Skip to Content

Magyar Szó Kitekintő

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Külföld/Magyarság rovat
Frissítve: 20 perc 38 másodperc

Ha az özvegyen múlik, akkor Orbán Viktor búcsúztatja Helmuth Kohlt (MTI/origo.hu/pestisracok.hu)

2017, június 23 - 09:30

A Der Spiegel című német hírmagazin Helmut Kohl néhai német kancellár búcsúztatásával kapcsolatban közölt írást csütörtökön megjelent számában.

Kategóriák: Külföld

Semjén: A külhoni magyarságot nem zárványszerűen kezeljük (MTI)

2017, június 22 - 08:15

A külhoni magyarság kulturális, nyelvi identitásának megerősítésében, a magyar nyelvű oktatás kiterjesztésében és a honosítás területén egyaránt kitűnő munkát végeztek a Kőrösi Csoma Sándor- és a Petőfi Sándor-program ösztöndíjasai – értékelt Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes szerdán Budapesten, a két program idei zárókonferenciáján.

Kategóriák: Külföld

Az RMDSZ nem szavazza meg a Grindeanu-kabinet leváltását (MTI)

2017, június 21 - 10:38

Kelemen Hunor pártelnök bejelentése szerint az RMDSZ nem szavazza meg a bizalmatlansági indítványt, amelyet a politikai támogatás nélkül maradt, de lemondani nem hajlandó Sorin Grindeanu miniszterelnök ellen terjesztett a parlament elé a szociálliberális koalíció. Az RMDSZ törvényhozói egyáltalán nem vesznek részt a szavazáson.

Kategóriák: Külföld

Az idén is gyűjtik a búzát a Magyarok kenyeréhez (MTI/NAK/agrotrend.hu)

2017, június 21 - 08:01

Hetedik évébe lépett az idén a Pécsről indult, de ma már az egész Kárpát-medencei magyarságot megmozgató Magyarok kenyere program. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében megvalósuló jótékonysági kezdeményezés keretében a Kárpát-medencében – immár a Székelyföldről is  összegyűjtött búzából készült lisztet szétosztják a szociálisan rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó magyarországi és határon túli szervezeteknek.

Kategóriák: Külföld

Koroknyai Virág nyerte a szépségversenyt (MTI)

2017, június 20 - 15:37

Kategóriák: Külföld