Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 9 perc 50 másodperc

Minden jármű forgalomba állt, minden hadra fogható járművezető dolgozik Budapesten

2020, november 25 - 19:11
A két lépésben, szeptemberben és novemberben bevezetett járatsűrítésekkel minden létező és hadra fogható fővárosi járművet forgalomba állítottak a BKK és a fővárosi közlekedési szolgáltatók. A gyakorlatban rendelkezésre álló maximális járműszám maximális kihasználásával, a jelenlegi helyzetben bevethető összes járművezető foglalkoztatásával a közlekedési cégek elérték a plafont. Ugyan a novemberi járványügyi szigorítások óta városszerte ismét csökken a járatok kihasználtsága, a Fővárosi Önkormányzat, a BKK és a szolgáltatók számára továbbra is az a legfontosabb, hogy biztonságosan lehessen utazni Budapesten. Ennek érdekében természetesen együttműködik a járatsűrítésekről ismét félrevezető információkat kijelentő Fővárosi Kormányhivatallal is – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika: Csütörtökön kezdődnek az Eb selejtezői

2020, november 25 - 19:05
Szerencsésen megérkezett, és már a pódiumedzésen is túl van a Kocsis Evelin, Krasznay Blanka, Gyulai Blanka alkotta magyar junior válogatott a kijevi ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon - erről Koch-Tiringer Tímea, a csapat edzője tájékoztatott – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Egyszerű, de KRESZ-szerű: a gyors és akadálytalan metrópótlást szolgálják az új „BKK-sávok”

2020, november 25 - 10:20
Speciális, a köznyelvben viharos gyorsasággal „BKK-sáv” néven meghonosodott forgalmi sávokat alakítottak ki a Múzeum körúton és a Bajcsy-Zsilinszky úton az M3 metró 2020. november 7-én kezdődött belvárosi pótlásához kapcsolódóan. A forgalomtechnikai megoldás megfelel a KRESZ szabályainak, célja pedig az, hogy a metrópótló autóbuszok a lehető legakadálytalanabbul közlekedhessenek ezeken a kimondottan forgalmasnak tekinthető belvárosi útszakaszokon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Elborzasztó körülmények egy sütőipari üzemben

2020, november 25 - 10:16
Súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságokat – többek között penészes helyiségeket, eszközöket – tártak fel egy Csongrád-Csanád megyei sütőipari üzemben november közepén a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. A sütőüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették az általános szennyezettség, továbbá a jelöletlen, nem nyomon követhető, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagok miatt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Nekem Budapest címen közlekedési podcastot indít a BKK

2020, november 24 - 19:11
Újabb felülettel bővíti kommunikációs eszköztárát a Budapesti Közlekedési Központ. Röviddel a honlapjának megújítását követően Nekem Budapest címen közlekedési podcastot indít a vállalat, amelyben a fővárosi közösségi közlekedés kulisszái mögé tekinthetnek be a hallgatók. Az első adásban az M3 metró pótlásáról beszélget Borsi Dávid, a BKK szóvivője azokkal a kollégákkal, akik jelentős szerepet töltöttek be a forgalmi és a tájékoztatási rendszer kialakításában. A Nekem Budapest első adása már elérhető a BKK új weboldalán és a főbb podcast platformokon – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika: Pigniczki indulásra kész

2020, november 24 - 19:05
Csütörtökön gépkocsival indul az ukrán fővárosba, a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságra a válogatott és az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni, aki november 27-én, csütörtökön edzője, Gelle Noémi társaságában két sofőrrel kel útra Kijevbe – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Csongrád-Csanád megyei szén-monoxid-körkép

2020, november 24 - 17:04
Csongrád megyében a fűtési szezon hivatalos kezdete óta (azaz az elmúlt 40 napban) összesen 13, a szén-monoxiddal kapcsolatos bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Belföld

A BKK az M3 metróvonal felújításához igazította egyes személyes értékesítőhelyeinek helyszínét és nyitva tartását

2020, november 24 - 17:01
Az M3 metróvonal középső szakaszának felújításához kapcsolódóan ismét megnyitott a Lehel téri aluljáróban a BKK jegy-és bérletpénztár, illetve a metró hétvégi közlekedéséhez igazodva már hétvégén is nyitva tartanak a metró fordítópontként funkcionáló Lehel tér és Nagyvárad tér metrómegállóknál a jegy-és bérletpénztárak. A Nyugati pályaudvarnál a BKK jegy-és bérletpénztár a felszínen várja az utasokat – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Baleset Kállósemjén és Nagykálló között

2020, november 24 - 12:29
A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Égésgyorsítót használhatott a rákospalotai tűz okozásával gyanúsított férfi

2020, november 24 - 12:26
A lakástüzet túlélő 12 éves kisfiút a rendőrök mentették meg, nagyszülei a tűzben életüket vesztették – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Buszsofőrre támadt

2020, november 24 - 10:14
Oroszlányban fajult el egy közlekedési konfliktus – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Fél évszázados a sárbogárdi hómaró

2020, november 24 - 10:10
Öreg járgány nem vén járgány! Tudják ezt jól a Magyar Közútnál, ezért a korszerű útüzemeltető eszközök folyamatos beszerzésével párhuzamosan nagy gondot fordít a társaság a sokat megélt, számos üzemórát ledolgozott régi hómarók karbantartására is. Egy sárbogárdi, decemberben 50 éves ZIL gyártmányú példányt éppen idén korszerűsítettek a szakemberek. A hómarás igen speciális terület, olyanok ezek a gépek, mint egy háztartásban a karácsonyfatalp: évente talán csak egyszer kell, de ha nincs, akkor minden borul – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Használatba adták az Akadémia Park melletti megújult P+R parkolót

2020, november 23 - 19:05
Megújult és további férőhelyekkel bővült a ma használatba adott II. kerületi Akadémia Park melletti P+R parkoló. A külsőbb kerületekből és az agglomerációból a belvárosba igyekvő autósok innen a közösségi közlekedés járataival – az 56-os és a 61-es villamossal –, illetve kerékpárúton juthatnak be a legkönnyebben autó nélkül – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Rongált, majd balesetezett

2020, november 23 - 10:39
Garázdaság, rongálás és ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves tereskei férfi ellen – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Kiselejtezett szaporítóanyagokat és illegális árusokat buktatott le a Nébih

2020, november 23 - 10:35
Az illegális szőlő- és gyümölcsszaporítóanyag-kereskedelem felderítése és felszámolása érdekében szervezett egy hónapos országos célellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A hatóság ellenőrei, a kormányhivatalok szakembereinek közreműködésével, az elmúlt hetekben 130 piaci, vásári mozgó árust és csaknem 9400 szaporítóanyagot vizsgáltak meg. Az akció eredményeként 10 esetben több mint 1,5 millió forint bírságot szabtak ki és mintegy 3000 oltványt semmisítettek meg – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Belföld

Chatszobában adták-vették a drogot

2020, november 23 - 09:22
A KR NNI nyomozóinak hajnali elfogása mindenkit ráébresztett arra, hogy egy droghálózat tagjaként börtönbe is kerülhetnek – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében az ORFK Kommunikációs Szolgálata.
Kategóriák: Belföld

Lezárt akta: különös kegyetlenséggel ölt

2020, november 22 - 14:52
A Bács-Kiskun megyei nyomozók halált okozó testi sértésről emberölésre módosították a gyanúsítást. A gyanú szerint a férfi úgy megverte élettársát, hogy az belehalt a bántalmazásba – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Ritmikus gimnasztika: Top Eb, szigorú korlátozásokkal

2020, november 20 - 20:04
November 26-29. között Kijev ad otthont a ritmikus gimnasztikázók idei legjelentősebb nemzetközi versenyének, az Európa-bajnokságnak, amelyet a felnőtt és a junior korcsoport számára is megrendeznek. A lehető legszigorúbb biztonsági intézkedések mellett, a nézők nélküli viadalon a jelenlegi állás szerint 23 ország 115 versenyzője szerepel majd, köztük a magyar válogatott is – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Online Adókonzultációt rendez a NAV

2020, november 20 - 10:39
Milyen lehetőségek és kötelezettségek kapcsolódnak jövőre az Online Számla rendszerhez? Hogyan változott a foglalkoztatás közterheihez kapcsolódó szabályozás? Hol tart a digitális adóztatás? Hogyan változnak a termékimport áfaszabályai és mi várható a brexit hatására 2021-ben? Egyebek mellett ezek a témák kerülnek napirendre az Online Adókonzultáción, november 25-én – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Kategóriák: Belföld

Kifosztás mellett lopásért is felelhet

2020, november 20 - 10:28
A kiskunmajsai nyomozók hét bűncselekménnyel gyanúsítják a fiatal lányt. Ügyében befejezték a nyomozást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld