Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 27 perc 27 másodperc

Az e-cigaretta károsíthatja az immunrendszert

2018, augusztus 14 - 21:08
Az e-cigaretta belélegzett párája károsíthatja az immunrendszert - állapította meg egy új brit kutatás, amelyről a BBC News számolt be.
Kategóriák: Egészség

EMA: Vizsgálják a szennyezett valsartan hatásait

2018, augusztus 14 - 21:01
Vizsgálja az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), milyen hatásokat fejthet, fejthetett ki a szennyezett valsartan hatóanyaggal előállított készítmények szedése.
Kategóriák: Egészség

Pollen helyzet

2018, augusztus 13 - 19:20
Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak - tették közzé az OKI Facebook-oldalán hétfőn.
Kategóriák: Egészség

A színes ruha jobban véd a naptól

2018, augusztus 13 - 17:51
Sokan tudják, hogy nyáron 11 és 15 óra között nem szabad napozni, ha mégis tartósan napra mennek, viseljenek napszemüveget, sapkát, ruhát. A strandokon sok gyereken látni fehér pólót, de a fehér nem a legjobb a védelemre, főleg ha pamut és főleg ha vizes.
Kategóriák: Egészség

Iskolakezdés előtt – korábban az ágyba

2018, augusztus 13 - 00:00
Nem árt, ha a gyerekek legalább egy héttel az iskolakezdés előtt változtatnak alvási szokásaikon, korábban mennek aludni, különben az alváshiány romló iskolai teljesítményhez vezethet.
Kategóriák: Egészség

A következő napokban is kánikula várható

2018, augusztus 12 - 22:27
A következő napokban néhol ismét 35 fokig melegedhet a levegő, a hét második felében is csak kissé mérséklődik a kánikula, maradnak a 30 fok körüli maximumok. Emellett sok lesz a napsütés, csak helyenként várható zápor, zivatar - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat ...
Kategóriák: Egészség

Vesztésre áll az egészségügy a pénzügyi tárcával szemben

2018, augusztus 12 - 09:30
Tovább dúl a nyilatkozatháború az ÁSZ és a kórházak közt, de a Népszava forrásai szerint többről van szó: az ágazat irányítói vesztésre állnak a kormányon belül dúló háborúban, ezért is hallgatnak mélyen.
Kategóriák: Egészség

Országszerte intenzív esőzések várhatók

2018, augusztus 11 - 15:51
Országszerte felhőszakadásra, heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat szombaton.
Kategóriák: Egészség

Pusztít az ebola Kongóban

2018, augusztus 11 - 15:35
Tíz halálos áldozata van már a Kongói Demokratikus Köztársaságban annak az ebola járványnak, amely a hónap elején tört ki az ország északkeleti részén. Az egészségügyi testületek további erőfeszítéseket tesznek a vírus terjedésének megelőzésére - közölték a he...
Kategóriák: Egészség

Salátareceptek kánikulában

2018, augusztus 11 - 13:14
Friss, könnyű, vitaminokban, ásványi anyagokban, rostban gazdag, kalóriában szegény saláták. A fantáziának nincsenek korlátai. Az otthoni kipróbálásoknál mindenki bátran rögtönözzön pillanatnyi ötlete és a kéznél lévő nyersanyagok szerint!
Kategóriák: Egészség

A verejtékezés okai

2018, augusztus 11 - 12:56
Kánikulában a szervezet sok vizet veszít. Kellemetlen, különösen, ha az izzadás túl erős. 30 fok, vihar lóg a levegőben, szinte trópusi melegházban érzi magát az ember. Csurog rólunk a verejték – kellemetlen, de rendkívül fontos.
Kategóriák: Egészség

WADA - Több vizsgálat, kevesebb pozitív eredmény

2018, augusztus 10 - 19:58
A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) összesített adatai szerint 2017-ben a mintavételek száma n?tt, a pozitív esetek száma viszont csökkent a 2016-os évhez képest.
Kategóriák: Egészség

Keringési zavarok kezelése

2018, augusztus 10 - 01:47
"Biztos rossz a keringésem" - halljuk gyakran az indokot, amikor valakinek jéghideg a keze, fázik a lába, meg-megszédül felálláskor, könnyen fázik, ha épp nincs kánikula, hamar elálmosodik vagy épp igen kimerült, fáradt.
Kategóriák: Egészség

Csaknem minden második gyerek házasságon kívül születik az Európai Unióban

2018, augusztus 9 - 13:08
Csaknem minden második gyerek házasságon kívül született 2016-ban az Európai Unióban - írta friss jelentésében az uniós statisztikai hivatal (Eurostat).
Kategóriák: Egészség

Paradicsom a kánikulában

2018, augusztus 9 - 11:36
Kevés olyan konyhanövényt ismerünk, amelyet olyan sokoldalúan lehet felhasználni és annyi vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, mint a paradicsom. Az alábbiakban néhány ötlet a paradicsom felhasználásához.
Kategóriák: Egészség

Azonosították a terhességi toxémia korai kórfolyamatait

2018, augusztus 8 - 17:35
A világon elsőként sikerült azonosítania a praeeclampsia (terhességi toxémia) kialakulásában szerepet játszó korai molekuláris útvonalakat és szabályozási hálózatokat magyar kutatóknak.
Kategóriák: Egészség

A Kórházszövetség visszautasítja az ÁSZ-elnök kijelentéseit

2018, augusztus 8 - 17:13
A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE) visszautasítja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökének egy hétfői lapinterjúban megjelent kijelentéseit - olvasható a két szervezet szerdai, az MTI-hez eljuttatott nyilatkozatából.
Kategóriák: Egészség

Péntekig ismét hőségriasztás lesz érvényben

2018, augusztus 8 - 16:41
A másodfokú hőségriasztás ismételt elrendeléséről döntött az országos tisztifőorvos. Kovács Attila keddi budapesti sajtótájékoztatóján közölte, a hőségriasztás kedd éjféltől péntek éjfélig tart.
Kategóriák: Egészség

Nyomoznak a valsartan ügyben

2018, augusztus 8 - 16:37
Szolyák Tamás, az OGYÉI főigazgató-helyettese az M1-en azt mondta: több európai országban és az Egyesült Államokban is visszavonták a készítményeket, amelyeknek hatóanyagába a gyártástechnológia megváltoztatása miatt rákkeltő szennyeződés került.
Kategóriák: Egészség

Az Emmi tanulmányozni fogja az ÁSZ jelentést

2018, augusztus 8 - 16:13
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tanulmányozni fogja az Állami Számvevőszék (ÁSZ) kórházakat érintő vizsgálati eredményét - közölte a minisztérium sajtóosztálya kedden az MTI-vel.
Kategóriák: Egészség