Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 20 perc 43 másodperc

Kamara - Megjelent Herczku Ági és a Banda új lemeze

6 óra 36 perc
2019 karácsonyára Herczku Ági és a Banda a Kamara című új albumukat teszik a fa alá. A szerzőpáros kincseskam(a)rájaban a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat. A Nikola Parov – Herczku Ági páros szokottnál is színesebb zenei világát – a Banda tagjai mellett – vendégeik is gazdagítják: a csengő hangú Bognár Szilvia, valamint a sokoldalú hegedűjátékáról ismert Kuczera Barbara és Vizeli Máté.
Kategóriák: Kultúra

Pénteken szurkolhatunk a Vasi Kislegényczéhnek - Fölszállott a páva: a második középdöntővel folytatódik a műsor pénteken

11 óra 31 perc
A második középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este ismét tizenkét produkciót láthatnak a nézők, akik a szabadkártya sorsáról is dönthetnek.
Kategóriák: Kultúra

A karácsonyi ünnepkör legszebb dramatikus szokásait láthatjuk a Gencsapáti Betlehemes Találkozón és a Büki Regöstalálkozón (dec. 14-15.)

13 óra 21 perc
December 14-én a Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó Gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők a gencsapáti templomban, amelyben felvidéki, bukovinai székely, és a régió hagyományőrző csoportjai mutatkoznak be. December 15-én pedig Bükön lépnek fel a csoportok az V. Regöstalálkozón, ahol a regölés és az advent népi hagyományait elevenítik fel.
Kategóriák: Kultúra

Jubileumi koncertet ad a 60 éves Szent Márton Városi Kórus (dec. 14.)

20 óra 16 perc
Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete jubileumi koncertet ad december 14-én a Bartók Teremben. A szólisták mellett közreműködik a Capella Cantorum és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A műsor második részében Mozart Requiem-je is felcsendül.
Kategóriák: Kultúra

Megjelent az Anna and the Barbies jubileumi nagylemeze

20 óra 36 perc
Az idén 15. születésnapját ünneplő rockbanda „Indián” című jubileumi nagylemeze mától érhető el a MOL kutakon. Az „Indián” az Anna and the Barbies egyik legkiforrottabb munkája, amely brutális őszinteséggel járja körül a XXI. századi életet feszegető problémákat és kérdéseket.
Kategóriák: Kultúra

Igazgatói közlemény: Veszélybe került a bemutató sorsa a Váci Dunakanyar Színházban

2019, december 11 - 16:00
Nagyon súlyos döntést kellett meghoznia a jelenleg fennálló körülmények között. A következő premierre tűzött darabot, Szerb Antal: VII. Olivér olvasópróbáját kénytelenek voltak elhalasztani, ez által veszélybe kerülhet az előadás bemutatása is.
Kategóriák: Kultúra

Az Országgyűlés elfogadta a kulturális törvénycsomagot

2019, december 11 - 15:00
Az Országgyűlés szerdán elfogadta a kormány - színházak működését is érintő - kulturális törvénycsomagját. Párbeszédes, MSZP-s és DK-s képviselők a szavazás alatt tiltakozásul felálltak, és fekete maszkot tartottak az arcuk elé.
Kategóriák: Kultúra

Rendhagyó rajzkiállítás egy filmes növendéktől a Művészetiben - Tépegetők a Társalgó Galériában

2019, december 11 - 11:45
December 10-én nyílt meg és 2020. január 17-ig tekinthető meg Peszleg Barnabás 13. évfolyamos mozgókép- és animáció-készítő szakos diákunk rajzkiállítása, amely nem véletlenül viseli a különféle áthallásokkal többféleképpen is értelmezhető Tépegetők címet.
Kategóriák: Kultúra

Liliomfi, Jancsi és Juliska - Év végi előadások a Soltis Lajos Színházban

2019, december 11 - 08:20
December 15-én, vasárnap a Liliomfi című előadást tekinthetik meg az érdeklődők a Soltis Lajos Színházban. December 30-án, hétfőn pedig Előszilveszteri falatozásra, valamint a Jancsi és Juliska című előadásra hívják a családokat.
Kategóriák: Kultúra

Karácsonyi zenés-verses összeállítás a Zenélő Udvarban

2019, december 11 - 01:20
Szabó Tibor és Bálint Éva, a Weöres Sándor Színház művészei és gyermekeik várják az érdeklődőket egy karácsonyi zenés-verses ünnepvárásra a cáki Zenélő Udvarba december 14-én, szombaton 15 órakor. Közreműködik: Hajas Anikó zongorán.
Kategóriák: Kultúra

BE-JÓ aranyeső a Mikulás Kupán

2019, december 10 - 19:00
A BE-JÓ Táncegyüttes valamennyi korcsoportja nagy sikert aratott újonnan elkészült koreográfiáival. A lányok összesen 6 arany, 1 ezüst minősítést és 4 különböző különdíjas kupát érdemeltek ki táncaikkal.
Kategóriák: Kultúra

A vers nekem csend – Nagy Antal Róbert bemutatkozása

2019, december 10 - 11:25
Nagy Antal Róbert Keszthelyen élő pedagógus, aki szabadidejében szenvedélyesen ír verseket. Szombathelyi kötődéséről, munkásságáról, hitvallásáról beszélgettünk.
Kategóriák: Kultúra

Krisztus, a GPS-ünk - Orsós Zoltán könyvbemutatója a Fairplay Kávézóban

2019, december 10 - 04:00
December 9-én a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által üzemeltetett Fairplay Kávézóban mutatták be Orsós Zoltán (Zoli atya) Jézus Krisztus az igazi út című könyvét. A kiadványt méltatta dr. Székely János megyéspüspök és Szenkovits Péter újságíró.
Kategóriák: Kultúra

Karácsonyvárás a Humán Civil Házban

2019, december 10 - 01:45
December 9-én karácsonyváró ünnepségre várták az érdeklődőket a Humán Civil Házban. A meghitt hangulatú eseményen léleknyitó gondolatokat mondott dr. Székely János megyéspüspök, valamint Horváth Soma alpolgármester. A beszédek után a Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület hangjátékosai adtak műsort.
Kategóriák: Kultúra

Botforgatók Best of-ja - 25. Mazsorett Gála Sárváron

2019, december 9 - 02:00
25. gáláját tartotta december 7-én a Sárvár Városi Mazsorett Együttes a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában. A negyed évszázad legjobb koreográfiáit felvonultató gálán fellépett az együttes valamennyi korosztálya és a vállalkozó kedvű volt mazsorettek. Közreműködött a Kanona Band.
Kategóriák: Kultúra

Törökországi levelek – Könyvbemutató az ŐrvidékHázban (dec. 9.)

2019, december 9 - 01:15
Különleges könyv bemutatására várják az érdeklődőket a szervezők az ŐrvidékHáz Irodalmi műhelyében december 9-én. A Szombathelyen 1794-ben kiadott Mikes Kelemen: Törökországi levelek reprint kiadása kerül bemutatásra.
Kategóriák: Kultúra

Az Arénában ünnepel a húszéves Hiperkarma

2019, december 8 - 01:30
Régi zenésztársakkal és meglepetés vendégekkel ünnepli 20. születésnapját a Hiperkarma. A népszerű alternatív zenekar 2020. február 7-én a Papp László Sportarénában ad koncertet.
Kategóriák: Kultúra

Magyar virtus virgáccsal - A Savaria Szimfonikus Zenekar koncertje a Bartók Teremben

2019, december 7 - 17:00
Mi a titka annak, hogy még Bécsből is Szombathelyre járnak hangversenyre a komolyzene kedvelői? Vélhetően egy ambiciózus karmester, egy világhírű szólista és egy zenekar, ami Bartók műveinek egyik legértőbb tolmácsolója. December 6-án a Szimfónia bérlet 4. előadásaként magyar zeneszerzők - Bartók Béla és Weiner Leó - műveit játszotta a Savaria Szimfonikus Zenekar Madaras Gergely vezényletével. Közreműködött Szabadi Vilmos hegedűművész.
Kategóriák: Kultúra

Eastern Boundary Quartet koncert a Krúdy Klubban

2019, december 7 - 01:20
Téli közép-európai turnéjának egyik állomásaként Szombathelyen is fellépett a hangulatos jazz-esték színhelyeként ismert Krúdy klubban az Eastern Boundary Quartet.
Kategóriák: Kultúra

Ilyen volt a PresiDance TSE elmúlt három hónapja

2019, december 6 - 19:00
Még csak három hónapja indult a szentgotthárdi táncosoknak a versenyszezon, de már számos versenyen értek el kiemelkedő eredményeket.
Kategóriák: Kultúra