Skip to Content

InforMed Friss hrek

Tartalom átvétel InforMed - Friss hírek
InforMed Friss hírek
Frissítve: 7 perc 21 másodperc

Kétszeresére emelkedett a legszennyezőbb járművek londoni behajtási díja

2017, október 23 - 15:43
Csaknem a kétszeresére, 20 font fölé emelkedett hétfőtől a londoni behajtási díj a régi, korszerűtlen motorokkal felszerelt járművek számára.
Kategóriák: Egészség

Száz fölé emelkedett a madagaszkári pestisjárvány halottjainak száma

2017, október 23 - 15:41
Százhétre emelkedett a pestisjárvány halálos áldozatainak száma Madagaszkáron a helyi egészségügyi minisztérium vasárnapi tájékoztatása szerint.
Kategóriák: Egészség

A hüvelyi gombafertőzések kezelése

2017, október 23 - 00:47
A női nemi szervek fertőzései a nőgyógyászati jellegű panaszok egyik leggyakoribb oka. A rendellenes folyás és a hozzá társuló égő, viszkető érzés több kellemetlenséget okoz a nőknek, mint az összes többi nőgyógyászati megbetegedés együttvéve.
Kategóriák: Egészség

Kiadós esőzéssel kezdődik a hét

2017, október 22 - 20:51
A hétfői ünnepnapon országszerte kiadós esőzésre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több megyére másodfokú, két megyére és a fővárosra a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adták ki a sok eső miatt.
Kategóriák: Egészség

Az ebolához nagyban hasonlító vírus jelent meg Ugandában

2017, október 22 - 14:34
Az ebolával rokon betegség kórokozója jelent meg Ugandában, az afrikai ország Kenyával határos vidékén. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) pénteki tájékoztatása szerint akár több százan is megfertőződhettek a Marburg-vírussal.
Kategóriák: Egészség

A hasnyálmirigy betegségei

2017, október 22 - 14:31
Amilyen kicsi, olyan nagy problémát okozhat, ha megbetegszik. A hasnyálmirigy rendellenességei gyakran csak előrehaladott állapotban adnak figyelmeztető jelzéseket, ezért rendkívül fontos a rendszeres szűrővizsgálat.
Kategóriák: Egészség

A tüdőrákosok 30 százaléka passzív dohányos

2017, október 22 - 14:18
A munkahellyel rendelkező tüdőrákosok több mint 30 százaléka passzív dohányos - állapította meg egy új japán kutatás.
Kategóriák: Egészség

Több halált okoz környezetszennyezés a katasztrófáknál, a háborúknál és az dohányzásnál

2017, október 22 - 14:14
Több embert öl meg évente a környezetszennyezés, mint a világ összes háborúja és erőszakos eseménye, többet, mint a dohányzás, az éhezés és a természeti katasztrófák, az AIDS, a tuberkulózis, a malária vagy az éhínség - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport.
Kategóriák: Egészség

A szexuális úton terjedő betegségek

2017, október 22 - 14:08
Jelenleg a fertőző betegségek között egyre nagyobb veszélyt jelentenek a szexuális úton terjedő betegségek (továbbiakban: SZTB-k).
Kategóriák: Egészség

Újabb halálos áldozata van a kanyarójárványnak Romániában

2017, október 20 - 21:24
A héten 35-re emelkedett a kanyarójárvány halálos áldozatainak száma Romániában, ahol újabb 44 megbetegedést regisztráltak a megyei közegészségügyi intézetek - derült ki az országos tisztiorvosi szolgálat (INSP) honlapján pénteken közölt friss összesítésből.
Kategóriák: Egészség

Ónodi-Szűcs: egymilliárddal növelték a praxisvásárlási támogatások keretét

2017, október 20 - 21:22
Egymilliárd forinttal emelték a háziorvosi praxisvásárlásra és letelepedésre fordítható támogatás keretét, 160 pályázat érkezett - mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár pénteken az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Egészség

Megtalálhatták a diszlexia okát

2017, október 20 - 21:14
A retina fényérzékelő sejtjeinek elrendeződése lehet a diszlexia oka - vélik francia kutatók, akik a Proceedings of the Royal Society B című folyóiratban közölték eredményeiket.
Kategóriák: Egészség

Harmincmilliárd forintból újulhat meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2017, október 20 - 00:17
Megközelítőleg 30 milliárd forintból megújulhat a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház az Egészséges Budapest program keretében - jelentette be Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön, az intézményben tartott sajtótájékoztatón.
Kategóriák: Egészség

Több ezer egészségügyi dolgozó tüntetett Romániában

2017, október 20 - 00:16
Több ezer egészségügyi dolgozó tüntetett csütörtökön Romániában, egyebek mellett a bérezési törvény és a társadalombiztosítási rendszer tervezett reformja ellen.
Kategóriák: Egészség

Október 23. - Gulyás Gergely: az orvosok és ápolók is a forradalom hősei voltak

2017, október 20 - 00:13
Az utcákon harcoló forradalmárok mellett a hivatásukat végző orvosok, ápolók és nővérek, valamint a hozzájuk csatlakozó önkéntesek is az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei voltak - mondta a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókó...
Kategóriák: Egészség

Szigoríthatják az abortusztörvényt Horvátországban

2017, október 20 - 00:10
Szigoríthatják az abortusztörvényt Horvátországban, miután az alkotmánybíróság új törvény megalkotására kötelezte a parlamentet.
Kategóriák: Egészség

Gyermekorvosok: a szülők is igazolhatnák az iskolai hiányzásokat

2017, október 20 - 00:05
Nagyobb szabadságot kellene adni a szülőknek hogy igazolhassák, ha egy ártatlanabb betegség miatt a gyermek otthon marad - erről Pölöskey Péter, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) vezetőségi tagja, házi gyermekorvos beszélt a Magyar Nemzetnek.
Kategóriák: Egészség

WHO: nem terjedt át a madagaszkári pestisjárvány a Seychelles-szigetekre

2017, október 18 - 23:46
Nem terjedt át a madagaszkári pestisjárvány a Seychelles-szigetekre - jelentette be szerdán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) miután kiderült: negatív lett a Seychelles-szigeteken pestisgyanúval kezelt emberek tesztje.
Kategóriák: Egészség

Az amerikai elnök mégsem támogatja a kétpárti egyezséget az egészségbiztosítás elemeiről

2017, október 18 - 23:21
Donald Trump amerikai elnök mégsem támogatja az egészségbiztosítás egyes elemeiről született kétpárti egyezséget.
Kategóriák: Egészség

A fogak alattomos ellenségei

2017, október 18 - 22:00
Tudjuk, hogy a cukros üdítők nem tesznek jót a fogainknak, és azt is, hogy a vörösbor, a tea és a kávé is elszínezheti a fogakat. Sajnos azonban sok veszély leselkedik még szép mosolyunkra.
Kategóriák: Egészség