni képes alkalmazásokat építeni. A leginkább a Microsoft UWP technológiájához hasonlítható új "Marzipan" platformnak köszönhetően nem kell majd a programokat a cég mobil és asztali rendszereire is külön megírni, hanem azok utóbbiak mindegyikén változtatás nélkül működhetnek majd.
Kategóriák: Informatika

Megszünteti a .NET Core 1.x támogatását a Microsoft

2019, február 20 - 13:00
A Microsoft a hét elején .NET blogjában hívta fel a fejlesztők és üzemeltetők figyelmét arra, hogy a nyár közepén véget fog érni .NET Core keretrendszere 1.x-es vonalának támogatása. A .NET Core 1.0 egy hosszan támogatott verzió volt, de mivel kiadása már így is három évvel ezelőtt történt, így most az ő életciklusa is véget ér.
Kategóriák: Informatika

Új programozási nyelvet akar a mesterséges intelligenciákhoz a Facebook

2019, február 19 - 08:00
Az új, mesterséges intelligenciára épülő feladatok megoldásához lehet, hogy egy új programozási nyelvet lenne érdemes kidolgozni, amiben az eddigieknél hatékonyabban lehet ilyen jellegű megoldásokat kidolgozni - véli a Facebook AI részlegének vezetője. Yann LeCun szerint ráadásul ők, sőt, a Google és néhány másik nagy cég már dolgozik is ezeken - bár az még kérdéses, hogy mi lesz ezek jövője.
Kategóriák: Informatika

Aranyárban adja a fejlesztőknek szánt új domain-neveit a Google

2019, február 18 - 08:45
A fejlesztők holnaptól kezdődően foglalhatnak majd maguknak tartományneveket a frissen létrehozott .dev csúcstartományába (TLD). Ehhez azonban kezdetekben igen keményen a zsebükbe kell majd nyúlniuk, miután a Google szó szerint aranyárban adja a neveket az első hétben.
Kategóriák: Informatika