Skip to Content

Hírextra

Tartalom átvétel Hírextra
hirextra.hu
Frissítve: 19 perc 44 másodperc

Minden emberi kapcsolat értékes

5 óra 25 perc
Ha megkérdezünk 100 embert, hogy melyik kapcsolatait tartja a legértékesebbnek, akkor legalább 70 fog olyat mondani, amiben csupa pozitív dolog van. Vagyis ide tartoznak a szoros barátságok, valamint az olyan kontaktok, ahol teljes az elfogadás és a szeretet. De biztos, hogy ez így van?
Kategóriák: Friss

Párbeszéd: Feljelentést teszünk a Budakeszi Álomvölgy területén történt építési munkálatok miatt

7 óra 44 perc
A Párbeszéd Magyországért elnökségi tagja a Budakeszi Álomvölgy elnevezésű területen történt jogellenes építési munkálatok miatt feljelentést tesz környezetkárosítás bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.
Kategóriák: Friss

Érdemes hőszigetelt alumínium redőnyt választani?

8 óra 31 perc
Lassan közeledik a nyár, így nem véletlen, hogy az emberek egy része elkezd azon gondolkodni, hogyan teheti klíma nélkül, elfogadható áron hűvössé a lakását a legnagyobb melegben is? Természetesen mindezt úgy, hogy az teljes mértékben biztonságos is legyen.
Kategóriák: Friss

A külföldiek saját EP-listáikra szavaznak

10 óra 48 perc
Az eddig megtartott három magyarországi európai parlamenti (EP-) választáson az Európai Unió más tagállamainak állampolgárai közül csak nagyon kevesen szavaztak a magyar EP-listákra. A május 26-ai voksolásra eddig 2707 külföldi jelentkezett.
Kategóriák: Friss

Miért is jó a meggy?

11 óra 49 perc
A meggy egy nagyon finom, savanykás ízű, nyári szezonú gyümölcs, mely üdítően tud hatni a forró kánikulában. A meggyet mindenki úgy ismeri, mint egy kiváló szórakozást ígérő gyümölcsöt, ami emellett nagyon finom is, hiszen savanykás ízének köszönhetően roppant üdítő tud lenni a nyár melegében. Hogy mire használjuk?
Kategóriák: Friss

A legfontosabb dolgokban a nők döntenek

14 óra 17 perc
Hová utazzon a család húsvétkor, hol lakjunk, hová járjon a gyerek iskolába - ezekben a kérdésekben mind a nők döntenek, egy legújabb kutatás alapján.
Kategóriák: Friss

Borravaló kisokos avagy adjunk-e, és ha igen, mennyit?

2019, április 19 - 18:55
Mindenki ismerheti azt az érzést, amikor maximálisan elégedett egy étteremben, és ezt szeretné egy bizonyos összeggel kifejezni, de nincs tisztában azzal, hogy mennyit is illene adni.
Kategóriák: Friss

Újságírót ölt az "új IRA" Londonderryben

2019, április 19 - 15:38
Fiatal újságírónő esett áldozatául egy észak-írországi lövöldözésnek, amelyet a rendőrség terrorista incidensnek minősített.
Kategóriák: Friss

Megoldás a hőség és napfény ellen

2019, április 19 - 14:49
Nyári, tűző napsütésben gyakran érezhetjük túl melegnek lakásunkat. Kétségtelen, hogy azt szeretnénk, lakóterünket minél több természetes fény világítsa be, ezért olyan megoldást kell keresnünk, ahol a napsütés is megmarad, és a hőmérsékletet is csökkenteni tudjuk. Ha nem akarunk sötétítő függönyöket használni a kilátás miatt, vagy éppen mert nem illik otthonunk hangulatához, próbáljuk ki a hővédő ablakfóliát. Alkalmazásával egyszerre érjük el, hogy mindig kilássunk ablakunkon, másrészt védekezzünk a nap melege ellen.
Kategóriák: Friss

A kínai diktatúrának nem tetszett a reklám

2019, április 19 - 13:28
Cenzúrázták a Leica optikai készülékeket gyártó német vállalat oldalát a kínai Weibo mikroblogon, miután a cég neve összefüggésbe került egy az 1989-es Tiananmen téri eseményeket bemutató promóciós videóval - derül ki a South China Morning Post (SCMP) hongkongi lap pénteki cikkéből.
Kategóriák: Friss

Most Nagypénteken van a zsidók széder estéje

2019, április 19 - 12:06
Idén a keresztény nagypéntekre esik az egyiptomi kivonulásra emlékező egyhetes pészach első napját jelző széder este ünnepe.
Kategóriák: Friss

Észak-Korea megint lövöldözget

2019, április 19 - 11:23
Az amerikai védelmi minisztérium csütörtökön megerősítette, hogy Phenjan rakéta fegyverkísérletet hajtott végre.
Kategóriák: Friss

A migránsok helyzete a Húsvét témája

2019, április 19 - 11:14
A szegény, rabszolgaként kizsákmányolt, méltóságuktól megfosztott és kitaszított emberekre, köztük a migránsok helyzetére hívják fel a figyelmet a nagypéntek este Rómában is felelevenedő keresztutat kísérő elmélkedések.
Kategóriák: Friss

Jön az 5. Magyar Filmhét

2019, április 19 - 10:18
Április 22-én a budapesti Corvin moziban gálával kezdődik az 5. Magyar Filmhét, ahol Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera vehetnek át életműdíjat. Az ünnepélyes esemény után a Zsigmond Vilmosról készült utolsó portréfilmet vetítik majd.
Kategóriák: Friss

2040-re már több elektromos autót helyeznek forgalomba, mint hagyományos járművet!

2019, április 18 - 18:33
Az új elektromos járművek száma 2025-re elérheti a 10 milliót, 2040-re pedig meghaladhatja majd a hagyományos járművekét, amely az e-mobilitás terén közel 2 000 milliárd dolláros üzleti lehetőséget jelent a közművállalatok számára – derül ki az Accenture új kutatásából.
Kategóriák: Friss

Innen már csak feljebb van Dárdainak?

2019, április 18 - 17:00
A címben megfogalmazott kérdés, lehet, hogy kijelentésként is megállná a helyét. De nézzük, hogyan kezdődött, és miként ért véget Dárdai Pál edzői karrierje a Hertha csapatánál.
Kategóriák: Friss

Mit érdemes tudni az egyes kötényekről?

2019, április 18 - 16:07
Hogy mi az, és mire is szolgál valójában a kötény? Nos, általában egy kötény a ruházatunk, testünk védelmére szolgáló ruhadarab. Készülhet különböző anyagokból, ezt meghatározhatja természetesen az is, hogy milyen területen használjuk. Anyaga lehet tehát vászon, gumi és bőr.
Kategóriák: Friss

Milliárdos adócsalás

2019, április 18 - 11:03
Több száz munkaerő-közvetítéssel foglalkozó céget számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A cégek a gyanú szerint milliárdos kárt okoztak a költségvetésnek azzal, hogy nem fizették a munkavállalók utáni járulékokat.
Kategóriák: Friss

Orbán a magyar-brazil kapcsolatról

2019, április 18 - 10:38
A migráció veszélyeiről, a gazdasági kapcsolatokról és a keresztény értékek védelméről is szó volt Orbán Viktor miniszterelnök és Eduardo Bolsonaro, a brazil képviselőház külügyi és védelmi bizottsága elnökének tárgyalásán csütörtökön Budapesten, a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Kategóriák: Friss

Jó esélye van a Néppártnak

2019, április 18 - 09:40
Nem sodorná veszélybe az Európai Néppárt (EPP) győzelmét a májusi európai parlamenti (EP-) választáson az Egyesült Királyság részvétele a csütörtöki legfrissebb felmérés szerint, de ez esetben valamelyest csökkenne a konzervatív pártcsalád amúgy stabil előnye.
Kategóriák: Friss