Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 13 perc 25 másodperc

Kirándulástippek: a vadregényes Pinka-szurdok

3 óra 58 perc
Vas megye nyugati határszélén érkezik hazánkba Ausztriából a Pinka-patak. A Felsőcsatár melletti szurdok könnyű megközelíthetőségével, vadregényes vidékével és sok látnivalójával csábítja ide a felfedezésére vágyókat.
Kategóriák: Sport

Nem kötelező az autizmussal élők esetében a maszkviselés

2020, december 1 - 18:30
Az autista személyek a maszkot az autizmusból fakadó nehézségeik miatt nem tudják viselni - Az autizmus spektrumzavarral érintett személyeknek több külföldi ország gyakorlatához hasonlóan nem kötelező viselniük a maszkot, amennyiben az autizmus tényét egyértelműen igazolni tudják.
Kategóriák: Sport

Festetics-kilátó: megújul a Keszthelyi-hegység egyik kedvelt panorámatornya

2020, december 1 - 08:20
A Keszthelyi-hegység 231 méteres magaslatán álló népszerű kilátó tartószerkezetének megerősítése szükségessé vált, felújítják, ezért átmenetileg nem látogatható.
Kategóriák: Sport

Nyugat-Balaton, a változatosság vonzereje

2020, november 30 - 20:30
A romantikus táj mellett a változatosság a vonzereje a Keszthelyi-hegység és a Balaton találkozásánál fekvő, a Kis-Balatont is felölelő vidéknek.
Kategóriák: Sport

Lengyelország várai

2020, november 30 - 20:00
https://www.lengyelorszag.travel/hu/muemlekek/varak-palotak-kastelyok-2
Kategóriák: Sport

Filmes várak Skóciában - Kastélytúra Hegylakótól Hamletig

2020, november 29 - 14:50
Kastélytúránkban a "filmes várak" megidézik a Hegylakót, a Hamletet, a Gyalog galoppot (Monthy Python), sőt, egykori Windows 7 háttérkép is szerepel a "castle trail" jelenlegi állomásai között. Nem elsősorban a gazdagon díszített, kincsektől, műemlékektől roskadozó, mai napig is lakott kastélyokat vettük 2005-ös túránk során optikánk célkeresztjébe, hanem sokkal inkább az ódon, sok csatát megélt, romos várakat.
Kategóriák: Sport

15 gyönyörű magyarországi kastély

2020, november 29 - 03:00
A legmutatósabb hazai kastélyok, a festői helyszíneken épült romantikus rezidenciák ideális úti célok is egyben. Ezek az impozáns épületek bepillantást nyújtanak az elmúlt évszázadokban élt arisztokrácia fényűző életébe. Íme, 15 csodálatos kastély, aminek falai közt megelevenedik a történelem.
Kategóriák: Sport

Mi fán terem az erdő? - Az erdő a szépség forrása és a természetes körforgás nélkülözhetetlen eleme

2020, november 28 - 10:30
Kiemelt érdeklődés kíséri a „Mi fán terem az erdő?” elnevezésű, társadalmi célú, közösségi média kampányt, amelyet az Országos Erdészeti Egyesület az Agrárminisztérium támogatásával indított. Célja az erdei életközösség szolgáltatásainak széles körű megismertetése. E mellet a kampány arra is felhívja a figyelmet, hogy az erdő megóvása, gyarapítása közös érdekünk, felelősségünk.
Kategóriák: Sport

Miért annyira népszerűek a diótörő figurák?

2020, november 27 - 14:55
A karácsonyi időszak közeledtével sztárok és lakberendezők is egyre gyakrabban használják ünnepi kiegészítőkként a diótörő bábukat. Sokan Csajkovszkij híres balettjához kötik elterjedésük okát, de a történetük ennél sokkal színesebb. Boncz Péter, a Praktiker enteriőrstylistja mesélt az ikonikus figurákról.
Kategóriák: Sport