Skip to Content

InforMed Betegségek

Tartalom átvétel InforMed - Betegségek
InforMed Betegségek
Frissítve: 1 perc 24 másodperc

A trombózis valós veszély fogamzásgátlók szedése során

16 óra 15 perc
A fogamzásgátló tabletták szedésének sokféle negatív következménye lehet. Ezek egyike a trombózis. Mennyire vagyunk tisztában azzal miről is beszélünk ilyenkor, milyen komoly következményekkel jár, illetve mekkora a kialakulásának tényleges esélye?
Kategóriák: Egészség

Egzotikus új gyógyszer lehetősége diabéteszben

16 óra 31 perc
Az Ausztráliában honos kacsacsőrű emlős egyik hormonja segítheti a 2-es típusú cukorbetegség kezelését - az Adaliade-i Egyetem és a Flinders University's School of Medicine kutatóinak közleménye a Nature journal Scientific Reports című folyóiratban jelent meg.
Kategóriák: Egészség

Mit lát a fogorvos?

2018, június 20 - 00:03
A fogak és szájüreg állapota sokkal többet elárul az egészségről, mint gondolnánk. Lehet, hogy a szem a lélek tükre, a szájüreg viszont az egészségi állapotot tükrözi.
Kategóriák: Egészség

Szájszag: mit tehetünk?

2018, június 18 - 23:29
Meglepően sokan vannak, akik tartósan rossz szájszaggal küzdenek. Ha ön is közéjük tartozik, és a rágógumi nem segít, próbálja ki az alábbi tippeket!
Kategóriák: Egészség

Méheltávolítás előtt és után

2018, június 18 - 01:30
A nőgyógyászati nagyműtét legtöbbször azt jelenti, hogy hasi vagy hüvelyi behatolásból eltávolítják a méhet, leggyakrabban a petefészekkel és petevezetőkkel együtt. Ez nagy döntés az orvos, de különösen a beteg részéről.
Kategóriák: Egészség

Mellékhatás: depresszió

2018, június 16 - 00:12
A fogamzásgátlók, fájdalomcsillapítók és szívgyógyszerek egy része növelheti a depresszió kockázatát - derült ki az az Illinois-i Egyetem kutatóinak a Journal of the American Medical Association című folyóiratban publikált tanulmányából.
Kategóriák: Egészség