Skip to Content

InforMed Betegségek

Tartalom átvétel InforMed - Betegségek
InforMed Betegségek
Frissítve: 6 perc

Szőrtüszőgyulladás, kelés és darázsfészek

2018, január 19 - 09:46
A szőrtüszőgyulladást Staphylococcus fertőzés okozza. A szőrtüszőkben csekély mennyiségű genny képződik, és irritáltak, pirosak lesznek. A fertőzés károsítja a szőrszálat, amely könnyen kihúzhatóvá válik.
Kategóriák: Egészség

A koraszülöttek később kezdenek beszélni

2018, január 17 - 21:19
Késleltetheti a kisgyermekkori nyelvi fejlődést, ha a gyermek a terhesség harmadik trimeszterében, koraszülöttként jött világra – állítják Illinoisi Egyetem kutatói az eNeuro című folyóiratban megjelent tanulmányban.
Kategóriák: Egészség

Az ember terjesztette a pestist Európában

2018, január 17 - 20:57
Az ember terjesztette a fekete halált Európában a 14. század közepén, nem a patkányok okozták az egykori bubópestis járványok első hullámát - állítják az Osló-i Egyetem és a Ferrara-i Egyetem kutatói.
Kategóriák: Egészség

Az elfojtott tüsszentés bajt okozhat

2018, január 17 - 18:25
A tüsszentés elfojtásának veszélyére figyelmeztetnek brit orvosok, miután egy 34 éves férfi súlyos garatsérülést szenvedett, mert befogta az orrát és a száját egy erős tüsszentési inger közben.
Kategóriák: Egészség

Mire jó a láz?

2018, január 15 - 23:03
Télen gyakori a lázas betegség és közismert, hogy nagyon sok betegségnek lehet a tünete a láz. Azt is mondhatnánk, hogy a láz egy felesleges és rossz dolog. A szervezet azonban úgy működik, hogy mindennek van értelme.
Kategóriák: Egészség

A "fertőzéses" kötőhártya-gyulladás

2018, január 14 - 21:44
A kötőhártya-gyulladás valószínűleg a leggyakoribb szemészeti betegség. Hátterében legtöbbször baktériumok állnak, rendszerint Staphylococcus, Steptococcus és Pneumococcus.
Kategóriák: Egészség

A kerékpározás nem ártalmas

2018, január 14 - 21:24
A kerékpározás nem árt a férfiak szexuális egészségének a San Franciscó-i Kaliforniai Egyetem tanulmánya szerint, mely a Journal of Urology című szaklapban jelent meg.
Kategóriák: Egészség