Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 7 perc 30 másodperc

Dobja az APK formátumot az androidos alkalmazásterjesztésből a Google

11 óra 9 perc
A Google a napokban egy olyan posztot tett közzé Android fejlesztői blogján, amiben azt fejti ki: milyen fontos változásokat tervez bevezeti mobilos platformjában a jövő évben. Ezek szerint az Androidra dolgozó, illetve alkalmazásaikat a Play áruházon át árulni vagy terjeszteni tervezőknek 2021-től kezdődően kevesebb mozgásterük lesz több vonatkozásban is.
Kategóriák: Informatika

Hogyan akadályoz meg egy fejlesztő 14 karakterrel egy hackertámadást

2020, november 20 - 16:55
[HWSW] A felgyorsult fejlesztési ciklusok egyre gyakoribb IT-biztonsági problémákhoz vezethetnek, hiszen nem teszik lehetővé, hogy minden release előtt komoly tesztet lehessen futtatni. Ha van is tesztelés, akkor is csak a 10 leggyakrabb problémát keresik, miközben a támadók hónapokat vagy akár éveket tölthetnek egy-egy technika megismerésével, tökéletesítésével.
Kategóriák: Informatika

Felére csökkenti az app-fejlesztőktől lecsípett jutalékát az Apple

2020, november 19 - 08:00
Az Apple a hét közepén történetének talán legjelentősebb változtatását jelentette be alkalmazásboltja működésében. A vállalat ugyanis közölte, hogy ezek után az eddigi 30% helyett csak 15%-ot fog megtartani az App Store-on keresztül értékesített alkalmazások és alkalmazáson belüli vásárlások után fizetett összegből - tehát végső soron az ár nagyobb részét fogja a fejlesztőknél hagyni.
Kategóriák: Informatika

Osztott diff-nézettel jön a GitHub Desktop legújabb kiadása

2020, november 18 - 12:00
A GitHub a hét elején egy új verzió kiadását jelentett be asztali alkalmazásából, ami ezúttal egy igen hasznos fejlesztéssel okosodott. A GitHub Desktop új változata ugyanis képes már osztott nézetben is megjeleníteni az eltéréseket a források különböző verziói között, ezáltal egyszerűbbé téve azok áttekintését egészükben is.
Kategóriák: Informatika

PLC Meetup - Repterek és csomagküldő rendszerek vezérlése - Accenture Industry

2020, november 18 - 08:00
Jövő héten újabb rendezvénnyel folytatódik az Accenture meetup-sorozata, ami ezúttal az átlagosnál jóval érdekesebb témával foglalkozik majd. A november 25-i eseményen ugyanis nem másról, mint a reptéri csomagszállító rendszerek PLC eszközökkel megvalósított vezérléséről lesz szó .
Kategóriák: Informatika

OpenCL és OpenGL kompatibilitási csomagot adott ki Windows-ra a Microsoft

2020, november 17 - 08:00
A Microsoft alkalmazásboltján keresztül elérhetővé tette azt a korábban beígért kiegészítő csomagot, ami lehetővé teszi az OpenGL, illetve OpenCL API-kra épülő alkalmazások futtatását a DirectX 12 csatoló felett is. A nem túl eredeti módon OpenCL™ and OpenGL® Compatibility Pack-nak nevezett csomag telepítését követően a szóban forgó API-kat közvetlenül támogató meghajtókkal nem rendelkező gépeken is működhetnek majd az OpenCL és OpenGL kódok.
Kategóriák: Informatika