Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 13 perc 31 másodperc

Orbán: Magyarország nem fogad be egy bevándorlót sem ((MTI))

2018, január 19 - 10:00

Magyarország politikája változatlan: nem fogad bevándorlókat, senkit sem telepít le Magyarországra - jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

Kategóriák: Külföld

Százötvenezer érv az ukrán oktatási törvény ellen (MTI)

2018, január 18 - 22:42

A magyar kormány kész a konzultációra és a megállapodásra is az ukrán oktatási törvény ügyében, de csak akkor, ha annak tartalma a kárpátaljai magyarok érdekével, akaratával találkozik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.

Kategóriák: Külföld

Mindenkinek szembe kell néznie a múlttal (MTI)

2018, január 18 - 22:05

Kategóriák: Külföld

Kitiltás fenyegetné a bevándorlást szervező külföldieket (MTI)

2018, január 18 - 20:13

Újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: a társadalmi vitára kerülő előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtják a bevándorlást szervező állampolgárokat, így ilyen külföldieket akár ki is tilthatnának az országból – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a szerdai kormányülés szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Kategóriák: Külföld

Szijjártó: a közép-európai gazdasági együttműködés az európai fejlődés kulcsa (MTI)

2018, január 18 - 16:07

Az európai gazdaság tengelye Közép-Európa felé tolódik.

Kategóriák: Külföld

Repülő migránsok (MTI)

2018, január 17 - 22:57

Ukrán lajstromjelű és valószínűleg keleti irányból érkezhetett az a tizenegy migránst szállító repülőgép, amelyet még hétfő este találtak meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kállósemjén határában – tudta meg az MTI tudósítója szerdán a helyszínen. A Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel közölte: a honvédség már az ország légterébe történő berepülése előtt jelzett a gépről az illetékes szerveknek.

Kategóriák: Külföld

Deli Andor: 2018 az áttörés éve lehet az elfáradt bővítéspolitikában ((MTI))

2018, január 17 - 13:57

Mivel az Európai Unió jelenleg soros bolgár elnökségének programjában az egyik prioritás a nyugat-balkáni régió európai perspektívája, 2018 újjáéledést jelenthet az elfáradt bővítéspolitikában - mondta Deli Andor vajdasági fideszes EP-képviselő Strasbourgban.

Kategóriák: Külföld

Lemondatták a román miniszterelnököt (y-A)

2018, január 17 - 09:47

Benyújtotta lemondását Mihai Tudose román miniszterelnök, miután pártja, a 2016. decemberi parlamenti választásokon győztes Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága hétfő esti ülésén megvonta tőle politikai támogatását. A döntésnek nincs köze a román kormányfőnek a magyar politikai oldalon nagy vihart kavart, egy héttel ezelőtti kijelentéséhez, amikor fellógatással fenyegette meg azokat, akik kitűzik a székely zászlót.

Kategóriák: Külföld

A demokráciát félti a Freedom House (MTI)

2018, január 16 - 22:49
Kategóriák: Külföld