Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 27 perc 34 másodperc

Hasizom-erősítés másképp - haladóknak

2017, október 23 - 22:12
A következő gyakorlatsorok a négy részes Hasizomerősítés másképp sorozatom befejező, egyben legnehezebb része. Kizárólag akkor végezze a gyakorlatokat, ha az első három részt már könnyedén és fájdalommentesen el tudja végezni. Sportolók is bátran beépíthetik a mindennapi edzésükbe! Mutassa meg gyermekeinek a gyakorlatokat, ugyanis számukra is jótékony az egész napos ülés után.
Kategóriák: Egészség

Az aranyér tünetei

2017, október 23 - 20:11
Ötvenedik életévére az emberek fele már ismeri az aranyér okozta tüneteket. A panaszok az aranyér fajtájától függően eltérőek lehetnek.
Kategóriák: Egészség

A migrén egyik formája örökölhető

2017, október 23 - 18:17
Nemzetközi orvosi statisztikai adatok szerint, a migrén, az európai nők 17, a férfiak 8 százalékát érinti, a legtöbb páciens a 35-45 közötti korcsoportba tartozik.
Kategóriák: Egészség

Fülsérülést okozhatnak a hullámvasutak

2017, október 23 - 16:07
Orvosok szerint, nem csak hányinger lehet a hullámvasutazás egyetlen mellékhatása.
Kategóriák: Egészség

Kullancs terjesztette betegségek és tüneteik

2017, október 23 - 14:21
Európában tucatnyi fertőzést terjesztenek a kullancsok. A négy legfontosabb betegség (kullancsencephalitis, Lyme-kór, TIBOLA, nyúlpestis) tüneteiről, lappangási idejéről, kezeléséről és a prognózisáról is bővebben olvashat cikkünkben.
Kategóriák: Egészség

Elváltozások a szájon: a Fordyce-foltok

2017, október 23 - 12:51
Az ajkamon, valamint a szájüregemben talált elváltozásokról, a fogorvosom megállapította, hogy Fordyce-foltok. Mennyire veszélyesek ezek? Hallottam, hogy ezek egyfajta daganatok. Mekkora eséllyel lehet ennek szövődménye? El lehet őket tüntetni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Egészség

Hogyan kerülje el a haspuffadást?

2017, október 23 - 11:07
A nagy nap szinte már itt is van, és még rengeteg teendője van, mielőtt álmai esküvője valósággá válik. Az állandó stressz és tervezés azonban károkat okozhat az emésztőrendszerében, különösen, ha hajlamos a puffadásra és gázképződésre.
Kategóriák: Egészség

Köldökzsinórvér: Megéri őssejtet tároltatni?

2017, október 23 - 09:41
"Nemsokára kisbabám születik és tanácstalan vagyok. Levetessük-e a köldökzsinórvért? Milyen esetekben nyújthat segítséget az őssejt? Fel lehet használni az őssejtet a vérrákon kívül más problémánál is?" - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Egészség

A túlevést hormon váltja ki

2017, október 23 - 07:38
Az étkezés a végéhez ért, az éhség rég eltűnt (talán nem is volt), ám az emberek többsége nem áll meg, tizenkilencre lapot húz, és akkor is képtelen lemondani a desszertről, amikor maga is érzi, hogy degeszre ette magát. A jelenségért nem mi, hanem egy hormonunk a felelős – mondhatnánk széttárt kezekkel…
Kategóriák: Egészség

Amikor a gyógyszer okoz lázat

2017, október 23 - 05:21
Ha lázasak vagyunk, gyógyszert veszünk be, hogy azt csökkentsük. Ezt mindenki tudja. Azt azonban kevesen tudják, hogy egyes esetekben ha gyógyszert veszünk be, lázasak lehetünk. Hogy is van ez pontosan?
Kategóriák: Egészség

Az elesés az Alzheimer-kór korai tünete lehet

2017, október 23 - 02:51
Ha az idős emberek gyakran elesnek vagy egyensúlyi problémáik vannak, az az Alzheimer-kór korai jele lehet. A St. Louisi Washington Orvosi Egyetem tudósai az Alzheimer Egyesület nemzetközi gyűlésén Párizsban tették közzé felfedezésüket.
Kategóriák: Egészség

A cirkadián ritmus jelentése

2017, október 22 - 22:12
A szervezet cirkadián ritmusának (élettani napszaki ritmusának) nevezzük azokat a biológiai folyamatokat, melyek szabályos napszaki ritmus szerint ismétlődnek. Ezek a folyamatok általában egy nap köré rendeződnek, és minden egyes nap újra kezdődnek. Erre utal a cirkadián kifejezés is, mely a latin circa (körül, megközelítőleg) és a diem (nap) szavakból tevődik össze.
Kategóriák: Egészség

A változókor is okozhat magas vérnyomást?

2017, október 22 - 20:11
A változókorba léptem és véletlenül derült ki, hogy magas a vérnyomásom. Nem szeretném a gyógyszeres kezeléssel kezdeni, de már a szemfenékvizsgálat is mutatott eltéréseket. Mit tanácsol, mit tehetnék? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Egészség

Idősebb nők gyermekeinél nagyobb az autizmus kockázata

2017, október 22 - 18:17
A nőknél az életkor előrehaladtával nő a kockázata annak, hogy születendő gyermekük autista lesz, az idősödő férfiak gyermekeinél azonban ez a veszély kisebb,mint azt eddig feltételezték – derül ki egy kutatásból, melyet több mint 5 millió születés adatainak kiértékelésével készítettek.
Kategóriák: Egészség

Sokat tesznek egészségünkért, mégsem tudunk eleget róluk: tények és tévhitek a patológusokról

2017, október 22 - 12:51
Az orvostudomány szövevényes világa a betegek, illetve laikusok számára leginkább arról az oldaláról ismert, amelyet ők maguk is rendszeresen tapasztalnak, amikor találkoznak a háziorvosukkal, a fogorvossal, nőgyógyásszal, esetleg más szakorvossal. Létezik azonban egy olyan szakterület, amelyről homályos, rémisztő képek élnek a köztudatban, így a legtöbb ember igyekszik elkerülni a vele történő találkozás lehetőségét is: ez a patológia.
Kategóriák: Egészség

Vigyázzon! Növeli a reflux kockázatát!

2017, október 22 - 11:07
Számos jó oka van annak, hogy leszokjunk a dohányzásról. Nem csak a rossz leheletre lehet gyógyír, de a leszokással csökken a rákos megbetegedések, szív-és tüdőbetegségek kockázata is. Azonban egy újabb okot is hozzáadhatunk a hosszú listához: a dohány – nem csak a cigaretta, hanem a szivar, vízipipa, nikotinos rágó és dohányrágás is- gyomorégést okozhatnak.
Kategóriák: Egészség

A here, a mellékhere és a prosztata gyulladása

2017, október 22 - 09:41
A here, a mellékhere vagy a prosztata akut gyulladása az egész szervezetet megterheli. Általában magas lázzal, hidegrázással, gyengeséggel, levertséggel, étvágytalansággal jár, és megfelelő kezelés nélkül könnyen krónikussá válik.
Kategóriák: Egészség

A tüdőgyulladás kezelése

2017, október 22 - 07:38
A tüdőgyulladás kezelése és annak sikeressége függ annak típusától, a beteg korától és életkörülményeitől. Összeállításunkból mindent megtudhat.
Kategóriák: Egészség

Méhtükrözés - Mikor szükséges, mik a kockázatai?

2017, október 22 - 05:21
A méh üregének belső felszínét tekintik meg méhtükrözés (hiszteroszkópia) során. Erre a vizsgálatra egyre gyakrabban kerül sor, egyrészt mert egyre egyszerűbben végezhető el ez a műtét, másrészt mert nő az igény is erre a beavatkozásra.
Kategóriák: Egészség

Skizofréniához vezethet az anyai stressz

2017, október 22 - 02:51
Kutatások szerint növeli az újszülött esélyét a skizofrénia kialakulására, ha komoly stressz éri az anyát a terhesség első trimeszterében - számolt be a WebMD amerikai egészségügyi portál.
Kategóriák: Egészség