Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 33 másodperc

Fizet az androidos alkalmazások feltöréséért a Google

2017, október 20 - 13:00
A Google a héten egy olyan új hibakereső programot indított útjára, ami az iparágban eddig megszokottól merőben szokatlan stratégiát alkalmaz. Az új Google Play Security Reward Program keretében ugyanis a cég nem a saját maga, hanem a mások által készített alkalmazásokban azonosított biztonsági hibák bejelentéséért cserébe fizet viszonylag jó pénzeket.
Kategóriák: Informatika

A legsunyibb bugfajta keresésében segít a Facebook új eszköze

2017, október 20 - 08:00
A Facebook a héten egy olyan új fejlesztői segédeszköz kiadását jelentette be, aminek segítségével egyszerűbbé válhat a egyik legalattomosabb típusú bugok felderítése. A RacerD ugyanis az ún. "race condition" hibákra vadászik, amiket rendkívül nehéz reprodukálni és elemezni, mert előfordulásuk általában erősen függ a párhuzamosan futó kódszálak egymáshoz képesti időzítésétől és futási sebességétől is.
Kategóriák: Informatika

Egységes és közös dokumentációt kap a web és a böngészők

2017, október 19 - 09:00
A Microsoft a hét közepén egy olyan fejleményt jelentett be, aminek vélhetően minden webes fejlesztő rendkívüli módon örül majd. A cég ugyanis közölte, hogy a Google-lal, a Mozilla-val, a Samsunggal és persze a W3C-vel együttműködve a jövőben egy közös dokumentációs bázist üzemeltetnek majd, amiben egy helyen és egységes formában lesznek elérhetők a különböző böngésző referenciái.
Kategóriák: Informatika

Tucatnyi JavaScript-könyvtárát nyitotta meg a PayPal

2017, október 18 - 09:00
A PayPal köztudottan már évek óta nagy megelégedéssel használja szolgáltatásai üzemeltetésében a JavaScript-et, és korábban a cég fejlesztői nem győztek áradozni arról sem, hogy mennyire egyszerűsítette és gyorsította munkájukat, hogy a backend-ben is átálltak a Java-ról az új nyelv használatára. Az éves szinten 2.6 billió forintnak megfelelő mennyiségű pénzt kezelő cég így mostanra érthetően óriási méretű kódbázist halmozott fel JavaScript-ben, és úgy döntött, hogy ezekből ismét megnyit egy rakást.
Kategóriák: Informatika