Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 6 perc 12 másodperc

Tüzes-táncos éjszaka a Vasi Skanzenben (fotóriport)

41 perc 42 másodperc
Június 23-án a Vasi Skanzen várta látogatóit a Múzeumok Éjszakája programjaira. A színes összeállításban szerepelt ASTRO-tárlat, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes jóvoltából megelevenedtek Szent Iván-éji szokások - gyertyás tánc, égő seprű dobálás, tábortűzgyújtás, tűzugrás -, valamint virágos Szent János köré szőtt koncert a HolddalaNap Zenekarral.
Kategóriák: Kultúra

Szentivánéji örömzene az emlékműdombon

1 óra 36 perc
Csak semmi Púder, tartsd be az Eticatt-et, és nyisd a füled a 'Jam Music Öröm a zene' tehetségkutató helyi díjazottjaira - metálos zúzással, funkys játékossággal, indie-s kifinomultsággal, punkos lendülettel és igazi stíluskavalkáddal folytatódtak június 23-án a szentivánéji programok az emlékműdombon. Kameránkkal az Eticatt és a Púder koncertjét örökítettük meg.
Kategóriák: Kultúra

Tamb & Roll és betyárfunk - Szentivánéj Körmenden Koprive és Kerekes Band koncertekkel

6 óra 6 perc
Június 23-án a múzeumi programok mellett a város agorája, a Szabadság tér várta a minőségi és sokszínű zene kedvelőit. A koncertek sorát a horvát Koprive Tamburazenekar nyitotta, majd a folkzenei vonalat a Kerekes Band nagyszerű muzsikája folytatta. Az estet Szűcs Antal Gábor latin gitárestje zárta.
Kategóriák: Kultúra

Jön a nyár legszínesebb 10 napja - 28. Művészetek Völgye (júl. 20-29.)

18 óra 6 perc
Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. Idén több mint 1500 program várja a látogatókat 28 program helyszínen és 40 kisebb helyszínen július 20. és 29. között a 28. Művészetek Völgye alkalmából. A hazai kedvencek mellett olyan nemzetközi előadók is fellépnek majd, mint az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson.
Kategóriák: Kultúra

Szentivánéji koncertek az Emlékműdombnál (fotóriport)

2018, június 23 - 13:45
Könnyűzenei koncertekkel várta az érdeklődőket az Emlékműdomb az év leghosszabb napján, Szent Iván éjjelén. Fellépett a Belmondo, a Smoking Frog, a Balkán Fanatik és a Soulwave.
Kategóriák: Kultúra

Fotópályázat diákoknak, kicsit Máskép(p): ahogy a fiatalok látják lakóhelyüket

2018, június 22 - 13:35
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére. Arra biztatják őket, hogy a vakáció ideje alatt fedezzék fel lakóhelyüket és nyerjék meg a számos díj egyikét! A pályamunkák leadási határideje: 2018. december 7.
Kategóriák: Kultúra

6+1 érdekesség a zsinagógákról

2018, június 22 - 00:10
Sok polgártársunk még sosem járt zsinagógában, ezért összeszedtünk 6+1 érdekességet, amit a „gyülekezés házáról” tudni érdemes. Aki közelebbről is megismerkedne a zsinagógák világával, az a Múzeumok Éjszakája alkalmából rendezett Nyitott Zsinagógák Éjszakájánál jobb alkalmat nem is találhatna erre.
Kategóriák: Kultúra

Alma koncerttel nyílik meg a Sárkányvár a sárvári fürdőben (jún. 24.)

2018, június 21 - 11:00
Június 24-én vasárnap kicsik és nagyok birtokba vehetik a sárvári fürdő új, vizes attrakcióját. A Sárkányvár a gyerekmedencéhez kapcsolódik a strandon, és sok-sok izgalmas, interaktív játékkal várja a gyermekeket és az örökifjú felnőtteket. A megnyitó után 15 órakor az Alma Zenekar koncertjét élvezhetik a fürdővendégek.
Kategóriák: Kultúra

Beköszönt a XVII. század a vasi fürdővárosba - A X. Nádasdy Történelmi Fesztivál programja (júl. 13-15.)

2018, június 20 - 15:25
Mártózz meg az élő történelem forgatagában! - Jubilál a Nádasdy Történelmi Fesztivál, ami immár tizedik alkalommal tárja szélesre a Sárvár szívében található, Európában is egyedülálló Nádasdy-vár kapuját, és egy több mint 400 éves interaktív időutazásra invitálja a vendégeket július 13. és 15. között.
Kategóriák: Kultúra

Megindító történet szerelemről, veszteségről és reményről - Megjelent Kathryn Hughes új kötete

2018, június 20 - 14:00
Mary féltve őrizte titkát. Negyven évvel korábban olyan döntést hozott, amely örökre megváltoztatta az életét és valakinek a sorsát, akit nagyon szeretett.
Kategóriák: Kultúra

Aki egész lényével élte és hirdette a magyar verset - Elhunyt Kányádi Sándor költő, író, műfordító

2018, június 20 - 13:15
Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor. A Kossuth-díjas költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten - tájékoztatta a család szerdán az MTI-t.
Kategóriák: Kultúra

Jampik, jelenés! - Rendkívül erős programmal jön a 25. Lakeside Weekend (júl. 5-8.)

2018, június 20 - 10:00
Idén ünnepli a negyedévszázados évfordulóját az ország legsikeresebb és a leghosszabb rock and roll és rockabilly fesztiválja.
Kategóriák: Kultúra

A világ legjobb ABBA emlékkoncertje két helyszínen lesz látható Magyarországon

2018, június 20 - 00:20
Közel 700 koncerttel 40 országban, több mint 2 millió eladott belépővel ‘The Show' az ABBA zenéjének újabb sikert hozott – most pedig a produkció az ABBA 'People Need Love' című első kislemezkiadásának 45. évfordulóját ünnepli. Győrben 2019. március 25.-én, majd egy nappal később, március 26.-án Budapesten lépnek fel.
Kategóriák: Kultúra

Új tagok, új arculat, új tervek – Évadzáró sajtótájékoztató a Mesebolt Bábszínházban

2018, június 19 - 15:30
Az egyik legsikeresebb évadot zárja a Mesebolt Bábszínház. Ősbemutatók és felújítások, fesztiválok, díjak, mintegy 40 ezres közönség, a 400-hoz közel járó előadások száma, és persze az ifjú színházlátogatók elégedettsége jellemzi a társulat 2017-18-as évadát.
Kategóriák: Kultúra

Nádasdy TOP 30+ Borünnep - borral átitatott történelem

2018, június 19 - 09:30
Tízedik fesztivál, ötödik borverseny, negyedik TOP30+ sétálókóstoló. A történelmi számsor így alakul a fesztivál szempontjából Sárvár városának történelmében.
Kategóriák: Kultúra

Hallgasd meg a Sear Bliss hamarosan érkező új albumát, a Letters from the Edge-t

2018, június 19 - 07:30
Júliusban a Hammerheart Records gondozásában jelenik meg a Sear Bliss nyolcadik albuma, a Letters from the Edge. A bő ötven percnyi játékidejű, tíz dalt tartalmazó anyag a zenekar eddigi legváltozatosabb lemezének ígérkezik, amely az eddigi jellegzetességeket megtartva új hangulatokat is felidéz.
Kategóriák: Kultúra

Mindenkinek szól a zene a 19. Lamantin Jazz Fesztiválon (jún. 24-30.)

2018, június 18 - 19:00
Füleket hegyezni, zenei univerzumot szélesre tárni, mert 20 koncerttel, két tematikus nappal, új főhelyszínnel, közel félszáz fellépővel és a fülledt főtéri sátortól búcsút véve vasárnap kezdődik a 19. Lamantin Jazz Fesztivál! Hétfőn Tímár Péter főszervező és dr. Puskás Tivadar polgármester ismertette a fesztivál részleteit a Pelikán Hotelben.
Kategóriák: Kultúra

Múzeumok éjszakája: a kiállítóhelyek sokszínűségét mutatják be Szombathelyen

2018, június 18 - 16:00
Éjjeli őrjárat, boncolások éjszakája, műtárgy-örökbefogadás, a börtöncellák sötétje, múmiavilág - a városban működő közgyűjtemények, kiállítóhelyek sokszínűségét mutatják be a múzeumok éjszakáján Szombathelyen! A Vasi Skanzen június 23-án nyitja meg kapuit a látogatók előtt, a Savaria Múzeumban és a programsorozathoz csatlakozó intézményekben pedig június 30-án szerveznek programokat - jelentették be a szervezők a hétfőn sajtótájékoztatón. Ismertetjük a részletes programot!
Kategóriák: Kultúra

Hátborzongató sztori a bandába verődésről – Dennis Kelly DNS című drámája a Weöres Sándor Színházban

2018, június 18 - 10:00
A Weöres Sándor Színház még egy nagyszerű darabbal rukkolt elő a nyári szünet előtt: Dennis Kelly DNS című drámájával, Matusek Attila rendezésében. Izgalmas, hátborzongató és elgondolkodtató történet a bandába verődésről, erkölcsi kérdésekről, lojalitásról. Minden korosztálynak ajánljuk!
Kategóriák: Kultúra

Ilyen volt a nagy Szombathelyi Piknik! (fotóriport)

2018, június 18 - 00:25
Zenés piknikkel indult a nyár az Aréna Savaria udvarán. A fáklyás-pokrócos eszem-iszomon a gasztronómia mellett jó zenék is várták a piknikezőket. Szombaton DJ Dominique és a Neoton koncertjét kaptuk lencsevégre.
Kategóriák: Kultúra