Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 1 perc 23 másodperc

Savaria Rockkatonái - Ossian koncert a Sportházban

5 óra 33 perc
A csípős őszi idő ellenére már kapunyitás előtt megtelt az Agora előtti tér október 20-án. Nagy ünnepre készültek a szombathelyi rockerek, hiszen az Ossian hármas jubileumot ünnepelt: Paksi Endre, a zenekar frontembere 60, az egyik legklasszikusabb albumuk, az Acélszív 30, közös munkájuk Rubcsics Ricsivel a zenekarban pedig 20 éves 2018-ban. A deszkákat a zalaegerszegi Tales of Evening zenekar fűtötte fel a magyar metálikonoknak.
Kategóriák: Kultúra

18 tornyos lesz 2026-ra a Sagrada Familia - Barcelona legmagasabb épülete lesz

6 óra 33 perc
A Sagrada Familia befejezését 2026-ra, tervezőjének, Antonio Gaudí halálának 100. évfordulójára ígérik. Legmagasabb, 172,5 méteres központi tornya négy év múlva lesz kész. A katalán modernizmus jelképének számító, gótikus és szecessziós elemeket egyénien ötvöző bazilikának jelenleg 8 befejezett tornya van, nyolc év múlva összesen 18 tornya magasodik majd a környező házak fölé - ahogy azt anno Gaudí megálmodta.
Kategóriák: Kultúra

Így néznek ki napjainkban a 20 éves Átkozott boszorkák szereplői

8 óra 8 perc
Nicole Kidman és Sandra Bullock közös mozija az egyik legkedveltebb a Halloween idején.
Kategóriák: Kultúra

Kilépett a Wellhello mögül a teljes zenekar

21 óra 8 perc
A Wellhello duó mögött játszó zenészek a napokban egymás után jelezték közösségi oldalaikon, hogy otthagyják a zenekart - írja az ujszo.com.
Kategóriák: Kultúra

Új frontember a Zaporozsec élén??!! Az Instant-ban holnap kiderül!

2018, október 20 - 14:45
A "Pixelek" turné keretében utoljára játszik Budapesten a zenekar, aztán legközelebb már csak jövőre találkozhatunk velük, amikor majd friss és ropogós új dalokat mutatnak be nekünk. De ne rohanjunk ennyire előre...
Kategóriák: Kultúra

Európa legjobb tévéfilmje lett az Örök Tél

2018, október 20 - 00:40
Az Örök tél Berlinben az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat nyerte el Prix Europa filmes és tévés seregszemlén – jelentette be a Facebookon Köbli Norbert, a film egyik alkotója.
Kategóriák: Kultúra

Őszi turnéra indul a szombathelyi Clap4What zenekar

2018, október 20 - 00:20
Az electro-pop zenét játszó fiatal formáció októberben és novemberben hat helyszínen koncertezik.
Kategóriák: Kultúra

Rekordszámú új zenemű született

2018, október 19 - 22:36
27 ország 75 zeneszerzője adott be pályaművet a Central European String Quartet zeneszerzőversenyére.
Kategóriák: Kultúra

A piszeorrú majmok kapták a díjat a Wildlife Photographer of the Year versenyen

2018, október 19 - 16:30
Távolba meredő piszeorrú majmokat ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen, amelynek eredményhirdetését a londoni Természettudományi Múzeumban rendezték meg. A holland Marsel van Oosten a kínai Csinling hegyekben készítette a felvételt.
Kategóriák: Kultúra

Megújult Zeneakadémia történelmi orgonája - A világon csak két helyen működik hasonló kaliberű történelmi orgona

2018, október 19 - 15:30
Kilenc éven át tartó munka és összefogás eredményeként október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezett ünnepélyes koncerten szólal meg újra a Zeneakadémia Nagytermében a magyar zenei élet egyik szimbóluma, a felújított Voit-orgona. Magyarország első hangversenytermi, az európai örökség védelme szempontjából is kiemelkedő jelentőségű orgonája évszázados hányattatás után kapta vissza eredeti helyét.
Kategóriák: Kultúra

Vasi Műhely 50 - Jubileumi tárlatnyitó a Szombathelyi Képtárban

2018, október 19 - 00:35
A Szombathelyi Képtárban október 18-án megnyílt kiállítás a stúdióként az országban elsőként megalakult művészeti csoportosulás 26 képviselőjének munkáiból válogat.
Kategóriák: Kultúra

A Magyar Festészet Napját ünnepelték az Isis Galériában és a Kronos Antikvitásban

2018, október 19 - 00:10
Ha valaki csütörtök délután a Belső Uránia Udvar környékén járt, biztosan letért a tervezett útjáról, mert akarva-akaratlanul harmonikaszó vezette tovább, egészen az Isis Galériáig és a Kronos Antikvitásig. Október 18-a a Magyar Festészet Napja. Egy országos felhívás alapján mindkét kiállítóhely csatlakozott ahhoz a rendezvénysorozathoz, mellyel országszerte több helyen ünnepeltek.
Kategóriák: Kultúra

Campus Latin Party a Ruben's Latinóval (okt. 19.)

2018, október 18 - 00:15
Eredeti latin zene, tüzes ritmusok, szenvedélyes hangulat, non-stop mozgás és öröm. Nemcsak zene, életérzés!!! Október 19-én a Ruben's Latino varázsol karibi hangulatot a Campus Club parkettjére.
Kategóriák: Kultúra

Deák Ferencet egy véletlen sodorta a politikához? – 215 éve született a nemzet bölcse

2018, október 17 - 18:40
Deák Ferenc nem tervezte, hogy feltétlenül politikus lesz, bár a közéletben ügyvédként, jegyzőként, alispánként aktívan részt vett. Egy betegségnek „köszönhető”, hogy részt vett az 1833-as pozsonyi országgyűlésen.
Kategóriák: Kultúra

Szimfonikus metal északról - Tarja Turunen és a Stratovarius lép fel a Barba Negrában

2018, október 16 - 20:45
A finn szimfonikus metál ikonikus alakjai lépnek színpadra október 28-án a Barba Negra Music Clubban. A Nightwish egykori énekesnője, Tarja Turunen saját zenekarával érkezik, utánuk pedig a több mint 30 éve működő Stratovarius csap a húrok közé. Mindkét csapat teljes hosszúságú műsort és meglepetéseket ígér.
Kategóriák: Kultúra

Szűcsinger-kötet jelent meg Ennyit tudtunk segíteni címmel

2018, október 16 - 13:15
A magyar költészet és a zene mindig is társak voltak – de a Szűcsinger valami egészen más. A zene itt rangján kezeli, de nem tiszteli túl a verseket, nem csupán tolmácsolója a versnek, hanem veleszületett testvére, új esélye is.
Kategóriák: Kultúra

Mit tudunk a monogámiáról? - Nyitva címmel hamarosan látható Nagypál Orsi első nagyjátékfilmje

2018, október 15 - 21:00
A monogámia kérdéskörét járja körül humorosan Nagypál Orsi Nyitva című első nagyjátékfilmje, amelyet október 18-ától vetítenek a magyar mozikban. A rendező célja az volt, hogy sokakhoz eljussanak azok a kérdések, amelyeket a film felvet: hogy mit várunk el egy párkapcsolattól, szüksége van-e mindenkinek a hosszú távú együttlétre, tudja-e ezt mindenki csinálni.
Kategóriák: Kultúra

Budapestre jön a diszkó keresztapja, Giorgio Moroder

2018, október 15 - 20:00
A legendás zenei producer, Giorgio Moroder bejelentette legelső élő európai turnéját! A sokak által a diszkó keresztapjaként vagy az elektronikus tánczene megalapítójaként ünnepelt 78 éves, többszörös Oscar- és Grammy-díjas Moroder 15 várost érintő európai turnéra indul 2019 tavaszán, köztük érintve a magyar fővárost is 2019. május 15-én.
Kategóriák: Kultúra

A szerelemről írt könyvet Müller Péter

2018, október 15 - 19:20
Vallomás a szerelemről címmel ma jelent meg Müller Péter író új könyve, amelyben a József Attila-díjas szerző saját élményein keresztül járja körbe a szerelem misztériumát. Müller Péter szerint azért kell a szerelemről és a szeretetről minél többet beszélni, mert az emberiség nagyon előrehaladott válságot él meg. „Az életem és a gondolataim összegzése ez a könyv” – mondta az író az MTI-nek adott interjújában.
Kategóriák: Kultúra