Skip to Content

Webbeteg Betegségek

Tartalom átvétel
Orvosoktól betegeknek, hitelesen
Frissítve: 4 perc 28 másodperc

A prosztatarák megelőzése

1 óra 26 perc
Egészséges életmóddal csökkenthető a prosztatarák kockázata. Ehhez hozzátartozik az egészséges testsúly, a rendszeres testmozgás, a könnyű, változatos étrend és az alkoholfogyasztás mérséklése.
Kategóriák: Egészség

Generikus kontra originális gyógyszerek

2018, január 19 - 20:09
Az originális (eredeti) készítmények hatóanyaga új fejlesztés eredménye, s sokáig szabadalom védi. Ha a szabadalom lejár, a cég köteles nyilvánosságra hozni a molekulára vonatkozó főbb ismereteit, és az utángyártható lesz, ezek lesznek az úgynevezett generikus gyógyszerek.
Kategóriák: Egészség

Milyen betegségeknél hasznos a gyógytorna?

2018, január 19 - 18:56
Az emberek nagy többsége szívesebben jár fizioterápiás kezelésekre, mint gyógytornára. Pedig hosszú távon a gyógytorna a leghatékonyabb kezelési mód a derékfájás, gerincbántalmak, hátfájás, lúdtalp, nyaki fájdalom, csontritkulás és egyéb mozgásszervi panaszok esetében.
Kategóriák: Egészség

Influenza és megfázás - Milyen készítményt válasszunk?

2018, január 19 - 17:25
A téli időszak leggyakrabban előforduló problémái a megfázás és az influenza. A tünetek mindkét betegség esetén hasonlóak: láz, orrdugulás, torokfájás, köhögés, tüsszögés, fejfájás. Szinte megszámlálhatatlan fajta készítmény van jelen a piacon, és nem könnyű eligazodni közöttük. Szóval hogyan is döntsük el, hogy mire van szükségünk?
Kategóriák: Egészség

A kúszóhártya, kúszóhályog - avagy a farmer szeme

2018, január 19 - 16:04
A kötőhártya két leggyakrabban előforduló degenerációja a pinguecula és a pterygium. A pinguecula egy sárgás folt vagy dudor a kötőhártyán, a szaruhártya közelében, mely általában az orrhoz közeli oldalon, idősebb korban, poros helyen dolgozóknál alakul ki.
Kategóriák: Egészség

Egyszerű fejfájás vagy migrén? - A migrén tünetei

2018, január 19 - 13:11
A migrén kezelése az elmúlt évtizedek során sokat javult. Ha már régen járt orvosnál, itt az ideje, hogy ismét felkeresse, még akkor is, ha a korábbi kezelés nem is járt sikerrel!
Kategóriák: Egészség

A magas vérnyomás és a cukorbetegség összefüggései

2018, január 19 - 11:25
A magas vérnyomás gyakran észlelhető kórkép diabetesben szenvedő betegeknél. Fontos kiemelni, hogy a magas vérnyomás szempontjából az 1-es és a 2-es típusú diabetes eltér egymástól.
Kategóriák: Egészség

Ezek lehetnek a remegés okai

2018, január 19 - 09:41
A remegés oka ártalmatlan is lehet, de a legkülönbözőbb betegségek kísérő tüneteként is felléphet.
Kategóriák: Egészség

10 módszer, ami segít a munkahelyen is legyőzni az inkontinenciát

2018, január 19 - 05:21
Egyes felmérések szerint minden negyedik nő tapasztal bizonyos mértékű akaratlan vizeletcsepegést, inkontinenciát. A nők 17, míg a férfiak 16 százaléka szenved hiperaktív hólyag szindrómától.
Kategóriák: Egészség

Veleszületett rendellenességek - Nemzetközi és hazai előfordulási gyakoriság

2018, január 18 - 20:09
A WHO adatai alapján 33 újszülöttből 1 babát érint valamilyen veleszületett fejlődési rendellenesség. Évente mintegy 3,2 millió szül(et)és során ismernek fel anomáliát. Nemzetközi becslések szerint 270 ezer azoknak az újszülötteknek a száma, akik első hónapos koruk előtt súlyosabb veleszületett rendellenesség miatt halnak meg.
Kategóriák: Egészség

4 dolog, ami merevedési zavart okozhat

2018, január 18 - 18:56
A szexualitás összetett folyamat. Az egészséges ember nemi élete normális életfunkció. Egészséges életmóddal, táplálkozással, rendszeres sportolással és mozgással kedvezően befolyásoljuk mind testi, mind lelki egészségünket, ezzel pedig szexuális életünket, mivel a szexuális működést testi, valamint pszichés tényezők befolyásolják.
Kategóriák: Egészség

Mi állhat a hüvelyi orgazmus útjában?

2018, január 18 - 17:25
Fiatal nő vagyok. Az első alkalom nagyon fájt. Azt hittem, ez csak az első pár alkalommal lesz így, de nem, sajnos több éve ilyen. Teljesen érzéketlen vagyok a hüvelyi orgazmusra. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
Kategóriák: Egészség

A tartós testi fájdalom a lelket és az idegrendszert is megviseli

2018, január 18 - 16:04
Szerencsés az, aki szinte soha, vagy csak ritkán érez bármilyen fájdalmat. A fájdalom nem más, mint a szervezetünk önvédelmi reakciója, amely jelzést küld számunkra, hogy figyelemmel kell lennünk valamely bennünk zajló káros hatásra, folyamatra. Fájdalmai mindenkinek lehetnek, csakhogy annak tudatosulása egyedi, személyenként változik.
Kategóriák: Egészség

Cukorbetegséget jelezhet a nyugtalan láb szindróma

2018, január 18 - 14:55
A nyugtalan láb szindróma olyan állapot, melynek során a benne szenvedő erős késztetést érez lábai mozgatására. Mivel a panasz rendszerint este, illetve éjszaka jelentkezik, ezért komoly alvászavarokat okozhat, hiszen gátolja a normál pihenést. Pontos kiváltó oka és létrejöttének mechanizmusa még nem ismert. Megfigyelések és tapasztalatok alapján lehet néhány tényezőt megnevezni mely növeli a gyakoriságot.
Kategóriák: Egészség

Porckopás - Tévhitek a porc védelméről

2018, január 18 - 13:11
A porckopás (artrózis) az ízületek leggyakoribb betegsége, a felnőttkorú lakosság közel egyharmadát érinti. Igen súlyos probléma, hisz a folyamattal együtt járó erős fájdalom és ízületi merevség gyakran okoz jelentős mozgáskorlátozottságot. Sokak számára az ún. porcépítő szerek és a pihentetés jelentik az egyetlen reményt. Vajon valóban újraépítik az elkopott porcot a különféle szerek? És valóban jót tesz a hosszas pihentetés? Ahhoz, hogy választ tudjunk adni a kérdésre, mindenekelőtt tisztáznunk kell, mi az az ízületi porc és mi okozza kopását.
Kategóriák: Egészség

Hajlamos Ön a stroke-ra? A stroke rizikófaktorai

2018, január 18 - 11:25
Számos tényező növeli a stroke kockázatát, melyek egyébként a szívinfarktusnak is rizikófaktorai. A stroke kockázata egészséges életmóddal nagymértékben csökkenthető.
Kategóriák: Egészség

A szájüregi rák tünetei és megelőzése

2018, január 18 - 09:41
A szájüregi rákot nem lehet félvállról venni! A betegséget mégis sokan nem veszik komolyan, és nem járnak fogorvosi kontrollvizsgálatra, sem szájüregirák-szűrővizsgálatra.
Kategóriák: Egészség

A gyomorvérzés tünetei és kezelése

2018, január 18 - 08:12
A gyomorvérzés során hányás formájában távozik friss piros, esetleg barna, emésztett (kávéaljszerű) vér. A székelés során is ürülhet friss piros vér, vagy fekete kenőcsös szurokszéklet. Ezek lehetnek a fő tünetek.
Kategóriák: Egészség

Súlyos betegséget jelezhet a pókhas gyermekeknél

2018, január 18 - 05:21
A népnyelv általában pókhasúnak nevezi azokat a kisgyermekeket, akiknek a hasa feltűnően elődomborodik, végtagjaik a testükhöz képest vékonyak. Ezeket a külső jeleket legtöbbször hasfájás, gyakori, nagy mennyiségű széklet ürítése is kíséri. Ilyen gyermekek esetében az elfogyasztott ételek felszívódásának, hasznosulásának zavara áll fenn, aminek több oka lehet, de leggyakrabban lisztérzékenységre, másnéven cöliákiára lehet gondolni. Dr. Polgár Marianne gyermekgyógyász, gasztroenterológus betegség korai felismerésének fontosságára hívja fel a figyelmet.
Kategóriák: Egészség

Hazánk is érintetté vált a babatejpor visszahívásban

2018, január 17 - 21:41
A francia Lactalis cégcsoport kiterjesztette a termékvisszahívást a craoni gyárban előállított valamennyi termékére, függetlenül a gyártás időpontjától és a terméktételtől. A francia gyártó termékeiből Magyarországra is szállítottak.
Kategóriák: Egészség