Skip to Content

Prog.Hu

Tartalom átvétel
Prog.Hu RSS
Frissítve: 26 perc 33 másodperc

Ingyen tölthető le a Microsoft a mesterséges intelligenciáról szóló könyve

2018, január 19 - 08:15
A Microsoft a hét közepén jelentette be, hogy ingyenesen elérhetővé tett egy, a cég munkatársai által a mesterséges intelligenciáról szóló könyvet. A "The Future Computed: Artificial Intelligence and its role in society" elsősorban nem fejlesztői szempontból tárgyalja az MI-t és annak jövőjét, hanem inkább a nagyobb képet próbálja megmutatni és azt, hogy - legalábbis a szerzők szerint - az merre fog továbbfejlődni és milyen szerephez jut majd a jövő társadalmában.
Kategóriák: Informatika

Már véd a Microsoft C/C++ fordítója a Spectre processzorhibával szemben

2018, január 18 - 14:45
A Microsoft a hét elején hozta nyilvánosságra, hogy olyan módosításokkal bővítette C/C++ fordítóját, aminek révén az azzal készült programok védekezni tudnak a hónap elején ismertté vált veszélyes processzorhibák egy részének kihasználásával szemben. A fejlesztőknek mindössze annyi dolguk van, hogy egy speciális kapcsolót kell megadniuk a fordító paraméterei között, ami ezek után már a védelemmel ellátott kódokat generál.
Kategóriák: Informatika

Beépített curl-lel és tar-ral fog jönni ezek után minden Windows

2018, január 17 - 08:00
A Microsoft a közelmúltban egy, a más platformokon is jártas fejlesztők és rendszergazdák számára minden bizonnyal kellemes fejlesztést jelentett be a Windows-zal kapcsolatban. A cég ugyanis közölte, hogy ezek után operációs rendszerének minden kiadásában megtalálható lesz két igen fontos segédprogram: a curl és a tar is.
Kategóriák: Informatika

Napi humor: A kivételkezelés, személetesen elmagyarázva

2018, január 16 - 11:45
Aki ezek után sem érti meg a try-catch szerkezet működését, azon sajnos mi sem tudunk segíteni.
Kategóriák: Informatika

Nyílt forrású PowerShell implementációt adott ki a Microsoft

2018, január 15 - 08:00
A Microsoft a múlt hét végén PowerShell blogjában jelentette be, hogy elérhetővé tette újgenerációs héjértelmezője egy nyílt forrású implementációját. A PowerShell Core a PowerShell 5.1 funkcionalitását kínálja, de .NET Framework helyett a .NET Core-ra épülve.
Kategóriák: Informatika