Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 29 perc 4 másodperc

Átadták a Vas Megye Családbarát Munkahelye Díjakat

4 óra 29 perc
December 15-én ünnepélyes keretek között kerültek átadásra a Vas Megyei Közgyűlés 7/2018. (X.01.) számú önkormányzati rendeletében alapított Vas Megye Családbarát Munkahelye Díjak, valamint a Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője Díj.
Kategóriák: Friss

Havazás: újabb megyékre adtak ki figyelmeztetést

5 óra 59 perc
További megyékre is kiadta a havazás, illetve hófúvás miatti elsőfokú figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat. A délkeleti határnál akár 20 centiméternél is több hó hullhat.
Kategóriák: Friss

Pesti balhé: készül Lóth Balázs első mozifilmje

7 óra 34 perc
Lóth Balázs játéfilm-rendezői bemutatkozását, a Pesti balhé címmel készülő vígjátékot 327 millió forinttal támogatja a Filmalap.
Kategóriák: Friss

Tudjuk, mit csinálsz a hétvégén! - Megyei programajánló (dec. 15-16.)

9 óra 59 perc
Adventi programok a megyében, Elefánt koncert Szombathelyen, Savaria Lions Club jótékonysági hangversenye, Halhatatlanok koncert Sárváron, Follow The Flow és Kelemen Kabátban Szentgotthárdon, IV. Büki Regöstalálkozó - kiragadtunk néhány programot a hétvége bőséges kínálatából, de érdemes végiggörgetni a teljes listát
Kategóriák: Friss

Meghitten együtt várakozva! - Mindenki Karácsonya Bükön (dec. 18.)

16 óra 34 perc
Az adventi időszakban Bük város Baross utcája is megtelik egy napra meghittséggel. Ezen a napon a Dr. Horváth Tibor Szociális Központ munkatársai látják évről évre vendégül a kicsiket és nagyokat egyaránt. Forró itallal, süteménnyel kedveskednek a kíváncsiskodóknak, valamint Taródi Lajos kézművességre tanítja az érdeklődőket. Nincs is szebb karácsonyi ajándék annál, amit szeretettel készítenek, olyan érték ez, ami boltban nem megvásárolható. Aki teheti, látogasson ki december 18-án, kedden Bükön a Baross utcába, ahol garantált lesz az ünnepi és baráti hangulat!
Kategóriák: Friss

EKF 2023 - Veszprém lehet Európa Kulturális Fővárosa

2018, december 14 - 21:40
Veszprém pályázatát támogatja az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címre a projekt független nemzetközi szakértői testülete, amelynek döntését pénteken jelentették be Budapesten.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: 8 kérdés és 8 válasz a téli túrázáshoz kapcsolódóan

2018, december 14 - 15:35
Nem több, mint aminek látszik: nyolc alapvető kérdés és nyolc praktikus válasz a téli túrázáshoz kapcsolódóan!
Kategóriák: Friss

Csendes éj: a salzburgi hóhér keresztfia volt a legszebb karácsonyi dal írója

2018, december 14 - 12:00
Egyikük sem élhette meg közös alkotásuk világhírűvé válását. Sem Franz Xaver Gruber, a Csendes éj! Szentséges éj! című karácsonyi ének zeneszerzője, sem Joseph Mohr, a dal szövegírója. Barátságuk és közös munkájuk csupán a véletlennek volt köszönhető. Az év egyetlen időszaka sem ihletett meg annyi zeneszerzőt, mint a karácsonyi ünnepkör. A legismertebb és legkedveltebb karácsonyi dal a Csendes éj, szentséges éj (Stille Nacht, heilige Nacht), melynek zenéjét Franz Xaver Gruber, szövegét a kétszázhuszonöt éve, 1792. december 11-én Salzburgban született Joseph Mohr írta. A népszerű karácsonyi dal 2011-ben felkerült az UNESCO szellemi kulturális örökség listájára.
Kategóriák: Friss

Karácsonyi gyöngyszemek - 110 diák nevezett az első Vas megyei karácsonyfadísz készítő versenyre

2018, december 14 - 08:00
December 13-án adták át az első Vas megyei karácsonyfadísz készítő verseny díjait az ELTE SEK C épületének aulájában. A versenyre 110 vasi diák küldött be saját maga által készített díszt.
Kategóriák: Friss

Plágiumpert vesztett 2013 legsikeresebb dala - Pharell Williams és Robin Thicke ötmillió dollárt fizethet

2018, december 14 - 01:30
Robin Thicke és Pharell Williams ötmillió dollárt (1,4 milliárd forintot) fizethet egy öt év után lezárult szerzői jogi perben, amely nagy sikerű számuk, a Blurred Lines miatt indult - számolt be róla a BBC News csütörtökön.
Kategóriák: Friss

Szobrot állítottak Brenner Jánosnak Budapesten

2018, december 14 - 01:15
December 13-án avatták fel boldog Brenner János szobrát, Rieger Tibor alkotását a Feneketlen-tónál, a Placid atya parkban. Beszédet mondott Brenner József, a Vasvár-Szombathelyi Székeskáptalan nagyprépostja, az 1957-ben meggyilkolt vértanú pap öccse.
Kategóriák: Friss

Három hasznos orvosi tipp a pihentető alváshoz - Így pihend ki magad karácsonykor!

2018, december 13 - 19:15
A pihentető, mély alvás elengedhetetlenül fontos: úgy tűnik, ilyenkor passzívan pihenünk, azonban testünkben komoly munkálatok zajlanak. Szervezetünk ugyanis alvás közben regenerálódik, elménk pedig ekkor dolgozza fel emlékeinket. Év végéhez közeledve mindannyiunk élete besűrűsödik, a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy helyt tudjunk állni ebben a különösen pörgős időszakban. Az alábbiakban dr. Somogyi Katalin, a hévízi NaturMed Hotel Carbona orvosa ad tippeket ahhoz, hogy a lehető legkipihentebben ébredjünk reggel.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: téli kirándulások Ausztriában

2018, december 13 - 13:30
A téli osztrák tájakon keresztül vezető kirándulások során hallani a talpak alatt csikorgó friss havat és testközelből élvezhetjük a friss levegőt. A túraútvonalak mentén megtalálható vendégházak és uzsonnázó helyek ideális lehetőséget kínálnak egy kellemes köztes pihenőre.
Kategóriák: Friss

Ezekre a témákra kerestek rá a legtöbben 2018-ban

2018, december 13 - 10:00
A világon a labdarúgó-világbajnokság, Magyarországon a választás vezeti a Google 2018-as abszolút keresési listáját.
Kategóriák: Friss

Rászorulóknak segít új lemezével a Hooligans

2018, december 13 - 08:00
Két év után új lemezzel jelentkezik a Hooligans. A Jég hátán című korongot december 17-től szerezhetik be a rajongók, a megjelenés napján pedig akár személyesen is találkozhatnak a zenekar tagjaival, akik aznap délután Budapesten, a Kerepesi úti MOL töltőállomáson dedikálják az új CD-t. Az esemény helyszínén az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben gyűjtést is szerveznek a zenészek, egy-egy adag meleg étellel támogatva a rászorulókat.
Kategóriák: Friss

Megszállta az Ördög a Zaporozsec frontemberét

2018, december 13 - 01:25
Itt az új Zapo-klip, a Nincs tovább. Ez a dal már megjelent az év eleji lemezen és nagyot szólt a nyári koncerteken, de a történet mégiscsak úgy kerek, ha videó is társul hozzá.
Kategóriák: Friss

Az okosgomb az új csodafegyver a traffipaxok ellen - Csúcstechnológiával a sebességmérések ellen

2018, december 13 - 01:10
Autóba helyezhető okoseszközzel rukkolt elő a legnépszerűbb magyar traffipaxjelző alkalmazás, a Traffi Hunter. Az ooono® egy dán cég fejlesztése, amely egy olyan kis méretű, drót nélküli gomb, ami hang- és fényjelzésekkel figyelmeztet a traffipaxokra és más veszélyekre az úton. A gombbal mi is jelezhetjük a többi felhasználónak a sebességméréseket és a veszélyeket, így nem csak a büntetések fizetését kerülhetjük el, de a közlekedés is biztonságosabb lesz vele.
Kategóriák: Friss

Snapszer: Puskás, Mátyás és Lúdas Matyi is kártyahősök lettek

2018, december 12 - 21:00
A snapszer hungarikum, mégis keveset tudunk róla. Évekkel ezelőtt megszállott zsugások és baráti köreik útjára indítottak egy rendezvénysorozatot, remélve, hogy sokak számára tudják majd biztosítani a játék izgalmát, önfeledt örömét. Ennek eredményeként rendezték meg december 8-9-én Kőszegen a Magyar Snapszer Bajnokság döntőjét, amin 48 versenyző, hölgyek, urak, fiatalok, szép korúak egyaránt asztalhoz ültek. A versenyről és magáról a játékról Táncsics Pétertől, a snapszerszövetség elnökétől tudtunk meg rengeteg érdekességet!
Kategóriák: Friss

Körhinta - Új pöttöm színházi előadás a Meseboltban

2018, december 12 - 17:15
December 16-án mutatja be a Mesebolt Bábszínház új pöttöm színházi előadását, a Körhintát. A darabot H. Nagy Katalin rendezte.
Kategóriák: Friss

Rúzsa Magdi kimaxolja a karácsonyt: stúdió- és koncertlemezt is megjelentetett

2018, december 12 - 12:45
Aduász címmel új dalokat tartalmazó stúdiólemezt készített Rúzsa Magdi. A népszerű énekesnő idén februári dupla Aréna-koncertje szintén megjelent CD-n és DVD-n.
Kategóriák: Friss