Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 27 perc 12 másodperc

Tippek a térdfájás megelőzésére

2018, április 22 - 14:55
A térdfájás egyáltalán nem ritka probléma, oka többnyire a hibás terhelés. Cikkünkben hasznos tanácsokat olvashat a megelőzéssel kapcsolatban.
Kategóriák: Életmód

Milyen gyakran mossunk hajat? - Az orvos válaszol

2018, április 21 - 18:56
Szeretném megkérdezni, hogy a mindennapos hajmosás mennyire ártalmas a fejbőrre, illetve a hajra? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Életmód

Iskolakezdés: hogyan könnyíthetjük meg?

2018, április 20 - 17:25
Ha eldöntöttük, hogy gyermekünk szeptembertől elkezdi az iskolát, már biztosan utána jártunk, melyik lenne a számára legmegfelelőbb intézmény, osztály, tanító néni és talán már a beiratkozáson is túl vagyunk. Nézzük, hogy a most következő időszakban milyen tevékenységeket érdemes gyakorolnunk, hogy gyermekünk számára megkönnyítsük az iskolakezdést!
Kategóriák: Életmód

Lapos talpú lábbeli - Miért ártalmas az egészségre?

2018, április 20 - 11:15
Manapság divat a teljesen lapos, sarok nélküli, úgynevezett balerinacipő és a flipflop papucsok viselése. Ezek azonban gondokat okozhatnak.
Kategóriák: Életmód

Szülés utáni felépülés

2018, április 19 - 13:11
A várandósság kilenc hónapja alatt a női szervezet grandiózus változásokon megy keresztül, melyek célja az egészséges utód kihordása, biztonságban tartása. Megkoronázván ezt a relatíve hosszú időtartamot érkezik el a szülés folyamata, mely gyakorlatilag emberfeletti erőt, energiát és a biológiai folyamatok tökéletes szinkronját megkövetelve teszi lehetővé, hogy az addig az anyaméh által óvott és nevelt magzat világra jöhessen.
Kategóriák: Életmód

Szörpversenyen bírálták a gyümölcsnedűket

2018, április 18 - 14:24
Soltvadkerten rendezték meg a II. Nemzeti Szörp és Lekvárversenyt, ahol neves gasztronómiai szakértők kóstolták és bírálták a szörpöket, na meg a lekvárokat. Az ízek mellett a küllem és az összetétel is döntő volt.
Kategóriák: Életmód

Ránctalanító hatása is van a pihenésnek

2018, április 18 - 14:15
Sokan a nagyváros zaja elől a vidéki nyugalomba menekülnek. Pár nap alatt szinte ténylegesen belassul az ember, és a környezeti szépségek, a természet segít helyrebillenteni a valós értékeket. A pihenéssel pedig a test sejtszinten regenerálódik, így akár szépségkúrának is megfelel egy pihentető hétvége.
Kategóriák: Életmód

Gyakran fogyasztott húskészítmények - Ezeket jó, ha tudja!

2018, április 18 - 11:25
Étrendünkben fontos szerepet töltenek be a húsok és a húskészítmények, az egészséges táplálkozás részeként naponta ajánlott sovány termékeket fogyasztani. Hazánkban a legkedveltebb húskészítmények az alábbiak: sonka, párizsi, szalámi, kolbász, virsli, krinolin, szafaládé.
Kategóriák: Életmód

A bélrendszerben az állati fehérje lebontása során veszélyes anyagok termelődnek

2018, április 18 - 09:15
Az állati fehérje lebomlása során a bélrendszerben trimetilamin-N-oxid keletkezik. Mivel ez egy igen káros gáznemű anyag, a bélfalon keresztülszivárogva a véráramba jutva visszamérgezi a szervezetet. Megállapították, hogy ez az egyik legfőbb kiváltója az érelmeszesedés kialakulásának. Érdekes eredmény viszont, hogy azoknál, akik vegetáriánusok, a tojás fogyasztásánál nem termelődik trimetilamin-N-oxid. Ez valószínűleg összefüggésben van azzal, hogy ők nem rendszeresen fogyasztanak állati fehérjét.
Kategóriák: Életmód

Az óvodáskori készségfejlesztés megkönnyíti az iskolakezdést

2018, április 18 - 09:08
Az iskola előtti készségfejlesztés fontosságát ma már nem vitatják. De a megváltozott elvárási rendszer és szint mellett már maga a helyszínváltás is megviseli sokszor a gyereket. Vannak ma már olyan óvodák, ahol egyben iskola is üzemel, sőt sokszor a tanítót is ismerik már az óvodai iskolafelkészítőből. Ilyenkor nemcsak a változás lesz kisebb, de a trauma is, így a picik oldottabban tudnak a tanulásra koncentrálni.
Kategóriák: Életmód

Titok az őszülés mögött

2018, április 18 - 09:02
Az őszülési folyamat sok esetben egy enzim csökkenése miatt alakul ki. Ha a szervezetben csökken a kataláz enzim mennyisége, a fejbőrön jelen lévő hidrogén-peroxid fehérítő hatása fog érvényesülni. Amint pótolva van a kataláz enzim, ez az egyensúly visszarendeződik és megáll az őszülés.
Kategóriák: Életmód

A vegán táplálkozás lehet a hosszú élet egyik titka

2018, április 18 - 08:58
Táplálkozáskutatók arra az eredményre jutottak, hogy azoknál a népcsoportoknál, ahol kizárólag növényi eredetű ételt fogyasztanak, sokkal több a matuzsálemi kort megérő egyének száma, mint azoknál, ahol húst is fogyasztanak. Akik a növényi táplálékok mellett halat is esznek, azoknál is szintén megfigyelhető az életkor-növekedés. Az ilyen étrenden élőket hívják pescovegánoknak.
Kategóriák: Életmód

Zoltán Erika egy éve nem eszik tejterméket

2018, április 18 - 08:31
Az énekesnőnek súlyos ízületi gyulladása volt, csak nagyon erős fájdalomcsillapítókkal tudott egy egész estés koncertet végigtáncolni. Egy évvel ezelőtt egy vérvételből megállapították nála, hogy szervezete rosszul reagál a tejtermékekre. Azóta kerüli ezeket az élelmiszereket, de a sajt nagyon hiányzik neki. Erika egy minden mentes étteremben boldogan kóstolta meg a sajtos pizzát, amin a sajt természetesen növényi sajt volt.
Kategóriák: Életmód

Szűréssel az egészségért

2018, április 18 - 08:26
Szerencsére egyre többen ismerik fel a szűrővizsgálatok fontosságát. A betegségmegelőzésben ez lenne az egyik legfontosabb elem, hiszen számos betegség csak akkor ad tünetet, ha már nagy a baj.
Kategóriák: Életmód

Divatba jön az időtakarékos mosás

2018, április 17 - 11:20
Az amerikai filmekből ismert mosodában való mosás egyre inkább válik itthon is közkedveltté. Hiszen rövidebb idő alatt sokkal több ruhát lehet így kimosni és akár már szárítva hazavinni. Amíg a mosás tart, a bevásárlás is elintézhető.
Kategóriák: Életmód