Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 23 perc 2 másodperc

"A jókedvem sokszor csak szerep" - Meglepő vallomás Fluortól!

2 óra 53 perc
Szimfonikus zenekarral karöltve néz szembe a hibáival a Wellhello.
Kategóriák: Friss

Ilyen a Balaton panorámakeretben - 17 különleges helyszínen helyeztek el fotókeret-installációkat

10 óra 53 perc
A MOL Nagyon Balaton és a Magyar Turisztikai Ügynökség idei közös újítása, hogy a nyár folyamán látványos fotókeret-installációk kerültek a Balaton köré, ahol megörökíthetjük a Balatonon töltött legszebb pillanatokat.
Kategóriák: Friss

Tour de Hongrie: 1933 után újra svájci siker

11 óra 13 perc
A svájci Patrick Schelling nyerte a Tour de Hongrie viharos prológját, amelyre Siófokon került sor. A versenyzőkre lecsapó szél és eső átrajzolta az erőviszonyokat, azok jártak jól, akik az elsők között teljesítették az időfutam távját. A nemzeti körverseny történetében másodszor született svájci szakaszgyőzelem.
Kategóriák: Friss

Szeder: franciás báj, ajtónyitás külföld felé

2018, augusztus 14 - 12:00
Szeder, azaz Szeder-Szabó Krisztina dalszerző-gitáros-énekesnő három évvel ezelőtt került az akkori Cseh Tamás Program támogatottjai közé és azóta sem tétlenkedik. Életigenlő, könnyed stílusú, magyar és francia nyelvű dalait hamarosan a Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál keretében megrendezett, irodalmi és zenei ArtKert Fesztiválon fogja előadni. A Hangfoglaló Program színpadára visszatérő énekesnő az elmúlt évek változásairól és a jövőbeli tervekről is mesélt a közelgő koncert apropóján.
Kategóriák: Friss

Faltánc a Hétrétországon - Interjú a Simorág TánCirkusszal

2018, augusztus 14 - 10:15
Augusztus 18-án egy különleges produkció érkezik a Hétrétország köztiválra, a Simorág TánCirkusz tagjai megtáncolják a gradi várat. A szlovén oldalon álló 800 éves lovagvár hellyel-közzel az egyetlen hely az Őrségben, ahol rendelkezésre áll olyan magas fal, ahol ez a mutatvány létrejöhet, ide várják a közönséget szombaton. Interjú Simor Ágnessel, a TánCirkusz vezetőjével, akik nem csak ezzel érkeznek a köztiválra.
Kategóriák: Friss

Szerelmi üzletek a Karneválszínház színpadán

2018, augusztus 14 - 07:00
Le Sage 1709-ben írt komédiája korának legkíméletlenebb társadalomkritikáját nyújtotta. Átdolgozott, mai világunkhoz közelebb hozott változatát Valló Péter viszi a Karneválszínház színpadára. Bemutató: 2018. augusztus 16. csütörtök 18 óra, Megyeháza udvara.
Kategóriák: Friss

Az ősz leghangulatosabb fesztiválja - Kerekdomb Fesztivál 2018

2018, augusztus 14 - 01:00
Szeptember 13. és 16. között négy napot tölthetünk majd borkóstolással, pihenéssel, színházzal, filmmel, irodalommal, koncertekkel az őszi napsütésben a tokaji borvidéken, azon belül is a csodaszép Tállyán. Itt lesz többek között a Kiscsillag, a Budapest Bár, az Anna and the Barbies, a Margaret Island, a Bohemian Betyárs, Palya Bea, a Csík Zenekar, a PASO, az Antonia Vai Akusztik, az Apey, a Péterfy Bori & Love Band, Pély Barna, a Vad Fruttik, a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Szilárd, a Tolstoys és a Light in Babylon.
Kategóriák: Friss

Sajátos képződmény a magyar zenei életben a Ghymes együttes

2018, augusztus 14 - 00:20
Életükben többször is visszaköszön a 80-as évekből a gyimesi, nyári művelődési tábor: a közös időtöltés, a nyitottság, a felvidéki magyar egyetemisták rendszerkritikus gondolatai, majd egy zenekar megalapítása, amelyet a felvidéki településről neveztek el. Napjainkban már sajátos képződmény a magyar zenei életben a Ghymes együttes. A Szarka testvérek által alapított és vezetett felvidéki zenekar látványos karriert futott be az elmúlt 35 évben.
Kategóriák: Friss

Sárvár ölén - Ezzel a dallal emlékezik az 50 éves városra a Sárvári Oratórikus Kórus

2018, augusztus 13 - 13:15
A Sárvári Oratórikus Kórus közreműködő zenészbarátaival közösen tiszteleg a modernkori várossá avatásának 50 éves jubileumát ünneplő Sárvár előtt a Sárvár ölén című dallal.
Kategóriák: Friss

„Mindkét országban otthon vagyunk” - Interjú Sóti Julival a Sin Seekas zenekar énekesnőjével

2018, augusztus 13 - 11:00
A Sin Seekas zenekar nagy zenei olvasztótégely a Vajdaságból. Első lemezükön, mely szeptemberben jelenik meg, a skától a reggae-n és a funkon át a zúzósabb számokig számos műfaj hallható lesz. Az együttes minden nehézséget leküzdő hozzáállásáról, a vajdasági zenészlétről és a modern világ Don Quijotéjéről Sóti Juli, a Sin Seekas énekesnője mesélt.
Kategóriák: Friss

Ezerarcú pöcsmácsik és töppesztett malachéj is főtt a kondérokban a Körmendi Napok főzőversenyén

2018, augusztus 13 - 03:00
Tizennyolc csapat főzött augusztus 12-én a Batthyány-kastély oldalkertjében, a Körmendi Napok "Sparherd, avagy Így főzünk mi!" névre keresztelt napján. Négy kategóriában adhattak be ételt a csapatok: a zsűri elé egyaránt íncsiklandozó, kondérban vagy vaslapon készült fogások kerültek, olykor ládafiából előkerülő receptről "lerántva a titkot". Az ételek mellett a nap során a zsűri húsz tételből választotta ki a város borát, valamint a főzőversenyt követően a süteményeket is értékelte.
Kategóriák: Friss

Mulatósból rockba fordultak a szombati koncertek a XX. Joskar-Ola Napokon

2018, augusztus 13 - 00:25
Mulatóstól a rock klasszikusokig, avagy augusztus 11-én, a Joskar-Ola Napok zárónapján Matyi és a Hegedűs, Jolly és Suzy, valamint a Mokka Tribute koncertjeit örökítettük meg.
Kategóriák: Friss

Fürdünk a múlt strandfotós emlékeiben

2018, augusztus 13 - 00:10
Meglepően hasonlóan strandoltunk az ötvenes évek végén mi, magyarok a Balatonon partján és a nyugati világ a nizzai tengerparton. A Szabadság strandfürdő néven induló későbbi Dagály leginkább egy bányához hasonlított 1948-ban, még medencéje sem volt.
Kategóriák: Friss

Mini Herkulesek cross erőpróbája - Gyermek és ifjúsági verseny a XX. Joskar-Ola Napokon

2018, augusztus 12 - 19:45
Három korosztályban –óvodások, alsó tagozatosok, felső tagozatosok - versengtek a fiatalok a Hobbisták Önvédelmi SE szervezésében összeállított versenypályán a XX. Joskar-Ola Napok vasárnapján.
Kategóriák: Friss

A világzene Rolling Stonesa - A Les Négresses Vertes varázsa mit sem kopott 30 év alatt

2018, augusztus 12 - 18:00
Harminc évvel ezelőtt megjelent első stúdiólemeze, a Mlah dalait, valamint emlékezetes slágereit is előadta a Les Négresses Vertes a Sziget fesztivál világzenei színpadán péntek este. A legendás francia csapat először lépett fel magyarországi közönség előtt.
Kategóriák: Friss

Habán titkok nyomában - Verseghy Ferenc kiállítása a Városi Kiállítóteremben

2018, augusztus 12 - 01:00
Augusztus 11-én a habán kerámia Magyarországon való elterjedésének történetével ismerkedhettek meg az érdeklődők Verseghy Ferenc fazekas népi iparművész kiállításának megnyitóján. A tárlaton megcsodálhatták az ún. „izzótűz-színekben” pompázó gyönyörű kulacsokat, kancsókat, tálakat és tányérokat. A kiállítás a Körmendi Napok keretében tekinthető meg.
Kategóriák: Friss

Verdaparádé a 2. Joskar-Ola Tuningfesztivál és Találkozón

2018, augusztus 12 - 00:30
Technikai bicepsz, azaz tuning. Második alkalommal rendeztek a Joskar-Ola Napok részeként tuningfesztivált. Ennek diszkrét bája köszönt vissza egy-egy Trabant vagy kis Polski "optikai tuningja" láttán, de volt verda, ami tekintélyt parancsoló audio hifivel terpeszkedett a placcon. Láttunk veretes dumával felvértezett Mugen-Hondát, búcsúi színkavalkádot lepipáló Citroen "kacsát", "oktáviákat", bálna Merdzsót. A 2. Joskar-Ola-i Tuningfesztivál és Találkozón hangnyomásmérés, autós szépségverseny és felvonulás is volt. Tessék, lássék!
Kategóriák: Friss

Magyar siker a IV. FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokság nyitónapjána

2018, augusztus 12 - 00:10
Szombaton reggel Szombathelyen elrajtolt a esztendő egyik legjobban várt eseménye, a IV. FINA Férfi Ifjúsági Világbajnokság a szombathelyi Tófürdőn. Kameránkkal a Ausztrália-Montenegró és az Argentína-Oroszország mérkőzéseken jártunk.
Kategóriák: Friss

Érzékeny és virtuóz - St. Martin jubileumi koncertje a herényi Szent György templomban

2018, augusztus 11 - 20:00
Könnyed, szórakoztató, hangulatgrádicsokat végigjáró jubileumi koncertet adott augusztus 10-én a herényi Szent György templomban St. Martin szaxofon- és pánsípművész.
Kategóriák: Friss

Elstartolt az Aranypatak Vers Fesztivál

2018, augusztus 11 - 11:30
Kezdetét vette Bozsokon a vasi versfolyam, a CASTANEA Egészséges Középkorúakért Egyesület és a Rózsabors Műhely által fémjelzett Aranypatak Vers Fesztivál.
Kategóriák: Friss