Skip to Content

Vaskarika - Sport

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 20 perc 40 másodperc

Keresik a magyarok kedvenc házi süteményeit - Új fejezettel folytatódik a Mit eszik az ország? gasztrofelmérés: itt a nagy sütikörkép!

2021, október 27 - 11:00
Mely házi sütemény kerül leggyakrabban a vasárnapi asztalokra a magyar otthonokban? Melyik hazai édesség hódít a Z generáció körében Budapesten, és milyen desszerttel lepik meg unokáikat legszívesebben a vidéki nagyszülők? Ezekre a kérdésekre keresi a választ egy új felmérés.
Kategóriák: Sport

Halloween: mosoly és kreativitás, no meg ragasztópisztoly

2021, október 27 - 01:00
Az ősz a bekuckózás első időszaka. Ha kirándulunk is néha, kevesebb már a szabadtéri program, több időt töltünk otthon, így szívesebben használjuk ki az időt némi kreatív alkotásra is. Segítenek ebben a színpompás őszi termények is, és nagyszerű apropó az az alkalom is, amely ellen ugyan sokan berzenkednek Magyarországon, mégis egyre népszerűbb: ez pedig az ősi kelta hagyományokból született angolszász ünnep, a Halloween.
Kategóriák: Sport

A Bölömbika-kilátó és a Szelcepuszta turistaszálló lett az év kedvence

2021, október 27 - 00:30
Idén is erős versenyben dőlt el, hogy mely építmények kapják az Év Turistaháza és az Év Kilátója kitüntető címet. Az Aktív Magyarország szavazásán a Bölömbika-kilátó és a Szelcepuszta turistaszálló kapta a legtöbb voksot a természetjáró nagyközönségtől.
Kategóriák: Sport

Ma éjfélig lehet szavazni az ország kedvenc kilátójára és turistaházára?

2021, október 25 - 17:00
Az Aktív Magyarország idén második alkalommal hirdette meg az Év Kilátója és az Év Turistaháza pályázatot, melyekre a nagyközönség nevezhette kedvenc aktív turisztikai célpontjait. A pályázat célja, hogy minél többen ismerjék fel az aktívan eltöltött szabadidő fontosságát, és induljanak el, fedezzék fel az ország legszebb panorámáit, illetve leghangulatosabb turistaszállásait. A több tucat beérkezett nevezésből egy szűkített kör alakult ki, melyek közül most a nagyközönség választja ki szavazással, hogy melyik legyen az ország kedvence.
Kategóriák: Sport

Homofób és eucharisztikus – Ezek voltak a legkeresettebb idegen szavak egy új szótároldal szerint

2021, október 25 - 09:30
Rövid bétateszt után 90 000 szóval elindult a jelentese.hu. A SAKKOM Interaktív által létrehozott, ingyenes szótárakat gyűjtő oldalon többek között angol- és idegen szavak, a gamer társadalom által használt kifejezések, E-számok, és keresztnevek jelentése található meg. Utóbbi két szótárt a NÉBIH, illetve a Nyelvtudományi Kutatóközpont bocsátotta az ügynökség rendelkezésére. Az indulást követő hónapokban egyébként a legkeresettebb szavak toplistáján sokáig az eucharisztikus, illetve a homofób szó vezetett.
Kategóriák: Sport

Radvány Noir, azaz bűncselekmény helyszíne a Károlyi-kastély - A megújult füzérradványi kastély kiállításán jártunk

2021, október 25 - 01:15
A kastély népszerűsítésére napjainkban is nagy gondot fordítanak, ezzel is őrizve a hagyományokat. Az 1920-as évek legkedveltebb filmstílusát, a noirt hívták segítségül ehhez. A kastélyba belépő látogató ugyanis egy bűntényben találja magát, amelyet fel kell derítenie. A történet a recepcióról indul és teremről teremre haladva a szállodában dolgozók és vendégek mutatják be a terem érdekességeit és elejtenek egy-egy információt a bűntényről is.
Kategóriák: Sport

Vasárnap zárul a balatoni hajózási szezon

2021, október 23 - 10:30
Október 24-én 17.45-kor kifut a badacsonyi kikötőből az idei utolsó menetrendi járat, és ezzel véget ér a 175. balatoni hajózási szezon. A 21 hajóból álló Bahart-flotta visszavonul a siófoki hajóállomással szembeni vízterületre; a jövő szezon kezdetére két új hajóval bővül a cég járműparkja.
Kategóriák: Sport

Sokszínű zöld a 'Balaton édenkertjében' – a Folly Arborétumban jártunk

2021, október 23 - 01:00
A következetes és kitartó szakmai munkának köszönhetően a Folly Arborétum az európai magánkertek élvonalába tornászta fel magát, és az alapító dr. Folly Gyula pécsi orvos méltán lenne büszke az ő álmát konokul folytató leszármazottakra és családtagjaikra.
Kategóriák: Sport

Ég és föld közötti kalandtúra az esztergomi bazilikában

2021, október 23 - 00:30
Hazánk legnagyobb egyházi épületének felújítását most különleges szemszögből mutatja be az Esztergom-Budapest Főegyházmegye Turisztikai Irodájának legújabb túrája.
Kategóriák: Sport

Tájházak útja - új turisztikai útvonal a szlovén-magyar határtérségben

2021, október 22 - 10:15
A „Tájházak útja” nemrég létrejött új turisztikai útvonal, mely átszövi a szlovén-magyar határtérség településeit. A kezdeményezéshez első körben kilenc tájház és öt szálloda csatlakozott. Keresse a Tájházak útja partner táblákat, és élvezze a hamisítatlan vidéki hangulatot!
Kategóriák: Sport