Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 24 perc 42 másodperc

A Savaria Történelmi Karneválon mutatja be első nagylemezét a Belau (aug. 27.)

7 óra 10 perc
Szombathelyre hozza el a nyarat a friss Fonogram-díjas formáció - A Belau az Island of Promise című bemutatkozó videójával tűnt fel a magyar zenei életben, amely számos elismerést gyűjtött be. A zenekar egy másfél alatt közel 90 koncertet adott, köztük a legnagyobb fesztiválokon és külföldön egyaránt. Az első lemezük, The Odyssey címmel novemberben jelent meg, amely Fonogram-díjat kapott az év elektronikus zenei albuma kategóriában. A zenekar európai turnéját félbeszakítva, a Savaria Történelmi Karneválon mutatja be első nagylemezét.
Kategóriák: Friss

Szultánia ismét megnyitja kapuit a Savaria Történelmi Karneválon (aug. 25-27.)

2017, augusztus 18 - 15:30
A MIRA Orient Art orientális társulat idén is a Szultánia Kávéházba (Cafe Frei, Uránia udvar) invitálja a Mesés Kelet rajongóit. A Savaria Történelmi Karnevál három napja alatt változatos programokkal várják az érdeklődőket!
Kategóriák: Friss

Hangzó Város Zenei Fesztivál Kőszegen (aug. 21. - szept. 1.)

2017, augusztus 18 - 12:00
Hallod, hogy hangzik a város? Az ország legújabb udvari zenei fesztiválját Kőszegre hangolják! A zenei események minden szála és hangja a városra reflektál. Ismertetjük a Hangzó Város Zenei Fesztivál programját!
Kategóriák: Friss

Tujduk mit csinálsz a hétvégén! - Programajánló a megyéből (aug. 18-20.)

2017, augusztus 18 - 10:00
Ünnepi megemlékezések megyeszerte, Táncdalfesztivál és Quimby koncert Bükön, 55 éves a Bükfürdő, Körmendi Napok a PUF-fal, a Soulwavevval, a V-Techhel, 37. Nemzetközi Folklórnapok Sárváron, Hétrétország köztivál az Őrségben, Szentivánéji álom premier a celldömölki színházban, I. Megyenap Hosszúperesztegen - kiragadtunk néhány programot a hétvége bőséges kínálatából, de érdemes végiggörgetni a teljes.
Kategóriák: Friss

Ágyrajárók - Estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett

2017, augusztus 18 - 00:50
Augusztus 17-én Ray Cooney legtöbbet játszott és a nevetőizmokat leginkább próbára tevő vígjátéka várta a közönséget a körmendi kastélyudvaron. Az "Estére szabad a kecó, avagy a londoni szextett" darabot a Bánfalvy Stúdió előadásában láthatta a publikum. Nevetésben nem volt hiány...
Kategóriák: Friss

Augusztus 20-i ünnepi programok megyeszerte

2017, augusztus 18 - 00:15
Az államalapítás ünnepén több Vas megyei település is programokkal várja a látogatókat. Összegyűjtöttük, mutatjuk.
Kategóriák: Friss

Vízkereszt Liberátusz napján? Nem bántuk! – Shakespeare-komédia a Karneválszínházban

2017, augusztus 17 - 18:00
William Shakespeare Vízkereszt-komédiáját tűzte műsorára idén a Weöres Sándor Színház. Aprócska konfliktusok, habkönnyű szerelmi bonyodalmak hálója épül a retro miliőre, rengeteg humorral és nagyon jó dalokkal. S még egy – fontos! – apróság: tud közönségesség és harsányság nélkül nevettetni!
Kategóriák: Friss

Közelebb a csillagokhoz - Y.EAST nemzetközi színházi és zenei fesztivál Zsámbékon (szept. 1-3.)

2017, augusztus 17 - 13:00
A tavalyi sikert követően a nehézségek ellenére ismét megnyitja kapuit a Y.EAST fesztivál. Bár 2017-ben csak három napos a program, de a korábbinál is sűrűbb. 10 színházi előadás mellett kultfilmek, világ- és népzenei koncertek, táncházak, csillagvizsgáló, és a Káni filmfesztivál filmjei is várják a látogatókat a nyár legutolsó hétvégéjén.
Kategóriák: Friss

37. Nemzetközi Folklórnapok Sárváron (aug. 16-20.)

2017, augusztus 17 - 10:00
Augusztus 16-20. között Sárváron, a Nádasdy-vár udvarán várják az érdeklődőket a 37. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi Folklórnapokra. Idén is színvonalas műsorral készülnek a szervezők: bemutatkozik többek közt Szerbia, Románia, Olaszország, Moldova, Ciprus, Bulgária, Szenegál. A házigazda szerepét a Regős együttes és a Sárvári Senior Néptánc Egyesület tölti be.
Kategóriák: Friss

Filmek nem, de a művészlelkek pörögtek Kámban – Véget ért a 2017-es Nyolc Ág Művésztábor

2017, augusztus 17 - 01:00
Augusztus 15-én véget ért a három napon és három éjszakán át tartó I. Nyolc Ág Művésztábor Kámban. A résztvevők fantasztikus élményekkel és egy csodálatos társasággal is gazdagodtak az idilli környezetben.
Kategóriák: Friss

Tibi bácsi elintézte! - DJ Maraton a Szabadság téren

2017, augusztus 17 - 00:35
Augusztus 16-án koraeste a helyiek kedvenc lemezpörgetője, DJ Whitenegro pakolta a lemezeket a Szabadság téren, akit Dévényi Tibi bácsi váltott a pult mögött. A "pöttyös lasztis DJ" most is "megszórta" a kisklambókat pontos labdákat, a nagyobbakat pedig fontos zenékkel.
Kategóriák: Friss

Ha a héten moziba mennél, itt a választék (aug. 17-23.)

2017, augusztus 17 - 00:10
A Savaria Mozi heti filmkínálatában látható többek közt az Egy kupac kufli magyar családi film, a K.O., Az Emoji film, az Annabelle 2, Az ígéret, az Atomszőke, valamint a Pappa pia magyar romantikus vígjáték.
Kategóriák: Friss

IV. Futófesztivál Szombathelyen (szept. 24.)

2017, augusztus 16 - 13:32
A IV. Futófesztivált rendezi meg a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület szeptember 24-én, vasárnap.
Kategóriák: Friss

Quimby koncert, Táncdalfesztivál „50", városi ünnepség tüzijátékkal - Augusztusi programok Bükön (aug. 18-20.)

2017, augusztus 16 - 11:00
Táncdalfesztivál „50" koncert Koós Jánossal, Zalatnay Saroltával és Soltész Rezsővel, Quimby nagykoncert és az augusztus 20-i városi ünnepség várja az érdeklődőket hétvégén, Bükön.
Kategóriák: Friss

A magyar férfi, aki túlélte a világ egyik legkeményebb börtönét

2017, augusztus 16 - 10:00
Augusztus 27-én mutatja be a Duna World a kalandos sorsú Tóásó Előd életének dél-amerikai epizódjáról készült filmet, amelyben a főszereplő maga mondja el, miként élte túl a világ egyik legkeményebb börtönét és hogyan jutott haza Bolíviából. A következő két hétben bemutatója lesz további dokumentumfilmeknek a Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programjában készült alkotások közül, így a páneurópai pikniket közelebb hozó Európa álma, illetve az elítéltek és gyerekeik közötti kapcsolatot vizsgáló Börtönárvák című alkotás is látható lesz a közszolgálati televízióban
Kategóriák: Friss

Ki szívét osztja szét - Atilla Fiai Társulat koncertje a Szabadság téren

2017, augusztus 16 - 01:30
Augusztus 15-én nemzeti rockoperáinkat állította repertoárjának fókuszába az Atilla Fiai Társulat a Szabadság téren. A társulat műsorában részletek hangzottak el többek között az István a király, a Honfoglalás, az Atilla - Isten kardja és a Sacra Corona művekből. Az előadást több neves rockénekes fellépése színesítette, így a körmendi közönség hallhatta Kalapács Józsefet, Varga Miklóst, Rudán Joe-t, Tóth Renit és Mr. Bazaryt. A zenekar tagjai: Závoti Zoltán (gitár, ének), Szűcs Antal Gábor (gitár, ének), Szebényi Dániel (billentyűs, ének), Gál Péter (hegedű), Talabér László (basszusgitár, ének) és Talabér Gábor (dobok).
Kategóriák: Friss

Hangolódjunk a Pappa Piára! - Zenés magyar filmeket ajánlunk

2017, augusztus 16 - 00:30
Kár tagadni, ezért inkább kikiabáljuk: mi már nagyon vártuk az augusztus 15-ét! És nem azért, mert névnapot, születésnapot vagy bármi egyebet ünnepelünk, hanem mert végre láthatjuk a Pappa Piát. És hogy miképpen hangolódtunk rá? Természetesen filmekkel. Ráadásul olyan magyar filmekkel, melyekben kulcsszerepe van a zenének és a táncnak. Most ezeket ajánljuk.
Kategóriák: Friss

„A pontot nem igazán tehetném ki” - Interjú Krasznahorkai Lászlóval

2017, augusztus 16 - 00:20
Az idei Ördögkatlan Fesztivál egyik leginkább várt programját, Krasznahorkai László és Keresztury Tibor beszélgetését augusztus 5-én tartották, ahol a Krasznahorkai-életműről és az író Báró Wenckheim hazatér című művéről, az írásról és az irodalomról esett szó. Krasznahorkai László elmondta: „ha valóban irodalmi, amit művelek, akkor itt a pontot én már nem is igazán tehetném ki”.
Kategóriák: Friss

Facebook-Barbietól a Bakelitben időt múlató Kovácsékig - Kortárs művészet ódon falak között

2017, augusztus 15 - 16:00
Augusztus 14-én két tárlat is nyílt a Batthyány-kastélyban: a Sala Terrena Galéria impozáns kiállítóterében a „Született tehetségek V." amatőr alkotók műveiből válogatott kiállítást nyitotta meg Czvitkovics Gyula alpolgármester, majd az Batthyány Örökségközpont emeleti galériájában nyílt „Séta Körmenden" címmel fotópályázati kiállítás H. Vörös Márta méltatása mellett.
Kategóriák: Friss

Megnyílt az "Európa Kulturális Fővárosa 2023" pályázat pavilonja a főtéren

2017, augusztus 15 - 14:00
„Szombathely a tánc fővárosa, Szombathely a segítés városa, Szombathely a nyugalom városa, Szombathely, a zöld város" - Mint ismert, Szombathely is pályázik a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre. Ennek lépéseként délelőtt tíz órakor a főtéren felavatták a pályázatot népszerűsítő pavilont, mely várhatóan két és fél hónapig fog a város szívében állni.
Kategóriák: Friss