Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 7 perc 6 másodperc

A legendák kastélya - Érdekességek a nádasdladányi Nádasdy-kastélyban

2020, július 10 - 10:25
Milyen újdonságokkal, érdekességekkel készül a nádasdladányi Nádasdy-kastély kiállítása?
Kategóriák: Sport

Rejtett kincsek Vas megyében - A váti Szent István kápolna

2020, július 9 - 17:00
A Mária zarándokút mentén, a Szentkút nevű forrás mellett található a Szent István nevét viselő kis kápolna a 86-os út mellett, Vát és Szeleste települések között. A XVIII.század elején kialakult, a csodatévőnek tartott vízre alapozott búcsújáróhelyen 1720 előtt egy kis faépület állt. 1721-ben avatták fel a Nádasdy Tamás által építtetett kőtemplomot.
Kategóriák: Sport

Balatonfüredi cukrász nyerte az év fagylaltja díjat

2020, július 7 - 17:30
Dobó Norbert balatonfüredi cukrász passió-karamellje lett az év fagylaltja, és ő szerezte meg az ezüstérmet is törökmézes vaníliájával.
Kategóriák: Sport

Palackorrú Lebegő Kikötők várják a vízitúrázókat

2020, július 7 - 11:50
Három Felső-Tisza menti település folyópartján született újjá a műanyaghulladék - A PET Kupa szakemberei és önkéntesei az Aktív Magyarország Program támogatásával építettek kikötőket, hogy egyedi megoldással hasznosítsák a Tiszából gyűjtött hulladékot, illetve népszerűsítsék a Tisza és a partmenti települések látnivalóit. A kikötők Tiszakóród, Zsurk és Záhony Tisza partján épültek fel. A Zsurkon tartott átadón került sor a kikötők felavatására és forgalomba helyezésére.
Kategóriák: Sport

Farkasfogú pincesorok között II. - Az Ungvári és a Zsólyomkai pincesor

2020, július 7 - 00:30
Sátoraljaújhelyen két híres pincesor alakult ki az évszázadok folytán, melyek könnyűszerrel, akár gyalogosan is megközelíthetők a városközpontból. Az egyik a világörökség részét képező Ungvári, a másik a Zsólyomkai pincesor.
Kategóriák: Sport

A hazai múzeumfaluk első tündérkertje a Vasi Skanzenben

2020, július 5 - 00:15
Július 4-én, szombaton ingyenes vezetést tartottak a Vasi Skanzen Tündérkertjében, amin Dr. Balogh Lajos botanikus volt a tárlatvezető.
Kategóriák: Sport

Lecsófőző show a Vásárcsarnokban

2020, július 4 - 11:45
Marton Zsolt a hazai ízeket, termékeket népszerűsítendő lecsóvariációkat készített a Vásárcsarnokban szombaton délelőtt. A tarhonyás lecsótól a magyaroson át a füstölt szalonnásig terjedt a kínálat, a kóstolótálakba adagolt étel pedig igazi napindító gasztroélményt adott a piac látogatóinak.
Kategóriák: Sport