Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 27 perc 47 másodperc

Kisgyermekes anyukák jelenthetik a megoldást a programozóhiányra?

11 óra 1 perc
[Green Fox Academy] Míg egyes becslések szerint 30-40 ezer informatikus hiányzik a magyar munkaerőpiacról, még mindig sok a kihasználatlan tartalék. A rugalmasságot kereső kisgyermekes anyukák bevonása jelentheti az egyik megoldást a szakemberhiányra, de a programozás kitörési pont lehet például a hátrányos helyzetűeknek, csak lehetőségeket kell nekik teremteni - ez volt a konklúziója a Green Fox Academy idei utolsó meetupjának.
Kategóriák: Informatika

Felveszik a versenyt a gyorstalpalós programozók az egyetemen tanult társaikkal

2018, december 13 - 11:00
[PROGmasters] 2018-ban ötödik alkalommal került megrendezésre a Loxon Java Challenge elnevezésű programozóverseny, amelynek keretében idén is a legnevesebb magyar egyetemek hallgatói, továbbá több hazai szoftverfejlesztő bootcamp végzősei, valamint tapasztalt informatikusok mérhették össze programozói tudásukat a gyakorlatban. Az összesen három fordulóból álló bajnokság háromfős csapatainak Java programozási feladatokat kellett teljesíteniük, a programnyelv parancsainak ismerete mellett azonban a résztvevők probléma-megoldási készségét is felmérte a verseny.
Kategóriák: Informatika

Különleges titkosítókönyvtár kódját nyitotta meg a Microsoft

2018, december 12 - 11:15
A Microsoft kutatói a napokban jelentették be, hogy megnyitják Simple Encrypted Arithmetic Library (SEAL) nevű titkosítókönyvtáruk forráskódját. A SEAL különlegessége, hogy ún. homomorfikus titkosításra ad lehetőséget, ami egy olyan kódolási forma, ami a titkosítás visszafejtése nélkül is lehetővé teheti feldolgozások, számítások végzését a kódolt adathalmazon - ami a hagyományos kódoló algoritmusok alkalmazása esetében amúgy elképzelhetetlen lenne.
Kategóriák: Informatika

Már kipróbálható a binárisan stabil új Swift 5.0

2018, december 11 - 10:30
Az Apple fejlesztői hétfőn elérhetővé tették a Swift programozási nyelv következő főverziójának első előzetes kiadását. Az új Swift 5.0 legfontosabb újdonsága, hogy stabillá teszi ABI-ját, ezzel pedig megoszthatóvá a vele generált köztes könyvtári kódokat a nyelv különböző verziói között.
Kategóriák: Informatika

Gyorsabb lett és már a Unicode 11-et ismeri az új PHP 7.3

2018, december 10 - 08:30
A PHP fejlesztőit a múlt hét végén kiadták jól ismert webes szkriptnyelvük legújabb verzióját. Az új PHP 7.3 még a korábbiaknál is gyorsabban tudja futtatni a benne írt kódokat, de több téren lényegi funkcionális fejlesztéseket is hoz.
Kategóriák: Informatika