Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 13 perc 39 másodperc

Noxtalgia - Péter Szabó Szilvia koncertje a Körmendi Napokon

44 perc 10 másodperc
A Nox együttesből megismert aranytorkú énekesnő, Péter Szabó Szilvia látványtechnikai elemekkel kiegészített nagykoncertjének tapsolhatott szombaton a körmendi Szabadság tér közönsége. Nagyszerű Nox-slágerek keltek életre újragondolva, valamint a nemrég megjelent, Ébredő című albumáról csendültek fel várhatóan közönségkedvenc slágerek.
Kategóriák: Kultúra

Meseautó - Szabó Tibor és zenekara utaztatta meg a közönséget a büki Atriumban

1 óra 29 perc
A Weöres Sándor Színház nagyszerű színművésze, Szabó Tibor András és zenekara érkezett a Meseautóval Bükre. Francia sanzonok, olasz szerenádok, néhány latin-amerikai „szívprobléma", és természetesen magyar kuplék, filmdalok - köztük néhány Karády-édesbús - is szerepelt abban a repertoárban, amivel megutaztatta a büki Atrium közönségét a 60 éves jubileumát ünneplő Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár programsorozatának részeként.
Kategóriák: Kultúra

Anna and The Barbies a büki Átriumban

2019, augusztus 17 - 09:15
A honi alternatív rock extravagáns nagyasszonyával ugrottunk seggest a Balatonba, kapaszkodtunk fel a 4-6-osra, végül négykézláb vagy nyuszikaként ugrálva hagytuk el az Anna and The Barbies buliját augusztus 16-án a Büki Művelődési Központ Átriumában.
Kategóriák: Kultúra

Esti Kornél és hiperkarma koncertek a Körmendi Napokon

2019, augusztus 17 - 01:30
Az Esti Kornél még a "lemenő nap fényében", a hiperkarma pedig - ha nem is a szupersztrádán - de egy kiadós eső áztatta színpadon rázta fel Körmend főterét pénteken, az idei Körmendi Napok első zenés estéjén.
Kategóriák: Kultúra

Vaskosat üt a Red Rockets debütáló nagylemeze!

2019, augusztus 17 - 00:20
Augusztus 9-én a GrundRecords kiadásában megjelent Szombathely egyik legmenőbb rockzenekarának, a Red Rocketsnek első nagylemeze, „Túl a horizonton” címmel, melynek dalai az MD stúdióban kerültek rögzítésre Schmiedl Tamás, azaz Smici vezényletével.
Kategóriák: Kultúra

A nem tanulható tehetség - Karthago koncert Sárváron

2019, augusztus 16 - 15:45
Nagyon megnyerő volt a kedvesség, a közvetlenség, a szenvedély, amivel játszottak, és az a nem tanulható tehetség, amivel időutazásra küldték az idősebbeket saját ifjúkorukba, és vad éneklésbe vonták a fiatalabb generációt is - a Karthago koncertezett csütörtök este a sárvári Posta téren.
Kategóriák: Kultúra

Bekamerázva - A Nejem a neten című színházi előadással indult a Körmendi Napok

2019, augusztus 16 - 02:00
A Nejem a neten című kétfelvonásos vígjáték a reality show-k világába repítette a nézőket, oda, ahol a nézettség az egyetlen fokmérő. A kamerák előtti lecsupaszodás komikuma és a valóságtól elrugaszkodott (kényszer)helyzetek robbantották a poénpatronokat a Harsányi Gábor jegyezte darabban a körmendi Batthyány-kastély szabadtéri színpadán.
Kategóriák: Kultúra

Nincs maffiatörténet pisztoly nélkül – A főnök meg én meg a főnök című Goldoni-vígjáték a Karneválszínházban

2019, augusztus 15 - 18:20
Idén is remekel a Weöres Sándor Színház a Savaria Karneválon, Carlo Goldoni: A főnök meg én meg a főnök című vígjátéka fergeteges kikapcsolódást ígér. A két vendégszínész, Bezerédi Zoltán és az előadásra városunkba visszatérő Mertz Tibor a színház társulatával együtt, Réthly Attila rendezésével garantálja a minőségi szórakozást.
Kategóriák: Kultúra

A Falco kosarasait is megtaláljuk a Savaria Karnevál jelmezes felvonulásán

2019, augusztus 15 - 16:30
Több mint ezer jelmezes vonul fel augusztus 23-án és 24-én Szombathelyen, a hat történelmi kort megidéző karneválon, a Karneválszínház előadásai telt házasak, de tervben van egy pótelőadás, lehet fogadni gladiátorokra, a GusztoTéren séfek, ismert közéleti emberek és sportolók főznek, a múzeumok pedig a históriás eseményhez illesztik megnyíló tárlataikat - csütörtökön a Megyeháza udvarán tartották a Savaria Karnevál utolsó sajtótájékoztatóját.
Kategóriák: Kultúra

Alma koncert a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő játszókertjében

2019, augusztus 15 - 10:00
Augusztus 18-án (vasárnap) 16 órától a honi No.1 ovis és kisiskolás zenei "harapnivaló", az Alma együttes ad koncertet a Sárvári Gyógy-és Wellnessfürdő játszókertjében.
Kategóriák: Kultúra

Felújított orgonát áldanak meg Olaszfán - Rákász Gergely és a Kaláka is koncertet ad (aug. 18.)

2019, augusztus 15 - 00:15
Az olaszfai egyházközség híveinek évek óta várt örömteli eseményét tartják augusztus 18-án. Magyarország kormánya támogatásának, valamint jólelkű magánszemélyek segítségének köszönhetően megújult a Szent Miklós-templom 1882-ben, Bencz György orgonaépítő mester által készített orgonája.
Kategóriák: Kultúra

50. Debreceni Virágkarnevál: tizennyolc virágkocsi lesz látható a felvonuláson

2019, augusztus 14 - 10:00
Augusztus 20-án, az ötvenedik debreceni virágkarneválon 18 virágkocsi, 10 hazai és 17 külföldi művészeti csoport mutatkozik majd be a karneváli menetben - ismertette az idei karnevál számait a cívisváros kulturális alpolgármestere hétfőn nemzetközi sajtótájékoztatón, a készülő virágkocsik mellett.
Kategóriák: Kultúra

Egykor hősök kastélya volt, ma alkotóház

2019, augusztus 14 - 07:15
Ha a Zsennyei Alkotóház falai mesélni tudnának, alighanem mindenki tátaná a száját a csodálkozástól. A több száz éves kastély többek között a Bezerédj és a Békássy családnak adott otthont. Itt született az első világháborúban hősi halált halt Békássy Ferenc költő is.
Kategóriák: Kultúra

Elkezdődött a kortárs zsongás Gotthárdon - 5. Tájidegen Művészeti Szabadnapok (aug. 13-17.)

2019, augusztus 14 - 00:15
Unikális rendezvénynek ad otthont öt napon keresztül Szentgotthárd, amely évről évre elhozza a kortárs művészet minden ágát. Idén ötödik alkalommal épül kortárs oázis a megye nyugati csücskében, a Tájidegen Művészeti Szabadnapokon.
Kategóriák: Kultúra

Nem lesz csúcsdöntés a Szigeten - Bírság viszont igen!

2019, augusztus 13 - 17:20
A Sziget látogatószáma idén is átlépi a félmilliót az egy hét alatt, de a tavalyi látogatócsúcsot biztos nem dönti meg.
Kategóriák: Kultúra

Az operairodalom leghíresebb szopránáriái csendültek fel a Székesegyházban

2019, augusztus 13 - 05:00
Az operairodalom leghíresebb szopránáriái közül válogatott augusztus 12-i hangversenyére a Savaria Szimfonikus Zenekar. Imákat hallhattunk, melyekben az isteni segítség iránti kérés vagy az Istenben való feltétlen hit fogalmazódott meg. Az áriákat az elbűvölő és varázslatos hangú Natalia Ushakova énekelte. A szakrális környezetbe - a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházba - helyezett hangversenyen a szimfonikusokat Hans Schamberger vezényelte.
Kategóriák: Kultúra

Ötnapos programsorozattal ünnepli jubileumát a 60 éves Büki Művelődési Központ

2019, augusztus 13 - 00:35
Augusztus hónap kiemelkedő eseménye lesz az az ötnapos ünnep, amivel 60 éves jubileumát ünnepli a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár. Itt lesz az Anna and The Barbies, a Braindogs, Szabó Tibor András színművész és zenekara, a Pannon Cigányzenekar, a Koprive és a Boglya zenekar, valamint a Sok-Szín-Pad Társulat.
Kategóriák: Kultúra

Cassis lett a torták sztárja a Savaria Történelmi Karnevál tortaversenyén

2019, augusztus 12 - 14:15
A feketeribizlis, túrós, mandulás tejcsoki szerepelt a legjobban a Savaria Történelmi Karnevál tortaversenyén, aminek ismét a Tóvendéglő adott otthont, immár hatodik alkalommal.
Kategóriák: Kultúra

Az operairodalom leghíresebb szopránáriái csendülnek fel a Székesegyházban (aug. 12.)

2019, augusztus 12 - 10:00
"Ima az Operában" címmel a Savaria Szimfonikus Zenekar és Natalia Ushakova hangversenyére kerül sor a szombathelyi Sarlós Boldogasszony Székesegyházban augusztus 12-én, hétfőn 20.00 órakor. Vezényel Hans Schamberger.
Kategóriák: Kultúra

Kelemen Kabátban koncert a XXI. Joskar-Ola Napokon (fotóriport)

2019, augusztus 12 - 01:15
Augusztus 11-én a Joskar-Ola Napok esti fellépői közt a Kelemen Kabátban is megtáncoltatta a közönséget.
Kategóriák: Kultúra