Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 12 perc 24 másodperc

Mi történik a mesterséges megtermékenyítés közben?

2 óra 49 perc
A mesterséges megtermékenyítés a meddőség problémájának egyre gyakoribb előfordulása miatt évről évre több párt érint. A folyamat megkezdése előtt számos kérdés, kétely felmerülhet az érintettekben. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan zajlik a beavatkozás és milyen fontos állomásai vannak. Jó tudni, hogy bár az eljárás bizonyos szakmai protokollok szerint történik, tehát a beavatkozás alapvető lépései mindenhol megegyeznek, mégis előfordulhatnak kisebb eltérések klinikánként.
Kategóriák: Életmód

Több mint TestŐr előzetes

7 óra 15 perc
Felkészülünk az iskolakezdésre. Memóriát és immunrendszert támogató vitaminokat tesztelünk, segítünk a gerincproblémák megelőzésének érdekében évszak szerint beállítani a hátizsákot, illetve a testalkathoz és korhoz illeszkedő lábbelit választani.
Kategóriák: Életmód

Fogamzásgátló tabletta és vérnyomás

2017, augusztus 20 - 22:12
A magas vérnyomás az egyik leggyakrabban előforduló szív- és érrendszeri rizikótényező, sajnos előfordulása nő, sőt egyre fiatalabb korban kell vele számolni. Ennek egyik oka civilizációs problémákra vezethető vissza, úgymint helytelen táplálkozás, életmód, mozgásszegény életvitel, túlsúly.
Kategóriák: Életmód

Terhestorna - Gyakorlatok kismamáknak

2017, augusztus 20 - 14:21
A várandósság második trimeszterétől kezdve egyéni változékonysággal ugyan, de sok kismamának akadnak mozgásszervi, főként csípő, derék és nyak-vállövi panaszai. Ezek általában gyorsan orvosolhatóak, ha időben megteszik a szükséges lépéseket (pl. gyógytornával, fizikoterápiával, különböző mozgásprogramokkal, masszázzsal).
Kategóriák: Életmód

Tudnivalók a szoptatásról

2017, augusztus 18 - 20:01
Egészséges tápanyag és egyszersmind fontos lelki kapocs: a szoptatás az újszülött és a csecsemő táplálásának a legtermészetesebb és legegyszerűbb módja.
Kategóriák: Életmód

Természetes ásványvizeink

2017, augusztus 18 - 17:30
A folyadékpótlás legegészségesebb formája a természetes ásványvizek fogyasztása, mivel ezek a víz mellett a szervezet számára szükséges makro- és mikroelemeket is tartalmaznak oldott formában.
Kategóriák: Életmód

Sport: Így érdemes elkezdeni!

2017, augusztus 18 - 14:42
A jó idő sokunkban kelti fel a sportolás iránti vágyat - olyanokban is, akik eddig nem mozogtak rendszeresen vagy már régen abbahagyták azt. A sportolás elkezdése, illetve az újrakezdés a legnehezebb, és ne gondoljuk, hogy a fogadalom megtartása, miszerint holnaptól rendszeresen sportolunk, egyszerű lesz.
Kategóriák: Életmód

Milyen lehetőségek vannak a termékenység fokozására?

2017, augusztus 17 - 21:41
Hétből egy párnak egy évnél tovább kell próbálkoznia a várva várt gyermekáldásig. Sokan nem ismerik azokat az alapvető tényezőket, amik pozitívan befolyásolhatják a sikeres megtermékenyülést, és amelyek kipróbálásával a vártnál hamarabb sikerülhet a családalapítás.
Kategóriák: Életmód

Mik azok a teratogén szerek?

2017, augusztus 17 - 18:50
A teratosz görög szó, szörnyszülöttet jelent. Az orvostudományban teratogénnek nevezzük mindazokat a hatásokat, amelyek veleszületett fejlődési rendellenességeket okoznak. Ezek lehetnek többek között betegségek (pl.: kezeletlen cukorbetegség), külső ártalmak (pl.: radioaktív sugárzás), vegyszerek és bizonyos gyógyszerek.
Kategóriák: Életmód

Magas víztartalmú ételekkel a szervezet hidratáltságáért

2017, augusztus 17 - 14:35
Szervezetünknek a tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok mellett folyadékra is szüksége van ahhoz, hogy megfelelően és egészségesen működjön minden létfontosságú szervünk. A folyadékpótlás nemcsak az italok elfogyasztásával valósul meg, hanem azáltal is, hogy a különböző módon elkészített ételeket megesszük.
Kategóriák: Életmód

Napszúrás csecsemőknél, kisgyermekeknél

2017, augusztus 17 - 13:01
A napszúrást többnyire közvetlen napsugárzás okozza, ami az agyhártya ingerléséhez vezet. Ez gyakran együtt jár az agy megduzzadásával és az agyi nyomás emelkedésével. Különösen nagy veszélyt jelent a napszúrás a csecsemőkre, főleg akkor, ha a kis fejük vagy nyakuk fedetlenül ki van téve a napsugaraknak.
Kategóriák: Életmód

Mennyi kávét igyunk egy nap?

2017, augusztus 17 - 07:38
Kutatások bizonyítják, hogy a koffein csökkenti a depressziót és a béldaganatok kialakulásának kockázatát, növeli a sportteljesítményt, ugyanakkor igaz az is, hogy felelőtlenül fogyasztva növeli a stresszt, a csontritkulás és a szívproblémák esélyét, olyannyira, hogy még hirtelen szívmegálláshoz is vezethet. De akkor mennyi is az annyi, mennyit igyunk belőle és mikor?
Kategóriák: Életmód

Hogyan öregszik szervezetünk? - Az időskor

2017, augusztus 16 - 21:41
Az öregedés az élethez hozzátartozó biológiai folyamatok összessége, melyre a mai kor embere hajlamos betegségként gondolni, pedig ugyanolyan fiziológiai folyamat, mint az alvás vagy emésztés. Az öregedés elkerülhetetlenül bekövetkezik, annak legfeljebb ütemét és az esztétikai megjelenését lehet megváltoztatni.
Kategóriák: Életmód

Gyógyvizeinkről - Mikor alkalmazzuk, mikor ne?

2017, augusztus 16 - 11:25
Magyarország geológiai és hidrogeológiai adottságainak köszönhetően termálvíz-nagyhatalom. Vizeinek gyógyító hatásait nemcsak hazánkban ismerik el, hanem szerte Európában is, és egyre több helyen csalogatják balneoterápiás szolgáltatásokkal a gyógyulni vágyókat.
Kategóriák: Életmód

Magyarországra is érkezhetett fipronillal szennyezett tojás és tojástermék

2017, augusztus 16 - 09:41
A RASFF rendszeren tegnap délután érkezett információk alapján Magyarországra is szállítottak fipronillal szennyezett tojást tartalmazó élelmiszert.
Kategóriák: Életmód

A vérplazmavétel (plazmaferezis)

2017, augusztus 16 - 02:51
A plazmaadás a véradás egyik speciális formája: olyan folyamat, melynek során a donortól csupán a plazmafolyadék kerül levételre, miközben a vér egyéb, úgynevezett alakos elemei azonnal visszajutnak a szervezetbe.
Kategóriák: Életmód