Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 4 perc 5 másodperc

Miért kell kitörni a fotelfüggőségből?

1 óra 49 perc
A kérdést meg is fordíthatnánk, azaz miért is kell mozogni. Mert kell? - kérdeznek sokan vissza.
Kategóriák: Friss

Szoboravatással emlékeztek az 56-os forradalom hőseire Bükön

2017, október 23 - 18:00
A hűvös, esős és szeles időjárás kissé átírta az avatóceremónia forgatókönyvét, ám ennek ellenére is meghitt, az ünnephez méltó hangulatban került sor az "Elindultam szép hazámból" című mű felavatására.
Kategóriák: Friss

Isis Dance Open: a Hegyes-Farkas páros nyert, a LORIGO párosa második lett

2017, október 23 - 14:00
Október 21-én rendezték meg az Isis Dance Open ranglista és klubközi versenyt Szombathelyen, amelyen a Junior Standard és a Felnőtt-Ifjúsági Tíztánc ranglistán is új győztest avattak. A ranglisták és a klubközi versenyek mellett egy meghívásos latin versenyre is sor került
Kategóriák: Friss

Így erősíthetjük immunrendszerünket mielőtt beáll a tél

2017, október 23 - 11:30
Már most felvehetjük a kesztyűt a téli betegségekkel szemben. Van még bőven friss gyümölcs és zöldség, hogy egy kicsit besegítsünk az immunrendszerünknek.
Kategóriák: Friss

Jönnek a skandinávok!

2017, október 23 - 10:00
Idén sem maradunk Skandináv Filmfesztivál nélkül: a mustra október 24. és 29. között az Art+ Cinema moziban minden eddiginél gazdagabb kínálatot vonultat fel. A fesztivál hat napja alatt öt kategóriába osztva 30 alkotást láthatnak a skandináv filmek szerelmesei. A sokszínű válogatásban találunk dán drámát, finn dokumentumfilmet, izlandi thrillert, norvég vígjátékot és svéd kosztümös filmet is.
Kategóriák: Friss

Európa legjobb tévéfilmje lett a magyar Memo

2017, október 23 - 07:00
Európa legjobb televíziós filmjének választották Tasnádi István író-rendező filmjét a pénteken véget ért Prix Europa fesztiválon. "Teljesen meg vagyok lepve és le vagyok döbbenve, hogy mi kaptuk ezt a díjat. Ez azt jelenti, hogy Európa legjobb televíziós filmje a Memo" - mondta a rendező péntek este, a díjátadó után az MTI-nek.
Kategóriák: Friss

Körmend Város Ünnepnapjai 2017 - Itt a részletes program (okt. 27-28.)

2017, október 22 - 15:30
Körmend kétnapos ünnepnapja a felújított színházépület átadásának 1 éves évfordulója alkalmából színházi előadásokkal kezdődik és Hooligans koncertjével zárul. A város ünnepnapjának kiemelt eseménye lesz a Városi Kiállítóterem átadása.
Kategóriák: Friss

Kék-zöld-szürke - Őszi Csónakázótó-túra a megyében

2017, október 22 - 13:30
A sárvári, a vasvári és szombathelyi Csónakázótó ősszel is szemet gyönyörködtető pillanatokkal csábítja a gyaloglás, kocogás és a futás szerelmeseit. A ködös őszi reggelek és a napfényes délutánok megannyi csodás látvánnyal frissítik a lelket a festői környezetben.
Kategóriák: Friss

Új Rejtő-regényre bukkantak

2017, október 22 - 11:00
Rejtő Jenő egy eddig ismeretlen kisregényét adta ki a Szépmíves Könyvek Kiadó. A Tatjána címet viselő alkotás 1935 körül születhetett, és olyan ismert karakterek elődei tűnnek fel benne, mint Piszkos Fred, a kapitány, aki itt még a Nicole kapitány nevet viseli. Az alkotást október 19-én mutatták be a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), ahol az érdeklődők meg is vásárolhatták a kötetet.
Kategóriák: Friss

Ahol a víz a társadalom tükre, de nem mindegy, mekkora köveket hajítunk bele

2017, október 21 - 16:00
"Pofán vág, megrág, kiköp, megrugdos, de pont ezért zseniális" - Szombathelyi színésznővel a soraiban ünnepelte társadalomkritikus darabjának 500. bemutatóját a világjáró, ám eredendően sepsiszentgyörgyi Osonó Színházműhely. A budapesti Duna Palotában szembesültünk a szexuális abúzussal, a szellemi nyomorral, vagyis mindazzal, ami a tönkreteszi emberi kapcsolatainkat.
Kategóriák: Friss

Október 23-i megemlékezések megyeszerte

2017, október 21 - 13:15
„A szabadság ott kezdődik, ahol megszűnik a félelem.” - az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójára ünnepi műsorokkal emlékeznek megyeszerte.
Kategóriák: Friss

Géniuszok - Élő koncert Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaiból a Sportházban

2017, október 21 - 00:30
Máté Péter és Cserháti Zsuzsa dalaiból hálás feladat "best of-ot" összeállítani, hiszen géniuszok, különleges, utánozhatatlan egyéniségek voltak, a hazai könnyűzenei élet meghatározó művészei, felejthetetlen szereplői. Október 19-én az Aktív időskor program részeként csendültek fel legismertebb dalaik az AGORA-MSH-ban Koós Réka, Danics Dóra, Auth Csilla, Niki Amaruq és Szokodi Zoltán tolmácsolásában. A műsorban többek között elhangzott az Elmegyek, a Most élsz, az Egyszer véget ér..., a Hamu és gyémánt, az Elfelejtett dal és a Boldogság gyere haza című örökzöld, és a Yesterday, John Lennon örökéletű klasszikusa. A zenét a Ziskó Olivér vezette Mistral Band szolgáltatta, a műsor házigazdája Papp Tibor volt. Minden ízében élő varázslatot, gyönyörű fényekben tündöklő, csodálatos hangokat hallhatott a termet megtöltő közönség.
Kategóriák: Friss

Nemcsak filmmániásoknak - 7. Mozinet Filmnapok a hétvégén

2017, október 21 - 00:10
Kíváncsi vagy a világ művészfilmtermésének legjavára jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt? Akkor irány a Savaria Filmszínház!
Kategóriák: Friss

I. Vas Megyei Értékek Hete - Az NMI programismertetője az Irokéz Galériában

2017, október 20 - 14:30
I. Vas Megyei Értékek Hete címmel szervez a Művelődési Intézet Vas Megyei Irodája tematikus programsorozatot, amelynek célja, hogy a kulturális közfoglalkoztatottak saját településükön, a megyében 69 helyszínen szervezzenek a helyi értékek bemutatását, élővé tételét megcélzó közösségfejlesztő programot. Csütörtökön az Irokéz Galériában mutatkozott be 11 civil szervezet és ismertette programját. A programot Éles Krisztina központvezető nyitotta meg, köszöntőt mondott dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere.
Kategóriák: Friss

Itt az Alterába kisöccse - Új rockfesztivál indul Körmenden a jövő nyáron

2017, október 20 - 11:40
VasMaRock Piknik címmel rock, punk és metál bandák játszanak a körmendi AlteRába előtti hétvégén 2018-ban. Az új fesztiválon többek között fellép a Depresszió és a Kárpátia is.
Kategóriák: Friss

A luxusfeleségek elmélete - Feleségek luxuskivitelben műsorkészítői húzásai

2017, október 20 - 01:00
Már megint csak egy ostoba valóságshow vagy mesterien megkomponált szórakoztatás? A Feleségek luxuskivitelben több gondolkodnivalót vet fel, mint ahogy elsőre látszik, és ezt csak szakavatott médiamunkásokkal lehet elérni. A cikkben a sorozat legszebb műsorkészítői húzásait elemzem.
Kategóriák: Friss

Ez vár rád a hétvégén! - Programajánló a megyéből (okt. 20-22.)

2017, október 20 - 00:30
Ska és Pokolgép koncert a Végállomásban, ISIS Dance Open, Hiperkarma, Alma és Rapülők koncert, Éjszakai fürdőzés Zalatnay Saroltával Sárváron, Orsolya-napi vásár Kőszegen, I. Őrségi Félmaraton, Szentivánéji álom a celldömölki Soltis Lajos Színházban, Bereczki Zoltán koncertje a bükfürdői Caramell Hotelben - kiragadtunk néhány programot a hétvége bőséges kínálatából, de érdemes végiggörgetni a teljes.
Kategóriák: Friss

Versportré: Weisz Dorka versei

2017, október 20 - 00:15
Weisz Dorka 1996-ban született Szombathelyen, az ELTE magyar-német tanárszakos hallgatója. Versei korábban a Műút folyóiratban és a kulter.hu portálon jelentek meg.
Kategóriák: Friss

Skanking Night, Pokolgép, Brutal Sunday - Hosszú hétvége a Végállomásban (okt. 20-22.)

2017, október 19 - 15:15
A hosszú hétvégén sincs megállás a Végállomásban. Pénteken Savaria Skanking Night, szombaton érkezik a Pokolgép és a Twister, vasárnap pedig Brutal Sunday a Samassal és a Nice One Babe-el.
Kategóriák: Friss

Az év természetfotója: egy tülkétől megfosztott orrszarvútetemet ábrázoló kép nyert

2017, október 19 - 10:40
Egy tülkétől megfosztott orrszarvútetemet ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen. A döntősök közé idén két kategóriában sikerült bejutnia egy-egy magyar fotósoknak: Máté Bencének és Potyó Imrének.
Kategóriák: Friss