Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 15 perc 55 másodperc

Bor, borzongás, Balaton - Balatonfüredi Borhetek 2019

1 óra 46 perc
Huszonöt borász települt ki a Balaton legnépszerűbb gasztronómiai attrakciójára. Az első boros pavilon - a hagyományoknak megfelelően - idén is az év borászáé, azaz Kálmán Józsefé. A borvidék legjobb nedűi kínálják magukat, harminc fajtából származó, közel háromszáz féle bor, köztük rozék, gyöngyöző borok, az elnyűhetetlen rizlingek és persze a díjnyertes borok. A Borhetek ideje alatt minden este ingyenes koncertek várják az érdeklődőket szeptember 1-ig a Tagore sétányon. A borházak közé emelt két kis színpadon szól majd a zene 21-24 óra között, és ad kellemes kulisszát a borozáshoz és a beszélgetéshez. Szombaton tettünk kameránkkal egy hangulatfelvillantó boros sétát a rendezvényen.
Kategóriák: Sport

Élmények a Rába partján – Kajak-kenu tábor Körmenden

2019, augusztus 17 - 00:45
A Bereki Bárkás Egyesület szervezésében ismét megrendezésre került a Kajak-Kenu Élménytábor Körmenden. A gyerekek megismerkedhettek a kenuzás alapjaival, kirándultak, sárkányhajóztak a Zala megyei Gébárti-tavon.
Kategóriák: Sport

Fotóséta a Schönbrunni-kastélyban és állatkertben

2019, augusztus 16 - 13:30
A Schönnbrunni-kastélyhoz tartozik Európa legrégebbi állatkertje, és több külön múzeum. Az állatkert a világ legrégebb óta működő és egyetlen üzemelő barokk állatkertje, egyben a kastély környezetének elemeként a világörökség része. Mára a világ egyik legmodernebb állatkertje lett, miközben sikerült megőrizni parkszerűségét.
Kategóriák: Sport

Szombathely a második legboldogabb megyeszékhely - Magyarország Boldogságtérképe 2019

2019, augusztus 15 - 12:00
Tavaly óta emelkedett a boldogságszint Magyarországon az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportja és a Bagdi Bella vezette Jobb Veled a Világ Alapítván felmérése alapján. Idén Tatabánya a legboldogabb település!
Kategóriák: Sport

Hőtérképen a legnépszerűbb bringás útvonalak

2019, augusztus 14 - 12:00
A Magyar Kerékpárosklub által szervezett tavaszi Bringázz a Munkába! kampány 5 legbiciklisebb városában letekert útvonalakból készített hőtérképekből jól látszik, milyen útvonalakat kedvelnek és melyeket kerülték el a városokban kerékpározók.
Kategóriák: Sport

Ez a tíz legkedveltebb horvátországi aktív úti cél

2019, augusztus 14 - 00:30
Vadvízi evezésre alkalmas hegyi folyók, mászóhelyek, barlangok, túraútvonalak és kijelölt bicikliutak várják, hogy felfedezzük Horvátország lenyűgöző tájait.
Kategóriák: Sport

Zemplén különleges látnivalói felülnézetből (videóval)

2019, augusztus 13 - 16:30
Csodálatos légi felvételeken láthatjuk a Füzéri várat, a füzérradványi Károlyi-kastélyt és a Kőkapu sziklaszorosát. A videó mellett számos fotóval színesített beszámolóval csinálunk kedvet a három turistalátványosság felkereséséhez.
Kategóriák: Sport

Kirándulástippek: amit az Országos Kéktúráról tudni kell!

2019, augusztus 12 - 00:30
Hazánk leghosszabb egybefüggő jelzett turistaútját végigjárni talán a legszebb kihívás egy természetjáró életében. A klasszikus felosztásban 27 - egyenként is többnapos - szakaszra bontott Kéktúrát bárki teljesítheti bármennyi idő alatt: a lényeg a rendszeres túrázás öröme és az ország természeti és kulturális látnivalóinak megismerése. Monitoron a fenti legördülő menüben, a Természetjáró applikációban a lent található listában, mobilböngészőből megnyitva pedig szintén a legördülő menüben minden szakaszról részletes leírást adunk, böngészheted a szintmetszetet, az útba eső látnivalókat és természetesen a pecsételőhelyek listáját is megtalálod. A termeszetjaro.hu cikke.
Kategóriák: Sport

Egy hét Erdélyben - Nagyajtai testvértelepülését látogatta meg egy őrségi csoport

2019, augusztus 11 - 14:00
A csákánydoroszlói Csaba József Általános Iskola és az Erdélyben, Nagyajtán lévő Kriza János Általános Iskola 1996 óta partnerkapcsolatban áll egymással, majd ez a partnerkapcsolat 2015-ben kibővült Kemestaródfa község Önkormányzata és Nagyajta község Önkormányzatai közötti testvérfalu programmal. A partneri látogatások 2010 óta rendszeresek.
Kategóriák: Sport