Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 2 perc 31 másodperc

Baleset az M7-esen

2017, október 23 - 19:31
Két jármű ütközött össze Székesfehérvár térségében, a főváros felé vezető oldalon, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Belföld

Egyedülálló örökségünk a hortobágyi pásztorkodás

2017, október 21 - 17:58
A pásztorok őszi jószágbehajtása a becsületes elszámolás példája évszázadok óta. A hortobágyi pásztoroknak, a rideg állattartásnak köszönhető, hogy Magyarországon maradt fenn a legtöbb őshonos állatfajta (köztük a nóniusz, a szürkemarha és a racka juh) egész Európában. Legyünk büszkék egyedülálló növény- és állatvilágunkra – mondta a földművelésügyi miniszter a hortobágyi Kilenclyukú híd lábánál megtartott Szent Dömötör-napi behajtási ünnepen – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
Kategóriák: Belföld

Különös történet után jut vb-aranyhoz a magyar íjász

2017, október 21 - 17:49
Egy hónapot kellett várnia Molnár Ferencnek, hogy a 3D íjász világbajnokságot követően aranyérmesnek mondhassa magát. A szeptemberi vb döntőjében ugyanis a bírók összekeverték a nyílvesszőket. A hazai szövetség sportdiplomáciai sikere, hogy az íjász világszervezet korrigált, és a magyar sportoló is aranyéremben részesül – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az NVESZ sajtó.
Kategóriák: Belföld

Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban

2017, október 20 - 22:08
A Budakeszi Vadaspark mai napon ünnepélyesen átadott hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkjában a kicsik és nagyok újabb természetközeli ismereteket sajátíthatnak el önfeledt játék közben: az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel ismerkedhetnek meg közelebbről – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Idén először ünnepeljük A Táj Nemzetközi Napját

2017, október 20 - 21:53
Az Európa Tanács felismerve, hogy az európai tájak (minőségükkel és sokféleségükkel) közös értékeink, illetve hogy a táj fontos része az emberek életminőségének, megalkotta az Európai Táj Egyezményt, amelyet a tagállamok 2000. október 20-tól írhatták alá. Ez az első olyan nemzetközi egyezmény, amely kizárólag a táj védelmével, kezelésével és tervezésével foglalkozik. Megerősítve az európai együttműködést, az Európa Tanács kezdeményezésére október 20-át idén először Európa-szerte A Táj Nemzetközi Napjaként ünnepelhetjük – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM sajtóiroda.
Kategóriák: Belföld

Bűzlött az utazótáska a csomagtérben

2017, október 20 - 21:49
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 5 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy autóbuszban, Röszkén – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.
Kategóriák: Belföld

Európa egyik legrégebbi keresztény templomának falán avatott emléktáblát Fazekas Sándor

2017, október 20 - 21:46
A bolgár és a magyar nép közel egy évezrede járja közös útját a kereszténység sziklájára épített Európában - hangoztatta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter október 20-án Szófiában, a magyarországi bolgár kisebbség ajándékának, Rilai Szent János emléktáblájának avatásán – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
Kategóriák: Belföld

Négy népszerű zenekar ad ingyenes Szabadságkoncertet a Millenárison

2017, október 19 - 22:53
A nagy fesztiválok rendszeres előadói lépnek fel az idei Szabadságkoncerten 2017. október 23-án, Budapesten, a Millenáris B épületében. A New Level Empire, a Bagossy Brothers Company, a Margaret Island és az Irie Maffia rajongói ingyenes regisztrációs jegyet váltva ünnepelhetnek együtt kedvenceikkel – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Belföld

Magyarország számíthat Bulgáriára az agrárpolitikával kapcsolatos kérdésekben

2017, október 19 - 22:49
Fontos, hogy az újabb európai uniós tagállamok összehangolják álláspontjaikat annak érdekében, hogy a gazdák megfelelő forrásokhoz juthassanak – hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a Rumen Porozsanovval, Bulgária földművelésügyi és élelmezési miniszterével folytatott megbeszélés után, Szófiában – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az FM Sajtóiroda.
Kategóriák: Belföld

Baleset a 44-es főúton

2017, október 18 - 18:22
Félpályás a forgalomkorlátozás Tiszaug közelében – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Belföld

Lőszerek is voltak a tolvajnál

2017, október 18 - 16:28
A kalocsai nyomozók három bűncselekménnyel gyanúsítják az elfogott drágszéli férfit – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Belföld

Házilag kialakított rejtekhelyen lapult a kábítószerszállítmány

2017, október 18 - 13:25
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 22 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy személyautóban Röszkén – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Némedi-Varga Éva sajtóreferens.
Kategóriák: Belföld

Interaktív ’56-os diákverseny Budapest utcáin

2017, október 18 - 13:23
Általános és középiskolások történelmi utazásra indulva, mobiltelefonjuk és az Időkapuk applikáció segítségével járhatják be az 1956-os forradalom és szabadságharc szimbolikus helyszíneit 2017. október 23-tól, Budapesten – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Belföld

Oszlopnak ütközött egy autó Szabadbattyánban

2017, október 18 - 13:18
Villanyvezetéket szakított le egy személygépkocsi október 18-án, szerdán reggel Szabadbattyánban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.
Kategóriák: Belföld

Torna: Berki megkezdte a rehabilitációt

2017, október 18 - 09:40
Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Berki Krisztián válla jól reagál a beavatkozás utáni gyógytornára, ugyanis napról-napról egyre jobb állapotban van – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Belföld

Baleset a 8116-os úton

2017, október 18 - 09:38
Egy személyautó fának ütközött szerdán délelőtt Pákozd és Sukoró között – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Fejér Megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Belföld

A környezetvédelem a kiegyensúlyozott fejlődést segíti

2017, október 17 - 20:10
A környezetvédelem a tartós, kiegyensúlyozott fejlődést segíti – mondta a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára kedden Budapesten, a Duna Stratégia Éves Fórumához kapcsolódó nemzetközi konferencián. A stratégia hatodik, éves fórumát október 18-19-én rendezik meg Budapesten – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Harctéren a vadvilág - természetvédelmi siker katonai területen

2017, október 17 - 20:08
Hogyan találhat magának menedéket Európa egyik legveszélyeztetettebb hüllője épp egy magyarországi katonai lőtéren? Miért fontos, hogy ezen a kiképzőhelyszínen a honvédség is kiemelten figyeljen az állat- és növényvilág megőrzésére? A természetvédők és a Honvédelmi Minisztérium hat évvel ezelőtt összefogtak, hogy megóvják a páratlan természeti értékeknek otthont adó Turjánvidéket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a WWF Magyarország.
Kategóriák: Belföld

Félpályás útzár az 51-es főúton

2017, október 17 - 16:25
Egy személyautó felborult kedden délután Baja közelében – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.
Kategóriák: Belföld

További célzott ellenőrzések a szabálysértő fővárosi taxisok kiszűréséért

2017, október 17 - 13:30
Csaknem 1250 járművet ellenőriztek az idegenforgalmi főszezonban tartott fokozott akcióban a közlekedési hatóság szakemberei. A fejlesztési tárca a taxishiénák végleges kiszűrése érdekében a bevált gyakorlat folytatását tervezi – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
Kategóriák: Belföld