Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 1 óra 17 perc

Sztárok, élsportolók, versenytáncosok - Tavaszi Közös Napok Körmenden (ápr. 25-28.)

2019, április 22 - 00:25
Körmend idén ünnepli várossá válásának 775. évfordulóját. A város erre a jeles eseményre fűzi fel rendezvényeit, melynek első állomása az április végi Tavaszi Közös Napok. Ismertetjük a négynapos rendezvény programját!
Kategóriák: Kultúra

Tavaszi pompában a Jeli Varázskert!

2019, április 20 - 01:00
Európa egyik legszebb botanikuskertje a Vas megyei Kám község határban a Jeli Arborétum, más néven Varázskert ahova már áprilisban érdemes ellátogatni, hiszen virágzik a nárcisz, a magnólia, a japáncseresznye, valamint a korai rhododendron is.
Kategóriák: Kultúra

POKET: zsebkönyvben Háy János új kötete - Olvasásnépszerűsítés zsebkönyautomatával

2019, április 19 - 17:00
Háy János új novelláskötetével és egy hatásalapú versválogatással ünnepelte első születésnapját a POKET zsebkönyvek sorozat. Az okostelefon méretű, modern és klasszikus regényeket tartalmazó kötetekkel szeretnék elérni, hogy a fiatalok utazás közben mobilozás helyett olvassanak.
Kategóriák: Kultúra

Ritka, mint a fehér szarvas Evenkiában – Interjú Török Zoltán rendezővel

2019, április 19 - 11:30
Vasárnap mutatja be a Duna World Török Zoltán új, „szubjektív ismeretterjesztő családfilmjét”, A fehér szarvast, amely egy evenki néphez tartozó, Szibériában élő nomád családot mutat be, tizenkét évet felölelve, és kiderül: földjük nemcsak a Tunguz-meteorról híres, hanem a kizárólag közlekedésre, teherhordásra használt réncsordáikról és összetartó rokoni kapcsolatairól. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra támogatásával létrejött alkotás rendezői, produceri, írói, operatőri és narrátori feladatait is ellátó filmes arról is beszélt blogunknak, hogy miként éli meg a környezetváltozást egy nomád nép, hogyan lehet drónnal forgatni mínusz húsz fokban, mi az az evenki csokoládé, és hogy visszamenne-e a tajgára, ha tehetné.
Kategóriák: Kultúra

Bársony László Liszt-díjas brácsaművész kapta idén a Weiner Leó-emlékdíjat

2019, április 18 - 13:00
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Weiner Leó Kuratóriuma által alapított Weiner Leó-emlékdíjat a zeneszerző születésének 134. évfordulója alkalmából adták át. Az elismerést azok a kiváló zeneművészek és -tanárok kaphatják, akik Weiner Leó szellemében fejtették ki sok évtizeden át odaadó és eredményes művészi-tanári munkásságukat.
Kategóriák: Kultúra

Padra magyart! - A TDM költészetnapi akciója Bükön (videóval)

2019, április 18 - 00:40
Az előző évekhez hasonlóan a helyi TDM szervezet munkatársai idén is versposztolással ünnepelték a költészet napját - igaz, a múlt heti mostoha időjárás miatt egy héttel később, április 17-én.
Kategóriák: Kultúra

Mi volt a tavalyi év legjobb filmje? - Elindult a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra

2019, április 18 - 00:10
A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Mától a szervezők a közönség szavazatait is várják! A nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat, hogy szerintük melyik volt a tavalyi év legjobb filmje! A szavazók között 50 db páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj moziforgalmazású filmek április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Az 5. Magyar Filmhétre, a jegyelővétel is elkezdődött már.
Kategóriák: Kultúra

Jubiláló zenekarokkal és az ÉTER Plusz győzteseivel robbantja be a nyarat a Feszt!Eger (máj. 30. - jún. 1.)

2019, április 17 - 13:00
Idén is a festői szépségű Bolyki-völgyben indítja a fesztiválszezont a magyar zenei élet krémje: május 30. és június 1. között egymást érik majd a jobbnál jobb koncertek a Feszt!Eger színpadán.
Kategóriák: Kultúra

Gátlások nélkül a szülésről – Gátak és gátlások a Weöres Sándor Színházban

2019, április 17 - 00:15
A szülés és születés a témája a Weöres Sándor Színház legújabb előadásának, melyet Czukor Balázs rendezésében láthat a közönség. A Gátak és gátlások szombathelyi polgárok tapasztalatai alapján készült közösségi produkció.
Kategóriák: Kultúra

Új parkolók, több mint 30 kertészet, 8 programhelyszín - A 17. Herényi Virágút sajtótájékoztatója a Parti Kertészetben

2019, április 16 - 16:30
Április 16-án Szombathely második legnagyobb tömeget vonzó eseményének, a Herényi Virágútnak programjait, fontos információit ismertették a sajtó számára. Az esemény házigazdája a Parti Kertészet volt, ahol Koczka Tibor alpolgármester, Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke és Nagy Attila a PARTI Kertészet ügyvezetője adott információkat a virágútról.
Kategóriák: Kultúra