Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 13 perc 30 másodperc

A Pannon Cigányzenekar ünnepi koncertje a büki Atriumban

1 óra 28 perc
Augusztus 18-án két év elteltével ismét színpadra lépett a Pannon Cigányzenekar. Ünnepi koncertjén közreműködött Horváth Meggie, Dégner Lilla és Budai Beatrix. A zeneileg is unikális rendezvényre a 60 éves jubileumát ünneplő Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár programsorozatának részeként az Atriumban került sor.
Kategóriák: Friss

Körmendi Napok 2019: új zászlót kapott a Batthyány Lovasbandérium

13 óra 9 perc
A Szabadság tér melletti parkban adták át és szentelték meg a Batthyány Lovasbandérium új zászlaját. Az előző négy éven át szolgálta a hagyományőrző csapatot. A zászlóba a hagyományok szerint Kiss László plébános vert be három díszszeget, majd a város polgármestere, Bebes István, végül a bandérium parancsnoka, Horváth János kapitány. Ezután a város plébánosa megáldotta a zászlót, majd Gombásné Nardai Ibolya zászlóanya kötött rá szalagot.
Kategóriák: Friss

Kökény Attila, Mariachi Sin Fronteras és a Kiscsillag koncertje a sárvári Posta téren

13 óra 58 perc
Augusztus 18-án, vasárnap a Sárvár 50+ rendezvénysorozat részeként Kökény Attila és a Kiscsillag adott koncertet, míg a folklórnapok keretében a Mexikóvárosból érkező Mariachi Sin Fronteras együttes mutatkozott be a Posta téren.
Kategóriák: Friss

Pörköltörökzöldek - Főzőverseny a Batthyány-kastély oldalkertjében

2019, augusztus 18 - 14:30
Harmincnyolc csapat - számos vadásztársaság és helyi civil szervezet - főzött augusztus 17-én a Batthyány-kastély oldalkertjében, a Körmendi Napok főzőversenyén, a Vas Megyei Vadásznap részeként. A zsűri elé egyaránt íncsiklandozó, kondérban vagy vaslapon készült fogások kerültek, olykor ládafiából előkerülő receptről "lerántva a titkot". Mi kóstoltunk "kannabiszos" disznót, májhabos finomságot, de a nap "főétkezését" a Zoom-Barátok "kisvendéglőjében" ejtettük meg: tárkonyos vadragú levest ettünk kapros túrógombóccal körített mátrai tokánnyal. A vadásztársaságok nagyvonalú és szíves invitálásával ezúttal sajnos nem tudtunk élni, mivel szervezetünk felmutatta bennünk a "Megtelt" vagy inkább "Eltelt" táblát.
Kategóriák: Friss

Őrség, Woodstock, Omega - Hármas koncert Woodstock jegyében Őriszentpéteren

2019, augusztus 18 - 12:30
Az őrségi fesztivál idei programjának markáns részét adta az 50 éves Woodstockra való megemlékezés olyan előadók részvételével, akik hitelesen képviselik a kort és adják át annak mondanivalóját - az Őrség és Woodstock kapcsolatát a Neil Young Sétány, az Ivan & The Parazol és az Omega koncertje kötötte össze. A távolság ugyan hatalmas, az üzenet mégis közös volt: béke, életöröm, szabadság és zene.
Kategóriák: Friss

Noxtalgia - Péter Szabó Szilvia koncertje a Körmendi Napokon

2019, augusztus 18 - 11:00
A Nox együttesből megismert aranytorkú énekesnő, Péter Szabó Szilvia látványtechnikai elemekkel kiegészített nagykoncertjének tapsolhatott szombaton a körmendi Szabadság tér közönsége. Nagyszerű Nox-slágerek keltek életre újragondolva, valamint a nemrég megjelent, Ébredő című albumáról csendültek fel várhatóan közönségkedvenc slágerek.
Kategóriák: Friss

Meseautó - Szabó Tibor és zenekara utaztatta meg a közönséget a büki Atriumban

2019, augusztus 18 - 10:15
A Weöres Sándor Színház nagyszerű színművésze, Szabó Tibor András és zenekara érkezett a Meseautóval Bükre. Francia sanzonok, olasz szerenádok, néhány latin-amerikai „szívprobléma", és természetesen magyar kuplék, filmdalok - köztük néhány Karády-édesbús - is szerepelt abban a repertoárban, amivel megutaztatta a büki Atrium közönségét a 60 éves jubileumát ünneplő Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár programsorozatának részeként.
Kategóriák: Friss

Bor, borzongás, Balaton - Balatonfüredi Borhetek 2019

2019, augusztus 18 - 09:00
Huszonöt borász települt ki a Balaton legnépszerűbb gasztronómiai attrakciójára. Az első boros pavilon - a hagyományoknak megfelelően - idén is az év borászáé, azaz Kálmán Józsefé. A borvidék legjobb nedűi kínálják magukat, harminc fajtából származó, közel háromszáz féle bor, köztük rozék, gyöngyöző borok, az elnyűhetetlen rizlingek és persze a díjnyertes borok. A Borhetek ideje alatt minden este ingyenes koncertek várják az érdeklődőket szeptember 1-ig a Tagore sétányon. A borházak közé emelt két kis színpadon szól majd a zene 21-24 óra között, és ad kellemes kulisszát a borozáshoz és a beszélgetéshez. Szombaton tettünk kameránkkal egy hangulatfelvillantó boros sétát a rendezvényen.
Kategóriák: Friss

Bozsok rímölelésben - Másodszor rendezték meg az Aranypatak Vers Fesztivált

2019, augusztus 18 - 00:25
Idén másodízben rendezték meg az Aranypatak Vers Fesztivált a bozsoki Sibrik-kastélyban, ahol két napra a költészeté volt a főszerep.
Kategóriák: Friss

Anna and The Barbies a büki Átriumban

2019, augusztus 17 - 09:15
A honi alternatív rock extravagáns nagyasszonyával ugrottunk seggest a Balatonba, kapaszkodtunk fel a 4-6-osra, végül négykézláb vagy nyuszikaként ugrálva hagytuk el az Anna and The Barbies buliját augusztus 16-án a Büki Művelődési Központ Átriumában.
Kategóriák: Friss

Esti Kornél és hiperkarma koncertek a Körmendi Napokon

2019, augusztus 17 - 01:30
Az Esti Kornél még a "lemenő nap fényében", a hiperkarma pedig - ha nem is a szupersztrádán - de egy kiadós eső áztatta színpadon rázta fel Körmend főterét pénteken, az idei Körmendi Napok első zenés estéjén.
Kategóriák: Friss

Élmények a Rába partján – Kajak-kenu tábor Körmenden

2019, augusztus 17 - 00:45
A Bereki Bárkás Egyesület szervezésében ismét megrendezésre került a Kajak-Kenu Élménytábor Körmenden. A gyerekek megismerkedhettek a kenuzás alapjaival, kirándultak, sárkányhajóztak a Zala megyei Gébárti-tavon.
Kategóriák: Friss

Vaskosat üt a Red Rockets debütáló nagylemeze!

2019, augusztus 17 - 00:20
Augusztus 9-én a GrundRecords kiadásában megjelent Szombathely egyik legmenőbb rockzenekarának, a Red Rocketsnek első nagylemeze, „Túl a horizonton” címmel, melynek dalai az MD stúdióban kerültek rögzítésre Schmiedl Tamás, azaz Smici vezényletével.
Kategóriák: Friss

A nem tanulható tehetség - Karthago koncert Sárváron

2019, augusztus 16 - 15:45
Nagyon megnyerő volt a kedvesség, a közvetlenség, a szenvedély, amivel játszottak, és az a nem tanulható tehetség, amivel időutazásra küldték az idősebbeket saját ifjúkorukba, és vad éneklésbe vonták a fiatalabb generációt is - a Karthago koncertezett csütörtök este a sárvári Posta téren.
Kategóriák: Friss

Fotóséta a Schönbrunni-kastélyban és állatkertben

2019, augusztus 16 - 13:30
A Schönnbrunni-kastélyhoz tartozik Európa legrégebbi állatkertje, és több külön múzeum. Az állatkert a világ legrégebb óta működő és egyetlen üzemelő barokk állatkertje, egyben a kastély környezetének elemeként a világörökség része. Mára a világ egyik legmodernebb állatkertje lett, miközben sikerült megőrizni parkszerűségét.
Kategóriák: Friss

Savaria Underground: tárlat nyílik az Iseumban a karnevál nyitónapján (aug. 22.)

2019, augusztus 16 - 12:15
Honnan tudták a régészek, hogy éppen itt kell ásni? - Augusztus 22-én, csütörtökön 17 órai kezdettel kerül sor a KÉPTÉR sorozat újabb kiállítására az Iseumban.
Kategóriák: Friss

Bekamerázva - A Nejem a neten című színházi előadással indult a Körmendi Napok

2019, augusztus 16 - 02:00
A Nejem a neten című kétfelvonásos vígjáték a reality show-k világába repítette a nézőket, oda, ahol a nézettség az egyetlen fokmérő. A kamerák előtti lecsupaszodás komikuma és a valóságtól elrugaszkodott (kényszer)helyzetek robbantották a poénpatronokat a Harsányi Gábor jegyezte darabban a körmendi Batthyány-kastély szabadtéri színpadán.
Kategóriák: Friss

Két tárlat is nyílik a múzeumban a Körmendi Napokon (aug. 18-19.)

2019, augusztus 16 - 00:15
Augusztus 18-án, vasárnap a Körmend 775 - Meghatározó személyek, kiemelkedő épületek című kiállítás, másnap pedig az Átiratok című tárlat megnyitójára várják az érdeklődőket a Körmendi Napok programsorozat részeként.
Kategóriák: Friss

Nincs maffiatörténet pisztoly nélkül – A főnök meg én meg a főnök című Goldoni-vígjáték a Karneválszínházban

2019, augusztus 15 - 18:20
Idén is remekel a Weöres Sándor Színház a Savaria Karneválon, Carlo Goldoni: A főnök meg én meg a főnök című vígjátéka fergeteges kikapcsolódást ígér. A két vendégszínész, Bezerédi Zoltán és az előadásra városunkba visszatérő Mertz Tibor a színház társulatával együtt, Réthly Attila rendezésével garantálja a minőségi szórakozást.
Kategóriák: Friss

A Falco kosarasait is megtaláljuk a Savaria Karnevál jelmezes felvonulásán

2019, augusztus 15 - 16:30
Több mint ezer jelmezes vonul fel augusztus 23-án és 24-én Szombathelyen, a hat történelmi kort megidéző karneválon, a Karneválszínház előadásai telt házasak, de tervben van egy pótelőadás, lehet fogadni gladiátorokra, a GusztoTéren séfek, ismert közéleti emberek és sportolók főznek, a múzeumok pedig a históriás eseményhez illesztik megnyíló tárlataikat - csütörtökön a Megyeháza udvarán tartották a Savaria Karnevál utolsó sajtótájékoztatóját.
Kategóriák: Friss