Skip to Content

Webbeteg Életmód

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 2 perc 28 másodperc

Mit jelent, ha valakinek sportszíve van?

2 óra 53 perc
A rendszeres mozgás növeli az állóképességet, segít fiatalságunk megőrzésében és számos súlyos egészségügyi probléma kialakulását megelőzi. Aki sportol, egészséges, vélhetjük mindezek alapján. Miért van szükség mégis a hobbi- és élsportolók rendszeres szűrésére?
Kategóriák: Életmód

Az A-vitamin: előnyök és hátrányok

5 óra 44 perc
Az A-vitamin - hétköznapi nevén retinol - a zsírban oldódó vitaminok családjába tartozik, és az egyik legfontosabb funkciója, hogy a szürkületben való látást biztosítsa. A szem ideghártyájában a fény érzékeléséért felelős rodopszin vagy látóbíbor képződéséhez szükséges.
Kategóriák: Életmód

Foglalkozás-egészségügy: mit kell tudni az üzemorvosi vizsgálatokról?

2018, január 19 - 14:55
Hazánkban a Munka Törvénykönyve előírja, hogy a munkavállaló csak olyan feladatra alkalmazható, ami az egészségére, a testi alkatára és fejlettségére tekintettel van, valamint káros hatást nem gyakorol rá. A munkáltató a dolgozó munkába állása előtt, illetve időközönként vagy soron kívül köteles az ingyenes munkaköri alkalmassági vizsgálatot lehetővé tenni az üzemorvosi rendelésen.
Kategóriák: Életmód

Fagyási sérülés - Mit tegyen és mit ne?

2018, január 19 - 11:29
Száraz hidegben, amikor a hőmérséklet 0 Celsius-fok körüli, különösen gyakoriak a fagyási sérülések.
Kategóriák: Életmód

Ismerjük fel a szeparációs szorongás jeleit!

2018, január 17 - 14:55
A korábban nyugodt, másokkal is kiválóan eljátszó baba hirtelen sírni kezd, ha az édesanyja kilép a látóteréből? Nem hajlandó kimozdulni az anyja öléből, és hevesen reagál a jól ismert arcok (pl.: nagymama vagy szomszéd) megjelenésére is? A jelenség körülbelül 8 hónapos kora környékén jelentkezik? Mindez annak a jele, hogy a gyermek normál ütemben fejlődik, ugyanis ebben az életkorban jelentkezik az úgynevezett szeparációs szorongás a kicsiknél.
Kategóriák: Életmód

A várandósság fokozza az asztmás tüneteket

2018, január 17 - 14:06
Az asztmában szenvedő nők mintegy harmadának romlik az állapota a várandósság idején, gyakran fulladás, nehézlégzés, asztmás roham is jelentkezik náluk – mondja Dr. Tamási Lilla, a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikájának egyetemi tanára.
Kategóriák: Életmód

Tünetek, amikkel orvoshoz kell fordulni

2018, január 17 - 09:41
Számtalan olyan súlyos vagy nem túl súlyosnak látszó tünettel szembesülhetünk, amelyek megjelenése esetén tanácsos minél hamarabb orvoshoz fordulni. Melyek ezek?
Kategóriák: Életmód

Szexuális élet: mikor kezdjék?

2018, január 17 - 05:21
Az első szexuális együttlétet követően az öröm, lelkesedés, boldogság mellett gyakran előfordul a csalódás, bűntudat, akár teljes kiábrándulás is. Minél felkészületlenebbül érik ezek az élmények a kamaszt, annál nagyobb kárt okoznak.
Kategóriák: Életmód

Rendellenesként érkezve e világra...

2018, január 16 - 18:02
A veleszületett rendellenességek olyan, a magzati életben kialakuló alaki, biokémiai és működésbeli fejlődési zavarok, amelyeket - az Országos Epidemiológiai Központ meghatározása szerint - a születés pillanatában (gyakran már a magzati életben), vagy a születés utáni hónapokban, olykor azonban csak sok évvel később lehet észlelni.
Kategóriák: Életmód

Az alkohol hatása az emésztő- és idegrendszerre

2018, január 16 - 14:55
Az alkoholnak számos élettani hatása van. Ezek egy részét alkalmazzuk a gyógyászatban is. Azt azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az alkohol befolyásolhatja az egyébként szedett gyógyszerek hatását.
Kategóriák: Életmód

A káros szenvedélyeket egészséges szenvedélyekre cserélhetjük!

2018, január 16 - 11:45
Év elején sokan elhatározzák, hogy leszoknak a dohányzásról vagy más rossz szokásukról, de az újévi fogadalmaknak a java része meghiúsul. Abban, hogy egy rossz szokást kiiktassunk a napi rutinból, sokat segíthet egy új jó szokás, esetleg testmozgás beiktatása.
Kategóriák: Életmód

A fogyókúra alatt legtöbben a farkasétvágytól szenvednek!

2018, január 16 - 11:33
A diétánál a legnehezebb a szinte állandó éhség. Vannak olyan gyógynövények, amik segíthetnek ennek leküzdésében, mások pedig a vízhajtással támogatják a súlycsökkenést. A jojó effektus elkerülhető az életmódváltással, aminek a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás is az alapja.
Kategóriák: Életmód

A fogyókúra alatt is lehet nassolni!

2018, január 16 - 11:15
Ha valaki többletsúlytól szeretne megszabadulni, sokszor felmerülő nehézség az édességtől való megtartóztatás. Pedig olyan finomságokat is lehet készíteni, amit akár fogyókúra közben is lehet fogyasztani. Sovány túróból, gyümölcsből és cukormentes, rostdús kekszből pohárkrém desszertet készítettünk.
Kategóriák: Életmód

A tea hatásai az orvos szemével

2018, január 15 - 16:04
A tea - amellett, hogy igen népszerű ital és egyes kultúrák szerves hozzátartozója - az egészségre is számos jótékony hatással bír. A teának az antioxidáns hatás mellett fertőtlenítő, antibakteriális hatása is van a benne található katekinek jelenlétének köszönhetően.
Kategóriák: Életmód

Az agysejtek állapota befolyással van az egész szervezetre!

2018, január 15 - 15:55
Ahhoz, hogy jól döntsön az ember és hogy képes legyen a jó döntéseket végigvinni, szükséges, hogy az agysejtek jó állapotban legyenek. Fontos tehát az agy számára elengedhetetlen B-vitaminok, omega-3, omega-6 zsírsavak fogyasztása.
Kategóriák: Életmód

Hogyan változtassunk a menstruáció idején?

2018, január 15 - 14:55
Sokszor előfordulhat olyan szituáció, amikor azt kívánjuk, hogy bárcsak pár nappal később vagy akár hamarabb jöjjön meg a havi vérzés, mint azt várjuk. Például egy régen várt utazást szeretnénk vérzésmentesen átélni vagy az esküvő napján nem szeretnénk a havi vérzéssel foglalkozni.
Kategóriák: Életmód

A problémák megoldásában sokszor a személyiségfejlesztés segíthet!

2018, január 15 - 13:23
Az életben olykor a problémák megmászhatatlan akadállyá nőnek. Ilyenkor abban segíthet egy életvezetési tanácsadó, hogy az adott nehézségek más szemszögből nézve, hogyan válnak legyőzhetővé, feldolgozhatóvá.
Kategóriák: Életmód

Ajándékok, díszek papírcsíkokból!

2018, január 15 - 13:18
A kreatív időtöltés nemcsak a kézügyességet fejleszti, de a társas kapcsolatoknak is jót tesz a csoportos alkotás. Sokan azt gondolják, hogy minden kézműves tevékenységhez kézügyesség szükséges, de vannak olyan egyszerű technikák, ahol inkább a fantáziára van szükség, ahhoz hogy az egyszerű elemekből a bonyolult formák összeálljanak.
Kategóriák: Életmód

Az egészséges életmódra is figyelmeztethet egy okostelefon!

2018, január 15 - 13:02
Manapság már szinte mindenre van applikáció, így számos hasznos segítséget adhat egy okostelefon, akár még az egészségmegőrzés területén is.
Kategóriák: Életmód

Több mint TestŐr előzetes

2018, január 15 - 10:27
Ha van egy megoldandó problémánk, akkor gondoljuk mellé annak pozitív vonatkozásait. Képzeletben színezzük ki a borús jövőképet és megváltoznak az érzelmeink. Erről szól az NLP módszer. Magyarország gyógyvíz nagyhatalom. De mi alapján válasszunk egészségügyi problémánkra kúrát télen és nyáron?
Kategóriák: Életmód