Skip to Content

Objektív Hírügynökség

Tartalom átvétel Objektív Hírügynökség
Objektív Hírügynökség
Frissítve: 27 perc 14 másodperc

Gyorshír: Pigniczki döntőben

2 óra 11 perc
Pigniczki bejutott az rg-vb összetett döntőjébe – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tragikus vonatbaleset Bács-Kiskunban

3 óra 33 perc
Autóval ütközött egy személyvonat csütörtökön reggel Bácsalmás térségében. A személyautóban ülő négy nő közül egy a helyszínen életét vesztette, egyet pedig mentőhelikopterrel szállítottak kórházba – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tálcás gombák a Szupermenta októberi tesztjén

3 óra 40 perc
A Szupermenta program októberi tesztjében összesen 13 tálcás gombát vizsgáltak a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az itthon legelterjedtebb fehér csiperkegomba mellett öt eltérő fajtájú gomba kedveltségét is tesztelték. Összességében elmondható, minden vizsgált termék „gombabiztos” – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
Kategóriák: Belföld

Teljes útzár Szombathely külterületén

5 óra 21 perc
Két autó ütközött csütörtökön reggel Szombathely határában, a helyszínelés ideje alatt teljes útlezárásra kell számítani – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Emberölés Pirtón – őrizetben a gyanúsított

5 óra 27 perc
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai kezdeményezik a férfi letartóztatását – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Rg-vb: Pigniczki a legjobb tízben

2021, október 27 - 13:55
Az olimpikon Pigniczki Fanni 48.050 ponttal az összetett verseny 10. helyén áll labda- és karikagyakorlatai után a Kitakyushuban zajló 38. ritmikus gimnasztika világbajnokságon – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Maszk viselését ajánlja a közösségi közlekedés használatakor a BKK

2021, október 26 - 18:38
A Fővárosi Operatív Törzs döntése nyomán Karácsony Gergely főpolgármester és a BKK a romló járványügyi adatokra való tekintettel arra kéri a fővárosban utazókat, hogy továbbra is használják a közösségi közlekedést, de a járatokon, valamint a megállókban viseljenek a szájat és az orrot egyaránt eltakaró maszkot. Hazánkban az önkormányzatok, így a Fővárosi Önkormányzat sem rendelkezik jelenleg olyan jogkörrel, hogy a maszkviselést kötelezővé tehessék, azonban a főpolgármester szerint ismét itt az ideje annak, hogy mindannyian kivegyük a részünket a járvány megfékezéséből, amelyhez a Budapesten utazók a maszkviseléssel járulhatnak hozzá. Az elmúlt hónapokban egyre többen felismerték, hogy a közösségi közlekedés biztonságos, ezért sokan választják ismét a BKK járatait, az ajánlott maszkviselés pedig csak még biztonságosabbá teszi az utazást – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Újabb szakaszba lép a rakparti víznyomócső rekonstrukciója, fenntartják a közlekedést a rakparton

2021, október 26 - 18:36
A pesti Duna-part belvárosi szakaszának felújításával párhuzamosan folytatódik a főváros egyik legrosszabb állapotú főnyomócsövének cseréje. November 2-ától, keddtől a Lánchídtól délre is megkezdődnek a munkálatok, ami a pesti alsó rakpart közlekedését is érinti. A tervek újragondolásával és gondos munkaszervezéssel azonban a munkaterület mellett is sikerül biztosítani a forgalom fenntartását. A Jane Haining rakparton az Erzsébet híd felől a Lánchíd irányába haladhatnak, míg ellenkező irányban az Apáczai Csere János utcát használhatják az itt közlekedők. A két útszakasz együttesen biztosítja a pesti alsó rakpart hálózati szerepét, így sikerül a munkálatok forgalmi hatásait csökkenteni. A rekonstrukció várhatóan 2022 augusztusáig fog tartani – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Rg-vb: Túl a pódiumedzésen a kéziszercsapat

2021, október 26 - 18:34
Megérkezett és már a pódiumedzésen is túl van a Farkas Júlia, Fekete Anita, Fodor Nadin, Mészáros Mandula Virág, Somhegyi Réka, Urbán-Szabó Mónika összeállítású magyar felnőtt együttes kéziszercsapat, amely pénteken kezdi meg szereplését a Kitakyushuban zajló ritmikus gimnasztika világbajnokságon – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna-vb: Hazaérkezett a magyar csapat

2021, október 26 - 18:32
Nagy ováció közepette, hétfőn késő este hazaérkezett a Kovács Zsófia, Székely Zója, Bácskay Csenge, Szilágyi Nikolett alkotta női és a Mészáros Krisztofer, Tomcsányi Benedek, Bátori Szabolcs, Dobrovitz Ádám, Vecsernyés Dávid összeállítású férfi tornászválogatott Kitakyushuból, a világbajnokságról, ahol Kovács, Székely és Mészáros is vb-döntőben szerepelt – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Bordatörést szenvedett Ferencz Ramón

2021, október 24 - 22:36
A körülményekhez képest jól van a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős. A SKODA Rally Team Hungária párosa a második helyről várta a Rally Hungary, azaz az Európa-bajnokság magyar állomásának zárónapját, majd az első vasárnapi szakaszon kicsúszott, így feladta a versenyt. Herczig Norbert zúzódásokat szenvedett, Ferencz Ramón viszont bordatöréssel jelenleg is kórházban van – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a VPB Kommunikáció közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna-vb és rg-vb: Pigniczki a torna-világbajnokság záróünnepségén

2021, október 24 - 22:32
A Kitakyushuban megrendezett torna-világbajnokság záróünnepségén is volt magyar érdekeltség, méghozzá a ritmikus gimnasztikázó olimpikon, Pigniczki Fanni személyében, aki a színpadon vette át a háromszoros olimpiai bajnok japán tornásztól, Kohei Uchimurától a vb-stafétát, hiszen a ritmikus gimnasztikázók világbajnokságát szerdától szintén a japán városban tartják – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tragikus baleset Somogyban

2021, október 23 - 22:13
Egy férfi életét vesztette szombaton este a 610-es számú úton történt balesetben- értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna-vb: Kovács és Bácskay is ötödik a szerenkénti finálékban

2021, október 23 - 22:09
Remekeltek a magyar hölgyek a tornászok Kitakyushuban zajló világbajnokságának szerenkénti döntőiben. Bácskay Csenge 13.733 ponttal ugráson, míg Kovács Zsófia 14.466 ponttal felemáskorláton szerezte meg a pontszerző ötödik helyet, ráadásul Kovács eredményesség szempontjából ezzel beállította Molnár Krisztina 1992-es Párizsban nyújtott teljesítményét, aki akkor a vb-n szintén ötödik lett felemáskorláton – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a TornaSajtó közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Negyvennyolc járművel bővülhet a fővárosi trolibuszállomány

2021, október 22 - 19:14
Korszerű trolibuszokkal gazdagodhat a fővárosi járműpark annak köszönhetően, hogy a Budapesti Közlekedési Központ élne az opciós lehívási lehetőségével, és a Solaris–Škoda gyártóval kötött szerződése alapján megrendelné a fennmaradó negyvennyolc járművet. Az új csuklós és szóló trolik a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaikkal növelhetik a Budapesten utazók komfortérzetét – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Hétfőtől sűrűbben, éjszakánként pedig tovább jár a 100E reptéri gyorsjárat

2021, október 22 - 19:10
Sűrűbben és hosszabb üzemidőben jár október 25-től, hétfőtől a 100E reptéri gyorsjárat. A Budapest belvárosa és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között kényelmes és közvetlen összeköttetést biztosító járat a reptérről egészen 1:05-ig indul, és az autóbuszok - forgalmasabb napokon - 20 helyett 15 percenként követik egymást az esetleges zsúfoltság elkerülése érdekében. A 100E reptéri járat továbbra is egyedi díjszabás szerint vehető igénybe, egy jegy 900 forintba kerül – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Budapesti Közlekedési Központ közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Torna-vb: Mészáros bravúros 14. helyezése

2021, október 22 - 19:06
Mészáros Krisztofer remek teljesítményt nyújtva 81.581 ponttal a 14. helyen végzett Kitakyusuban a tornászok világbajnokságán az egyéni összetett döntőben, ezzel pedig felülírta Supola Zoltán 1995-ben Sabae-ben összetettben elért 16. pozícióját, ami az elmúlt 26 esztendőben az eddigi legjobb helyezés volt a férfiaknál világbajnokság egyéni összetett döntőjében – értesült az OBJEKÍV Hírügynökség a Sajtócsapat közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Lesz elég hazai krizantém az árusoknál

2021, október 22 - 13:18
Sokan vásárolnak krizantémot mindenszentek és halottak napjához közeledve. A nagyvirágú fajták iránt a legnagyobb a kereslet, és októberben, november elején talál gazdára a hazai termés döntő többsége – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből. Idén nemcsak a hőség, az erős napsütés, hanem az EU általi sokszor gondolkodás nélküli növényvédőszer-betiltások sem kedveztek a krizantémtermesztésnek. Ennek ellenére ez évben is több mint 10 millió tő krizantém terem hazánkban – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a NAK közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tréleren szállított luxusautókat foglaltak le

2021, október 22 - 13:16
A Bács-Kiskun megyei rendőrök lefoglaltak azt a két autót, amit a svájci hatóság keresett – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a rendőrség közleményéből.
Kategóriák: Belföld

Tarjánban fákat ültettek a Településfásítási Program keretében

2021, október 22 - 13:14
A magyar vidék, a magyar emberek többsége bízik a jövőben, ezt üzeni a Településfásítási Program sikere és egyben a mai faültetés is- emelte ki az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára Tarjánban, a Településfásítási Program őszi ültetésének újabb állomásán – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel közleményében az AM Sajtóiroda.
Kategóriák: Belföld