Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 19 perc 23 másodperc

A .NET és Java biztonsági hibákra is figyelmeztetni fog a GitHub

2018, október 19 - 07:00
A GitHub a héten számos fejlesztést jelentett be jól ismert online kódtárához, amik között ott van a Vulnerability Alerts nevű szolgáltatásának egy újabb kibővítése is. Utóbbinak köszönhetően az oldal a jövőben immár a .NET, illetve Java platformokra épülő alkalmazások fejlesztőit is értesíteni fogja, ha kódbázisaik ismert sebezhetőséget tartalmaznak.
Kategóriák: Informatika

Dobja a TLS 1.0 és 1.1 támogatását az összes böngésző

2018, október 17 - 08:30
A héten a mérhető piaci részesedéssel rendelkező böngésző gyártói közösen jelentették be, hogy hamarosan egységesen meg fogják vonni szoftvereikben a Transport Layer Security protokoll régebbi, mostanra elavultnak tekintett verzióinak támogatását. Ennek értelmében 2020-tól a Chrome, az Edge, a Firefox, de még az Internet Explorer és a Safari sem fog működni az ezeket használó szerverekkel, eszközökkel és szolgáltatásokkal.
Kategóriák: Informatika

Megújulnak a Microsoft fejlesztőknek szánt blogjai

2018, október 16 - 07:00
A Microsoft hétfőn jelentette be, hogy hamarosan teljesen megújult formában fognak jelentkezni fejlesztőknek szánt blogjai. A cég szerint a blogok új, modern külsőt fognak kapni, és közösségi funkciók terén is erősödnek majd.
Kategóriák: Informatika

Katasztrofálisan indulhat a 2019-es év a PHP-s weboldalak miatt

2018, október 15 - 08:00
A jövő év eleje igen kellemetlenül indulhat majd sok weboldal, illetve azok felhasználói számára is - ha csak időközben észbe nem kapnak az illetékesek. 2018 december 31-ével ugyanis végleg megszűnik a PHP 5.x vonalának támogatása, amit követően nem fognak már biztonsági jellegű javítások sem érkezni ehhez a futtatóplatformhoz.
Kategóriák: Informatika

Jó ötlet gyors megvalósítása Delphivel

2018, október 15 - 07:00
[Ker-Soft] A dél-afrikai köztársaságban található székhelyű PocketSlip 2014-ben alapult azzal a céllal, hogy szolgáltatásukkal a kereskedelemben dolgozók teljesen abbahagyhassák a papír alapú bizonylatok használatát. A felhasználók egyszerűen letölthették a PocketSlip alkalmazást a telefonjukra, regisztráció után egy partnernél történő vásárlás esetén kérhetnek PocketSlip bizonylatot. A bemutatása óta a szolgáltatás exponenciális növekedésbe kezdett, egészen addig a pontig, hogy ma a PocketSlip készen áll arra, hogy az innovatív megoldás kiterjesztetővé váljon a nemzetközi fogadóközönség felé.
Kategóriák: Informatika