Skip to Content

Magyar Szó Gazdaság

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Gazdaság rovat
Frissítve: 13 perc 55 másodperc

Tovább növekszik a tanügyi dolgozók bére

40 perc 36 másodperc
Csaknem 144 ezer, oktatásban dolgozó személy kapja meg az új tanévtől az 5,5 százalékkal megnövelt fizetést.
Kategóriák: Gazdaság

Életét vesztette egy autóban felejtett kislány Rómában

1 óra 7 perc
Egy egyéves kislány vesztette életét Rómában, miután édesapja az autóban felejtette, közölte a Szerbiai RTV.
Kategóriák: Gazdaság

Egy kis örömmuzsika

1 óra 34 perc
A Talentum Tehetséggondozó Művészeti Egyesület tizedik Palicsi Magyar Sokadalma kezdődik holnap, pénteken, amelynek helyszíne ezúttal is a Palicsi Nyári Színpad lesz. A rendezvénysorozaton 18 órakor az Alma zenekar lép fel, 20 órától a Zagyva Banda ad népzenei koncertet, 21 órától a pedig a Zagyva Banda és a Duhaj zenekar tart közös táncházat.
Kategóriák: Gazdaság

A közösség ereje

1 óra 43 perc
Csodák, önkéntesek, népzenészek, kopogó csizmák, pergő szoknyák, népdalénekesek. Talán ezekkel a szavakkal lehetne leginkább körbeírni a hétvégén Magyarcsernyén lezajló Gyöngyösbokrétát és Durindót, amely a vajdasági magyarság két legnagyobb, legrangosabb népművészeti fesztiválja.
Kategóriák: Gazdaság

Megnyílt a 94. Ünnepi Könyvhét

2 óra 3 perc
Budapest egyesítésének 150. évfordulója a kultúra és a könyv ünnepe is – mondta a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok csütörtöki ünnepélyes megnyitóján Karácsony Gergely főpolgármester.
Kategóriák: Gazdaság

Ötven nap elzárás a férfinek, aki ledobta kutyáját a negyedik emeletről

2 óra 42 perc
Állatkínzás miatt ötven nap elzárással sújtotta a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a férfit, aki három évvel ezelőtt ledobta a kisméretű kutyáját 4. emeleti lakásának teraszáról – tájékoztatott a Fővárosi Törvényszék csütörtökön.
Kategóriák: Gazdaság

Siniša Mali: Van elég pénz a fizetések és nyugdíjak emelésére

3 óra 23 perc
Siniša Mali pénzügyminiszter ma kijelentette, hogy Szerbiában van elég pénz arra, hogy növekedjenek a fizetések és a nyugdíjak – jelenti a Tanjug.
Kategóriák: Gazdaság

Őfelsége, a Könyv

3 óra 52 perc
Egyik kedves ismerősömnél vendégeskedtem a közelmúltban. Befordultam hozzá egy csésze teára, s miközben kortyolgattuk az illatos főzetet, szóba kerültek a mindennapok eseményei. Lomtalanít – mutatott a gangon sorakozó, tömött zsákokra, s arra invitált, nézzem meg a kidobásra szánt tapétákat. Még az előző háztulajdonos után maradtak, hengerekbe tekerve. Vétek kidobni őket, de fogalma sincs, mi mást kezdhetne velük, meséli, s közösen szemrevételezzük a tekercsekről lehengeredő papírcsíkokat. Gyönyörű, gazdagon díszített minták, egy barokk palotában is megállnák a helyüket. Ki tudja, hová szánhatták őket. A régi iparosműhelyhez hozzáépített, egyszerű házhoz nem illenek. Talán ajándékba kaphatták, vagy az is lehet, hogy ajándékba adták volna őket, mindenesetre a pincében vagy a padláson végezték, és most, évtizedekkel később, kiselejtezi az új lakó. Megértem a dilemmáját. Számára a beázás megakadályozása az elsődleges szempont, nem efféle cifra holmit ragasztgatni a falra. Elajándékozhatná, vetem fel mentő ötletként, de lemondóan legyint, majd jobb híján nekem kínálja őket. Én sem tudnám felhasználni, mentegetőzöm, s tanácstalanul teázunk tovább.
Kategóriák: Gazdaság

Lassul az Amazonas-medence esőerdeinek irtása

4 óra 16 perc
Jelentősen csökkent az Amazonas régióban végzett illegális erdőirtás azóta, hogy Luiz Inácio Lula da Silva hivatalba lépett Brazília elnökeként – közölte a brazíliai környezetvédelmi minisztérium szerdán.
Kategóriák: Gazdaság

Szombaton kistérségi médiatalálkozót tartanak

4 óra 49 perc
A Vajdasági Magyar Újságírók Egyesülete és a Tordaiak Klubja szombaton, június 10-én 10 órai kezdettel sort kerít a IV. Kistérségi Médiumok Találkozójára a tordai tájházban annak apropóján, hogy a Tordaiak Klubja és a Tordai Újság is fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli.
Kategóriák: Gazdaság

Tupac csillaga

5 óra 22 perc
A hollywoodi hírességek sétánya tegnap Tupac Shakur amerikai rapper csillagával gazdagodott. Tupac, vagy 2Pac 1971. június 16-án született, és 1996. szeptember 13-án, mindössze 25 évesen hunyt el, lőfegyverből kapott lövések okozta sérüléseibe halt bele.
Kategóriák: Gazdaság

Norvégiához közelít a kanadai erdőtüzek füstje

6 óra 5 perc
Minden jel szerint még csütörtökön eléri Norvégiát a kanadai erdőtüzektől származó füst egy része – közölték norvég kutatók.
Kategóriák: Gazdaság

Magyarország megkezdte a felkészülést az uniós elnökségre

6 óra 7 perc
Orbán Viktor miniszterelnök és kormányának tagjai szerdán részt vettek a 2024. második félévi magyar EU-elnökség tanácsi formációit elnöklő miniszterek felkészítő fórumán a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Kategóriák: Gazdaság

Vége az inflációs időszaknak (?)

6 óra 23 perc
Az infláció megállt, a pénzromlási folyamat elindult lefelé, az árak csökkenni kezdtek, ezt az emberek most a különféle leárazásoknak köszönhetően tapasztalhatják – szögezte le Tomislav Momirović bel- és külkereskedelmi miniszter az RTS műsorában.
Kategóriák: Gazdaság

Hogyan lett konceptuális művész Ladik Katalin?

6 óra 33 perc
A hét elején volt az ősbemutatója a Ladik Katalin egy idegösszeomlást követően felmondja banktisztviselői állását és konceptuális művésznek áll című előadásnak a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban. Az első repríz szombat este fél nyolctól lesz. Szereplők: Ágyas Ádám, Búbos Dávid, Hodik Annabella, Kucsov Borisz, Ladik Katalin és Verebes Andrea. Rendező Zlatko Paković.
Kategóriák: Gazdaság

Csalók keresik fel a nyugdíjasokat

6 óra 37 perc
Ne engedjenek be senkit az otthonaikba, illetve azonnal jelentsék a hatóságoknak, amennyiben a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap (PIO) nevében próbálnak intézkedni – figyelmeztet közleményében az illetékes intézmény.
Kategóriák: Gazdaság

Három Aranypáva nagydíj

6 óra 46 perc
A Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) a hétvégén, június 4-én tartotta meg a magyarországi Deszken az Aranypáva Nagydíjas Gála Hangversenyét.
Kategóriák: Gazdaság

Vučić: Köszönöm Indiának, hogy támogatja országunk területi integritását

7 óra 25 perc
Aleksandar Vučić államfő a Draupadi Murmu indiai elnökkel folytatott, a Szerbia Palotában lezajló megbeszélés után köszönetet mondott Indiának azért, hogy támogatja Szerbia területi integritását, tiszteletben tartja a nemzetközi jogot és az ENSZ Alapokmányát, írja a Vajdasági Rádió és Televízió.
Kategóriák: Gazdaság

Körforgalom június végéig

7 óra 34 perc
Kategóriák: Gazdaság