Skip to Content

Magyar Szó Belföld

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Közélet rovat
Frissítve: 3 perc 8 másodperc

Félnapos várakozás a horgosi határátkelőn (trk)

5 óra 28 perc

A hétvégi, újabb turistahullám miatt egyesek akár fél napot is várakoztak tegnap a Horgos-Röszke határátkelőhelyen. A személygépkocsik és buszok reggel öt órán át vesztegeltek a kilépőoldalon.

Kategóriák: Belföld

Rossz, ha az idő jó (Virág Alekszandar)

2019, augusztus 18 - 14:31

Sokan még mindig abban hisznek, hogy nyáron teljesítenek jobban, miközben odakinn 39 Celsius-fokos meleg van, július van, a kollégák a nyaralás élményeiket megosztják munkatársaikkal, mi azonban, ott gubbasztunk az irodában, és szomorúan nézünk ki az ablakon, gondolván mennyire jó lenne most egyet csobbanni a medencében és a családdal grillezni. De akkor az miért van az, hogy nem teljesítünk jól a munkahelyen, holott megadatik minden sz

Kategóriák: Belföld

Az időváltozás hullámvasútján (juju)

2019, augusztus 18 - 09:56

Keddről szerdára több mint tíz Celsius-fokkal csökkent Vajdaságban a hőmérséklet, ami sok polgárnak nehézséget okozott. Az időjárás váltakozásai azonban nem csak az arra érzékenyeket viselik meg, mindannyiunkra hatással vannak. Minél idősebbek vagyunk, szervezetünk annál inkább reagál az időváltozásra. Fiatalkorban testü

Kategóriák: Belföld

Döntéseink közösek (vas)

2019, augusztus 17 - 22:23

Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg a Vajdasági Magyar Szövetség a Szenti István-napi központi rendezvényét szombaton, ami a Szent Teréz-székesegyházban ünnepi szentmisével vette kezdetét Dr. Csernyák Csaba, egri érsek celebrálásával.

 

Kategóriák: Belföld

Meghalt a klasszis kerékpáros Felice Gimondi (MTI)

2019, augusztus 17 - 17:05

Elhunyt a kerékpársport legnagyobbjai közé tartozó olasz Felice Gimondi, egyike annak a hét klasszisnak, aki képes volt megnyerni mind a három nagy körversenyt, a Giro d'Italiát, a Tour de France-t és a Vuelta a Espanát egyaránt.

Kategóriák: Belföld

Otthonról haza (P.E.)

2019, augusztus 16 - 21:03

A nemzeti összetartozást és a nemzet egységét, illetve az alapfelvetést, hogy a nemzet nem kizárólag az egyes országok határain belül tekinthető teljes egésznek, sokféleképpen meg lehet élni. Egyesek ezt úgy teszik, hogy a trianoni békediktátummal Magyarországtól elszakított terü

Kategóriák: Belföld

Hamis hírek garmadával (mh)

2019, augusztus 16 - 20:42

A Bűnözés- és Korrupciókutató Hálózat, a KRIK a napilapokban megjelenő álhíreket vizsgáló analízise szerint az év első hat hónapjában a Kurir, az Informer, a Srpski telegraf valamint az Alo napilapok címlapján legkevesebb 419 hamis hír jelent meg, de több hírt és információt lehetetlen kinyomozni, illetve megalapozatlanok.

Kategóriák: Belföld

Nem csökken a tömeg a határokon (mh)

2019, augusztus 16 - 20:34

Többórás várakozás vár azokra, akik a hétvégén Magyarország, Horvátország, vagy Macedónia felé, vagy abból az irányból kívánnak Szerbiába utazni. Már ma átlag kétórás volt a várakozási idő a kilépő oldalon, de a hétvégén újra megnövekedhet a forgalom a határszakaszokon – tájékoztatott a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség.

Kategóriák: Belföld

Sárból aszfalt lett (P.E.)

2019, augusztus 16 - 13:38

Újabb szakasz nyílik meg vasárnap a 11-es közlekedési folyosón, amely a szárazföldön Szerbiát Montenegróval köti össze, ám tágabb értelemben ez az út jelenti majd az autópálya-összeköttetést Románia, Szerbia és Montenegró, tengeri úton pedig Olaszország között.

Kategóriák: Belföld

Autópálya a tengerpartra (Magyar Szó online)

2019, augusztus 16 - 13:38

Újabb szakasz nyílik meg vasárnap a 11-es közlekedési folyosón, amely a szárazföldön Szerbiát Montenegróval köti össze, ám tágabb értelemben ez az út jelenti majd az autópálya-összeköttetést Románia, Szerbia és Montenegró, tengeri úton pedig Olaszország között.

Kategóriák: Belföld

Megkövezték a vonatot (P.E.)

2019, augusztus 15 - 22:11
Kategóriák: Belföld

Nyaralás állami repülővel? (mh)

2019, augusztus 15 - 20:10

A szerb kormány főtitkársága nem rendelkezik adatokkal arról, hogy ki és milyen célra használta az állami repülőgépet a görögországi Szkiátosz-sziget és a tunéziai Karthagó város irányában – hozta hírül az N1 televízió, amely napok óta kutatja, illetve igyekszik tájékoztatás kapni arról, hogy ki használt

Kategóriák: Belföld

Halálos kulturálatlanság (P.E.)

2019, augusztus 15 - 19:51

Nap nap után arról értesülhetünk a sajtóból, hogy valahol az országban tragikus kimenetelű vagy súlyos testi sérülésekkel járó közlekedési baleset történt. Az esetek többségében a „megengedettnél nagyobb haladási sebesség”, vagy az „ittas sofőr”, esetleg a „szabálytalan előzés” szókapcsolatokat olvashatjuk a balesetek okával kapcsolatban. Az elmúlt időszak egyik legtöbb áldozatát követelő óráinak a szombatra virradó éjszaka bizonyult. Ekkor a

Kategóriák: Belföld

Romlott a Belgrádi Egyetem besorolása (Magyar Szó online)

2019, augusztus 15 - 16:16

Rontott a Shanghai-listán korábban megszerzett helyezésén a Belgrádi Egyetem, erősítette meg közleményében az intézmény, hozzátéve, hogy a világ ezer egyetemét rangsoroló listán a Belgrádi Egyetem a 401. és az 500. hely között végzett.

Kategóriák: Belföld

A szakszervezetek legalább 33 ezer dinárt követelnek (Magyar Szó online)

2019, augusztus 15 - 14:32

A törvényes előírásokkal összhangban a Szociális-Gazdasági Tanács tagjainak legkésőbb szeptember 15-ig kellene közös nevezőre jutniuk a következő év január 1-től hatályos minimálbérről, ellenkező esetben a szóban forgó döntést a szerb kormány hozza meg.

Kategóriák: Belföld

Nagyboldogasszony ünnepe van ma ((MTI))

2019, augusztus 15 - 11:58

Ma ünnepli a katolikus egyház a legfontosabb Mária-ünnepet, Nagyboldogasszony napját, vagyis Szűz Mária mennybevételét.

Kategóriák: Belföld

Ökológiai katasztrófa Ivanjicánál (mh)

2019, augusztus 14 - 21:35

Ökológiai katasztrófa fenyegette Nyugat-Szerbiát, Ivanjica községben kedden rendkívüli helyzetet hirdettek ki, ugyanis nagyobb mennyiségű fűtőolaj ömlött ki a Moravica folyóba. A folyó a szennyezést Arilje, Požega és Čačak irányába sodorta, és hogy ezt megfékezzék, a rendkívüli helyzetekkel foglalkozó szektor képviselői ádáz küzdelmet folytattak kedden éjjel. A zsíros folyadék terjedését hálókkal próbálták megakadályozni, de így is elég nagy felületet beszennyezett.

Kategóriák: Belföld

Gólyákat csapott agyon az áram (mh)

2019, augusztus 14 - 21:10

Paraćinnál mintegy 40 madarat pusztított el az áramütés – közölte a Madarak Védelmével és Kutatásával Foglalkozó Szerbiai Társaság. A társaság ornitológusai a Potočac falu polgárainak bejelentéseire reagálva ment ki a helyszínre, és ott 28 fehér gólya és több másfajta madár tetemére talált.

Kategóriák: Belföld

A lehűlést ítéletidő kísérheti (Magyar Szó online)

2019, augusztus 14 - 15:37

Egyik napról a másikra hatalmasat zuhant a hőmérséklet, az ország több részében is esett az eső szerdára virradó éjszaka, vagy a nap folyamán.

Kategóriák: Belföld

Tragikus augusztusi nap (mh)

2019, augusztus 14 - 08:50
Kategóriák: Belföld