Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 23 perc 51 másodperc

Kirándulástippek: A szentbékkállai kőtenger

8 óra 24 perc
Mintha óriás járt volna a tájon, aki rossz-, vagy jókedvében gigászi kődarabokat hajigált - Szentbékkálla határában nyugatra fekszik a híres kőtenger. A kövek nagysága és magassága meglepő: némelyik ház nagyságú, mások betöltenek egy egész szobát.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: A kisörspusztai holdbéli táj

20 óra 54 perc
Egyik kedvelt úticélunk a Balaton-felvidék, így nem múlhat el év, hogy a kötelező látnivalók mellett ne fedezzünk fel valami újat, ami az útikönyvekben nem szerepel. Célpontunk most ugyan nem ilyen volt, de úgy gondoltuk, megfotózzuk ismét Kisörspusztát. A település mindössze egy utca az erdőben, csudajó hely hippi családokkal, szép régi házakkal és két bányatóval, valamint az azokat övező holdbéli tájjal! Ez utóbbit kaptuk ismét lencsevégre.
Kategóriák: Friss

Tavaszi pompában a Jeli Varázskert!

21 óra 24 perc
Európa egyik legszebb botanikuskertje a Vas megyei Kám község határban a Jeli Arborétum, más néven Varázskert ahova már áprilisban érdemes ellátogatni, hiszen virágzik a nárcisz, a magnólia, a japáncseresznye, valamint a korai rhododendron is.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: amit az Országos Kéktúráról tudni kell!

21 óra 54 perc
Hazánk leghosszabb egybefüggő jelzett turistaútját végigjárni talán a legszebb kihívás egy természetjáró életében. A klasszikus felosztásban 27 - egyenként is többnapos - szakaszra bontott Kéktúrát bárki teljesítheti bármennyi idő alatt: a lényeg a rendszeres túrázás öröme és az ország természeti és kulturális látnivalóinak megismerése. Monitoron a fenti legördülő menüben, a Természetjáró applikációban a lent található listában, mobilböngészőből megnyitva pedig szintén a legördülő menüben minden szakaszról részletes leírást adunk, böngészheted a szintmetszetet, az útba eső látnivalókat és természetesen a pecsételőhelyek listáját is megtalálod. A termeszetjaro.hu cikke.
Kategóriák: Friss

POKET: zsebkönyvben Háy János új kötete - Olvasásnépszerűsítés zsebkönyautomatával

2019, április 19 - 17:00
Háy János új novelláskötetével és egy hatásalapú versválogatással ünnepelte első születésnapját a POKET zsebkönyvek sorozat. Az okostelefon méretű, modern és klasszikus regényeket tartalmazó kötetekkel szeretnék elérni, hogy a fiatalok utazás közben mobilozás helyett olvassanak.
Kategóriák: Friss

Miklósa Erika és a Liszt Ferenc Karamarazenekar koncertje a Bartók Teremben (ápr. 24.)

2019, április 19 - 13:30
Április 24-én a Szimfónia bérlet 8. előadásában a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika kap főszerepet a Bartók Teremben.
Kategóriák: Friss

Ritka, mint a fehér szarvas Evenkiában – Interjú Török Zoltán rendezővel

2019, április 19 - 11:30
Vasárnap mutatja be a Duna World Török Zoltán új, „szubjektív ismeretterjesztő családfilmjét”, A fehér szarvast, amely egy evenki néphez tartozó, Szibériában élő nomád családot mutat be, tizenkét évet felölelve, és kiderül: földjük nemcsak a Tunguz-meteorról híres, hanem a kizárólag közlekedésre, teherhordásra használt réncsordáikról és összetartó rokoni kapcsolatairól. A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra támogatásával létrejött alkotás rendezői, produceri, írói, operatőri és narrátori feladatait is ellátó filmes arról is beszélt blogunknak, hogy miként éli meg a környezetváltozást egy nomád nép, hogyan lehet drónnal forgatni mínusz húsz fokban, mi az az evenki csokoládé, és hogy visszamenne-e a tajgára, ha tehetné.
Kategóriák: Friss

Fedezd fel a Balaton-felvidéket - Mutatjuk a környék legszebb látnivalóit

2019, április 19 - 07:30
A Balaton-felvidék hazánk egyik legvarázslatosabb, eldugott látnivalókban gazdag tája. Ez elmúlt években több túrát is tettünk a környéken, hogy jobban felfedezzük, és képzeletbeli bakancslistánkon kipipáljunk néhány látnivalót. Most egy cikkbe összegyűjtve megmutatjuk, miért érdemes túracipőt húzni, és felfedezni ezt az ezer természeti csodával teli környéket.
Kategóriák: Friss

Verselők és szobrászok - Szombathelyi séták Orbán Róberttel

2019, április 19 - 00:15
Az alkalmi csasztuska-brigádtól Merkly Ferenc szobraiig - Március 30-tól hat alkalommal csatlakozhatunk Orbán Róbert tematikus, várostörténeti sétáihoz.
Kategóriák: Friss

Vissza a munka világába – EULAR PARE konferencia Prágában

2019, április 18 - 17:30
Az idén Prágában került megrendezésre a 22. EULAR PARE konferencia, melynek a Don Giovanni Hotel adott otthont. A tavalyi évhez hasonlóan az eseményen részt vett a fiatalokat tömörítő Young Pare szervezet is. Hazánkat Dr. Ortutay Judit reumatológus, a Magyar Reumabetegek Egyesületének elnöke és Rozán Eszter elnökségi tag képviselte.
Kategóriák: Friss

Bársony László Liszt-díjas brácsaművész kapta idén a Weiner Leó-emlékdíjat

2019, április 18 - 13:00
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Weiner Leó Kuratóriuma által alapított Weiner Leó-emlékdíjat a zeneszerző születésének 134. évfordulója alkalmából adták át. Az elismerést azok a kiváló zeneművészek és -tanárok kaphatják, akik Weiner Leó szellemében fejtették ki sok évtizeden át odaadó és eredményes művészi-tanári munkásságukat.
Kategóriák: Friss

A Kultúrmacák legurították a mezőnyt - 8. TDM Női Bowling Kupa

2019, április 18 - 01:15
Április 17-én a büki Danubius Hotel adott otthont a 8. TDM Női Bowling Kupának. A nyolc csapat küzdelmét, vele együtt a vándorserleget ismét a Kultúrmacák csapata nyerte.
Kategóriák: Friss

Padra magyart! - A TDM költészetnapi akciója Bükön (videóval)

2019, április 18 - 00:40
Az előző évekhez hasonlóan a helyi TDM szervezet munkatársai idén is versposztolással ünnepelték a költészet napját - igaz, a múlt heti mostoha időjárás miatt egy héttel később, április 17-én.
Kategóriák: Friss

Mi volt a tavalyi év legjobb filmje? - Elindult a közönségszavazás a Magyar Filmdíjra

2019, április 18 - 00:10
A Magyar Filmakadémia Egyesület az NMHH Médiatanácsa és a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Mától a szervezők a közönség szavazatait is várják! A nézők április 25-én éjfélig adhatják le voksukat, hogy szerintük melyik volt a tavalyi év legjobb filmje! A szavazók között 50 db páros belépőt sorsolnak ki a 4. Magyar Filmdíj moziforgalmazású filmek április 28-i díjátadó ünnepségére a Vígszínházba. Idén először a televíziós forgalmazású filmek díjátadójára egy külön esemény keretében, április 27-én a Pesti Vigadóban kerül sor. Az 5. Magyar Filmhétre, a jegyelővétel is elkezdődött már.
Kategóriák: Friss

Filmzenék swing stílusban - Ismét szólnak a szving nagyjai a Bartók Teremben! (ápr. 28.)

2019, április 17 - 15:00
A Swing Nagyjai sorozat tizenegyedik koncertjén Horváth Meggie, Romeo Dell'Amico és az Isis Big Band idézi meg a szvingkorszak nagyjait április 28-án a Bartók Teremben.
Kategóriák: Friss

Jubiláló zenekarokkal és az ÉTER Plusz győzteseivel robbantja be a nyarat a Feszt!Eger (máj. 30. - jún. 1.)

2019, április 17 - 13:00
Idén is a festői szépségű Bolyki-völgyben indítja a fesztiválszezont a magyar zenei élet krémje: május 30. és június 1. között egymást érik majd a jobbnál jobb koncertek a Feszt!Eger színpadán.
Kategóriák: Friss

Bakancslista 2019 - 10 izgalmas és kihagyhatatlan úticél Magyarországon

2019, április 17 - 01:00
Ezer csoda vár rád Magyarországon is! Cikkünkből megtudhatod, mik a bakancslistás, kihagyhatatlan helyek itthon, amiket megtekintésre ajánlunk!
Kategóriák: Friss

Gátlások nélkül a szülésről – Gátak és gátlások a Weöres Sándor Színházban

2019, április 17 - 00:15
A szülés és születés a témája a Weöres Sándor Színház legújabb előadásának, melyet Czukor Balázs rendezésében láthat a közönség. A Gátak és gátlások szombathelyi polgárok tapasztalatai alapján készült közösségi produkció.
Kategóriák: Friss

Víztorony: kávézó terasszal, üvegfalú kilátó- és kiállítótér

2019, április 16 - 17:00
A beruházás során a Víztorony teljes felújítása megtörténik, egybekötve turisztikai célú hasznosításával.
Kategóriák: Friss

Új parkolók, több mint 30 kertészet, 8 programhelyszín - A 17. Herényi Virágút sajtótájékoztatója a Parti Kertészetben

2019, április 16 - 16:30
Április 16-án Szombathely második legnagyobb tömeget vonzó eseményének, a Herényi Virágútnak programjait, fontos információit ismertették a sajtó számára. Az esemény házigazdája a Parti Kertészet volt, ahol Koczka Tibor alpolgármester, Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke és Nagy Attila a PARTI Kertészet ügyvezetője adott információkat a virágútról.
Kategóriák: Friss