Skip to Content

Gazdasági Rádió

Tartalom átvétel
A gazdasagiradio.hu összes cikke és híre
Frissítve: 15 perc 27 másodperc

Mérsékelt kitermelésnövekedésről döntött az OPEC

2018, június 23 - 09:27
Ahogy az várható volt, a kitermelés mérsékelt emelésében állapodtak meg a Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai, bécsi, szokásos félévenkénti tanácskozásukon. Szaúd-Arábiának sikerült meggyőznie az együttműködésről az ősrivális Iránt.
Kategóriák: Friss

Ismét gyorsult a keresetek emelkedése

2018, június 22 - 15:15
A Központi Statisztikai Hivatal szerint áprilisban 12,6 százalékkal magasabbak voltak a bruttó átlagkeresetek, mint egy éve.
Kategóriák: Friss

Szigorodik a lakáshitel piac

2018, június 22 - 15:00
Az egyik legfontosabb változás, hogy a fix törlesztő részletet kevesebb, mint öt évre garantáló lakáshiteleknél a törlesztő részlet nem lehet majd magasabb a havi nettó fizetés 25 százalékánál. Négyszáz ezer forintos havi nettó fizetésnél pedig harminc százalék lesz a korlát.
Kategóriák: Friss

Rövid távú hatások mozgatták az inflációt

2018, június 22 - 14:30
Tartósan a jövő év közepére lehet elérni a 3 százalékos jegybanki inflációs célt – mondta az inflációs jelentés ismertetésekor az Magyar Nemzeti Bank igazgatója.
Kategóriák: Friss

Életbe léptek az unió importvámjai

2018, június 22 - 13:10
Mától hatályosak az Európai Unió importvámjai az Egyesült Államokkal szemben.
Kategóriák: Friss

Emelhetnek a kvótákon az OPEC országok

2018, június 22 - 10:35
Ma kezdődött a Kőolaj-exportáló Országok Szövetségének ülése Bécsben. Az OPEC tanácskozáson vélhetően a kitermelés növelés mellett döntenek, ugyanakkor Venezuela és Irán érdekei miatt csak egy enyhébb emelés jöhet.
Kategóriák: Friss

Miért jó, ha adnak egy darabot a cégből a munkavállalóknak?

2018, június 22 - 09:00
Miért jó a Munkavállalói Résztulajdonosi Program, mi haszna származik belőle az érintett munkavállalóknak? A témával foglalkozott a Trend FM műsora is.
Kategóriák: Friss

Görögország kijött a válságból

2018, június 22 - 05:57
Nagy nap virradt Görögországra. Az euroövezet tagállamainak pénzügyminiszterei ma hajnalra megállapodtak annak a tervnek a végső részleteiben, amely úgymond kiengedi Görögországot a nyolc éven át tartó, megszorításokat követelő pénzügyi segélyprogram harmadik részéből. A megállapodás révén erősödhet a bizalom a befektetőkben Görögország iránt annak tudatában, hogy a görög adósságállomány fenntartható, és Athén nem fog visszacsúszni reformjai megvalósításában.
Kategóriák: Friss

Ezerötszázan vettek részt az országos kerékpáros jótékonysági akcióban

2018, június 21 - 22:37
Június 16-17-én, immár 5. alkalommal újra jótékonysági kerékpározást szervezett az Amway. Az országos akció idén hat helyszínen zajlott: Budapesten, Gyöngyösön, Kiskunhalason, Debrecenben, Nagykanizsán és Vácon összesen ezerötszázan pattantak nyeregbe a jó ügyért. A résztvevők 10 kilométer kerékpározással közel kétmillió forintot gyűjtöttek beteg gyerekek gyógyítására.
Kategóriák: Friss

Stratégiai döntések állnak az alapkamat stagnálása mögött

2018, június 21 - 15:30
Beindult az élet a forint piacán az elmúlt időszakban. Az euróhoz képest a forint árfolyama elérte a 325 Ft-os szintet is, miután a jegybank a héten bejelentette, hogy nem emelnek kamatot.
Kategóriák: Friss

Újabb ország legalizálja a marihuánát

2018, június 21 - 06:12
Justin Trudeau kanadai miniszterelnök bejelentette, hogy október 17-től törvényessé válik a könnyűdrog fogyasztása. A kanadai kormányfő a parlamentben mondott beszédében hozta nyilvánosságra az időpontot. Hangsúlyozva, hogy kabinetje elkötelezett a kanadai fiatalok védelme mellett, és reméli, az intézkedéssel a szervezett bűnözést megfoszthatják egy fontos pénzügyi forrásától.
Kategóriák: Friss

Ötletben gazdag, de kockázatkerülő a magyar vállalkozó

2018, június 21 - 05:25
Lenne üzleti ötletünk és akár szabadidőnkből is szívesen áldoznánk, ám a kockázatvállalás és a kezdő tőke hiánya hátráltat leginkább bennünket, magyarokat abban, hogy saját vállalkozásba kezdjünk. Az önfoglalkoztatás megítélését, a vállalkozás indítását befolyásoló külső és belső tényezőket vette górcső alá az „Amway Globális Vállalkozói Jelentés 2018” (AGER) című, 44 országra kiterjedő, közel 50 ezer fős friss reprezentatív kutatás. A nemzetközi felmérés magyarországi adatfelvételét a GfK Hungária végezte.
Kategóriák: Friss

Az észteké lett Európa legjobb energetikai startup-ja

2018, június 20 - 16:40
Észt győzelemmel ért véget Európa legnagyobb startup versenye Prágában. A második helyet egy litván csapat szerezte meg, a dobogó legalsó fokára pedig egy csehországi formáció kapaszkodott fel.
Kategóriák: Friss

Több ezer orvosi vizsgálat Erdélyben

2018, június 20 - 15:20
Befejeződött az NGYSZ idei májusi erdélyi gyógyító körútjának utóvizsgálatai és összesítései. A szervezet önkéntes orvosai kórházban, iskolákban, óvodákban szűrték, vizsgálták és gyógyították a rászoruló gyermekeket.
Kategóriák: Friss

Rohamosan nő a sávszélesség iránti igény

2018, június 20 - 14:06
A rohamtempójú technológiai fejlődés azon is lemérhető, hogy a generált adatforgalom számottevően bővül, ezáltal folyamatosan növekszik az igény az egyre nagyobb sávszélességre. Erre, mint a következő évek egyik legjelentősebb tendenciájára, már ma fel kell készülni – véli Barta Attila, az Invitech nagykereskedelmi igazgatóságának vezetője.
Kategóriák: Friss

Adatkezelés és munkaerőhiány- ezek a következő évek slágertémái

2018, június 20 - 13:30
A munkaerőhiány, a kibertámadások kivédése, és az ügyféladatok kezelése jelentik a legnagyobb kihívást és kockázatot a globális nagyvállalatok számára – derül ki a KPMG 2018-as felméréséből. A KPMG Magyarország vezérigazgatója szerint óvatosabbak lettek a cégvezetők, és mindenki érzékeli a munkaerőpiac átalakulását.
Kategóriák: Friss

Csökkenteni kell a magyar külpiaci szójafüggőséget

2018, június 20 - 13:10
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK), a Vitafort Zrt. Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt., valamint a legnagyobb hazai kukorica feldolgozó cég, a Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. A megállapodás célja a magyarországi fehérjehiány enyhítése, garantáltan génmódosítás mentes, hazai alapanyagokból.
Kategóriák: Friss

Így foglaljuk le a gyerekeket nyáron

2018, június 20 - 11:20
6,5 milliárdra bővülhet a nyári játékpiac, a családok mintegy 10 százalékkal többet költenek játékokra, mint tavaly.
Kategóriák: Friss

Horribilis árak a Váci úton

2018, június 20 - 10:40
Két év alatt csaknem harmadával nőtt a legfontosabb magyarországi irodanegyed, a Váci út körzetében található lakások átlagára.
Kategóriák: Friss

Pörgeti a szerencsejátékot a világbajnokság

2018, június 20 - 10:00
Kimagasló forgalom növekedést hozott az idei oroszországi foci-vébé első hete a Szerencsejáték Zrt. számára.
Kategóriák: Friss