Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 1 óra 7 perc

Probiotikumok és a vastagbél egészsége

2017, október 22 - 16:07
Talán nem is tud róla, de a vastagbele több milliárd baktériumnak ad otthont. Az itt élő „jó baktériumok” a megfelelő élőhelyért cserébe elpusztítják a káros baktériumokat.
Kategóriák: Életmód

Túlhordott terhesség

2017, október 21 - 20:11
A túlhordott terhesség a kismamát könnyen fáradttá és idegessé teszi. Az alábbiakban megtudhatja, mi okozza a túlhordást, és mit jelent mindez az Ön és kisbabája számára.
Kategóriák: Életmód

A gyógyító pedikűr

2017, október 21 - 09:41
Lábunk a naponta megtett hozzávetőleg nyolcezer lépésünk összes terhét viseli testsúlyunk nyomása alatt. Csontok, izmok, inak, idegek és vérerek mesteri egysége biztosítja teherbírását, amióta emberré válásunk útján két lábra álltunk.
Kategóriák: Életmód

Hogyan hat a ginzeng az immunrendszerre? A tudományos vizsgálatok eredményei

2017, október 20 - 17:25
A ginzeng kedvező hatásáról gyakran hallani manapság. Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy melyik növény is ez pontosan, mit érdemes tudni róla, és mikor érdemes alkalmazni.
Kategóriák: Életmód

Milyen az egészséges kenyér?

2017, október 20 - 13:11
Napi 20 dekagramm - átlagosan ennyit eszünk belőle. Ön figyel az asztalára kerülő kenyér minőségére, tápanyag-összetételére, vagy csak az ár dönt?
Kategóriák: Életmód

Mit tehet, ha romlik a memóriája?

2017, október 20 - 10:45
Mi okozhat memóriaromlást? Mit tehetünk demencia esetén a szellemi frissesség minél további fenntartásáért?
Kategóriák: Életmód

Megújult a Nébih debreceni laboratóriuma

2017, október 20 - 06:14
Megújult a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) debreceni laboratóriuma, a labor új, fokozott biológiai biztonságot is kielégítő, molekuláris biológiai részlegét mintegy 110 millió forintból alakították ki - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára szerdán a helyszínen.
Kategóriák: Életmód

A D-vitamin-hiány veszélye és a pótlás lehetőségei

2017, október 20 - 05:21
Tudta, hogy Magyarországon a téli időszak végére a lakosság 90 százaléka D-vitamin-hiányossá válik? Ez a többi mérsékelt övi országban is megfigyelhető jelenség, amely legtöbbször a késő ősztől kora tavaszig jellemző napfényhiányra vezethető vissza. Milyen mennyiségben érdemes a D-vitamin pótlásáról gondoskodni?
Kategóriák: Életmód

Őszi gyümölcsszezon - Mit érdemes fogyasztani?

2017, október 20 - 02:51
Az őszre beérő gyümölcsök nem csak frissen vagy befőttként fogyaszthatók, számtalan formában felhasználhatjuk őket megannyi ínycsiklandó étel alapanyagaként. A télre készülve nemcsak vitamin- és rostforrásként van jelentőségük, de a borongós szürke napokon a színes gyümölcsök látványa a hangulatunknak is jót tesz.
Kategóriák: Életmód

Egyre több ember számára fontos, hogy öko- vagy eco termékeket használjon!

2017, október 19 - 16:23
Szerencsére nemcsak a technológiai vívmányok fejlődnek, hanem a lakosság igénye is. Egyre többen odafigyelnek arra, hogy a háztartásban használt tisztítószerek természetes alapanyagúak legyenek, így se az emberre, se pedig a környezetre ne legyenek káros hatással.
Kategóriák: Életmód

Szokások, praktikák az illatviselésben!

2017, október 19 - 16:15
Az illatválasztásnál az az elsődleges, hogy mindenki magára figyelve, magának válasszon illatot. Egy jó illat ugyanis olyan, mint az aura, és ha az maximálisan illeszkedik a személyiséghez, akkor az a mindennapi megjelenéshez is hozzátesz.
Kategóriák: Életmód

Az izolált C-vitamin fogyasztása gyorsíthatja a szürke hályog kialakulását!

2017, október 19 - 16:07
A Karolinska Intézetben pár évvel ezelőtt bebizonyították, hogy a menopauza utáni hölgyeknél az izolált C-vitamin fogyasztása gyorsíthatja a szürke hályog kialakulását. Továbbra is fontos a C-vitamin fogyasztása, de gyümölcsök és zöldségek formájában. A szervezet ugyanis természetes formában máshogy dolgozza fel a vitaminokat.
Kategóriák: Életmód

Egyre többen mernek perelni egy esetleges műhiba esetén!

2017, október 19 - 15:59
Ami az Egyesült Államokban már mindennapos, Magyarországon még nem rutinszerű. De szakértők bevonásával egyre többen élnek a jogi lehetőségekkel, hogy egy károsult helyzetben a törvény adta lehetőségeken belül peres eljárás során kártalanítást követeljenek a műhiba miatt keletkezett egészségügyi kárért.
Kategóriák: Életmód

A szemünket is védhetjük az egészséges táplálkozással!

2017, október 19 - 15:46
A leggyakoribb szembetegség a szürke hályog, ennek a kialakulása megelőzhető az olyan ételek fogyasztásával, amik kevésbé emelik meg a szervezet inzulinszintjét.
Kategóriák: Életmód

Speciális palacsintát a fogyókúrázók is ehetnek!

2017, október 19 - 15:40
A fogyókúrázóknak is értékes a reggeli, hiszen az anyagcsere felpörgetésével gyorsítható a zsírbontás. De persze nem mindegy, hogy mi is az a reggeli. Értékes gabonákból kevert müzlivel olyan palacsinta is készíthető, ami akár fogyókúrás is lehet. A testsúlycsökkentésre kifejlesztett müzlik ugyanis sok esetben tartalmaznak inulint, ami egy természetes édesítőszer, és glükomannánt, ami pedig a fogyásban segít.
Kategóriák: Életmód

Egy esetleges ételérzékenység a teljesítményben is visszafoghat!

2017, október 19 - 15:29
Az olimpiai ezüstérmes és világbajnok kajakozó Kulifai Tamás hasi panaszokkal kereste fel az orvost. Tejérzékenységre gyanakodott. Fontosnak tartotta, hogy utánajárjon, mert egy sportolónál egy ételintoleranciából származó panasz a felkészülésnél is hátrányt jelenthet. A mai modern tesztek segítségével akár 150 alapanyagra is létezik vizsgálat egyetlen vérvételből.
Kategóriák: Életmód

Történelmi utazások!

2017, október 19 - 15:23
A kiegyezés után Görgey Artúr hazaköltözött Ausztriából és testvére vadászkastélyában lakott haláláig. A Duna menti kastélyt azóta is sokan a hadvezér emléke miatt látogatják. Egyre jobban megfigyelhető ugyanis, hogy historikus emlékeket keresnek fel az utazók.
Kategóriák: Életmód

A brokkoli élettani hatásai

2017, október 18 - 11:25
A napjainkban divatos szuperélelmiszerek egyik tipikus képviselője a brokkoli. Érdemes közelebbről megvizsgálni, hogy a neki tulajdonított előnyös hatásokkal kapcsolatban milyen bizonyítékokkal rendelkezünk.
Kategóriák: Életmód

A koránkelés egészségesebbé tesz

2017, október 18 - 05:21
Ki korán kel, aranyat lel - tartja a közmondás, és ha ez nem is lenne igaz, a kutatók szerint mindenesetre a koránkelők könnyebben megbirkóznak a mindennapok kihívásaival, és általában jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint a hétalvók.
Kategóriák: Életmód

Megtartani könnyebb, mint visszanyerni: az egészséges testsúly

2017, október 17 - 20:09
Közismert tény, hogy a túlsúly, illetve az elhízás komoly kockázatot jelent az egészségünkre. Minél nagyobb a felesleg rajtunk, annál gyakrabban alakul ki szív- és érrendszeri megbetegedés, cukorbetegség vagy mozgásszervi probléma. A normális testsúllyal rendelkező embereket nagyobb valószínűséggel kerülik el ezek a betegségek. Ezért is hívják a normális testsúlyt egészséges testsúlynak, és emiatt nagyon fontos, hogy ügyeljünk a megtartására.
Kategóriák: Életmód