Skip to Content

Napisajtó Külföld

Tartalom átvétel Napisajto.hu
Napisajto.hu - Friss hírek
Frissítve: 10 év 9 hét

Egységesül az európai égbolt

2011, március 4 - 16:26
Nyilatkozat elfogadásával zárult a soros magyar EU-elnökség programjában megrendezett Egységes Európai Égbolt kétnapos, magas szintű légügyi konferencia pénteken - közölte Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára, az uniós közlekedési tanács soros elnöke
Kategóriák: Külföld

"Csaknem általános" sztrájk bénította pé...

2011, március 4 - 16:08
Általános sztrájkként meghirdetett munkabeszüntetés bénította pénteken Belgium életét: a nagyobb városokban leállt a tömegközlekedés, nem kézbesítették a lapokat és a leveleket, az üzletek többsége zárva maradt.
Kategóriák: Külföld

Történelemhamisítással vádolják Donald Rumsfeldet

2011, március 4 - 16:06
Bob Woodward, a The Washington Post neves újságírója éles kritikával illette Donald Rumsfeld, Known and Unknown címmel nemrég megjelent emlékiratait.
Kategóriák: Külföld

Vádemelés a srebrenicai mészárlás ügyében

2011, március 4 - 15:54
Bozida Kuvelja a vád szerint több mint ezer muzulmán férfi legyilkolásában vett részt.
Kategóriák: Külföld

Buzdít a csecsen: ki kell terjeszteni az iszlám ur...

2011, március 4 - 15:38
A világ muzulmánjainak az iszlám vallás terjesztésére kellene kihasználniuk az arab világban zajló forradalmakat - mondta Doku Umarov csecsen iszlamista lázadóvezér egy új, pénteken megjelent videoüzenetben.
Kategóriák: Külföld

Videó: Megölte a baglyot a focista!

2011, március 4 - 15:30
Óriási felháborodást váltott ki egy labdarúgó tette: Luis Moreno lerúgta a pályáról az ott ténfergő sérült baglyot. Az állat belehalt.
Kategóriák: Külföld

Gyerekeket is felfegyvereztek Líbiában

2011, március 4 - 15:20
Körülbelül tízezer fegyveres felkelő - köztük 4-5000 hivatásos katona - áll szemben jelenleg a Kadhafi líbiai vezető uralmát védő erőkkel - nyilatkozott Al Ghaoui Hesnának, az MTI Hírcentrum tudósítójának az újonnan létrehozott katonai tanács szóvivője Bengáziban. Abdalláh Mehdi kifejtette: foly
Kategóriák: Külföld

Az EU-ban a nők 17,5 százalékkal kevesebbet keresn...

2011, március 4 - 15:00
A nemek közötti kereseti különbségek csökkentésére törekszik az Európai Bizottság, amely az Európai Unióban első alkalommal megrendezendő egyenlő díjazás napja alkalmából kiadott közleményében emlékeztetett arra, hogy az EU országaiban a nők életük során a munkájukért átlagosan 17,5 százalékkal
Kategóriák: Külföld

Tízezer fegyveres felkelő áll szemben Kadhafi erőivel

2011, március 4 - 14:55
Körülbelül tízezer fegyveres felkelő - köztük 4-5000 hivatásos katona - áll szemben jelenleg a Kadhafi líbiai vezető uralmát védő erőkkel - nyilatkozott Al Ghaoui Hesnának, az MTI Hírcentrum tudósítójának az újonnan létrehozott katonai tanács szóvivője Bengáziban.
Kategóriák: Külföld

Szlovákia támogatja Horvátország csatlakozását az...

2011, március 4 - 14:43
A szlovák miniszterelnök szerint Pozsony támogatja Horvátország mihamarabbi csatlakozását az Európai Unióhoz.
Kategóriák: Külföld

Sztrájk miatt állt meg az élet Belgiumban

2011, március 4 - 14:43
Általános sztrájkként meghirdetett munkabeszüntetés bénította pénteken Belgium életét: a nagyobb városokban leállt a tömegközlekedés, nem kézbesítették a lapokat és a leveleket.
Kategóriák: Külföld

Soros: a legvéresebb forradalom jöhet

2011, március 4 - 14:29
Kategóriák: Külföld

Videó: Piroska potyautasként utazik a villamoson

2011, március 4 - 14:27
Oroszországban videózták le Piroskát, amint potyautasként a villamos hátsó részébe kapaszkodva utazik.
Kategóriák: Külföld

Kadhafi hívei támadásba lendültek Líbiában

2011, március 4 - 14:19
A Moammer Kadhafihoz hű erők légicsapást mértek pénteken az ellenzékiekhez ellenőrzése alatt álló egyik katonai támaszpontra a kelet-líbiai Adzsdábíjában - közölték a felkelőkhöz közel álló források.
Kategóriák: Külföld

Tánciskolát nyittatna az ukrán tanintézményekben a...

2011, március 4 - 14:11
Mikola Azarov ukrán kormányfő azt javasolta az oktatási tárca vezetőjének, hogy fontolja meg a kötelező táncórák bevezetését az ukrajnai általános iskolákban - írta pénteken az Ukr.net hírportál. A koreográfia tanórák Azarov szerint akár a testnevelési foglalkozásokat is helyettesíthetnék.
Kategóriák: Külföld

Afganisztán miatt lövöldözött a frankfurti merénylő

2011, március 4 - 14:11
Az Afganisztán elleni amerikai katonai fellépés miatt lövöldözött szerdán a frankfurti repülőtéren a 21 éves merénylő - közölte pénteken a német ügyészég illetékese, hozzátéve, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a támadó kapcsolatban állna bármilyen nemzetközi terrorista csoporttal.
Kategóriák: Külföld

Mecsetben robbant a bomba Pakisztánban - 9 halott

2011, március 4 - 14:11
Legkevesebb kilenc ember - közte egy gyerek - vesztette életét és több mint harmincan megsebesültek, amikor bomba robbant egy mecsetben Pakisztán északnyugati részén - közölte pénteken a rendőrség.
Kategóriák: Külföld

Jövő héten szavaz az EP a médiatörvénnyel kapcsola...

2011, március 4 - 14:11
Jövő csütörtökön szavaz az Európai Parlament a magyar médiatörvénnyel kapcsolatos állásfoglalás-tervezetekről - közölte a Független Hírügynökséggel az EP budapesti Tájékoztatási Irodája.
Kategóriák: Külföld

Újabb UFO-akták nyíltak meg

2011, március 4 - 14:00
Az ufóészlelésekről szóló hatósági aktáknak egy újabb adagját oldották fel titkosítás alól Nagy-Britanniában. Az olykor alaposan kiszínezett beszámolókon a hollywoodi sikerfilmek hatása is érződik.
Kategóriák: Külföld

Magyar idegtudósok kapták az Agy-díjat

2011, március 4 - 13:56
Három magyar idegtudós, Somogyi Péter, Freund Tamás és Buzsáki György kapta megosztva az egymillió euró (272,8 millió forintos) összdíjazású "Agy-díjat" ( (The Brain Prize) a memória-folyamatokban kulcsszerepet játszó agyi ideghálózatok feltárásáért - jelentette be pénteken a dániai Grete Lundbeck E
Kategóriák: Külföld