Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 24 perc 25 másodperc

Hétfőtől a metrópótló buszok is használhatják az Üllői úti kerékpársávot

2020, július 10 - 17:18
Ideiglenesen kihelyezett közlekedési táblák szabályozzák a forgalmat az Üllői úton az M3-as metró vonalfelújításához kapcsolódó korszerűsítési munkák idején. A pótlóbuszok – indokolt esetben – használhatják az ideiglenes kerékpársávot, azonban autóval, taxival, motorral továbbra is tilos közlekedni ebben a sávban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Félpályán megindult a forgalom a 62-es úton

2020, július 10 - 17:16
A Seregélyes térségében történt közúti közlekedési balesetben egy 64 éves rácalmási férfi vesztette életét – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Útlezárás baleset miatt a 47-es főúton

2020, július 10 - 15:02
Anyagi káros baleset miatt teljes az útlezárás a 47-es számú főút 205-ös kilométerszelvényében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Baleset a 62-es főúton

2020, július 10 - 14:58
Közúti közlekedési baleset történt 2020. július 10-én 13 óra 40 perc körül a 62-es számú főút 30-as kilométerénél Seregélyes térségében, ahol a rendelkezésre álló adatok alapján egy tehergépjármű és egy személyautó ütközött össze – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a rendőrség.
Kategóriák: Belföld

Kizuhant egy kislány a másodikról

2020, július 10 - 14:54
A Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az ügyben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna: Kovács a fővárosban és Dunaújvárosban is edz

2020, július 10 - 14:49
Nagyon elszántan készül a visszatérésre, a jövő évi olimpiára már kvótát szerzett tornász, Kovács Zsófia, aki két helyszínen tréningezik az őszi versenyszezonra – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Kaszala Claudia.
Kategóriák: Belföld

Budapesti Közlekedési Központ

2020, július 10 - 14:46
Újabb gyűjtőállomással bővült a MOL Bubi közbringarendszer, így már 158 helyszínen összesen 2071 almazöld bicikli áll a fővárosban közlekedők rendelkezésére. A Dombóvári út és a Buda-part tér sarkán található új gyűjtőállomás a Property Market fejlesztésében valósult meg – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

Így bánj a vízzel, hogy jó legyen neked és a Földnek is!

2020, július 9 - 14:50
Ha a lehulló csapadékot nem elvezetjük, hanem megtartjuk otthonunkban, azzal nem csak a pénztárcánknak teszünk jót, de a hőség és szárazság ellen is hatékonyan védekezhetünk. Ráadásul ezzel sokat tehetünk azért, hogy megőrizzük azt a természeti kincset, amely minden élet alapja. A WWF Magyarország ahhoz ad tippeket, hogy hogyan tartsuk meg a vizet házunk körül – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a WWF közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Kezdődik a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed metróállomás felújítása

2020, július 9 - 10:08
Megállás nélkül halad át az M3-as metró 2020. július 13-tól, hétfőtől a Semmelweis Klinikák és a Corvin-negyed állomáson, mert ezen a két helyszínen is elkezdődnek a vonalfelújításhoz kapcsolódó korszerűsítési munkák. Az M3-as metró továbbra is a Nagyvárad tér és Újpest között közlekedik, a két lezárt metróállomás környezetét a Kálvin tér és a Népliget között közlekedő, M30-as jelzésű állomáspótló busszal lehet majd elérni. Az állomáspótló busz használatát a BKK kifejezetten csak annak ajánlja, aki a két újonnan lezárt állomás környékére tart. A metrópótlás rendje emellett nem változik, azaz munkanapokon a metró helyett továbbra is Kőbánya-Kispest és Nagyvárad tér között, hétvégéken pedig a Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Budapesti Közlekedési Központ.
Kategóriák: Belföld

A nyári aratás időszakában különösen fontos az ASP elleni védekezés

2020, július 8 - 15:00
A nyári mezőgazdasági munkálatok indulása fokozott körültekintést követel a sertéstartóktól is. A vírus ugyanis akár közvetett érintkezéssel, így a földekről betakarított terményekkel és eszközök közvetítésével is bekerülhet a telepekre. A házisertés-állományok védelme az egyik legfontosabb feladatunk az ASP elleni küzdelemben, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az állattartók figyelmét a járványvédelmi előírások betartásának fontosságára – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Kutyatámadás Borsodban

2020, július 8 - 14:09
Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Felkészültek a tiszai zsaruk

2020, július 8 - 14:06
Hatványozott belföldi forgalomra számít idén nyáron a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld

Elfogták a szökött rabot

2020, július 8 - 14:01
A kalocsai és kiskőrösi rendőrök közös munkájának eredményeként került elő a börtönből megszökött férfi – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Új nagyberuházással vennének el még több területet a Dunától

2020, július 8 - 13:58
A napokban jelent meg a Hajógyári-szigeten tervezett új beruházások pontos dokumentációja, amely egy kajak-kenu központ létesítésének tervét és az egész sziget árvízvédelmi célú beruházását célozza. A WWF Magyarország álláspontja szerint a beruházás nemcsak egy újabb értékes városi zöldfelület beépítése miatt káros, de a Duna erősen beszűkített árterének további csökkentése sem bölcs döntés a klímaváltozás hatásainak árnyékában – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a WWF Magyarország.
Kategóriák: Belföld

Gondatlan balesetokozás miatt felelhet a motoros

2020, július 8 - 09:58
Gondatlan balesetokozás miatt felelhet a motoroKetten súlyosan megsérültek az M7-es autópályán történt balesetben. A Gárdonyi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Visszaéltek egy magyar ökotermelő adataival

2020, július 8 - 09:54
Egy magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű napraforgót, melynek származása dokumentumokkal nem volt igazolható. Az esetről a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tett bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). A kifogásolt iratokkal ellátott terményt, a termelő nevével, de egy magyar cég számlaszámával kiállított számlával értékesítették egy holland felvásárlónak, aki azt Olaszországba adta tovább. Eddig csaknem 250 tonna napraforgó esetében bizonyosodott be a jogsértés – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Sikeres volt és tovább folytatódik az elkobzott fatermékek ingyenes átadása

2020, július 7 - 11:36
Az elkobzott fatermékek közérdekű célú felhasználására meghirdetett pályázat első fordulója véget ért, de már indul az újabb pályázati lehetőség. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által februárban indított tűzifaosztás során a pályázók a meghirdetett teljes mennyiséget, összesen 1273,83 m3 faterméket elvitték. Az EUTR ellenőrzések során elkobzott fatermékekből önkormányzatok és egyházi jogi személyek részesültek. A július 7-én induló második körben több mint 1500 m3-re, meghatározóan szintén tűzifára pályázhatnak az intézmények – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Belföld

Tragikus baleset a 42-es főúton

2020, július 7 - 09:26
Berettyóújfalu külterületén ütközött össze egy személyautó, egy kisteherautó, valamint egy kamion kedden reggel. A gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tűzesetek, balesetek Csongrádban

2020, július 7 - 09:22
Hétfőn három tűzesethez és egy balesethez riasztották Csongrád megye tűzoltóit – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a szurkolók

2020, július 7 - 09:19
Évente több tonna adományt kap külföldi magyaroktól is a világszinten egyedülálló – és egyik legismertebb – hazai állatvédő csoport, a Szurkolók az Állatokért. A kapott felajánlást – jellemzően állateledeleket és anyagi támogatást – a hazai fociklubok kemény magjából verbuválódott, radikális állatvédő csapat továbbadományozza. E mellett a szervezet rövidtávú célja egy európai szintű menhely létrehozása, amelynek érdekében most spanyolországi állatvédőkkel is felvették a kapcsolatot – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.
Kategóriák: Belföld