Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 12 perc 42 másodperc

Képtelenségnek tűnik, de tényleg nem ember alkotta

5 óra 43 perc
Lenyűgözte a műértőket, mikor bemutatták a maradéktalanul tökéletes Next Rembrandt portrét. Pedig nem is az Éjjeli őrjárat alkotója festette.
Kategóriák: Kultúra

Transformers – az utolsó agysejtek pusztulása

17 óra 18 perc
Sokáig gondolkodtam, mit lenne érdemes elmondani a legújabb Transformers-filmről – már azon túl, hogy ennél ostobább, trehányabbul összerakott alkotás rég került a mozikba.
Kategóriák: Kultúra

Peace & Love & Music - 5. RábaStock Fesztivál Körmenden (jún. 30.)

2017, június 27 - 14:00
Idén 5. alkalommal jelentkezik Körmenden a RÁBASTOCK Blues és Rock Fesztivál a Rába Szabadidőcentrumban! Csodás helyszín, baráti hangulat, remek zenekarok! A megszokott, családias hangulat, pokrócos, tábortüzes, piknik! A kiváló blues, rock klasszikusok mellet, a woodstock-i hangulat varázsa és zenéi teszik színessé a programot! Idén a Rába Parti Rockmaratonnal közös szervezésben!
Kategóriák: Kultúra

A világ egy dióban: Kicsibácsi és Kicsinéni - A Kőszegi Várszínház és a Mesebolt Bábszínház közös bemutatója

2017, június 27 - 01:30
Elképzelted már, milyen igazán, nagyon, egészen kicsi-kicsinek lenni? Dániel András meséjének szereplői egy szemünk számára alig látható világban élnek, azonban most először megmutatták magukat a nagyközönségnek! Június 26-án a Kőszegi Várszínház és a Mesebolt Bábszínház közös bemutatóján láthatták az apróságok az apróságokat. Ma még megtekinthetők!
Kategóriák: Kultúra

VOLT Fesztivál: átadták a Petőfi Zenei Díjakat - A Soulwave az év felfedezettje

2017, június 27 - 00:45
A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták.
Kategóriák: Kultúra

Húsz éve jelent meg az első Harry Potter-regény

2017, június 27 - 00:10
Az évforduló kapcsán pontokba szedtünk néhány kevésbé ismert tényt a Harry Potter-univerzummal kapcsolatban.
Kategóriák: Kultúra

Cimbaliband: a cimbalom Chuck Berry-je Vasszécsenyben is virgázott (videóval)

2017, június 26 - 13:00
A balkáni-, a cigány- és a magyar népzene szárnyán repítette közönségét június 25-én Danics Dóra és a Cimbaliband. A virtuóz, energiákkal teli koncerten felcsendültek immár több éve fülbeépült klasszikusok, mint az Oppadirida vagy a Balatoni nyaraló, és olyan új dalok - mint többek közt a Pesti Bringás vagy a Balázs Telke -, amik erősítik a "cimbalibrand-et".
Kategóriák: Kultúra

Lyukra tesszük a nyolcas golyót - 8. AlteRába fesztivál Körmenden

2017, június 26 - 01:00
"Utazz ki a világból, hogy benne lehess a világ közepén, és gyere az Alterába Fesztiválra!" - mondta Papp Szabi, a Supernem frontembere. Ha ez a jól csengő reklámszöveg nem lenne elég, cikkünkből kiderül, miért is lesz érdemes július közepén sátrat verni a Rába-parton.
Kategóriák: Kultúra

Dívák és gentleman-ek - Az Energy Dance Team évzáró gálája Radics Gigivel

2017, június 26 - 00:20
A tavalyi LIVE élőzenés, nagysikerű évzáró gála után június 25-én újra egy nagyszabású, két előadásos zenés-táncos show-val rukkolt elő az Energy Dance Team. Az ország egyik legnagyszerűbb énekesével, egy igazi dívával, Radics Gigivel készített közös produkciót a csapat. Rengeteg fotóval elevenítjük fel a showt.
Kategóriák: Kultúra

Nyár van, olvad a málna a számban... - Szentivánéji Vigasságok

2017, június 25 - 16:20
Az Emlékműdombon tűzugrás helyett tűzijáték szelte ketté az év - bár kicsi csalással - legrövidebb éjszakáját június 24-én. A színpadon már délutántól az Öröm a zene tehetségkutató felfedezettjei, az Eticatt és a Smoking Frog, valamint a tehetségkutató nyertese az Újvilág Utca zenélt. Este a jazz és a szving szerelmeseinek az Isis Big Band kedvezett, majd a sztárvendég, Rúzsa Magdolna csapott egy őrületes hangulatú bulit. Az ő szavai álljanak most itt nem csak e napra, de bármelyikre mottóként: a hagyomány nem beteg, hogy ápolni kell. Nem rab, hogy őrizni. A hagyományt meg kell élni.
Kategóriák: Kultúra

Tűzugrás virágkoszorúval - Múzeumok éjszakája a Vasi Skanzenben

2017, június 25 - 02:30
A Múzeumok éjszakája mindig különleges a Vasi Skanzenben: egyrészt, mert kétszer olyan meleg van az óriási máglyától, mint egyébként, másrészt pedig olyan sötét, hogy hagyományőrnek nézzük a racka juhot is.
Kategóriák: Kultúra

Bódottá volt Körmenden! - Honeybeast koncert Szentivánéjen

2017, június 25 - 02:00
Az elektronikus pop-rock zenét játszó, aranylemezes Honeybeast dörrentett bele Szent Iván éjszakájába június 24-én este Körmend főterén. A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján országos ismertséget szerzett brigád zenéjére fogékony volt a Rába-parti közönség, könnyed nyári kikapcsolódásként ennél pedig nem is kellett több az év legrövidebb éjszakáján.
Kategóriák: Kultúra

Ilyen volt a 37. Őrségi Vásár (fotóriport)

2017, június 25 - 00:15
Vas megye egyik legnagyobb rendezvénye az Őrségi vásár, ahol a megérkezést követően pillanatokon belül őrületes forgatagban találtuk magunkat: hatalmas kirakodóvásárban árusok özöne kínálja színes portékáját. A szombati kulturális program a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll táncklub műsorát, valamint a MÉD IN CSÁJNÁ (Szentgotthárd) zenekar koncertjét kaptuk lencsevégre.
Kategóriák: Kultúra

Kamarajazz intim hangulatban - Agostino Di Giorgio Organ Trio koncertje a Lamantinon

2017, június 24 - 13:15
A koncert az utolsó volt a meghívott előadókkal bemutatott előadások között, méltó befejezése a 18. Lamantin Jazz Fesztivál koncertjeinek.
Kategóriák: Kultúra

Barba Negra Track: nézőtérrengető koncertekkel készülnek

2017, június 24 - 09:00
Maximális üzemmódra kapcsolt a Barba Negra Track, a nyár bőven tartogat programokat, egymás után jönnek a nagy koncertek a szabadtéri szórakozóhelyen.
Kategóriák: Kultúra

Csúcs volt ez a családegyesítés! - A két Lotti a Büki MSK Átriumában

2017, június 24 - 01:15
Egy könnyes-vidám történetet láthatott péntek este a büki Átrium közönsége, mely az egymásra találás és a szülők összebékítése körül forgott. A Forgószínpad sorozatban Erich Kästner: A két Lotti című darabját a Budaörsi Latinovits Színház és a Múzsák Társulat vitte színre - hatalmas közönségsikert aratva.
Kategóriák: Kultúra

Madárparadicsomba költözik júliusban a Mediawave

2017, június 24 - 00:30
Július 16. és 23. között rendezik a somogyfajszi madárrezervátumban a Mediawave Együttlét művészeti táborát, a Nyári Bereket. A Somogy Természetvédelmi Szervezet és a Mediawave Nemzetközi Vizuális Művészeti Alapítvány közös rendezvényére bárki jelentkezhet, aki érez magában minimális művészi, közösségi affinitást, és szeretne egy hetet táborozni a Tüskevár hangulatában.
Kategóriák: Kultúra

Blues napi csemegék a Lamantin Jazz Fesztivál csütörtöki napján

2017, június 23 - 17:40
Évről évre a bluesé a Lamantin csúcsnapja, így volt ez idén is! Wressnig nyelvvel és cipőorral játszott a Hammondon, Pribojszki szájharmonikán, Little G. Weevil gitáron kápráztatott. A nagysátor közönsége ugyanúgy, mint kedden, egy jó bulizás emlékével tért haza.
Kategóriák: Kultúra

A színház menekülés a zagyva világtól, amiben most élünk - Interjú Bányai Kelemen Barnával

2017, június 23 - 14:00
A marosvásárhelyi Bányai Kelemen Barna sokoldalú színész: éppúgy belefér Ivanov gyűrött zakójába, mint Mágnás Miska istállószagú mellényébe, de legalább ennyire otthonosan mozog Volpone társaként is a Weöres Sándor Színház legújabb Alföldi-rendezésében. Most a szombathelyi színház színésztársalgójában ültünk le átbeszélni „viselt dolgait”.
Kategóriák: Kultúra

„Kell a lelkemnek a mélység” - Interjú Nagy-Kálózy Eszterrel

2017, június 23 - 11:00
Nagy-Kálózy Eszter több mint harminc éve van a pályán, ez idő alatt olyan karakteres személyiségeket is megformált, mint Karády Katalin vagy Csinszka. A Nemzeti Színház színművésze március 15-én vehette át a Kossuth-díjat. A szakma legnagyobb elismeréséről, a színházhoz és a filmekhez fűződő viszonyáról, és arról kérdeztük, voltak-e kétségei a szakmát illetően.
Kategóriák: Kultúra