Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 6 perc 20 másodperc

Négy elfogatóparancs volt ellene

32 perc 17 másodperc
A kecskeméti járőrök egy hotelben fogták el a budapesti férfit – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Rablás Kiskunmajsán

4 óra 44 perc
A kiskunmajsai rendőrök 45 perc alatt elfogták a gyanúsítottakat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Belföld

Szén-monoxid szivárgott egy székesfehérvári lakásban

4 óra 50 perc
Két felnőtt és két gyermek lakik abban a székesfehérvári Havranek József utcában található lakásban, ahol április 22-én riasztást adott a szén-monoxid érzékelő – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Belföld

Afrikai sertéspestist mutatott ki vaddisznóban a Nébih

8 óra 12 perc
Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki vaddisznóban 2018. április 21-én a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma. A fertőzött hullát Heves megyéből szállították be vizsgálatra a hatósághoz. Az állategészségügyi szakemberek haladéktalanul megtették a szükséges intézkedéseket. A betegség emberre nem veszélyes, a sertéshús és húskészítmények továbbra is biztonsággal fogyaszthatóak! Az ASP azonban súlyos gazdasági károkat okozhat, ezért a járvány házi sertésekre történő átterjedésének megakadályozása érdekében kulcsfontosságú az állattartók jogkövető, felelős magatartása – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Belföld

e-Szja: sokan nem hagyják az utolsó pillanatra

8 óra 15 perc
Több mint 2 milliószor léptek már be a NAV az e-Szja felületére az ügyfelek, hogy megnézzék az szja-bevallási tervezetüket. A NAV által készített, személyre szabott dokumentum pillanatok alatt elérhető az Ügyfélkapun keresztül. A legtöbbeknek nincs dolguk a tervezettel, mert a NAV minden jövedelmi adatot megkapott munkáltatójuktól – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Belföld

Félpályás útzár az 5-ös főúton

9 óra 9 perc
A Lajosmizse térségében történt balesetben egy ember könnyebben megsérült – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei RFK sajtószolgálatától.
Kategóriák: Belföld

Tragikus baleset az 54-es főúton

2018, április 22 - 20:56
A baleset során az egyik jármű utasa életét vesztette – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Lezárt akta: 147 bűncselekmény elkövetéséért felelhet

2018, április 22 - 14:11
A kalocsai rendőrök csalással és személyes adattal visszaéléssel is gyanúsítják a pécsi férfit- értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Aerobik: Kilenc döntő a Suzuki Világkupán

2018, április 22 - 08:30
A magyar aerobikosok Japánba utaztak, hogy megmérettessenek a tokiói Suzuki Világkupán, ahol a selejtező versenynapján valamennyi egység bejutott a fináléba, a felnőttek három, az utánpótlás korosztály pedig hat döntős pozíciót szerzett – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Belföld

Lezárt akta: hét év után

2018, április 21 - 11:19
A nyomozást befejezve vádemelést javasolnak a Bács-Kiskun megyei nyomozók – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Torna: Berki már az olimpiára fókuszál

2018, április 20 - 14:51
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Berki Krisztián szeme előtt már a következő nagy cél, a 2020-as tokiói olimpia lebeg, amely óriási erőt ad számára, hogy a tavaly őszi vállműtétje óta megkezdett rehabilitáció segítségével és a tornatermi edzésekkel visszanyerje erejét – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Belföld

Tavaszi Vámkonferencia Egerben

2018, április 20 - 14:47
A Magyar Vámügyi Szövetség (MVSZ) 2018. április 20-21. között Egerben rendezi meg hagyományos tavaszi konferenciáját, melyen szó esik a vám-, az adózás és a környezetgazdálkodás legaktuálisabb témáiról –tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Belföld

Rendőrnők a környezeti bűnözés ellen

2018, április 20 - 14:44
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya több éve folytat környezet- és természetvédelem tárgykörben prevenciós tevékenységet – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Vándorló halak: hihetetlen utazás és komoly veszélyek

2018, április 20 - 11:00
Április 21-e a Halvándorlás Világnapja - ezen a napon ünnepeljük azokat a halfajokat, amelyek hatalmas utat tesznek meg a folyókban azért, hogy szaporodjanak, ezzel is életben tartva fajukat. Sokan azonban nem érik el végső céljukat: több tízezer duzzasztógát rombolja ugyanis Európa folyóinak természetes állapotát, és blokkolja a halak vonulási útvonalát. Sőt, a helyzet ennél is súlyosabb: jelenleg is több ezer duzzasztót terveznek építeni kontinensünk folyóin – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
Kategóriák: Belföld

Az erdők szerepére hívja fel a figyelmet a Föld Napján az Országos Erdészeti Egyesület

2018, április 20 - 10:42
Az erdők hatékonyan csökkentik a klímaváltozás negatív hatásait, de maguk is szenvednek a felmelegedés következményeitől, amelyek már a hazai faállományokban is tetten érhetők. Éppen ezért, a Föld Napja alkalmából az Országos Erdészeti Egyesület arra hívja fel a figyelmet, hogy az erdők megőrzésében és gyarapításában a társadalom minden tagja részéről aktív részvételére van szükség – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az Országos Erdészeti Egyesület.
Kategóriák: Belföld

Sajátsejtes eljárással gyógyulnak a szibériai tigris ízületei

2018, április 20 - 10:40
A humán gyógyászatban már bizonyított, sajátsejtes ízületkezelési eljárással gyógyul Igor, a Szegedi Vadaspark szibériai tigrise, aki évek óta ízületi fájdalmakkal küzd – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

320 vándortáborban fedezik fel a diákok Magyarországot

2018, április 20 - 10:05
Hatalmas érdeklődés övezi a 2017-ben elindított Vándortábor Programot: a 320 vándortáborba, a gyalogos, kerékpáros és vízi túrákra mostanáig több mint 7000 tanuló jelentkezett – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Belföld

A Kamara álláspontja is érvényesül az Európai Bizottság új irányelv-javaslatában

2018, április 19 - 08:59
Az Európai Unió új szabályozási javaslatot tett közzé, amely a mezőgazdasági termelők, valamint a kis- és középvállalkozások élelmiszer-ellátási láncban betöltött szerepének és versenyfeltételeinek javítását célozza meg. A tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok ellen hozott javaslatban érvényesül a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara álláspontja is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Kamionban és tehervonaton megbújt migránsokat is találtak

2018, április 19 - 08:55
A Bács-Kiskun megyei határszakaszon összesen 14 migráns próbált meg különböző módokon bejutni Magyarország területére.
Kategóriák: Belföld

14 ország összefogása a biztonságosabb élelmiszerláncért

2018, április 18 - 14:49
2018. április 16-19. között egy 14 ország részvételével zajló tanácskozás házigazdája a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A Budapesten megrendezett workshop központi témája az élelmiszerlánc biztonságosabbá tétele a lakossággal való jobb kapcsolattartás és a háztartások életét segítő technikai innovációk révén. A rendezvény megnyitóján dr. Bognár Lajos országos főállatorvos, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára, valamint dr. Solveig Langsrud, a SafeConsumE konzorcium koordinátora köszöntötte az egybegyűlteket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Belföld