Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 5 perc 31 másodperc

Műsorvezetői duett A Dal 2019 döntőjében

3 óra 36 perc
Döntőjéhez érkezett A Dal 2019: szombaton kiderül, hogy melyik mű lesz Magyarország legjobb dala. Természetesen a finálé sem múlhat el vendégfellépők nélkül: a Duna Televízió dalválasztó show-jának döntőjében tiszteletét teszi az AWS, akik tavalyi, győztes dalukat adják elő új formában.
Kategóriák: Friss

World Press Photo: Máté Bence egy képe is jelölt a díjra természetfotó kategóriában

5 óra 6 perc
Máté Bence Túlélési ösztön című békás fotója is bekerült a hat jelölt közé a rangos World Press Photo díjra természetfotó kategóriában.
Kategóriák: Friss

Erdőképek 2019 címmel fotópályázatot hirdet a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

9 óra 21 perc
A fotópályázat célja erdeink, természetes élőhelyeink növény- és állatvilágának, az erdő életének, erdő és ember kapcsolatának bemutatása. A beküldött fotókból decemberben kiállítás nyílik. Pályázni november 4-ig lehet.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: Magyarország legszebb kilátói I.

11 óra 21 perc
A népszerű kirándulóhelyek mentén általában található egy-egy szép kilátó, ahonnan panorámás kilátás nyílik a tájra, de van néhány eldugott, kevésbé ismert kilátó is, melyet szintén érdemes felfedezni. Az Impress Magazin gyűjtése.
Kategóriák: Friss

Ismét a második legnépszerűbb fürdőváros lett Bük a külföldi vendégéjszakák alapján

19 óra 6 perc
15 év alatt megduplázódott a vendégéjszakák száma Bükön. 2018-ban a vasi fürdőváros az összesített rangsorban a harmadik legnépszerűbb úti cél, de ennél is előkelőbb helyen áll a város a külföldi vendégéjszakák számában, ott már a dobogó második helyére lépett Hévíz mögött. Ebben a kategóriában Sárvár a negyedik.
Kategóriák: Friss

Panorámasétány lesz a Szársomlyón

19 óra 21 perc
Korszerű, de tájba illő fogadóépülettel és egy szépen kialakított útvonallal várják a látogatókat 2019 novemberétől a Nagyharsányi Szoborparknál.
Kategóriák: Friss

Újjászülető kastély és évszázados kastélypark Füzérradványban

2019, február 21 - 21:00
Négy évvel hazánk egyik legnagyobb tájképi kertjének helyreállítása után az általa körülölelt kastély is megújul. A Zemplén legszebb kastélya, a Károlyi-kastély neoreneszánsz-romantikus stílusban épült, olasz reneszánsz alkotásokkal díszítve. Nyolc termét látogatni is lehet, többek között a könyvtárszobát, a grófi szalont, vagy az ebédlőt. Angolparkja mesés, ezért is nyilvánították természetvédelmi területté.
Kategóriák: Friss

Öt vár, amit mindenképp látnod kell

2019, február 21 - 16:30
A tatárjárás és a törökvész korának történelmi levegőjébe szippanthatunk bele, ha meglátogatjuk Buják, Hollókő, Fülek, Somoskő és Salgó várát. A panoráma mindegyik várból pazar, a történelem pedig szinte minden lépésnél ott liheg a nyomunkban...
Kategóriák: Friss

10 érdekesség, amit kevesen tudnak a törökfürdőről

2019, február 21 - 14:30
Tudták, hogy a hódoltság idején a törökök mintegy 150 fürdőt építettek hazánk területén? És arról hallottak, hogy a hamamot a nők és a férfiak is használhatták, igaz, csak külön-külön? A törökfürdő rituálé ma is nagyon egészséges, de vajon ismerik-e a titkát? Íme, tíz dolog, amit talán eddig nem hallottak, de érdemes tudni a törökfürdőkről.
Kategóriák: Friss

Plágiumvád: újabb közlemény és szakvélemény Petruska daláról

2019, február 21 - 12:15
"Szerzői jogi ismereteim alapján nem értek egyet a műsor által közölt álláspont tartalmával és minőségével. Ezért arra gondoltam, újabb szakmai ellenőrzés alá vetem a 'Help Me Out of Here' és a 'White Sky' című dalok feltételezett kapcsolatát." - Petruska dalát Victor Máté, az Artisjus volt elnöke véleményezte, aki az elmúlt években az MTVA számára A Dalba beküldött plágium-gyanús szerzeményekben is állást foglalt.
Kategóriák: Friss

VAS-FILM 15 - Március 1-ig nevezhetsz a vasi függetlenfilm fesztiválra (ápr. 13-14.)

2019, február 21 - 01:15
A fesztiválra bárki nevezhet 2017-ben, vagy azóta készült alkotással, a filmekkel kapcsolatban sem tematikai, sem műfaji megkötés nincs, de az alkotásokat csak vetítésre alkalmas, megfelelő minőségben fogadják el. Időtartam max. 60 perc.
Kategóriák: Friss

Térdre borultak és imádkoztak a magyar zseni műve előtt

2019, február 20 - 13:00
Munkácsy Mihály volt az első magyar festő, aki a világhírig vitte, mi több: csodálták, monumentális alkotásai sokszor rendkívüli hatással voltak szemlélőire. Ritkán árverésre kerülő képeit még ma is csillagászati áron ütik le. A művész 175 éve ezen a napon született.
Kategóriák: Friss

Új videóklippel jelentkezett a The Scarlet

2019, február 20 - 12:00
Új videóklippel jelentkezett a budapest ír-keltapunk csapat, a The Scarlet. A most kiadott Start With A Shot című dal továbbviszi a zenekar keményebb zenei vonalát.
Kategóriák: Friss

Öregfiúk siker a X. TDM Férfi Futball Kupán

2019, február 20 - 04:00
18 mérkőzésen 76 gól született a jubileumi TDM Férfi Futball Kupán, melyet a Büki Sportcsarnokban rendeztek február 19-én. A helyi turisztikai menedzsment által szervezett sportrendezvényen megismétlődött a tavalyi döntő és ismét győzött a papírforma, azaz a Büki Öregfiúk csapata, akik a tíz alkalomból nyolcadszor hódították el a kupát.
Kategóriák: Friss

A játékok játéka - Dr. Gráfik Imre előadása a gombfociról (febr. 27.)

2019, február 20 - 01:40
A Berzsenyi Dániel Könyvtár helytörténeti klubja és a Vasi Múzeumbarát Egylet sok szeretettel várja az érdeklődőt február 27-én, szerdán 17 órára a könyvtárba, Dr. Gráfik Imre néprajzkutató, muzeológus A játékok játéka: a gombfoci című előadásra.
Kategóriák: Friss

Így készüljünk az évszakváltásra - Turbó immunerősítés sok folyadékkal

2019, február 20 - 01:15
Az elmúlt években már lassan megszokhattuk, hogy az évszakok néha egyik pillanatról a másikra váltanak át, igazából minden különösebb átmenet nélkül. Nem mondhatjuk, hogy ezen a télen nem volt hideg, és még hó is akadt, mégis hirtelen beköszöntött a februári „ajándék-tavasz". Amely persze nagyon jólesik mindenkinek, hiszen a szervezetünk már örült módon vágyakozott napfény és friss levegő után, de azért ennek nem mindig csak pozitív oldalai vannak. Bár az egészen biztos, hogy a mentális állapotunknak jót tesz a tavasz, és a D-vitamin raktárainkat is gyorsabban újratöltjük, de az amúgy már éppen vitustáncot járó influenza- és egyéb vírusok is sajnos remek táptalajt kapnak ebben az enyhe időben.
Kategóriák: Friss

Bájoló 2019: Kendik Péter zenés estje (febr. 21.)

2019, február 19 - 14:30
A fiatal tehetségeket bemutató, beszélgetéssel egybekötött programsorozat, a Bájoló 2019. február 21-én folytatódik Kendik Péter zenés estjével! Az est házigazdája ezúttal is Boros Ferenc.
Kategóriák: Friss

ADY és ÉN - Készíts saját alkotást!

2019, február 19 - 14:00
Január 27. és március 15. között az M5 kulturális csatorna pályázatot hirdet Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából.
Kategóriák: Friss

Én a KÖLTŐ vagyok! – Adyról a Genius Savariensis Szabadegyetemen

2019, február 19 - 11:15
Adyról hallhattunk a Genius Savariensis Szabadegyetemen Fűzfa Balázs érdekes előadásában. Ady sokoldalú személyiség volt, nyelvújító, forradalmár, határokat döntögető, mély érzékenységgel a társadalmi bajok iránt. Költészete és prózája ma is aktuális, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
Kategóriák: Friss

Ilyen a keszthelyi móló és környéke naplemente előtt (fotósorozat)

2019, február 19 - 02:00
Sima nyugodt víztükör, a kastély vadregényes fái - ilyen a keszthelyi móló és környéke naplemente előtt.
Kategóriák: Friss