Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 21 perc 26 másodperc

Most utazik? Erre figyeljen, ha szívbeteg!

1 óra 43 perc
Az utazás nem tilos még szívbetegeknek sem. Dr. Vaskó Péter, a KardioKözpont szakorvosa szerint csupán elővigyázatosság szükséges annak, aki szívinfarktuson, stroke-on, szívműtéten esett át, a biztonság érdekében.
Kategóriák: Egészség

Áramütés, villámcsapás - Mi a teendő?

6 óra 3 perc
A mindennapi élet során számos veszélyforrás leselkedik ránk, melyek egy óvatlan pillanatban súlyos sérüléseket okozhatnak. Ezen veszélyforrások közül kiemelendő az elektromos áram, melynek hatásai súlyos károsodásokat okozhatnak.
Kategóriák: Egészség

Ingadozó vérnyomás - Mikor forduljon vele orvoshoz?

2018, augusztus 14 - 20:58
A vérnyomást számtalan tényező befolyásolja, többek között a mozgás, a stressz, sőt, még az időjárás is, ezért a vérnyomás bizonyos mértékű ingadozása természetes folyamat. De hogy mikortól számít kórosnak, azt dr. Kapocsi Judit tanárnő, magasvérnyomás-specialista válaszolja meg.
Kategóriák: Egészség

A mióma kezelése uliprisztál-acetáttal - Mit kell tudni róla?

2018, augusztus 14 - 17:25
Ha a mióma panaszt okoz vagy bármilyen komplikáció lép fel miatta, kezelésre van szükség. Ma már több típusú terápia áll rendelkezésre. Hogyan működik az egyik legújabb eljárás, az uliprisztál-acetát-alapú terápia?
Kategóriák: Egészség

Rossz hír az allergiásoknak

2018, augusztus 14 - 16:15
Az Országos Közegészségügyi Intézet másodfokú riasztást adott ki a magas pollenkoncentráció miatt, mivel a parlagfű komoly tüneteket okozhat az allergiásoknak.
Kategóriák: Egészség

A szív útja: egy fiatal mentős filmje járja be az internetet!

2018, augusztus 14 - 15:41
Halottat operálunk, hogy életet menthessünk. Ez a meglepő mondat is elhangzik abban a mindenre kiterjedő, látványos és informatív rövidfilmben, amely a transzplantációról szól.
Kategóriák: Egészség

Gyomorrontás? Vegye komolyan!

2018, augusztus 14 - 14:45
Nyáron jellemzően megnő az esélye a gyomorrontásnak - különösen a szabadosabb táplálkozás és a nem megfelelően tárolt élelmiszerek miatt. Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus a szakorvosi segítség jelentőségére hívta fel a figyelmet.
Kategóriák: Egészség

Fájdalmas vérömleny külső behatás nélkül? - Az Achenbach-szindróma

2018, augusztus 14 - 13:01
Az Achenbach-szindróma (a kéz paroxizmális haematomája) egy ritka kórkép, mely során a kéz, vagy akár a láb ujjain külső behatás nélkül, fájdalmas vérömlenyek (haematomák (hematómák)) jelennek meg. Mindkét nemet érinti, de gyakrabban a nőket, előfordulási gyakorisága 50 év felett növekszik.
Kategóriák: Egészség

MODY diabétesz: főként fiatalkorban jelentkezik!

2018, augusztus 14 - 11:25
A MODY a monogénes diabétesz egyik formája számos alcsoporttal rendelkezik a genetikai károsodástól függően. Többsége 25 év előtt jelentkezik. Azért fontos, hogy kiderüljön ez a fajta betegség, mert akkor kialakítható az egyénre szabott terápia. Erről beszélgettünk dr. Bibok Györggyel, a Cukorbetegközpont belgyógyász-diabetológusával.
Kategóriák: Egészség

A bélelzáródás okai, tünetei és kezelési lehetőségei

2018, augusztus 14 - 09:41
A bélelzáródás (ileus) egy olyan gyűjtőfogalom, melybe a bél különböző eredetű passzázszavarával járó folyamatai tartoznak. Mi minden állhat a háttérben? Mi a teendő?
Kategóriák: Egészség

Milyen gyakorlatokat végezzek csontritkulás esetén? - Az orvos válaszol

2018, augusztus 13 - 20:41
Milyen tornagyakorlatokat végezhetek, ha kezdődő csontritkulást állapítottak meg nálam? - Az orvos válaszol.
Kategóriák: Egészség

A klímaberendezések hatásai az egészségünkre

2018, augusztus 13 - 17:25
A nyár és a kánikula beköszöntésével, aki teheti, kocsijában, lakásában, munkahelyén használja a klímaberendezés hűsítő hatását. Manapság már nem is tudjuk, akarjuk elkerülni, hogy találkozzunk a klíma hatásával, ami nem feltétlen jelent csak mindig pozitív dolgokat.
Kategóriák: Egészség

9 tévhit a herpeszes sebről

2018, augusztus 13 - 14:45
Becslések szerint a lakosság több mint fele hordozza a herpeszes sebeket okozó herpes simplex vírust, a fertőzöttek 20 százaléka pedig visszatérően szenved a fájdalmas állapottól.
Kategóriák: Egészség

Mit kell tudni az MRSA-fertőzésről?

2018, augusztus 13 - 13:01
A Staphylococcus baktérium a populáció nagy részében egészséges egyének esetén is megtalálható a bőrön, és betegség vagy gyenge immunrendszer nélkül nem is feltétlenül okoz egészségügyi problémát.
Kategóriák: Egészség

A hosszú utak veszélyeit érdemes komolyan venni

2018, augusztus 13 - 11:25
Az már régóta ismert, hogy a hosszabb utazás növeli a trombózis kialakulásának kockázatát. Elsősorban a repülőutakkal kapcsolatban halljuk ezt gyakran, ám a kockázat a jármű fajtájától függetlenül bármely hosszabb utazás során fokozott.
Kategóriák: Egészség

Több pénz jut a betegszállítóknak, fogorvosoknak

2018, augusztus 13 - 10:26
1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók, a fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig 1 milliárd forinttal növekedett.
Kategóriák: Egészség

Mi az Ehlers-Danlos-szindróma?

2018, augusztus 13 - 05:21
Az Ehlers-Danlos-szindróma (EDSZ) nem más, mint a bőrre, ízületekre és vérerekre kiható rendellenességek csoportja. Az EDSZ-ben szenvedő betegek ízületei ruganyossá, bőrük nyúlóssá, valamint rendkívül sérülékennyé válik.
Kategóriák: Egészség

A tejfogaknál is gyakran előfordul fogkopás

2018, augusztus 12 - 20:54
Nemcsak a cukros ételek és italok fogyasztása lehet ártalmas a fogakra, hanem a gyümölcsök savas kémhatása is gyengítheti a fogzománcot és okozhat fogszuvasodást, már a tejfogaknál, gyermekkorban is - mondta Tóth Zsuzsanna, a Semmelweis Egyetem Konzerváló Fogászati Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatornán szombaton.
Kategóriák: Egészség

A gyomorrák típusai és stádiumai

2018, augusztus 12 - 17:25
Az emésztőrendszerünk egyik kiemelten fontos helye a gyomor. Egy falat lenyelése után a nyelőcsőből közvetlenül ide jut a táplálék, amely nem megfelelő gyomorműködés esetén irritálhatja a gyomorfalat. Nagyon sok tényező okozhat irritációt a gyomorban, amely évek, évtizedek alatt gyomorrákhoz vezethet, de nem csak az irritáció lehet gyomordaganat kiváltó oka.
Kategóriák: Egészség

A lábdagadás kialakulásának okai

2018, augusztus 12 - 14:45
Gyakori panasz a lábdagadás, amelyet szinte minden ember megtapasztal élete során. A hátterében álló okok változatosak lehetnek, az életmódbeli sajátosságok éppúgy kiválthatják, mint egy komoly betegség. Hogyan különíthető el a két véglet? Mi minden okozhatja a lábak vizesedését?
Kategóriák: Egészség