Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 28 perc 4 másodperc

Az intim higiénia nyári kérdései

2018, augusztus 19 - 20:11
Még javában tart a nyár, a strandszezon, a hőség, csakhogy a meleg és nedves környezetben nemcsak mi érezzük remekül magunkat, hanem a baktériumok is. Gyorsabban szaporodnak ilyenkor, számtalan kellemetlenséget okoznak, így a fertőzésveszélytől is tartani kell. Érdemes elővigyázatosnak lenni, és az év többi napjánál sokkal nagyobb gondot fordítani az intim higiéniára.
Kategóriák: Életmód

Strand, fagyi: biztonságban vagyunk?

2018, augusztus 19 - 16:07
A nyárhoz elválaszthatatlanul hozzátartozik a fagyi, a pancsolás, a lángos. Azonban mielőtt belevetjük magunkat a nyári örömökbe, érdemes tájékozódni: egészségünket, épségünket nem tesszük-e kockára?
Kategóriák: Életmód

Kisokos strandoláshoz szülőknek

2018, augusztus 19 - 09:41
A nyár a vakáció, pihenés időszaka. Sokan túl vannak már az első babás nyaraláson, s felkészülten várják az előttük álló napokat, de vannak, akik ezen a nyáron kelnek először útra kisgyermekkel. Most következzen útravalóként néhány jó tanács bőrgyógyász szakértőnktől - a nyári bőrvédelemről.
Kategóriák: Életmód

Magas víztartalmú ételekkel a szervezet hidratáltságáért

2018, augusztus 19 - 02:51
Szervezetünknek a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok mellett folyadékra is szüksége van ahhoz, hogy megfelelően és egészségesen működjön minden létfontosságú szervünk. A folyadékpótlás nemcsak az italok elfogyasztásával valósul meg, hanem azáltal is, hogy a különböző módon elkészített ételeket megesszük.
Kategóriák: Életmód

Hogyan öregszik szervezetünk? - Az időskor

2018, augusztus 18 - 12:51
Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni.
Kategóriák: Életmód

Ásványvizeink - Ön figyel az összetételükre?

2018, augusztus 18 - 11:07
Egészséges emberek bármelyik ásványvizet korlátlan mennyiségben fogyaszthatják, nem szükséges, hogy váltogassuk a különböző ásványvizeket időnként. Egészen más azonban a helyzet valamilyen betegség esetén.
Kategóriák: Életmód

Gyermekvállalás krónikus betegségekkel

2018, augusztus 17 - 20:45
Magyarországon nagyon sok fogamzóképes korú nő él együtt krónikus betegségekkel, ez nagyban megnehezíti, de nem teszi lehetetlenné a gyermekvállalást.
Kategóriák: Életmód

Mitől hullik a hajam?

2018, augusztus 17 - 17:25
Időről időre sokan tapasztalják a hajhullást, amely szerencsés esetben néhány hét vagy hónap alatt abbamarad, de akár tartósan is fennállhat. A jelenség hátterében számos tényező állhat, köztük akár hormonális eredetű is. A témáról dr. Görömbey Zoltán, endokrinológus beszélt.
Kategóriák: Életmód

Chiamag - Érdemes fogyasztani?

2018, augusztus 17 - 13:01
A chiamagról sokat hallani mostanában, szuper élelmiszerként (superfood) emlegetik, de vajon mivel érdemelte ki ezt a címet, milyen tápanyagokat tartalmaz, és tényleg értékes eleme lehet étrendünknek? A 2018-ban az ország cukormentes tortájának választott Három kívánság is tartalmazza ezt az összetevőt.
Kategóriák: Életmód

Hőguta - rizikófaktorok, tünetek és elsősegély

2018, augusztus 17 - 12:36
Magyarországon ritka a klasszikus hőguta, ám bizonyos rizikótényezők fennállása esetén nagyobb a kockázata.
Kategóriák: Életmód

Így segíthet szorongó gyermekének

2018, augusztus 17 - 11:25
Augusztus utolsó napjaiban már sok diák fél az iskolától, ami gyakran fejfájással, alvás- és evészavarral jár. A szakember szerint a szülő elsősorban azzal segíthet, ha erősíti a gyerek önbizalmát, érzelmi biztonságot nyújt.
Kategóriák: Életmód

Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?

2018, augusztus 17 - 09:41
Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
Kategóriák: Életmód

Problémás testtájak edzése nőknél

2018, augusztus 16 - 18:21
A problémás testrészeket valóban lehet edzeni? Sok nő testének csak bizonyos izomcsoportjait edzi, hogy az olyan problémás területeket, mint a has, a lábak vagy a fenék feszesítse. Ez azonban nem hozza meg a kívánt eredményt. Sokkal hatékonyabb az energiafelhasználás fokozása, ami ez egész izomtömegre és testzsírszázalékra, ezeken keresztül pedig az alakra is hatással van.
Kategóriák: Életmód

Frontok indíthatják be a szülést

2018, augusztus 16 - 11:25
A hideg- és a melegfront is hozzájárulhat a szülés beindulásához, önmagában a kánikula miatt viszont nem születik több baba. A várandósoknak ugyanakkor plusz megterhelést jelent az extrém meleg, figyelmeztet a Debreceni Egyetem szakembere.
Kategóriák: Életmód

Afrikai sertéspestis: mi is tehetünk a járvány terjedésének megelőzéséért!

2018, augusztus 16 - 09:41
Több európai országban is romlott az afrikai sertéspestis járvány (ASP) helyzete. Hazánkban a betegség házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kiemelten fontos, hogy betartsák a járványvédelmi előírásokat, a hatósági állatorvosok ezért személyesen is tájékoztatják az érintett gazdákat.
Kategóriák: Életmód

Amikor káros a sok folyadék

2018, augusztus 15 - 17:25
Nap mint nap azt halljuk, hogy fogyasszunk sok folyadékot. A nagy mennyiségű folyadék fogyasztásának akár káros hatásai is lehetnek. Az állandó szomjúság és a fokozott vízfelvétel a szervezet kóros működését jelezheti.
Kategóriák: Életmód

Mivel ösztönzik magukat a sztárok?

2018, augusztus 15 - 16:04
Bárkinél előfordulhat, hogy maga alatt van. Ilyenkor sem szabad depresszióba süllyedni. A sztárok is sokszor érzik szükségét, hogy valamivel növeljék az önbizalmukat, ha olykor-olykor maguk alatt vannak. Néhány önbizalomnövelő praktikát most elárultak.
Kategóriák: Életmód

Nemcsak szépek, de hasznosak is a kristályok

2018, augusztus 15 - 15:57
A kristályterápiát sokan alkalmazzák kisebb problémák otthoni kezelésénél. A fejfájásra például az ametisztet, emésztési zavarokra a topázt, menstruációs görcsökre a tűzachátot, köhögésre az akvamarint szokták ajánlani.
Kategóriák: Életmód

Mennyit tud a vitaminhiány tüneteiről? Tudásteszt

2018, augusztus 14 - 18:47
Hiánybetegségek akkor alakulhatnak ki, ha a szervezet kevesebb vitaminhoz, nyomelemhez jut, mint amennyire szüksége van. Egészséges életmód mellett ennek veszélye csekély, ám mai rohanó és stresszes világunkban bárkivel előfordulhat, hogy túlhajszolja magát, kimerül, és szervezete tartalékai nem elegendőek a vitaminigény fedezésére. Ön tudja, milyen tünetekkel járnak a hiánybetegségek?
Kategóriák: Életmód

A sóterápia az allergiások légzését is könnyíti

2018, augusztus 14 - 16:03
A sóterápia során a légtérben jelen lévő só megköti az apró szennyező elemeket, így tisztítja a levegőt, és csökkenti az allergia, asztma tüneteit. Belégzéskor a gyógyító sórészecskék elérnek a hörgőkig, ott feloldódnak, majd a szennyeződések megkötése után azokat a beteg felköhögi és megszabadul a nyálkahártyát irritáló szennyeződésektől, illetve azok a véráramba kerülve elhagyják a szervezetet. Azokban a helyiségekben, ahol sóterápiás levegőt állítanak elő, az allergia, asztma tüneteitől szenvedő betegek szó szerint fellélegezhetnek.
Kategóriák: Életmód