Skip to Content

Hírextra

Tartalom átvétel Hírextra
hirextra.hu
Frissítve: 27 perc 41 másodperc

Indul az online számlázás

8 óra 12 perc
Több mint kétmillió számla érkezett az online számla tesztfelületére június 22-ig; a július 1-jén induló rendszer tehermentesíti a vállalkozásokat és növeli az államkassza bevételét is, a számlázó programok adóhivatalhoz történő bekötésével ugyanis évi 50 ezer milliárd forint összegű számlaforgalom válik láthatóvá és követhetővé az adóhatóság számára - hívta fel a figyelmet a Pénzügyminisztérium (PM) vasárnap.
Kategóriák: Friss

Családi tragédia árnyékolta be a Star Wars zeneszerzőjének életét

2018, június 23 - 13:08
Kicsoda valójában John Williams, a világ talán legismertebb dallamainak alkotója? A Star Wars, az Indiana Jones, a Jurassic Park, az E.T., a Schindler listája, A cápa és a Harry Potter I-III. zeneszerzője bármihez kezdett az életben, azt siker koronázta, ő maga azonban soha nem tolakodott az előtérbe, élete így csupa rejtély. Íme, pár kevéssé ismert tény a maestro életéből, akinek egyik legismertebb alkotását októberben Budapesten élvezheti a közönség.
Kategóriák: Friss

Szeged elnémul

2018, június 23 - 10:19
Ismét módosították a szegedi zajrendeletet. A város közgyűlésének pénteki ülésén elfogadott, a korábbinál szigorúbb szabályozás szeptember 15-én lép hatályba.
Kategóriák: Friss

A legsportosabb fesztivál

2018, június 23 - 08:59
Nem véletlen, hogy az EFOTT-ot tartják a legsportosabb nyári fesztiválnak, hiszen a táncon és a csápoláson túl – Jessie J, John Newman, Lost Frequencies, Dub FX, a Volbeat és a legnagyobb magyar együttesek koncertjei mellett – nappal számos mozgalmas tevékenységet lehet űzni, vagy éppen az új sportőrületeket kipróbálni. Itt a reggelek ébresztő tornával indulnak!
Kategóriák: Friss

Rengeteg hamis cigit fogtak

2018, június 22 - 16:08
Háromezer doboz cigarettát találtak elrejtve Zalában, egy szerb állampolgár autójában - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Zala megyei igazgatóságának sajtófőreferense pénteken az MTI-t.
Kategóriák: Friss

Nem lesz cseh külügyminiszter?

2018, június 22 - 15:12
Milos Zeman cseh államfő nem ellenezné, ha a külügyminiszteri tisztség egy ideig betöltetlen maradna a cseh kormányban, és a tárcát ideiglenesen Jan Hamácek, a Cseh Szociáldemokrata Párt (CSSD) elnöke irányítaná.
Kategóriák: Friss

Nagyon népszerű a foci vébé

2018, június 22 - 14:49
Még a csoportkör fele sem zajlott le és a szurkolói zónák látogatottsága már meghaladta a 2,5 milliót az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.
Kategóriák: Friss

Pályatársak emlékeznek Kányádi Sándorra

2018, június 22 - 13:22
Pályatársak, barátok és tisztelők emlékeztek Kányádi Sándorra csütörtök este a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM) - mondta el Havas Judit, a múzeum munkatársa az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Kategóriák: Friss

Az EU beszívatta Trumpot

2018, június 22 - 12:09
Életbe léptek pénteken az érintett amerikai termékekre kivetett európai védővámok, amelyeket az Egyesült Államok által bevezetett importvámokra válaszul fogadott el az Európai Bizottság.
Kategóriák: Friss

Ismeretlen majomfajt találtak

2018, június 22 - 11:04
Eddig ismeretlen majomfaj egyedének maradványaira bukkantak egy ősi kínai sírban - adta hírül a BBC News.
Kategóriák: Friss

Bombával fenyegetőzött a Charing Cross-on

2018, június 22 - 10:03
Rövid időre lezárták és kiürítették péntek reggel a London belvárosában lévő Charing Cross metróállomást, ahol egy ember a sínekre ment, és azt állította, hogy pokolgép van nála. Az illetőt a brit közlekedési rendőrség (BTP) néhány perc alatt őrizetbe vette.
Kategóriák: Friss

Génmanipulált disznók jönnek

2018, június 22 - 09:19
Génszerkesztéssel tettek sertéseket ellenállóvá a világ egyik legköltségesebb állatbetegségével szemben - írta a BBC hírportálja.
Kategóriák: Friss

Mindenki külföldön: munkaerőhiány

2018, június 22 - 08:27
Az áprilisi béradatok fényében már inflációs és versenyképességi kockázatokra is figyelmeztetnek a piaci elemzők, de a tartós munkaerőhiány miatt közeli jövőben nem számítanak érdemi fordulatra.
Kategóriák: Friss

Összhang alak és stílus között

2018, június 22 - 07:02
Most, hogy itt a nyár és a bikiniszezon, mindenki számára kiemelten fontos kérdés, hogy mit válasszon a nyári trendkínálatból, ami igazán jól áll neki. Ami kiemeli az előnyös adottságait és jótékonyan elkendőzi azt, ami nem tökéletes.
Kategóriák: Friss

Tévhit a kalciumról

2018, június 21 - 15:12
Magyarországi tévhit, hogy a kalcium segít az anafilaxiás sokkon - mondta Cserháti Endre, a Semmelweis Egyetem professzora az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Kategóriák: Friss

Kontinentális övért bunyózhat Kispapó

2018, június 21 - 14:38
Óriási lehetőséget kapott Krämer „Kispapó” Péter (8-0-1; 5 KO), június 30-án főmeccset vívhat Birminghamben az angol Sam Eggington (22-4; 14 KO) ellen az IBO Kontinentális nagyváltósúlyú övért.
Kategóriák: Friss

Felújítják az M1-et

2018, június 21 - 13:09
Bicske és Tatabánya között, a Győr felé vezető oldalon 12 kilométeres, egybefüggő szakaszon kezdődik felújítás hamarosan az M1-es autópályán, a terelés kiépítését június 28-án kezdik el - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.
Kategóriák: Friss

A börtönőrök is benne vannak a buliban

2018, június 21 - 12:27
Idén először csatlakozik a Múzeumok éjszakájához a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP), a rendezvényen a szervezet múltját és jelenét, valamint mindennapi munkáját szeretnék bemutatni - közölte a parancsokság szóvivője az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.
Kategóriák: Friss

Egymilliárd felett a mérleg

2018, június 21 - 11:02
A folyó fizetési mérleg többlete 2016 harmadik negyedéve óta először ismét meghaladta az 1 milliárd eurót, 1,027 milliárd euró volt az első negyedévben - jelentette csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
Kategóriák: Friss

Vihar a nem-magyar magyar állampolgárok neve körül

2018, június 21 - 10:03
Az Alkotmánybíróság (Ab) mulasztásos alaptörvény-ellenességet állapított meg a jogszerűen letelepedett nem magyar állampolgárok névváltoztatási eljárásával kapcsolatban, ezért felhívta az Országgyűlést, hogy év végéig szabályozza a kérdést - tette közzé csütörtökön az Ab a honlapján.
Kategóriák: Friss