Skip to Content

Vaskarika - Kultúra

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 1 perc 18 másodperc

Az orosz photoshophuszár megmutatja a híres lemezborítók B-oldalát

9 óra 47 perc
Eddig sosem látott részletekre derült fény, ami persze korántsem a valóság, hanem Igor fantáziája. Ettől függetlenül remekül parodizálja az ikonikus albumborítókat, remekül megragadva és uralva a pillanatot. Egy röpke lemezborító mustra olyan részletekkel, amik talán nem is állnak túl messze a meztelen valóságtól.
Kategóriák: Kultúra

Minden, amit tudni akartál A Dalról

2018, január 19 - 15:30
Szombattól újra dalválasztó show a Dunán, majd utána exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. Az első válogatón extra meglepetéssel is készülnek A Dal versenyzői! Összegyűjtöttünk egy hírbe mindent, amit A Dalról tudni kell!
Kategóriák: Kultúra

Röfögő Malacok a Szerda Esti Akusztikon - Grunting Pigs koncert a Sportházban

2018, január 19 - 14:00
Idén is folytatódik a sportházaulában a 2015 novemberében elindított, zenei stílusokon átívelő akusztikus fülsimogatás, a Szerda Esti Akusztik. Az idei évet egy különleges duó, a Grunting Pigs blues-szeánsza nyitotta, a közösségi térbe csábítva a Lamantin Klub és az ’Akusztik’ törzsközönségét. Az előrelátható volt, hogy a tekintélyes méretű lépcsőház akusztikailag nem ad olyan tökéletes zenei élményt, mint a kisebb klubbok, de a „teltaulás” koncert így is tenyérpirosítóra sikeredett.
Kategóriák: Kultúra

209 éve született a krimi műfajának megteremtője - Edgar Allan Poe-ra emlékezünk

2018, január 19 - 01:30
Edgar Allan Poe amerikai költő, novellista, szerkesztő és kritikus volt, a romantika korának egyik legfontosabb szerzője. A leginkább misztikus, hátborzongató történetei révén ismert Poe az első amerikai novellisták egyike volt, emellett őt tartják a detektívregény „feltalálójának” is. Ezen kívül a korban újnak számító sci-fi területén is alkotott. Az első közismert amerikai író volt, aki pusztán az írásból akart megélni; emiatt szinte egész életében anyagi gondokkal küzdött. Ma lenne 209 éves.
Kategóriák: Kultúra

Mit olvassunk az új évben?

2018, január 19 - 01:15
Érkeznek Csinszka eddig ismeretlen írásai, Finy Petra új regénye és a Téli rege a gyermekek nyelvére lefordítva. Cikkünkben 10 olyan könyvet ajánlunk, melyek 2018-ban jelennek meg. Van köztük vers, rövidpróza, regény, de a magyar népművészetről és építészetről szóló albumok is. Tarts velünk, és válassz magadnak olvasmányokat az új évre!
Kategóriák: Kultúra

Továbbra sem tudni, mi okozta a Cranberries énekesnőjének halálát

2018, január 18 - 19:10
A brit rendőrség keddi közlése szerint nem merültek fel gyanús körülmények Dolores O'Riordan, a The Cranberries énekesnőjének halálát illetően.
Kategóriák: Kultúra

Az első félév - Tárlattal debütáltak a festő szakosok a Művészeti Szakgimnázium galériájában

2018, január 17 - 18:00
A festő szak első kiállítását nyithatta meg január 17-én, és rögtön színessé tette a borongós januárt és a szürke egykedvűségünket is. Az már most látszik, hogy remek alapokat kaptak a tanáraiktól és reméljük, hogy a hagyományteremtő első tárlat további befogadó terekre talál szerte a városban, és valamiféle rendszeresség is lesz az ilyen kiállításokban.
Kategóriák: Kultúra

Hőskor és kalandok – Vitray Tamás jött, ült és mesélt a Weöres Sándor Színházban

2018, január 17 - 02:30
Vitray Tamás magáról, a pályájáról, a gondolatairól mesélt a Weöres Sándor Színház közönségének, akik nem unták meg hallgatni. Ahhoz, hogy valaki jó újságíró legyen, elhivatottság kell, és a szakmájának szenvedélyes szeretete. Vitray elbeszéléséből egy szakmáját szerető, elkötelezett, nyitott, humorban bővelkedő ember képe bontakozott ki előttünk.
Kategóriák: Kultúra

Lélegzetelállító 6K-s time-lapse videó készült a Kalifornia egét átszelő SpaceX rakétáról

2018, január 17 - 01:10
A Falcon 9-es a Santa Barbara melletti Vandenberg légitámaszpontról indult útjára még december 22-én. Az emberek egy része már ufót kiáltott volna, de egy fotósnak sikerült megörökíteni az egészet. Sok mindent láttunk már az éjszakai égbolton, de ez akkor is elképesztő látvány.
Kategóriák: Kultúra

Jordán 75 - Születésnapi ünneplés és a Jordán-sztori című könyv bemutatója a Weöres Sándor Színházban

2018, január 16 - 02:30
Születésnap és könyvbemutató - kettős esemény helyszíne volt hétfőn a Weöres Sándor Színház nagyterme. Jordán Tamás a lelkes közönséggel együtt ünnepelte 75. születésnapját. Az est folyamán Balogh Gyula: A Jordán-sztori, Egy színházi jelenség című kötete is bemutatásra került, melyben azok az emberek vallanak Jordán Tamásról, akik közel állnak hozzá.
Kategóriák: Kultúra

Savaria youtuberei: amikor a smink ereje veled van

2018, január 16 - 01:15
A szépségápoláson túl, valami egészen elképesztőbe botlottunk a YouTube Vas megyei szekciójában. A sminkelés mellé itt olyan egyéb DIY és életmód-tanácsokat kapunk, amelyeknek valóban hasznát vehetjük. Ritka az, amikor valaki tényleg őszintén és összeszedetten képes beszélni a komolyabb témákról is. Negiluy is áldozatul esett mindenlátó szemeinknek!
Kategóriák: Kultúra

Meghalt a Cranberries énekesnője

2018, január 15 - 19:45
Negyvenhat éves korában váratlanul meghalt Dolores O'Riordan, a The Cranberries ír zenekar énekesnője - közölte a sajtósa hétfőn.
Kategóriák: Kultúra

A Dal 2018: ők versenyeznek az első válogatóban

2018, január 15 - 17:00
Kihirdették a közmédia dalválasztó műsorának első válogatójában résztvevő dalokat! A három válogató adás – január 20., január 27. és február 3. – után tizennyolcan kerülnek a két elődöntőbe, melyek február 10-én és 17-én kerülnek megrendezésre, majd nyolcan jutnak a február 24-i döntőbe.
Kategóriák: Kultúra

Szeder-szüret színész-rakenrollal - Zseniális szövegekkel szeánszolt az AZK-ban a Szeder duó és a Bánfalvi Eszter Kvartett

2018, január 13 - 12:15
A csodás hangú gitáros lány és hegedűse pillanatok alatt katapultáltak minket a nirvánába, hogy aztán egy baromi jót zúzva vezessünk le a BEKVART-tal, Trabantban. Az AZK évindító bulija már papíron is erősnek tűnt, élőben meg olyan volt, mint amikor már a flopnál megvan a royal flush, és totális eufóriában élvezzük a turnt és a rivert.
Kategóriák: Kultúra