Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 4 perc 36 másodperc

Napi humor: A lebarnult fejlesztő

2020, július 11 - 07:00
Sokan azt hiszik, hogy ilyen (ti. lebarnult fejlesztő) nem is létezik, de miniképregényünk megmutatja, hogy de bizony igen.
Kategóriák: Informatika

Új, minden korábbinál tömörebb képformátumot fog kapni a web

2020, július 10 - 07:00
A JPEG, a GIF, majd a PNG és a WebP után hamarosan egy újabbal fog bővülni azon formátumok köre, amikben a webfejlesztők közzétehetik képeiket a világméretű hálózaton. Hamarosan ugyanis minden jelentős piaci részesedéssel rendelkező böngészőbe meg fog érkezni az új AVIF formátum támogatása, ami elődjeinél kisebb méretben képes jobb minőségű képeket ábrázolni.
Kategóriák: Informatika

Már tesztelhetők a PHP 8 újdonságai - itt az első alpha

2020, július 9 - 11:15
A PHP fejlesztői a napokban elérhetővé tették a nyelv következő főverziójának első előzetes kiadását. Az új PHP 8.0.0 Alpha 1 lehetővé teszi az érdeklődők számára, hogy kipróbálják azokat az újdonságokat, amiket a nyelv következő verziója kínál majd számukra.
Kategóriák: Informatika

Napi humor: Amikor CSS-ben 5px helyett véletlenül 5em-et írsz

2020, július 8 - 12:15
A jelenség biztos ismerős minden webfejlesztő számára, még ha nem is pontosan ebben a formában.
Kategóriák: Informatika

Öt év után új verzió jött a Lua programozási nyelvből

2020, július 7 - 10:30
Több mint fél évtized után a napokban a készítők új verziót jelentettek be az elsősorban beágyazott nyelvként szívesen használt Lua-ból. Az új Lua 5.4 semmilyen eget rengető újdonságot nem hoz, de több mint egy tucatnyi aprósággal fejleszti tovább a nyelvet.
Kategóriák: Informatika

Lecseréli a diszkriminatív kifejezéseket forráskódjaiban a Twitter is

2020, július 6 - 07:30
A napokban a Twitter is csatlakozott azon cégek sorához, amik bejelentették: szoftvereikben alkalmazott nyelvezetüket úgy dolgozzák át, hogy eltűnjenek azokból az olyan kifejezések, amiket egyesek diszmininatívnak vagy kirekesztőnek ítélhetnek. Így a GitHub-hoz hasonlóan a mikroblogging szolgáltatásnál is halállistára kerül a "whitelist/blacklist", valamint a "master/slave" kifejezéspáros is - de ők még ennél is tovább mennek, és pár további szót is tiltólistára raknak kódjukban és kommentjeikben.
Kategóriák: Informatika