Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 23 perc 7 másodperc

Orbán: olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van ((MTI))

5 óra 35 perc

Olyan országot kell építeni, ahol a munkásoknak és a munkának becsülete van, ahol minden fiatal kezébe jut egy értékes szakma vagy hasznos diploma - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök hétfőn Budapesten, a Hungexpón, a XI. Szakma sztár fesztivál megnyitóján.

Kategóriák: Külföld

Patyi András: sehol sem kellett újraszámlálást elrendelni ((MTI))

7 óra 37 perc

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) a benyújtott fellebbezések alapján egyetlen választókerületben sem rendelte el a szavazatok újraszámlálását - közölte az NVB elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Kategóriák: Külföld

A demokráciáért tüntetnek Budapesten (MTI)

2018, április 21 - 20:34

A demokráciáért kezdődött felvonulásos tüntetés a Mi vagyunk a többség Facebook-közösség szervezésében szombat kora este Budapesten.

Kategóriák: Külföld

Két szerb embercsempészt fogtak el Röszke közelében (MTI)

2018, április 21 - 16:07

Két szerb embercsempészt fogtak el Röszke közelében, akik négy honfitársuknak segítettek Magyarországra jutni - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.

Kategóriák: Külföld

Új kormány új emberekkel (MTI)

2018, április 20 - 20:52

A Miniszterelnökség átalakítását tervezi az új kormányban Orbán Viktor miniszterelnök, aki azt is bejelentette pénteken a Kossuth rádióban, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter marad a gazdasági kabinet vezetőjeként a költségvetés felelőse.

Kategóriák: Külföld

Beolvasztják az orvosit (Ambrus Attila)

2018, április 20 - 19:41
Kategóriák: Külföld

Remény az őshonos nemzeti kisebbségeknek (MTI)

2018, április 20 - 19:33

„A Minority SafePack támogatására összegyűjtött több mint egymillió európai aláírás reményt ad 50 millió őshonos európai nemzeti kisebbségi polgárnak arra, hogy saját szülőföldjén jogkorlátozások nélkül élhesse meg nyelvi és kulturális önazonosságát”– mondta Kövér László házelnök pénteken a kezdeményezésről tartott budapesti tanácskozáson.

Kategóriák: Külföld

Hollik: Brüsszelben júliusra tető alá akarják hozni a kvótajavaslatot (MTI)

2018, április 20 - 14:56

Emmanuel Macron francia elnök és az ENSZ ugyancsak a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását sürgette előző nap.

Kategóriák: Külföld

Rákóczi Szövetség: Magyarországon 643 ezer támogató aláírás született ((MTI))

2018, április 20 - 11:47

Magyarországon 643 791 ember írta alá a Minority Safe Pack elnevezésű európai kisebbségvédelmi polgári kezdeményezést - közölte az aláírásgyűjtést itthon szervező Rákóczi Szövetség főtitkára szerdán Budapesten, miután az aláírásokat átadták a Nemzeti Választási Irodának.

Kategóriák: Külföld

Orbán: Sorosék rossz lóra tettek ((MTI))

2018, április 20 - 11:00

Soros György pénzügyi spekuláns körei rossz lóra tettek, és "most éppen bukóban vannak" - kommentálta a parlamenti választás eredményét Orbán Viktor magyar miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.

Kategóriák: Külföld

Újratárgyalják Budaházy ügyét (MTI)

2018, április 19 - 21:40

Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet, és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

Kategóriák: Külföld

Gyárfás Tamás tagadja, hogy megölette riválisát (Szabó József)

2018, április 19 - 08:15

A mór megtette kötelességét, a mór mehet. Ilyen vélemények is elhangzottak Budapesten azok után, hogy a magyar fővárosban 72 órás bűnügyi őrizetbe vették Gyárfás Tamást. A Magyar Úszószövetség volt elnökét, korábbi médiavállalkozót (a Nap TV egykori tulajdonosát), az úszósport két nemzetközi szövetségének jelenleg is magas beosztású tagját, állami kitüntetettet emberölésre való felbujtással gyanúsítják.

Kategóriák: Külföld