Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 13 perc 53 másodperc

Mi mozgatja a szado-mazochistákat?

21 perc 4 másodperc
A perverzió alapját képező aktivitás-passzivitás ellentét a normál szexuális élet általános jellemzőihez is hozzátartozhat, ám ebben az esetben mindig a kölcsönösség a kulcsszó.
Kategóriák: Egészség

A here fejlődési rendellenességei

1 óra 42 perc
Ahhoz, hogy a herék érett, életképes hímivarsejteket tudjanak termelni, a hasüreg hőmérsékleténél alacsonyabb hőmérséklet szükséges, ezért kell, hogy a herék a hasüregen kívül, a herezacskóban helyezkedjenek el.
Kategóriák: Egészség

Szívelégtelenség - Okok és típusok

3 óra 24 perc
A szívelégtelenség kialakulhat gyorsan egy szívinfarktus után, de fokozatosan, lassan is magas vérnyomás vagy koszorúér-betegség talaján, és egy kóros szívbillentyű is vezethet a betegség kialakulásához.
Kategóriák: Egészség

A hegsérv tünetei, kezelése

4 óra 35 perc
A különféle sebészeti beavatkozások után a hegvonalban sérvek alakulhatnak ki. Miért alakulnak ki ezek, és milyen kezelési módok léteznek?
Kategóriák: Egészség

A Korsakoff-szindróma tünetei, okai és a kezelési lehetőségei

6 óra 21 perc
A Korsakoff-szindróma az emlékezőképesség zavarainak (amnézia) egy formája. A betegnek komoly nehézséget jelent a frissen átélt események, illetve újonnan tanultak megjegyzése. A Korsakoff-szindróma gyakran jelentkezik éveken át tartó mértéktelen alkoholfogyasztás következményeként.
Kategóriák: Egészség

Állandó torokköszörülés - Mi okozza a panaszt?

8 óra 5 perc
Az a fajta állandósult krákogás, torokköszörülés, ami nem jár más panasszal, és ami mögött fül-orr-gégészeti vizsgálat során nem lehet kifejezett szervi eltérést találni a torokban, elég komoly kihívást jelenthet a kezelőorvos számára.
Kategóriák: Egészség

A rák leküzdése - Anka története

12 óra 25 perc
Sorozatunkban olyan emberek történeteit mutatjuk be, akiknek nap mint nap, közvetve vagy közvetlenül szembe kell nézniük egy egész életüket meghatározó betegséggel. Ismerjék meg Anka történetét, akinél néhány éve mellrákot diagnosztizáltak.
Kategóriák: Egészség

Milyen a jó fogkefe? - A fogorvos válaszol

14 óra 55 perc
Melyek a legfontosabb szempontok fogkefevásárlásnál? Mit tehetünk azért, hogy fogaink a lehető legtovább épek és egészségesek maradjanak?
Kategóriák: Egészség

Mit tehet a beteg? - A 2-es típusú diabétesz kezelése

2017, június 27 - 20:09
A 2-es típusú diabétesz krónikus betegség, amelyben a szervezet szénhidrát-anyagcseréjének a folyamata zavart szenved. Ez két okból következhet be: egyfelől a szövetek érzékenysége az inzulin hatásával szemben csökkenhet, másfelől nem termelődik a vércukor normális értékek között tartásához elégséges mennyiségű inzulin.
Kategóriák: Egészség

Az inkontinencia, a cukorbetegség és a túlsúly kapcsolata

2017, június 27 - 18:56
Az inkontinencia kialakulásában szerepe van a túlsúlynak és a kettes típusú cukorbetegségnek. Az inkontinencia magasabb arányban fordul elő kettes típusú diabéteszben és túlsúlyban szenvedő nők esetében, és egy tanulmány szerint a diabétesz egyéb szövődményeihez képest a gyakorisága nagyobb.
Kategóriák: Egészség

Magas vérnyomást mért az orvosom, máris gyógyszert kell szednem?

2017, június 27 - 17:25
Magasvérnyomás-betegségről akkor beszélünk, ha 3 különböző időpontban, nyugodt körülmények között mért érték átlaga, meghaladja a 140 Hgmm-es szisztolés, vagy a 90 Hgmm-es diasztolés értéket.
Kategóriák: Egészség

A bőr rosszindulatú elváltozásai - Ezekre figyeljen

2017, június 27 - 14:55
Ismert, hogy a bőrdaganatok száma évről évre növekszik. Ezek közül is kiemelhető a melanoma malignum növekedése. Becslések szerint Magyarországon évente minden 100 000 emberből 10-12-nél alakul ki melanoma. Egyes jóslások szerint az új esetek száma tízévenként akár meg is duplázódhat.
Kategóriák: Egészség

Telediabetológiával könnyebb a cukorbetegek élete

2017, június 27 - 14:06
A cukorbetegség megfelelő terápiája mind az orvos, mind a beteg részéről nagy odafigyelést kíván, hiszen a páciensnek egy merőben más életmódra szükséges ekkor áttérnie, mint amit addig követett. A diabetesszel küzdőknek nagy segítséget nyújt a telediabetológia, mellyel a beteg még nagyobb biztonságban érezheti magát, hiszen ekkor az orvos-páciens kommunikáció két konzultáció közt is megmarad.
Kategóriák: Egészség

Folyami vakság (onchocerciasis)

2017, június 27 - 11:25
Az onchocerciasis egy féregfertőzés, egész pontosan az Onchocerca volvulus nevű fonálféregfajjal való fertőzöttséget jelenti. A folyami vakság néven is ismert betegség kezelés nélkül évekkel a megfertőződés után vakságot okozhat. A betegség elsősorban Afrikában, illetve szórványosan Közép- és Dél-Amerikában fordul elő.
Kategóriák: Egészség

A pajzsmirigy megnagyobbodásának okai

2017, június 27 - 09:41
A pajzsmirigy méretének, tapintásának a megváltozása az egyik legbiztosabb jele a pajzsmirigy rendellenes működésének. Hogy pontosan mi okozza a pajzsmirigy megnagyobbodását és milyen kezelés szükséges, az csak alapos orvosi vizsgálattal állapítható meg.
Kategóriák: Egészség

Mikor szükséges csontsűrűségmérést végezni?

2017, június 27 - 07:38
Nagy a csonttörés kockázata. Mitévő legyek? Számos változó korban lévő nőben felmerülhet ez a kérdés. A csontritkulás problémája azonban nem csak őket érinti. A probléma megfelelő kezeléséhez ismerni kell a csontok állapotát.
Kategóriák: Egészség

A bordaközi idegzsába és a neuralgiás fájdalom

2017, június 27 - 05:21
A bordaközi idegzsába sokszor hónapokig is kínozhatja a betegeket. A hatékony kezelés érdekében fontos, hogy már az első panaszok jelentkezésekor orvoshoz forduljon. Mi okozza, mik a betegség tünetei, és hogyan kezelhető?
Kategóriák: Egészség

Az artrózis modern kezelési eljárásai

2017, június 27 - 02:51
Az artrózis kezelésével kapcsolatban számos kísérleti stádiumban lévő, eredményesnek ígérkező terápiás megközelítés létezik. Tökéletesítésük a XXI. századi orvostudomány egyik nagy kihívása.
Kategóriák: Egészség

Hosszú távon súlyos betegségeket okozhat az alvászavar

2017, június 26 - 22:52
A több hónapon át tartó alvászavar súlyos betegségekhez vezethet, például depresszióhoz vagy 2-es típusú cukorbetegséghez - mondta a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének igazgatóhelyettese az M1 aktuális csatornán.
Kategóriák: Egészség

A rosacea tünetei és kezelése

2017, június 26 - 21:41
A rosacea főleg az arc középső területein  értágulatokkal, gyulladt és gennyes csomókkal  jelentkező bőrbetegség. A panaszok napfény hatására rendszerint rosszabbodnak, így a tavaszi-nyári időszakban még nagyobb gondot kell fordítanunk a tünetek kezelésére.
Kategóriák: Egészség