Skip to Content

Vaskarika - Szabadidő

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 14 perc 26 másodperc

Ilyen egy kör az óriáskeréken (videó)

2019, december 4 - 01:15
Felültünk, elindítottuk, felvettük - közben tettünk pár kört a keréken, a látványról pedig készült egy háromperces videó. Nem bitszaporítunk, nézd meg!
Kategóriák: Programok

Szombathelyi Advent 2019: fellobbant az első láng a koszorún

2019, december 1 - 02:00
Advent vasárnapjának előestéje Szombathely MJV Önkormányzatának karácsonyi műsorával nyílt meg. A műsort ökumenikus szertartás követte, amelyet Császár István, a Szombathelyi Egyházmegye főplébániájának plébánosa, Jakab Bálint, a Szombathelyi Református Gyülekezet tiszteletese, valamint Steindl-Papp Judit evangélikus lelkésznő vezetett. "Az advent arra való, hogy tegyünk jót, Isten nevében, elcsendesedve, egymásra gondolva" - hangzott el. A szertartás a hatalmas adventi koszorú első gyertyájának - ami a Hit szimbóluma - meggyújtásával végződött, melyet dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere gyújtott meg.
Kategóriák: Programok

SzombathEYE - Átadták a szombathelyi Óriáskereket

2019, november 30 - 03:15
November 29-én előbb a sajtó képviselői, majd az ünnepélyes átadót követően a város vezetői is tettek egy kört az 50 méter magas óriáskerékkel, és gyönyörködtek az adventi fényekben pompázó látképben. A kerék elindítása előtt dr. Nemény András polgármester átadta a rászoruló gyermekeknek felajánlott jegyeket, amikkel ingyenesen tudnak majd felülni az Óriáskerékre.
Kategóriák: Programok

Megnyílt a Szombathelyi Adventi Vásár 2019

2019, november 30 - 01:30
November 29-én dr. Nemény András polgármester nyitotta meg a Szombathelyi Adventi Vásárt. A városvezető beszédében kiemelte: adventkor nemcsak a koszorún, hanem a szívünkben is fellobban egy kis láng, ami a szenteste közeledtével egyre csak növekszik. "A hetente felgyúló gyertyák fényeinek szimbolikája mindannyiunk számára üzenet: teljen békében, boldogságban a várakozás időszaka" - zárta gondolatait a polgármester. Adventi hangulatfotóink a főtérről.
Kategóriák: Programok