Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 1 hét 6 óra

Kellemetlenkedők és az önuralom

2017, június 21 - 10:48
Mérgelődünk, vagy legalábbis elromlik a kedvünk, ha nem tudunk valakivel kijönni. Lehet, hogy a hiba nem bennünk van, hanem a másikban? Ha ez a helyzet, úgy cikkünkből megtudhatja, miként kezelheti őket.
Kategóriák: Egészség

Tiger Woods profi segítséget kap gyógyszerproblémái kezelésére

2017, június 21 - 10:35
Tiger Woods, a világ leghíresebb golfozója bejelentette, hogy professzionális segítséget vesz igénybe azért, hogy rendbe tegye a krónikus hátfájdalmai miatt kialakult gyógyszerszedési problémáit.
Kategóriák: Egészség

Balog: indul az Egészséges Budapest Program, az idén 40 milliárdos forrással

2017, június 21 - 10:32
Egészséges Budapest Program (EBP) néven indul egészségügyi fejlesztési program a fővárosban és Pest megyében, az idén 40 milliárd forintos keretösszeggel - jelentette be kedden sajtótájékoztatón az emberi erőforrások miniszter.
Kategóriák: Egészség

A repülőn jött a világra, egész életében ingyen utazhat a légitársaság járatain

2017, június 20 - 13:29
Egy Indiába tartó repülőgépen, több mint tízezer méteres magasságban jött a világra egy csecsemő, aki egész életében ingyen utazhat a Jet Airways indiai magán-légitársaság járatain.
Kategóriák: Egészség

A szünidei balesetekről

2017, június 20 - 13:28
Javában zajlik a szünidő, és ez meglátszik a baleseti sebészeti ambulanciák forgalmában. A nyári balesetek megszaporodnak, több, néha nagyon súlyos sérülés következik be.
Kategóriák: Egészség

DK: valóban figyelemre máltó Magyarország egészségügyi teljesítménye

2017, június 20 - 13:10
A Demokratikus Koalíció egyetért Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel abban, hogy "Magyarország egészségügyi teljesítménye nemzetközi téren is figyelemreméltó".
Kategóriák: Egészség

Fidesz: ha az ellenzéket érdekelné az egészségügy, megszavazta volna a költségvetést

2017, június 20 - 13:09
A Fidesz-frakció szerint, ha az ellenzéket valóban érdekelné az egészségügy, akkor támogatta volna a 2018-as költségvetés elfogadását, amely 546 milliárd forinttal többet biztosít egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetés.
Kategóriák: Egészség

A cukorbetegség öröklődése

2017, június 20 - 13:07
Több évszázados megfigyelés már az, hogy a cukorbetegség családi halmozódást mutat. Belgyógyászati vizsgálat kapcsán ezért a kórelőzmény felvételénél mindig rákérdezünk a diabétesz esetleges előfordulására a közvetlen hozzátartozóknál.
Kategóriák: Egészség

Kedden extrém UV-B sugárzás várható

2017, június 19 - 21:19
Kedden extrém UV-B sugárzás várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) hétfőn az MTI-hez eljuttatott figyelmeztetésében.
Kategóriák: Egészség

Százmilliárdos pluszforrást kér az egészségügynek a DK

2017, június 19 - 21:17
A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy még a nyári törvényhozási szünet előtt biztosítson százmilliárd forintos nagyságrendű pluszforrást az egészségügynek, Kövér László házelnököt pedig arra, hogy " ne hazudozzon világszínvonalú egészségügyrő...
Kategóriák: Egészség

Jóindulatú prosztata-megnagyobbodás (BPH)

2017, június 19 - 21:09
Számtalan elmélet született a jóindulatú prosztata-megnagyobbodás kialakulását illetően, bizonyára mindegyik részigazságokat tartalmaz. Az, hogy kasztráltban nem alakul ki, és idős korban a hormonális változásokkal egy időben jelentkezik, a BPH-nak a hormonháztartással való kap...
Kategóriák: Egészség

NAV: számos változást hoz a jövedéki szabályozásban az új törvény

2017, június 19 - 11:16
Számos változást hoz a jövedéki szabályozásban az új jövedéki törvény, amely július 1-jén lép hatályba - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn.
Kategóriák: Egészség

A kiskamaszok 11 százaléka dohányzik egy globális felmérés szerint

2017, június 19 - 01:14
A kiskamaszok - 13-15 éves gyerekek - 11 százaléka dohányzik egy globális felmérés szerint.
Kategóriák: Egészség

Szexről mindenkinek

2017, június 19 - 01:08
Hogyan találjunk rá időt? Mit várhatunk az első alkalommal? Kockázatos-e idegennel ágyba bújni? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre válaszolnak szakemberek.
Kategóriák: Egészség

Megszületettek Beyoncé ikrei

2017, június 19 - 00:59
Számos hírességekkel foglalkozó hírportál szerint a héten megszülettek Beyoncé és Jay Z ikergyermekei.
Kategóriák: Egészség

Éjszakai gyomorégés

2017, június 19 - 00:51
Milliók szenvednek a gyomorégéstől, és az annál súlyosabb GERD-től (GORB, gastroesophagalis reflux betegség). Kutatások igazolják, hogy az éjszakai gyomorégés ötből négy embert érint.
Kategóriák: Egészség

Kövér: a magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre

2017, június 19 - 00:37
A magyar egészségügy képes világszínvonalú teljesítményre, amit az is bizonyít, hogy Magyarországon évről évre növekszik azok száma, akik életmentő új szervhez jutnak - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap, a kelet-közép-európai és Kína egészségügy...
Kategóriák: Egészség

A "gipszes hetek" alatt

2017, június 19 - 00:10
Komolyabb zúzódás, rándulás, szalag-, ín- és idegsérülések, kiterjedt lágyrész sebek, gyulladásos szövődmények esetén a kezelés fontos eleme a nyugalomba helyezés, azaz a gipsz. Konzervatív kezelés esetén önmagában, műtéti ellátáskor annak kiegészítéseként alkalmazzuk...
Kategóriák: Egészség

Letették a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét

2017, június 18 - 23:55
Letették a Semmelweis Egyetem (SE) Egészségtudományi Kar új épületszárnyának alapkövét vasárnap Budapesten, az épületben kap majd helyet a hagyományos kínai orvoslási részleg is.
Kategóriák: Egészség

UNICEF: még a magas jövedelmű országokban sem hat minden gyerekre kedvezően a fejlődés

2017, június 18 - 23:42
Az országok magasabb jövedelme nem vezet automatikusan az összes gyerek jobb helyzetéhez, sőt még növelheti is az egyenlőtlenségeket - mondta az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Gyorssegélyalapja (UNICEF) Magyarország gyermekjogi igazgatója Budapesten csütörtökön.
Kategóriák: Egészség