Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 16 perc 45 másodperc

Pozitív a magyar-ukrán kormányközi munkacsoport találkozójának ukrán visszhangja ((MTI))

2018, június 23 - 13:38

Tényszerűen számolt be az ukrán média hírügynökségi jelentések és helyszíni tudósítások alapján a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, valamint Lilija Hrinevics ukrán oktatási miniszter pénteki kárpátaljai megbeszéléséről, amelyen az új ukrán oktatási törvény kisebbségekre nézve hátrányos nyelvi cikkével kapcsolatos kérdéseket vitatták meg.

Kategóriák: Külföld

A gyakorlat, mi megöl (Ambrus Attila)

2018, június 22 - 22:11
Kategóriák: Külföld

Ukrán nyelvtudással magyarnak maradni (MTI)

2018, június 22 - 21:02

Kategóriák: Külföld

A migráció és az uniós költségvetés volt a téma a parlamenti elnökök találkozóján ((MTI))

2018, június 22 - 15:52

A migráció kérdése, valamint a következő uniós ciklus költségvetése volt a téma a visegrádi országok (V4) parlamenti elnökeinek pénteki balatonfüredi informális találkozóján, amelyen meghívott vendégként jelen volt Wolfgang Sobotka, az Osztrák Nemzeti Tanács elnöke is.

Kategóriák: Külföld

Szijjártó Beregszászon: a kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig erőforrásnak tekintettük ((MTI))

2018, június 22 - 12:48

A kárpátaljai magyar nemzeti közösséget mindig olyan erőforrásnak tekintettük és tekintjük, amely segít minket abban, hogy Magyarország és Ukrajna között egy kölcsönös tiszteleten alapuló, a két nemzet sikereit elősegítő együttműködés jöjjön létre - jelentette ki Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter pénteken Beregszászon, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévzáró és diplomaátadó ünnepségén.

Kategóriák: Külföld

Orbán: minden eszköz rendelkezésre áll az ország megvédéséhez ((MTI))

2018, június 22 - 08:37

Minden eszköz, amely az ország megvédéséhez szükséges migrációügyben, a kormány és a parlament rendelkezésére áll, "fel vagyunk szerszámozva" - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Kategóriák: Külföld

Európának meg kell védenie a határait (MTI)

2018, június 22 - 08:04

A visegrádi négyek (V4 – Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia) és Ausztria egyetértenek abban, hogy Európának képesnek kell lennie megvédeni határait, és biztonságot adni a polgárainak – jelentette ki Orbán Viktor a V4-kormányfők és az osztrák kancellár tegnapi budapesti csúcstalálkozója után.

Kategóriák: Külföld

A huszadik rózsakarnevál Szőregen (tuti)

2018, június 21 - 22:29
Kategóriák: Külföld

EMNP: Szerzett jogok kerülhetnek veszélybe (MTI)

2018, június 21 - 22:28
Kategóriák: Külföld

Hetedszer módosították az alaptörvényt (Szerkesztőségi összefoglaló)

2018, június 20 - 20:41

Az Országgyűlés ma elfogadta az alaptörvény hetedik módosítását. Az állam alapvető kötelessége az ország alkotmányos önazonosságának és keresztény kultúrájának védelme, és Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be – rögzítették az alkotmányban. Az ezt követő szavazáson a honatyák megszavazták az úgynevezett „Stop Soros” törvénycsomagot, amelynek a passzusai alapján büntető törvénykönyvi (Btk.) tényállás lesz az illegális bevándorlás elősegítése, támogatása.

Kategóriák: Külföld

A nemzetpolitika legsikeresebb kezdeményezései (MTI)

2018, június 20 - 08:03

Kategóriák: Külföld

Királyok példaképe volt (MTI)

2018, június 19 - 19:40

Kategóriák: Külföld

Magyarország továbbra sem tudja elfogadni a kötelező migránselosztási mechanizmust ((MTI))

2018, június 19 - 15:43

Magyarország álláspontja nem változott: a migrációra vonatkozóan nem tudja elfogadni a kötelező elosztási mechanizmust, ez ügyben nemzetállami és nem európai uniós szinten kell döntést hozni - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Brüsszelben.

Kategóriák: Külföld

Orbán: az ország legértékesebb vagyona a szuverenitása (MTI)

2018, június 19 - 11:50

A második világháború után megtanultuk, hogy Magyarország legértékesebb vagyona a szuverenitása - hangoztatta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Óbudán, a szovjet megszállás áldozatainak emlékműve átadási ünnepségén.

Kategóriák: Külföld

Az Európa Tanács vegye komolyan az európai kisebbségek védelmének ügyét ((MTI))

2018, június 18 - 15:59

Magyarország elengedhetetlennek tartja és ezért felszólítja az Európa Tanácsot, hogy vegye komolyan az európai kisebbségek védelmének ügyét - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Strasbourgban, az Európa Tanács Kisebbségvédelmi Keretegyezmény és a Regionális vagy Kisebbségi Nyelvek Európai Chartája hatálybalépésének 20. évfordulója alkalmából rendezett kétnapos konferenciáján.

Kategóriák: Külföld