Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 25 perc 57 másodperc

Semjén: mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk ((MTI))

1 óra 43 perc

Mindannyian az egyetemes magyarság örökösei és hordozói vagyunk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóján hétfőn, az Országházban.

Kategóriák: Külföld

Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe a budai Várban (MTI)

2019, augusztus 17 - 21:43

Megnyílt a 33. Mesterségek Ünnepe, amelyen mintegy ezer kézműves mester mutatkozik be szombattól keddig a budai Várban. A rendezvény idei díszvendége Japán, kiemelt témája a lábbeli készítés.

Kategóriák: Külföld

Rászorulók kapják a fesztiválozók hátrahagyott 600 sátrát (MTI)

2019, augusztus 17 - 17:36

Rászorulók kapják az idei szigeti fesztiválozók által hátrahagyott három teherautónyi felszerelést, ezek között hálózsákokat és mintegy 600 sátrat - közölte a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kommunikációs vezetője szombaton az MTI-vel.

Kategóriák: Külföld

Megkezdődött az Ősök napja Bugacon ((MTI/kurultaj.hu))

2019, augusztus 17 - 13:32

Péntek délután megkezdődött az V. Ősök napja Bugacon, ahol vasárnapig több mint 50 hagyományőrző és sportesemény mellett ismeretterjesztő kiállítások és előadások, valamint több tíz koncert is várja az érdeklődőket.

Kategóriák: Külföld

Szent István örökségét ápoljuk ((Forrás: honvedelem.hu))

2019, augusztus 17 - 09:28

Az ünnep nemcsak az emlékezésről, a múlt felidézéséről, hanem a jelen és a jövő iránti felelősségünkről is szól – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter augusztus 16-án, pénteken, a honvédelmi tárca Budapesten tartott központi ünnepségén.

Kategóriák: Külföld

Négy határon túli településről érkeznek kerékpáros túrázók Budapestre ((MTI))

2019, augusztus 16 - 10:58

Tekerj otthonról hazáig! elnevezéssel indult biciklitúra négy határon túli településről.  Budapestre augusztus 20-án érkeznek meg a több száz kilométert letekerő kerékpárosok.

Kategóriák: Külföld

Három napon át várják programokkal az érdeklődőket ((MTI))

2019, augusztus 15 - 15:56

Isten éltessen, Magyarország!

Kategóriák: Külföld

Megalakult a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamara ((MTI))

2019, augusztus 14 - 14:42

A Kárpát-medencei térség gazdasági egységének megteremtésére, erősítésére tizennégy magyar magánszemély a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen megalapította a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Kamarát - jelentette be Parragh László, az MKIK elnöke szerdán az alapító ülést követő sajtótájékoztatón Budapesten, ahol az érintettek aláírták az alapító okiratot.

Kategóriák: Külföld

Megáldották a Kárpát-medence aratókoszorúját ((Forrás: MTI))

2019, augusztus 14 - 13:02

Már látható a budapesti Szent István-bazilikában a Kárpát-medence aratókoszorúja, amelyet augusztus 20-án a Szent Jobb körmeneten is megtekinthetnek az érdeklődők.

Kategóriák: Külföld

Eddig 190 ezer babakötvényt kötöttek ((MTI))

2019, augusztus 13 - 14:46

Január elseje és július vége között majdnem 20 ezer kincstári Start-értékpapírszámlát nyitottak az arra jogosultak, így immár 190 ezer gyermek pénze kamatozik babakötvényben - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Kategóriák: Külföld