Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 8 perc

Támogatná a korszerű fogamzásgátló szereket az Együtt

2018, január 19 - 16:54
Az Együtt - a Korszakváltók pártja tb-támogatást javasol a korszerű fogamzásgátló és esemény utáni tablettákra. A párt emellett a pedagógusok és a szülők bevonásával növelné a prevenciót és javítaná a felvilágosítás helyzetét.
Kategóriák: Egészség

Szőrtüszőgyulladás, kelés és darázsfészek

2018, január 19 - 09:46
A szőrtüszőgyulladást Staphylococcus fertőzés okozza. A szőrtüszőkben csekély mennyiségű genny képződik, és irritáltak, pirosak lesznek. A fertőzés károsítja a szőrszálat, amely könnyen kihúzhatóvá válik.
Kategóriák: Egészség

Idén is ösztöndíjjal támogatják a fiatal orvosokat Egerben

2018, január 19 - 01:37
Az idén is ösztöndíjjal támogatja az egri Markhot Ferenc Kórház a fiatal orvosokat első szakvizsgájuk megszerzésében - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.
Kategóriák: Egészség

Hétszázmilliárdos egészségügyi forrásnövelést követelnek a Liberálisok

2018, január 19 - 01:36
A Magyar Liberális Párt azt követeli a kormánytól, hogy azonnal növelje legalább 700 milliárd forinttal az egészségügy forrásait.
Kategóriák: Egészség

Kevés bírságot szabnak ki dohányzásért

2018, január 19 - 01:33
Lehetetlennek tűnik annak a törvénynek a betartatása, amely hat éve tiltja a dohányzást a tömegközlekedési eszközök megállóiban; Budapesten a tisztiorvosi szolgálat, majd 2017 áprilisától a szervezet feladatait részben ellátó Fővárosi Kormányhivatal ellenőrei öt év alatt c...
Kategóriák: Egészség

Gyógynövények nőknek

2018, január 19 - 01:29
A természetes női ritmus, a havi vérzés és később a menopauza - gyakran pszichikai és fizikai panaszokkal - befolyásolják a nők mindennapjait. Íme néhány speciális növény, amely a nők életét természetes úton könnyíti meg.
Kategóriák: Egészség

Egy líbiai menekülttáborból érkezhetett Európába a tuberkulózis egy új kórokozója

2018, január 18 - 00:03
Menekültek révén, egy líbiai táborból érkezhetett Európába a tuberkulózis (tbc) kórokozójának egy korábban ismeretlen, gyógyszerekkel szemben ellenálló fajtája írta a Die Welt című német lap a hírportálján szerdán.
Kategóriák: Egészség

Glenn Frey özvegye beperelte a férjét kezelő New York-i kórházat

2018, január 18 - 00:01
Gondatlanságból okozott halál miatt perelte be Cindy Frey, az Eagles együttes társalapítójának özvegye a manhattani Mount Sinai Kórházat, ahol férjét ápolták 2016 januárjában bekövetkezett halála előtt.
Kategóriák: Egészség

Brexit Jóváhagyta a londoni alsóház a brit EU-tagságról szóló törvény visszavonási tervezetét

2018, január 17 - 23:59
Jóváhagyta szerda este a londoni alsóház a brit EU-tagságot rögzítő törvény visszavonását célzó törvénytervezetet. A tervezet most a felső kamara, a Lordok Háza elé kerül, és a végleges parlamenti döntésig további többhavi vita várható.
Kategóriák: Egészség

A koraszülöttek később kezdenek beszélni

2018, január 17 - 21:19
Késleltetheti a kisgyermekkori nyelvi fejlődést, ha a gyermek a terhesség harmadik trimeszterében, koraszülöttként jött világra – állítják Illinoisi Egyetem kutatói az eNeuro című folyóiratban megjelent tanulmányban.
Kategóriák: Egészség

Ónodi-Szűcs: még nem késő beadatni az influenza elleni védőoltást, küszöbön a járvány

2018, január 17 - 21:06
Még mindig nem késő kérni az influenza elleni védőoltást - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára az MTI-nek szerdán telefonon.
Kategóriák: Egészség

Magyarországon is visszahívják a Lactalis babatejporait

2018, január 17 - 21:04
Magyarországon is visszahívják a francia Lactalis cégcsoport craoni gyárában készült babatejporokat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
Kategóriák: Egészség

Az ember terjesztette a pestist Európában

2018, január 17 - 20:57
Az ember terjesztette a fekete halált Európában a 14. század közepén, nem a patkányok okozták az egykori bubópestis járványok első hullámát - állítják az Osló-i Egyetem és a Ferrara-i Egyetem kutatói.
Kategóriák: Egészség

Szakértő: szűrővizsgálatot tart a SE pedagógiai szakszolgálata gyermekeknek

2018, január 17 - 18:45
Szűrővizsgálatot tart a Semmelweis Egyetem (SE) pedagógiai szakszolgálata olyan gyermekeknek, akik koraszülöttek, sérült a központi idegrendszerük, vagy fejlődésük valamilyen okból megkésett - ismertette Makk Ádám, a SE Pető András Karának igazgatója.
Kategóriák: Egészség

A Fehér Ház orvosa: Donald Trump nagyon egészséges, csak le kell fogynia

2018, január 17 - 18:42
Az elnök nagyon egészséges, csak le kell fogynia - mondta Ronny Jackson, a Fehér Ház orvosa, aki kedden sajtótájékoztatón ismertette a múlt pénteken Donald Trump elnökön végzett orvosi vizsgálat eredményeit.
Kategóriák: Egészség

Az elfojtott tüsszentés bajt okozhat

2018, január 17 - 18:25
A tüsszentés elfojtásának veszélyére figyelmeztetnek brit orvosok, miután egy 34 éves férfi súlyos garatsérülést szenvedett, mert befogta az orrát és a száját egy erős tüsszentési inger közben.
Kategóriák: Egészség

Gyorsan terjed a diftéria Jemenben a WHO tájékoztatása szerint

2018, január 17 - 11:40
Gyorsan terjed a diftéria, azaz a torokgyík Jemenben, ahol december 22. óta több mint kétszeresére nőtt a feljegyzett megbetegedések száma - közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO) sajtófelelőse a világszervezet genfi székhelyén.
Kategóriák: Egészség

Szakértő: a Btk. módosítása nagy lépés az illegális gyógyszerkereskedelem ellen

2018, január 16 - 13:36
A büntető törvénykönyv (Btk.) módosítása nagy lépést jelent az illegális gyógyszerkereskedők elleni harcban - közölte Dr. Ilku Lívia, a HENT (Hamisítás Elleni Nemzeti Testület) gyógyszerhamisítás elleni munkacsoportjának vezetője.
Kategóriák: Egészség

Tíz meglepő tény a koleszterinről

2018, január 16 - 13:02
A magas koleszterinszint valóban nem jó, de ez még távolról sem minden, amit a koleszterinről tudni lehet. Íme néhány kevéssé ismert tény.
Kategóriák: Egészség

A soksejtűség genetikai alapjait vizsgáló kutatási program indult Szegeden

2018, január 16 - 12:33
A komplex soksejtűség genetikai alapjait vizsgáló kutatási program indult a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Szegedi Biológiai Kutatóközpontjában, a munkára Nagy László kutatócsoportja 1,5 millió eurós támogatást nyert az Európai Kutatási Tanácstól - tájékoztatta az akadémi...
Kategóriák: Egészség