Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 1 perc 13 másodperc

Fáj a torka?

2019, október 1 - 00:00
A hűvös őszi időben gyakrabban panaszkodunk torokfájásra. Megfáztam, mondjuk, de vajon minden torokfájás megfázás-e, vagy épp fordítva, minden torokfájást azonnal antibiotikummal kell-e kezelni?
Kategóriák: Egészség

Hordható bőrszenzor figyelmeztet az UV-sugárzásra okostelefonon

5 óra 7 perc
USA-beli kutatók kifejlesztettek egy miniatürizált UV-fénymérő eszközt, mely a ruházaton, de ujjon vagy akár fülbevalóként is viselhető, és áramforrás nélkül átviszi a mérési eredményeket a tulajdonos okostelefonjára. Az ismertetett eszköz figyelmezteti a nyaralókat a fenyeg...
Kategóriák: Egészség

A gyógyászati segédeszközökről

2018, december 14 - 12:49
Az Orvostechnikai Szövetség (OSZ) fontosnak tartja, hogy a közvélemény hiteles információkhoz jusson a gyógyászati segédeszköz ellátásról az elmúlt napokban a gyógyászati segédeszköz ellátásról megjelent téves információk miatt.
Kategóriák: Egészség

Emelkedik az ápolási díj, bevezetik a gyermekek otthongondozási díját

2018, december 14 - 12:46
januártól 15 százalékkal emelkedik az ápolási díj és bevezetik a gyermekek otthongondozási díját - döntött az Országgyűlés szerdán.
Kategóriák: Egészség

Szigorodnak a homeopátiás készítményekre vonatkozó szabályok

2018, december 14 - 12:43
Homeopátiás gyógyszer ajánlása esetén részletes írásos tájékoztatást kell a beteg rendelkezésére bocsátani, ennek elmaradása pedig szabálysértésnek minősül - döntött az Országgyűlés, amikor 130 igen szavazattal szerdán elfogadta az egyes egészségügyi és egészségbizto...
Kategóriák: Egészség

Uniós pénz nővérszállók építésére és felújítására

2018, december 12 - 16:41
Az ország 13 megyéjében újulnak meg vagy épülnek új nővérszállók a közeljövőben, a beruházások 8,5 milliárd forint uniós forrásból valósulnak meg - jelentette be Kásler Miklós.
Kategóriák: Egészség

Nem véd a keresztrejtvény a demencia ellen

2018, december 12 - 16:20
Egy új tanulmány szerint a keresztrejtvényfejtés vagy a sudoku nem véd a demenciától. A BMJ folyóiratban közölt tanulmányt az Aberdeeni Királyi kórház és az Aberdeen-i Egyetem kutatói készítették.
Kategóriák: Egészség

A képernyő előtt töltött idő veszélye

2018, december 10 - 22:27
Egy új vizsgálat szerint a képernyő előtt töltött túl sok idő hatással van a gyerekek agyi fejlődésére: az amerikai gyermekorvosok nem tanácsolják a kisgyerekek digitális média használatát.
Kategóriák: Egészség

Új gazdálkodási rendszer várható a kórházakban

2018, december 10 - 21:46
Béremelés és új gazdálkodási rendszer lesz a kórházakban - mondta el a Magyar Idők hétfői számában megjelent interjújában Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, aki azt is hangsúlyozta: több fronton is folyamatosan halad az egészségügyi ágazat megújulása.
Kategóriák: Egészség

Univerzális rákteszt

2018, december 10 - 18:08
A Queensland-i Egyetem kutatói tízperces ráktesztet fejlesztettek ki, 90 százalékos bizonyossággal lesz képes kimutatni a rákot a vérből. Eredményeiket a Nature Communications című folyóirat közölte.
Kategóriák: Egészség

Óh jaj, jön a karácsony!

2018, december 10 - 16:37
A stressz a legtöbb ember számára ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyi ünnepekhez, mint a családi összejövetelek és a finom ennivaló. Az ünnepekkel járó stresszt nem kerülhetjük el teljesen, de sokat segíthet, ha megtanuljuk, hogyan lazítsunk, így enyhíthetünk a társadalmi, gaz...
Kategóriák: Egészség

A háziorvosi rendszert is központosítanák

2018, december 10 - 16:37
A háziorvosi rendszer átfogó átalakítására készül a kormány. Központosítanák a háziorvosok, a védőnők, az alapellátó fogorvosok szakmai irányítását és felügyeletét is – olvasható a Népszava birtokába került előterjesztésben.
Kategóriák: Egészség

A légszennyezettség és a vetélés

2018, december 9 - 10:14
A Utahi Egyetem kutatói összefüggést mutattak ki a légszennyezettség és a vetélés fokozott kockázata között, tanulmányuk a Fertility and Sterility című folyóiratban közlték.
Kategóriák: Egészség

A rák nem fog eltűnni

2018, december 9 - 10:07
Hondzso Taszuku japán immunológus, az idei orvosi Nobel-díj egyik kitüntetettje szerint a rák nem fog eltűnni, de az immunterápiával kezelhetővé válik a nem is olyan távoli jövőben.
Kategóriák: Egészség