Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 21 perc 41 másodperc

Ön is függő, mégpedig cukorfüggő!

3 óra 58 perc
Az édes íz utáni rajongás születésünktől velünk van. Az anyatej íze, ezzel együtt a biztonságot adó anya közelsége, illata, simogatása mind-mind erősítik a hozzá köthető táplálék boldogságérzést kiváltó hatását.
Kategóriák: Életmód

Ezért szellőztessen - Az otthon veszélyei: a radon háttérsugárzás

6 óra 50 perc
A lakásunkban, házunkban, az irodában sokkal több veszély leselkedik ránk, mint gondolnánk. Az emberek sajnos nagyon keveset foglalkoznak a beltéri levegő minőségével, ez nem csoda, hisz a veszélyforrások többségét nem is ismerjük. Előre szólunk: szellőztessen, szellőztessen, szellőztessen!
Kategóriák: Életmód

Megváltozik a kenyerek összetétele

2017, június 23 - 19:46
Péntektől megváltozik a kenyerek összetétele, a rozskenyérnek például minimum 60 százalék, míg a rozsos kenyérnek legalább 30 százalék rozslisztet kell tartalmaznia.
Kategóriák: Életmód

Az életkorral valóban csökken a párok nemi vágya?

2017, június 23 - 17:25
Kinek ne jutna eszébe intim gondolatai közt, hogy az életkorral, a változókor felé haladva csökkenhet a libidója, azaz a nemi vágya? Előfordul, hogy sokan nem is gondolkodnak ezen, egyszerűen csak megélik, hogy a szexuális igényük jelentősen csökkent, vagy megszűnt létezni.
Kategóriák: Életmód

Önellenőrző tesztek: otthoni segítség gyanú esetére

2017, június 23 - 16:04
Rohanó világunkban hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy életünk egyik legértékesebb kincse a saját egészségünk. Sokszor tapasztalunk magunkon bizonyos tüneteket, amelyekkel nem foglalkozunk időben, vagy elhanyagoljuk már meglévő betegségünk rendszeres orvosi ellenőrzését. Halogatunk, arra hivatkozva, hogy nincs rá időnk. Ezt a problémát próbálják kiküszöbölni a különböző típusú önellenőrző tesztek, melyek bár pontos diagnózissal nem szolgálhatnak, de felhívják figyelmünket arra, ha baj van, illetve segítenek a már kialakult betegségek folyamatos ellenőrzésében is.
Kategóriák: Életmód

Rendben lezajlott a szülés? Mehet haza

2017, június 23 - 15:41
Az Egészségügyi Szakmai Kollégium szülészeti tagozatának vezetője szerint a kollégium már húsz éve valamennyi kormánynál megpróbálta elérni, hogy a kötelezően előírtnál hamarabb is hazamehessenek a kórházból az anyák az újszülöttjeikkel, ám nem jártak eredménnyel.
Kategóriák: Életmód

Hogyan alkalmazzuk a napvédő készítményeket?

2017, június 23 - 13:40
A nap káros sugarai elleni védekezés bőrtípustól függetlenül minden korosztály számára kiemelten fontos.
Kategóriák: Életmód

Lombikbébi program - Hogyan zajlik?

2017, június 23 - 13:11
Magyarországon mintegy 150 ezer párt érint a meddőség problémája, amelynek hátterében általában nem egy ok áll. Az esetek körülbelül 40 százalékában a nő, 40 százalékában a férfi, és 20 százalékában pedig mindkét fél problémája felelőssé tehető a fogantatási nehézségek kialakulásáért.
Kategóriák: Életmód

Mezítláb, zokniban vagy cipőben? Ez itt a kérdés

2017, június 23 - 11:25
A baba érkezése előtt a szülők értelemszerűen csak a lábacskák védelmére, a hidegtől óvva vásárolnak tipegő zoknit. Később, amikor feláll a csecsemő, a kapaszkodás mellett nagy biztonságérzetet ad számára, ha stabil lábakon áll, s nem csúszkál a zokniban vagy a tipegőben. Erre alkalmasak a csúszásgátló pontokkal ellátott modern zoknik.
Kategóriák: Életmód

Vége a tanévnek - Mit egyen a gyerek nyáron?

2017, június 21 - 21:41
Kubányi Jolán, az MDOSZ elnöke ad néhány hasznos tippet a szülőknek.
Kategóriák: Életmód

Több mint TestŐr előzetes

2017, június 21 - 16:33
A több ezer éves kínai orvoslás alapját, az akupunktúrát a világon több mint 180 országban használják. A gerinc mentén az összes szerv stimulálható, megmutatjuk a csontrendszer hogyan irányítja a gyógyító folyamatokat és miért kell rá mindennel jobban vigyázni.
Kategóriák: Életmód

Magyarországon belül is pihenhetünk!

2017, június 21 - 16:28
Zalakaroson nem csak a felnőttek, de a gyerekek számára is felejthetetlen élményözön áll rendelkezésre. A kicsiket nemcsak a hullámmedence, a csúszdarengeteg, vagy akár a huncut Panki szórakoztatja , de ha a szülő egy kis pihenésre vágyik, akár szakképzett animátorok felügyeletére is bízhatja a gyerekeit, míg ő egy lávaköves masszázs segítségével regenerálódik a fárasztó hétköznapok után.
Kategóriák: Életmód

Biztonsági rendszer a zsebünkben!

2017, június 21 - 16:25
A nagy melegben nagyobb a valószínűsége, hogy keringési, vagy szív panaszok jelentkeznek egyeseknél. Fokozottan veszélyeztetettek az idős korúak, de akár a fiataloknál is előfordulhat egy váratlan roham. Ilyenkor életet menthet egy apró szerkezet és egy gombnyomás, amivel pár perc alatt segítséget lehet hívni.
Kategóriák: Életmód

Molnár Anikó a teljes körű kényeztetést szereti!

2017, június 21 - 16:23
Anikó úgy szervezi a napjait, hogyha ráér egy kis pihenésre, akkor ott a testedzéstől a masszázson keresztül, a manikűrig, mindenre egy helyen legyen lehetősége. Azt mondja a rohanó élet mellett fontos, hogy magunkra is szánjunk időt, hiszen feltöltődve kedvesebb, energikusabb és még szebb is az ember.
Kategóriák: Életmód

Nem csak a jókedvre van hatással a napfény!

2017, június 21 - 16:21
A hangulatjavító hatása mellett például megállapított tény, hogy a cukorbetegség és a skizofrénia kialakulását is gátolja a napfény. De ide sorolható betegség még a tüdőrák, emlőrák és a prosztatarák is. , ezeknek a daganatos betegségeknek is kisebb százalékú a kialakulása, ha rendszeres napfürdőt veszünk. Persze csak mértékkel, és az előírt 11-15 órán kívüli idősávban.
Kategóriák: Életmód

Szögeczki Ági 10 kilót fogyott a kóladióval!

2017, június 21 - 16:19
Ez az afrikai gyógynövény Ági számára nagy segítség volt, hiszen az étvágyát is csökkentette és az energiáját is felpörgette. Boldogan elújságolta, hogy nem szenved - mint ahogy más fogyókúrakor szenvedett- és büszkén mesélte, hogy 50 kiló alá fogyott. De most már nem szeretne tovább fogyni, csak tartani szeretné a súlyát.
Kategóriák: Életmód

A hétköznapi emberek részére is hasznos lehet egy életvezetési tanácsadó!

2017, június 21 - 16:17
A személyiség fejlesztésre remek idő a nyár, hiszen ez alatt az idő alatt is képezhetjük magunkat. Eldöntve, hogy az élet melyik területén van szükségünk fejlődésre, szakember segítségével néhány hónap alatt megerősíthetjük magunkban akár a vezetői képességeinket, vagy akár csiszolhatjuk a konfliktus kezelésünket.
Kategóriák: Életmód

Bármilyen hihetetlen, de a nap inkább rákmegelőző, mint rákkeltő!

2017, június 21 - 16:14
Svéd kutatók megállapították, hogy a legtöbb melanóma a test azon részein alakul ki leginkább, amit a nap a legkevésbé ér, a törzsön és a csípőn. A nap sugárzása viszont számos daganatos megbetegedés megelőzésében játszik szerepet. Ennek ellenére 11 órától 15 óráig ne, vagy nagyon keveset tartózkodjunk a napon.
Kategóriák: Életmód

Mai éttermi trend a kultúrával ötvözött gasztronómia!

2017, június 21 - 16:12
Ha az ember nem tud dönteni, hogy színházba menjen, vagy egy jót vacsorázni, akkor annak tökéletes választás lehet ennek az ötvözése. Az asztalok körül képzőművészeti alkotások, a tányéron konyhai remekek és a színház megelevenedik a két fogás között.
Kategóriák: Életmód

Vizek és üdítőitalok - Ezeket rosszul tudta

2017, június 21 - 14:55
Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás fontosságát. Egészségünk megőrzésében, a betegségek meggyógyításában kiemelt szerepe van szervezetünk kiegyensúlyozott vízháztartásának.
Kategóriák: Életmód