Skip to Content

InforMed Betegségek

Tartalom átvétel InforMed - Betegségek
InforMed Betegségek
Frissítve: 3 hét 1 nap

A leggyakoribb öröklődő betegségek

2017, október 1 - 13:11
A gyermek nem csak a haja vagy a szeme színét, álla formáját örökli a szüleitől, hanem sajnos egyes betegségeket is. Sok krónikus betegség is jelen van egy-egy családban, ami természetesen nem jelenti azt, hogy a gyereknél jelentkezni is fog.
Kategóriák: Egészség

Gyógyszer vény nélkül – ártalmatlan?

2017, szeptember 30 - 00:27
Nagy a kísértés: ha nem vagyunk jól és nincs időnk vagy kedvünk orvoshoz menni, de útba esik a patika. Mivel nincs szükség receptre, csak azt kell eldöntenünk, hogy melyik gyógyszer lenne a legalkalmasabb a panaszok ellen.
Kategóriák: Egészség

Szívinfarktus: új teszt

2017, szeptember 29 - 23:57
Új teszten dolgoznak a szívinfarktus kimutatására a londoni King's College kutatói. Az új teszttel, 15-30 percen belül megbízható eredményt ad, így több ezer beteg megnyugtatható egyetlen vérvizsgálattal, továbbá drága kórházi ágyakat szabadíthat fel. Az eredményeket a Circula...
Kategóriák: Egészség

Edzőtermi fertőzés

2017, szeptember 29 - 23:32
Fertőzésekkel térhet haza az ember az edzőtermekből, ahol a gépek és eszközök egy része koszosabb lehet, mint a nyilvános vécék ülőkéje. A FitRated.com nevű honlap szakemberei három amerikai edzőterem lánc 27 különböző fitneszgépét vizsgálták meg.
Kategóriák: Egészség

A kéz daganatairól

2017, szeptember 27 - 23:42
Sokszor előfordul, hogy az emberek különböző csomókat vesznek észre, találnak a kezükön. Ezek gyakran aggodalmat válthatnak ki.
Kategóriák: Egészség

Melléküreg gyulladás

2017, szeptember 27 - 23:30
Köhögés, tüsszögés, orrdugulás, levertség - ugyan, csak egy kis megfázás! Néhány nappal később, amikor a házipatikában található szokványos gyógyszeres kezelés ellenére a fenti tünetekhez egyre erősödő intenzív fejfájás is társul, rendszerint orvoshoz fordulunk.
Kategóriák: Egészség

Mit üzen a szervezet?

2017, szeptember 27 - 23:03
Ha valami gond van, menjen orvoshoz. Az öngyógyítás nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot és kezelést. Rohanó világunkban azonban gyakran megesik, hogy nincs sok idő a rendelőben, vagy nem is jut eszébe minden kérdés.
Kategóriák: Egészség

Visszatért a vigil kómából 15 év után

2017, szeptember 27 - 22:02
Visszanyerte eszméletét egy 15 éve vegetatív állapotban lévő 35 éves francia férfi, aki egy gépkocsibaleset miatt került kómába.
Kategóriák: Egészség

Alvási apnoe szindróma

2017, szeptember 26 - 15:47
Az alvási apnoe a súlyos alvászavarok csoportjába tartozik. A betegnek alvás közben ismételt légzéskihagyása van (apnoe), ami elég hosszú ahhoz, hogy csökkentse a vér és az agy oxigénszintjét és növelje széndioxid tartalmát.
Kategóriák: Egészség

Bélbetegek diétája

2017, szeptember 25 - 21:53
Korunk rohanó életmódjának, a helytelen táplálkozási szokásoknak, a rendszertelen étkezésnek, a sokasodó stresszhelyzeteknek "köszönhetően" egyre több a bélbeteg Sok beteg panaszaival, tüneteivel fel sem keresi az orvost.
Kategóriák: Egészség

Áttörés az AIDS megelőzésében

2017, szeptember 24 - 16:22
A HIV-vírus törzsek 99 százalékát elpusztító ellenanyagot fejlesztettek ki az amerikai Országos Egészségügyi Intézet (NIH) és a Sanofi gyógyszergyár kutatói, akik eredményeiket a Science című tudományos folyóiratban közölték.
Kategóriák: Egészség