Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 11 perc 12 másodperc

Napi humor: A kódminőség egyetlen hiteles mérőegysége

8 óra 43 perc
A kód minőségét sokféleképpen próbálják mérni, de az egyetlen hiteles mérőegysége a WTF/perc (magyarul: MIAF/perc).
Kategóriák: Informatika

Új fejlesztőeszközöket kaptak a Raspberry Pi-k

2017, június 27 - 08:00
A napokban új kiadás jelent meg a Raspberry Pi-k alapszoftverének számító Raspbian disztribúcióból, ami ezúttal több, a fejlesztők számára kedves újdonságot is tartalmaz. Az új verzió ugyanis - a disztribúció történetében először - tartalmazza a Scratch 2.0 nevű vizuális programozási nyelv natív támogatását, valamint egy Python-hoz szánt új IDE-t is.
Kategóriák: Informatika

Fontos fejlesztői engedményt tett iOS-en az Apple

2017, június 26 - 11:15
Az Apple a közelmúltban szép csendben egy olyan változtatás vezetett be az App Store-ba készülő alkalmazások irányelveiben, ami igen kedvező a fejlesztők számára. Az almás vállalat ugyanis eddig kategorikusan tiltotta a programok számára, hogy azok külső kódokat töltsenek le és futtassanak - mostantól azonban erre is lehetőség lesz, bár egyelőre csak korlátozott formában.
Kategóriák: Informatika

Rekordmagas verziószámmal jelent meg a legújabb Erlang

2017, június 26 - 07:00
Miközben a legtöbb programozási nyelv örül, ha megéri, hogy kétjegyűvé váljon főverziószáma, az egyik viszonylag ismert, de szűk körben alkalmazott példányuk messze túlteljesítette ezt a célt. Az Erlang a napokba megjelent legújabb kiadása ugyanis már nem kevesebb, mint 20-as verziószámmal jelent meg - annak ellenére, hogy kora a programozási nyelvek között nem számít matuzsáleminek.
Kategóriák: Informatika

Indul a Programozd a jövőd! program a magyar iskolákban

2017, június 23 - 14:30
[KIFÜ] Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Infokommunikációért és Fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a szakmai napon elmondta: „2017 szeptemberében 21 magyarországi felsőoktatási intézményben indulnak el azok a díjmentes, elsősorban informatikus hallgatóknak szóló képzések, amelyek egy-egy vezető informatikai vállalat naprakész tudásanyagát adják át a diákoknak. Ezek a képzések eddig az egyetemeken nem, csak piaci képzőknél, magas díjak mellett voltak elérhetők, most azonban az egyetemi tanulmányok részévé válhatnak. A szeptemberben induló tanévben 1500, a program végéig 6-8000 diák vehet részt a kurzusokon.”
Kategóriák: Informatika

Napi humor: Fejlesztőt keresünk a megvalósításhoz

2017, június 23 - 07:00
Tuti sikert képező alkalmazásötlet megvalósításához keresünk képzett fejlesztőt. Az app ötletét az alábbi animáció foglalja össze röviden:
Kategóriák: Informatika

Új programozási nyelv támogatása kerül a GCC-be

2017, június 22 - 09:00
A GCC felügyelőbizottsága a napokban szavazás révén úgy döntött, hogy egy új nyelv támogatásával bővíti a közismert fordítókészlet képességeit. Ennek értelmében az hamarosan az eredetileg a C/C++ utódjának szánt, ám mindeddig túl nagy piaci befolyásra szert nem tevő D nyelven írt kódokat is le tudja majd fordítani.
Kategóriák: Informatika

Megnyitott egy rakás kódot az amerikai kémhivatal, az NSA

2017, június 22 - 07:30
Az egyébként nagyjából teljes titokban tevékenykedő amerikai nemzetbiztonsági hivatal, az NSA a közelmúltban meglepő lépésre szánta el magát. Az elsősorban a netes kémkedési botrányok révén ismertté vált intézmény ugyanis fiókot nyitott a GitHub-on, amin keresztül mindjárt egy rakás forráskódot is feltöltött, illetve megnyitott az egész világ előtt.
Kategóriák: Informatika