Skip to Content

Magyar Szó Belföld

Tartalom átvétel Magyar Szó Online RSS
Magyar Szó online, vajdasági magyar nyelvű napilap; Közélet rovat
Frissítve: 10 perc 25 másodperc

Lakás menekülteknek (T.F.)

5 óra 10 perc
Kategóriák: Belföld

Szűrővizsgálat sorban állás nélkül (K. I.)

8 óra 10 perc

Vajdaságban több mint háromszáz kisgyermek és felnőtt szűrővizsgálatát végzi a Katolikus Karitász Orvosmissziója. A szűrővizsgálatok közép-bánáti helyszíne szombaton a muzslyai Emmausz fiúkollégium volt. A muzslyaiak körében nagy visszhangra talált az Orvosmisszió különítményének a látogatása. Sok család élt a sorban állás nélküli orvosi szűrővizsgálat lehetőségével.

Kategóriák: Belföld

Szerb Mozgalom az 1848-as forradalomban (K.I.)

9 óra 30 perc

A hétvégén nemzetközi konferenciát tartottak az écskai kastélyban, Szerb Mozgalom az 1848/49-es forradalomban címmel. A kétnapos rendezvényen több mint húsz hazai, valamint magyarországi, romániai és horvátországi történész próbála megvilágítani a Habsburg-monarchiabeli szerb mozgalom történelmi, katonai, gazdasági, politikai, kulturális szegmenseit. 

Kategóriák: Belföld

Tizedik alkalommal tartottak néptánctalálkozót Törökkanizsán (ger)

2018, április 22 - 20:25

Szombaton délután a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszavirág tánccsoportjának a fellépésével vette kezdetét Törökkanizsa központjában a X. Észak-bánáti Néptánctalálkozó, amely kiemelt fontosságú kistérségi rendezvény, és a Magyar Nemzeti Tanács is támogatja. A közönség több mint húsz színes produkcióban gyönyörködhetett. 

Kategóriák: Belföld

Kihúzták a nyerteseket a számlás nyereményjátékban (Magyar Szó online)

2018, április 21 - 18:54

A Vedd el a számlát és nyerj! állami szerencsejáték keretében ma tartották meg a második forduló harmadik húzását. Az eseményt a Szerbiai Rádió és Televízió egyes csatornája élőben közvetítette. Egy belgrádi és egy újvidéki lakást is kisorsoltak, továbbá 12 Fiat 500L típusú személygépkocsit.

Kategóriák: Belföld

Egyedülálló kiállítás nyílt Szabadkán (P.E.)

2018, április 20 - 08:02

A határon túli magyarság a jövőben is számíthat a magyar kormányra – emelte ki a sajtónak nyilatkozva Potápi Árpád János, a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára Szabadkán, dr. Papp Árpád néprajzkutató a Bukovinai székelyek Bácskában című tárlatának ünnepélyes megnyitóján. A kiállítást a magyar kormány támogatta. Az ünnepélyes nyitórendezvényen fellépett a Bátaszéki Székely Kórus.

Kategóriák: Belföld

Az egyházi struktúra kialakulása ((kék))

2018, április 19 - 18:37

Kategóriák: Belföld

Kilenc projektumot támogattak Vajdaságban (P.E.)

2018, április 19 - 08:02

A napokban tették közzé a Köztársasági Önkormányzati Alap idei költségvetésének az elosztásáról szóló döntést. Branko Ružić államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter szerint az idén a korábbiakhoz képest a harminckétszeresére növekedett az alapban rendelkezésre álló összeg. A VMSZ által kezdeményezett tárgyalásoknak köszönhető, hogy magyar helyi önkormányzatok projektumai is támogatásban részesülnek – nyilatkozta lapunknak Pásztor Bálint, a párt köztársasági parlamenti képviselője. Az idén 59 helyi önkormányzatnak összesen 320 millió dinárt osztanak ki.

Kategóriák: Belföld

Német beruházás Pancsován (Beta)

2018, április 18 - 08:02

Baden-Württemberg tartomány Szerbia egyik legfontosabb gazdasági partnere. Kapcsolataink rendkívüli jelentőségűek a Németországgal kialakított viszony szempontjából, ezért további erősítésükre törekszünk – jelentette ki kedden Ana Brnabić kormányfő, aki Belgrádban részt vett Szerbia és Baden-Württemberg közös bizottságának ülésén.

Kategóriák: Belföld

Holnaptól online is vehető vonatjegy (Beta)

2018, április 17 - 10:31
Kategóriák: Belföld

Lehangoló statisztika (P.E.)

2018, április 16 - 20:35

Az elmúlt néhány napban ismét több feleséggyilkosságtól és a családon belüli erőszakkal összefüggésbe hozható gaztettől volt hangos a szerbiai sajtó. Szombaton a belgrádi Ostružnicán egy 55 éves férfi lelőtte 59 éves élettársát, majd fejbe lőtte magát. A bűncselekmény az áldozat idős édesanyjának és nőtestvérének a szeme láttára történt. A férfi állítólag az említett két nőre is rálőtt, de célt tévesztett. Sajtóértesülések szerint engedély nélkül tartotta a bűncselekmény elkövetéséhez használt lőfegyvert. Az ismerősök és a szomszédok elmondása szerint az elkövető korábban is bántalmazta áldozatát.

Kategóriák: Belföld

Fokozott közúti ellenőrzés (mh)

2018, április 16 - 20:09

Az előttünk álló napokban, egészen vasárnapig, a közlekedési rendőrség fokozott ellenőrzést tart a közutakon. Ezzel az akcióval a szerbiai rendőrség csatlakozik a TISPOL európai közlekedési rendőrség hálózatának akciójához. Mindenekelőtt a sebességet mérik, ellenőrzik a vezetőket és a járművek műszaki állapotát, de alkoholtesztet is végeznek, valamint a biztonsági öv használatára is ügyelnek.

Kategóriák: Belföld