Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 21 perc 22 másodperc

Itt a Python 3.8 a rozmár-operátorral és más újdonságokkal

2 óra 24 perc
A Python fejlesztői a héten jelentették be, hogy elkészültek a jól ismert nyelv legújabb verziójával. A Python 3.8 egyik legérdekesebb újítása az ún. rozmár-operátor - aminek érkezéséről már korábban beszámoltunk -, de ezen kívül is hoz apróbb fejlesztéseket.
Kategóriák: Informatika

Amerikai programozók építettek házat hátrányos helyzetű magyar gyerekeknek

2019, október 17 - 07:30
[Liferay] A borsodi hátrányos helyzetű gyerekeknek épülő közösségi ház munkálataiban segédkezett három amerikai önkéntes, akik a Liferay Hungary által kerültek kapcsolatba a magyarországi InDaHouse Hungary egyesülettel.
Kategóriák: Informatika

Microsoft: Ennyi volt, lezártuk a .NET Framework-ról a .NET Core-ra portolást

2019, október 16 - 10:30
A Microsoft a héten rossz hírrel szolgált azon fejlesztők számára, akik még mindig azt várják, hogy egy vagy több általuk használt .NET Framework API-t a cég átvigyen az új .NET Core alá is. Redmond ugyanis közölte, hogy a .NET Core 3.0 kiadásával lezárult az eredeti .NET Framework funkcióinak a .NET Core-ra történő portolása - és amivel eddig nem történt ez meg, az már a jövőben sem fog elérhetővé válni a nyílt forrású platform alatt.
Kategóriák: Informatika

Már nem Perl-nek fogják hívni a Perl 6 következő kiadását

2019, október 15 - 10:30
Két évtizeddel fejlesztésének megkezdése után új mérföldkőhöz fog érkezni a Perl újratervezett, eddig Perl 6-ként emlegetett vonala. A nyelv ugyanis dobja a Perl elnevezést, és a jövőben Raku néven fog majd megjelenni.
Kategóriák: Informatika

Programozási oktatóvideó-sorozat kiadásába kezdett a TED-Ed

2019, október 14 - 07:00
Az elsősorban tudományos előadásairól ismert TED médiaszervezet a napokban egy új típusú videósorozat publikálásába kezdett YouTube-csatornáján. A "Think Like a Coder" célja, hogy a programozás alapjaiba vezesse be a nézőket, erősen vizuális formában elmagyarázva az ehhez szükséges alapkoncepciókat.
Kategóriák: Informatika