Skip to Content

Webbeteg Egészség-ügy

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 18 perc 48 másodperc

Hogyan kommunikáljunk orvosunkkal?

2 óra 56 perc
A kommunikáció életünk szerves részét képezi, és a 21. században szinte lehetetlenség az ébren töltött időnkben nem kommunikálni másokkal. Mégis, ha van egy félreértés, ezeket a hétköznapok során legtöbbször könnyedén kezeljük, azonban az orvos-beteg kapcsolatban egy félreértés akár emberéleteket is követelhet. Hogyan kommunikáljunk jól az orvosainkkal?
Kategóriák: Egészség

40 milliós műszer-korszerűsítés a Péterfy Kórház nőgyógyászatán

2018, április 18 - 16:57
Saját erőből beszerzett, modern eszközzel végzik akár a legbonyolultabb nőgyógyászati műtéteket is a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetben. Az új laparoszkópiás toronynak köszönhetően a hasüregi beavatkozások kevesebb fájdalommal járhatnak és gyorsabb lehet a betegek felépülése is.
Kategóriák: Egészség

Tudatos listavezetés, kevesebb várakozás

2018, április 18 - 13:11
Sokszor és sokan panaszkodnak a hosszú várakozási időre, amit az orvosi rendelőkben kénytelenek eltölteni egy-egy vizsgálat előtt, de arra is számtalan példát ismerünk, amikor a kórházi műtéteket megelőzően az orvossal történő egyeztetések során vánszorognak ólomlábakon a percek. Az orvos-beteg találkozók során ugyanis rendszerint nagyon sok idő azzal telik el, hogy az orvos megpróbálja kideríteni, melyek azok a gyógyszerek, amiket betege már jelenleg is rendszeresen szed.
Kategóriák: Egészség

Ön fel tudná sorolni a gyógyszereit sürgősségi ellátás esetén?

2018, április 12 - 21:41
Habár sokan szedünk különféle gyógyszereket nap mint nap, egy hirtelen jött kérdésre válaszolva kevesen tudnánk felsorolni a rutinszerűen alkalmazott készítmények pontos nevét, hatóanyagát, a szedett mennyiséget, illetve azt, hogy melyik napszakban, milyen gyakran szedjük a pirulákat. Pedig ezek az információk akár életünket is megmenthetik egy kritikus helyzetben.
Kategóriák: Egészség