Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 22 perc 15 másodperc

Még ez is Zemplén... - Szalánc vára Szlovákiában

7 óra 22 perc
Szalánc kisméretű vára többnyire nem játszott jelentős szerepet a magyar történelemben, ám annak ellenére, hogy többször elpusztították, romjai ma is messziről hirdetik jelenlétét.
Kategóriák: Sport

Ez is Zemplén! - Újra megfotóztuk Füzér várát

2019, június 25 - 14:00
Most inkább az alsóvárra fókuszáltunk - A Zempléni-hegységben, egy meredek oldalú vulkáni kúpon magasodik Füzér vára, Magyarország 7 természeti csodájának egyike. A hatalmas, szabályos hegycsúcson álló erősség távolról nézve hazánk egyik leglátványosabb vára. Teljes felújítása várhatóan 2021-re fejeződik be.
Kategóriák: Sport

Ez is Zemplén! - A János vára kilátó Kovácsvágáson

2019, június 25 - 07:15
A Zempléni-hegységben fekvő Kovácsvágás fölé magasodó Jánosvára hegyre (283 méter) épült 20 méter magas, fa szerkezetű, régi időket idéző formájú kilátótoronyról gyönyörű rálátás nyílik a hegyközi falvakra.
Kategóriák: Sport

XVII. Pannon Inter-crosse Kupa Szombathelyen

2019, június 25 - 00:15
Hétvégén rendezték Szombathelyen a XVII. Pannon Inter-crosse Kupát. A kétnapos rendezvényen három ország hét csapata viaskodott a pályán.
Kategóriák: Sport

Tegnap megnyílt a Borliget az Ezredvégi Parkban!

2019, június 22 - 11:35
A borházakban hűtött rozék, szép fehérek és testes vörösborok kiváló választéka várja a látogatókat ma is!
Kategóriák: Sport

Fekete berkenye lett az év pálinkája - Díjazták az ország legjobb főzdéit

2019, június 20 - 14:25
Az 1Csepp Pálinka fekete berkenyéje lett 2019-ben az ország legjobb pálinkája. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Verseny díjait június 20-án adták át az Országház felsőházi termében, ahol a legeredményesebb pálinkafőzdéket és a legjobb tízezer feletti tétel készítőjét is kitüntették.
Kategóriák: Sport

Burgenland, a kerékpárosok paradicsoma - Top kerékpártúrák Ausztriában

2019, június 20 - 07:25
Burgenlandban mintegy 2500 kilométernyi tökéletesen kiépített és kitáblázott kerékpárút várja a bringázás kedvelőit. A tartományt hét válogatott kerékpártúra segítségével fedezhetjük fel. Pattanjon kerékpárra Burgenlandban és fedezze fel a pannon tájat két keréken!
Kategóriák: Sport

A Balatoni Bringakört már újítják, jön a Budapest-Balaton kerékpárút

2019, június 19 - 11:00
A napokban fejezik be a Balatoni Bringakör fejlesztésének első ütemét, és még idén belekezdenek a Budapest-Balaton kerékpárút kiépítésébe, de más bringás fejlesztések is zajlanak itthon.
Kategóriák: Sport