Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 6 perc 57 másodperc

Tüzes-táncos éjszaka a Vasi Skanzenben (fotóriport)

42 perc 27 másodperc
Június 23-án a Vasi Skanzen várta látogatóit a Múzeumok Éjszakája programjaira. A színes összeállításban szerepelt ASTRO-tárlat, a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes jóvoltából megelevenedtek Szent Iván-éji szokások - gyertyás tánc, égő seprű dobálás, tábortűzgyújtás, tűzugrás -, valamint virágos Szent János köré szőtt koncert a HolddalaNap Zenekarral.
Kategóriák: Friss

Szentivánéji örömzene az emlékműdombon

1 óra 37 perc
Csak semmi Púder, tartsd be az Eticatt-et, és nyisd a füled a 'Jam Music Öröm a zene' tehetségkutató helyi díjazottjaira - metálos zúzással, funkys játékossággal, indie-s kifinomultsággal, punkos lendülettel és igazi stíluskavalkáddal folytatódtak június 23-án a szentivánéji programok az emlékműdombon. Kameránkkal az Eticatt és a Púder koncertjét örökítettük meg.
Kategóriák: Friss

Kelemen őrségi kabátban - Őrségi Vásár 2018

5 óra 7 perc
Barkácscuccok, melltartók, prájdos esernyők, kaktuszok, sodrófa - egyik sem igazán életbevágóan fontos ahhoz, hogy Őriszentpéterig rohanjunk érte. Az Őrségi Vásár kézműves varázsát felváltotta a praktikus - vagy haszontalan - holmik kavalkádja, az emberezrek, azaz a fogyasztói társadalom pedig ha már "elzarándokolt" oda, nem megy haza "kézművesfia" nélkül. Még ha az éppen egy álmárkás Matika ütvefúró is... Ebben a miliőben a kulturális relaxot a Kelemen Kabátban szolgáltatta.
Kategóriák: Friss

Tamb & Roll és betyárfunk - Szentivánéj Körmenden Koprive és Kerekes Band koncertekkel

6 óra 7 perc
Június 23-án a múzeumi programok mellett a város agorája, a Szabadság tér várta a minőségi és sokszínű zene kedvelőit. A koncertek sorát a horvát Koprive Tamburazenekar nyitotta, majd a folkzenei vonalat a Kerekes Band nagyszerű muzsikája folytatta. Az estet Szűcs Antal Gábor latin gitárestje zárta.
Kategóriák: Friss

Jön a nyár legszínesebb 10 napja - 28. Művészetek Völgye (júl. 20-29.)

18 óra 7 perc
Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend épületei minden nyáron tíz napra átalakulnak és az udvarok, templomok, közösségi terek megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal. Idén több mint 1500 program várja a látogatókat 28 program helyszínen és 40 kisebb helyszínen július 20. és 29. között a 28. Művészetek Völgye alkalmából. A hazai kedvencek mellett olyan nemzetközi előadók is fellépnek majd, mint az Asian Dub Foundation, a DePhazz, a Triggerfinger vagy Rebecca Ferguson.
Kategóriák: Friss

"Önök kérték" - A Sárvári Oratórikus Kórus jubileumi koncertje (jún. 24.)

18 óra 52 perc
A Sárvári Oratórikus Kórus újabb, egész estés jubileumi koncertre készül. Június 24-én a Tinódi Gimnázium tornacsarnokában 18 órai kezdettel kerül megrendezésre az Önök kérték című előadásuk. Mivel az együttes idén lett 5 éves, ezért a hagyományos koncertkereteket kibővítve, még több érdekességgel készülnek az előadásra.
Kategóriák: Friss

Gyöngyösfalu: varázslat a ballagáson és a diákolimpián

2018, június 23 - 16:30
Egyedi ballagási ünnepséggel készül minden évben a gyöngyösfalui Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola, ám szombaton nemcsak a ballagási ceremónián volt varázslat, hanem a diáksport terén is 'varázsoltak' az iskola diákjai.
Kategóriák: Friss

Szentivánéji koncertek az Emlékműdombnál (fotóriport)

2018, június 23 - 13:45
Könnyűzenei koncertekkel várta az érdeklődőket az Emlékműdomb az év leghosszabb napján, Szent Iván éjjelén. Fellépett a Belmondo, a Smoking Frog, a Balkán Fanatik és a Soulwave.
Kategóriák: Friss

Indián apu - Braun András művei az Irokéz Gyűjteményben

2018, június 23 - 00:30
Június 29-én nyílik az Irokéz Galéria soron következő tárlata, amely a szokásos nyitva tartási időn kívül másnap, a Múzeumok éjszakája programsorozatának keretében is várja az érdeklődőket. A kiállításon bemutatott válogatás Braun András 1990 és 2007 közötti korszakait öleli fel, a címben is megidézett Indián apu című művel nyitva a bemutatott művek sorát.
Kategóriák: Friss

Mit csináljon a gyermek a szünidő alatt?

2018, június 23 - 00:15
Azt hihetné az egyszeri, gyermeknevelésben még nem edzett, majdani, reménybeli szülő, hogy a nyári vakáció beköszöntekor gyakorlatilag egy csapásra megszűnnek a tanuló gyermekeket érintő problémák, merthogy – iskola nem lévén – a bajok gyökere orvosolttá lett. Koránt sincs ez így. A gyermekek körül felmerülő kérdések a jól megérdemelt nyári szünidő alatt sem szűnnek meg kérdéseknek lenni, amelyekre szülők, tanárok – olykor a szakemberek segítségét kérve – igyekeznek a legjobb válaszokat megtalálni.
Kategóriák: Friss

Fotópályázat diákoknak, kicsit Máskép(p): ahogy a fiatalok látják lakóhelyüket

2018, június 22 - 13:35
A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatot hirdet általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére. Arra biztatják őket, hogy a vakáció ideje alatt fedezzék fel lakóhelyüket és nyerjék meg a számos díj egyikét! A pályamunkák leadási határideje: 2018. december 7.
Kategóriák: Friss

A bor az örök fiatalság iható aranya - Szentivánéji Borverseny a Csupor Vendéglőben

2018, június 22 - 11:30
Június 21-én 11 pincészet 27 tételét kóstolta és minősítette a szakmai zsűri a Kőszegi Borbarát Hölgyek közreműködése mellett, a Szentivánéji Borverseny részeként a Csupor Vendéglőben. Hogy melyik lett a Szentivánéj Bora, illetve a Szerelem Bora, pénteken délután derül ki.
Kategóriák: Friss

Egy nap az egészség jegyében - 5. Caramell Egészségnap Bükfürdőn (jún. 24.)

2018, június 22 - 10:00
Minden sportolni vágyót és egészséges életmód kedvelőt szeretettel vár június 24-én egynapos, ingyenes mozgásfesztiváljára a Magyarországon egyedülálló Kristály Torony Bükfürdőn! Rossz idő esetén a rendezvény belső helyszínen kerül megrendezésre.
Kategóriák: Friss

Ez lesz Szentivánéjen és a Múzeumok Éjszakáján - Megyei programajánló (jún. 22-24.)

2018, június 22 - 00:30
Magna Cum Lauda, Koprive, Soulwave, Kerekes Band, Makám koncertek, kick-box bemutatók, tűzijáték, fáklyás felvonulás, tűzzsonglőrök - csak néhány a sok színes program közül, amivel Szombathely, Sárvár, Körmend és Celldömölk várja Szent Iván éjjelén a rendezvényekre látogatókat.
Kategóriák: Friss

6+1 érdekesség a zsinagógákról

2018, június 22 - 00:10
Sok polgártársunk még sosem járt zsinagógában, ezért összeszedtünk 6+1 érdekességet, amit a „gyülekezés házáról” tudni érdemes. Aki közelebbről is megismerkedne a zsinagógák világával, az a Múzeumok Éjszakája alkalmából rendezett Nyitott Zsinagógák Éjszakájánál jobb alkalmat nem is találhatna erre.
Kategóriák: Friss

Gasztrokalandok és koncertkülönlegességek az AGORA nyári programjai közt

2018, június 21 - 15:00
Csütörtökön rendhagyóan az Emlékmű előtti téren ismertette közelgő nyári programjait az AGORA. Hétvégén a Szentivánéj, július első felében a „Food Truck Show" gasztrofesztivál programjaira, a Magyar Dal Napján pedig egy közös örömzenélésre várják az érdeklődőket.
Kategóriák: Friss

Alma koncerttel nyílik meg a Sárkányvár a sárvári fürdőben (jún. 24.)

2018, június 21 - 11:00
Június 24-én vasárnap kicsik és nagyok birtokba vehetik a sárvári fürdő új, vizes attrakcióját. A Sárkányvár a gyerekmedencéhez kapcsolódik a strandon, és sok-sok izgalmas, interaktív játékkal várja a gyermekeket és az örökifjú felnőtteket. A megnyitó után 15 órakor az Alma Zenekar koncertjét élvezhetik a fürdővendégek.
Kategóriák: Friss

A kenuzáshoz különleges emberek kellenek! - Dunavarsányban versenyzett a körmendi Bereki Bárkás Egylet

2018, június 21 - 07:15
A körmendi Bereki Bárkás Egylet kenusai június 16-án részt vettek a dunavarsányi RSD Open utánpótlás kajak-kenu versenyen, ahonnan egy arany-, három ezüst- és egy bronzéremmel gazdagabban tértek haza.
Kategóriák: Friss

Torjay Valter utolsó sétája a Szent Márton temetőben

2018, június 21 - 01:00
Utoljára barangolhattunk a Szent Márton temető sírjai közt Torjay Valter művészettörténész értő és érdekes vezetése mellett június 18-án. Az eseményt a Szombathelyi Szépítő Egyesület és a Berzsenyi Dániel Könyvtár Helytörténeti Klubja szervezte.
Kategóriák: Friss

Újra megnyitotta kapuit a nardai nyári tábor

2018, június 21 - 00:20
Idén is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora Nardán. A június 20-i megnyitón Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét, az eseményen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára is.
Kategóriák: Friss