Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 9 perc 28 másodperc

Miért feledékeny? - Az orvos válaszol

15 perc 11 másodperc
Édesanyám (56 éves) állandóan elfelejti, hogy mit hova rak, és hogy egyáltalán volt-e a kezében, amit keresünk. Rákérdez 5 perce elhangzó dolgokra is, bár igaz, hogy nagyon stresszes életet él. Az ő anyukájának ugyanilyen gondjai voltak, halála előtt pedig már a lányát sem ismerte fel. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Egészség

Zúg a füle? Ezek lehetnek az okai

1 óra 36 perc
Zúgás, csengés, ciripelés, duruzsolás - ha tapasztalta már ezeket a hangokat egy csendes szobában ülve, ahol a zajok nem külső forrásból eredtek, akkor valószínűleg fülzúgásban szenved.
Kategóriák: Egészség

Mikor veszélyesek a műtét utáni tünetek? Mi számít kórosnak a műtét utáni lábadozáskor?

2 óra 45 perc
A kórházból való hazatérés után fontos tudnia, hogy a gyógyulási folyamat mikor normális és mikor vett olyan irányt, mely orvosi beavatkozást igényel. Amennyiben az alábbi tünetek bármelyikét tapasztalja a műtétet követő hetekben, feltétlenül keresse fel sebészét vagy háziorvosát, hogy megtudja, mi a teendő!
Kategóriák: Egészség

Túlsúlyosság: veszély a májra!

4 óra 29 perc
Tudományosan bizonyított, hogy a túlsúlyosság többek között daganatos megbetegedések kialakulásához is hozzájárulhat.
Kategóriák: Egészség

Méhcsípés allergia - Honnan tudhatom, hogy érintett vagyok-e?

6 óra 15 perc
Aki másra allergiás, az a rovarcsípésre is? Felnőttkorban is kialakulhat? Ki lehet nőni? Fontos tudni, hogy a legtöbb ember nem allergiás a rovarcsípésekre. A csípés helyén keletkezett helyi reakciók nem feltétlenül erre utalnak. Kiemelten fontos megkülönböztetni a normális, illetve az allergiás reakciót, így a félelmek, egészségügyi beavatkozások, kiadások is csökkenthetők.
Kategóriák: Egészség

Hogyan állapítja meg orvosa a refluxot?

7 óra 59 perc
Savas refluxra utaló tünetek fennállása esetén a pontos diagnózis megállapítása, az esetlegesen súlyosabb betegségek kizárása és megfelelő kezelés kialakítása érdekében mindenképpen érdemes orvoshoz fordulni.
Kategóriák: Egészség

Veszélyes kombináció: magas vérnyomás és prediabétesz

10 óra 2 perc
A magas vérnyomás és a prediabétesz együttes jelenléte sokkal komolyabb veszélyt jelent a szervezetnek, mint külön-külön. Dr. Vaskó Péter, a Budai Kardioközpontkardiológusa az összefüggésekre hívta fel a figyelmet.
Kategóriák: Egészség

A hangszalagbénulás tünetei, okai és kezelése

12 óra 19 perc
A hangszalagbénulások elnevezése kissé félrevezető. Valójában a gége izomzatának különböző eredetű bénulásairól van szó, melyeknek eredménye a gége mozgásainak zavara.
Kategóriák: Egészség

Hasznos tanácsok COPD, asztma és alvási apnoe ellen

2018, április 22 - 20:09
A légzőszervi betegségek kialakulásában egyrészt a környezeti tényezőknek, másrészt a szervezet érzékenységének, a családi hajlamnak van kiemelkedő szerepe. Mit tegyünk egészségünk megőrzése és a betegségek leküzdésének érdekében?
Kategóriák: Egészség

Marfan-szindróma: extrém hosszú végtagok

2018, április 22 - 18:56
A Marfan-szindróma nagyon ritka kórkép, tízezer ember közül mindössze egyet érint. Genetikai eredetű, veleszületett kromoszómahibán alapul. A leírások szerint több híres emberről is feltételezik, hogy ebben a betegségben szenvedett, így Paganiniről vagy Lincoln elnökről is vannak ilyen feljegyzések.
Kategóriák: Egészség

A vaginizmus - Tünetek és kezelés

2018, április 22 - 17:25
Az úgynevezett szexuális diszfunkciók körébe tartozik, lényege, hogy a hüvely záróizmai összehúzódnak, ha behatolásra kerülne sor. Nem csupán az együttlétet teszi nehézzé vagy lehetetlenné, a probléma felléphet a tampon felhelyezésekor vagy nőgyógyászati vizsgálatkor is.
Kategóriák: Egészség

Köszvényes fájdalmak - Az orvos válaszol

2018, április 22 - 16:04
A köszvény által okozott fájdalmakra milyen fájdalomcsillapítási mód alkalmazható hatásosan? Milyen étrend javasolt? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Egészség

Narancsbőr elleni orvosi tanácsok

2018, április 22 - 13:11
A narancsbőr (cellulit) legfőbb oka a vér- és nyirokkeringés funkcionális zavara, a hajszálerek falán keresztül több folyadék jut ki a sejtek közzé, lassul a visszaszívódás és elszállítás, ami ödémához vezet. Már egy egész sereg cég próbál segíteni a nők millióit érintő problémán, a narancsbőr eltüntetésén. A narancsbőr csökkentésére és megelőzésére már nagyon sokfajta stratégia létezik.
Kategóriák: Egészség

Az ébresztőóra fejfájás - Kínzó fejfájás éjszaka

2018, április 22 - 11:25
Az éjszakai fejfájásnak több oka is lehet. Előfordulhat, hogy migrén vagy cluster fejfájás ébreszti fel az alvásból. Más esetekben az éjszakai fejfájást a hypnic fejfájás vagy más néven ébresztőóra fejfájás okozza.
Kategóriák: Egészség

Táplálkozási tippek refluxos betegeknek

2018, április 22 - 09:41
A reflux betegségre jellemző tünetek – gyomorégés, rekedtség, köhögés, fejfájás – gyakran közvetlenül étkezés után vagy lefekvéskor jelentkeznek, súlyosbodnak. A betegség legtipikusabb velejárója a szinte folyamatosan jelentkező savas vagy epés felböfögés. Speciális táplálkozással, néhány étkezési szabály betartásával enyhíthetők a panaszok.
Kategóriák: Egészség

Mit mutat a szívizotóp (SPECT)?

2018, április 22 - 05:21
Vannak olyan esetek, amikor a hagyományos terheléses EKG-vizsgálat során nem dönthető el egyértelműen, hogy az EKG-változás vérellátási zavart jelez-e.
Kategóriák: Egészség

Prosztatagondja van? Így kerülheti el a komolyabb bajt

2018, április 21 - 20:09
Bár a legelterjedtebb daganatfajták közé tartozik, a korán felismert prosztatarák jó eséllyel gyógyítható. Dr. Szűcs László, urológus szakorvos a rendszeres szűrés és az egészséges életmód jelentőségéről beszélt.
Kategóriák: Egészség

Akár vaksághoz is vezethet - A magas vérnyomás szövődményei

2018, április 21 - 17:25
Mind a mai napig, amikor valaki azt mondja, hogy hipertóniában, azaz tartósan fennálló magasvérnyomás-betegségben szenved, a legtöbben csak legyintenek rá. Hiszen kinek ne lett volna már egy kicsit magasabb az értéke, mint a megszokott, és hát az sem lehet nagy gond, ha többször is előfordul. Pedig nem szabad félvállról venni, mert a magas vérnyomás veszélyes betegség!
Kategóriák: Egészség

Miért lehetnek érzékenyek a fogak?

2018, április 21 - 16:04
Sokáig azt mondta a fogorvosunk, hogy rosszul mosunk fogat, amiben lehet is némi igazság, hiszen sokan megrögzötten sikálunk. De nem csak ez lehet a probléma forrása. Életünk tele van stresszel, akár a munkahelyünkre, akár a magánéletünkre gondolunk. Ezt valahogy le kell vezetni. De mikor és hogyan?
Kategóriák: Egészség

Pajzsmirigybetegségre utaló laboreredmények

2018, április 21 - 14:55
Pajzsmirigybetegségek különös gyakorisággal fordulnak elő serdülőkorban, a változókor és a terhesség idején, illetve az azt követő időszakban. Ismerje meg a pajzsmirigybetegségek kivizsgálása során elvégzett főbb laborvizsgálatok értékeit!
Kategóriák: Egészség