Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 17 perc 44 másodperc

Savaria Rockkatonái - Ossian koncert a Sportházban

4 óra 49 perc
A csípős őszi idő ellenére már kapunyitás előtt megtelt az Agora előtti tér október 20-án. Nagy ünnepre készültek a szombathelyi rockerek, hiszen az Ossian hármas jubileumot ünnepelt: Paksi Endre, a zenekar frontembere 60, az egyik legklasszikusabb albumuk, az Acélszív 30, közös munkájuk Rubcsics Ricsivel a zenekarban pedig 20 éves 2018-ban. A deszkákat a zalaegerszegi Tales of Evening zenekar fűtötte fel a magyar metálikonoknak.
Kategóriák: Friss

18 tornyos lesz 2026-ra a Sagrada Familia - Barcelona legmagasabb épülete lesz

5 óra 49 perc
A Sagrada Familia befejezését 2026-ra, tervezőjének, Antonio Gaudí halálának 100. évfordulójára ígérik. Legmagasabb, 172,5 méteres központi tornya négy év múlva lesz kész. A katalán modernizmus jelképének számító, gótikus és szecessziós elemeket egyénien ötvöző bazilikának jelenleg 8 befejezett tornya van, nyolc év múlva összesen 18 tornya magasodik majd a környező házak fölé - ahogy azt anno Gaudí megálmodta.
Kategóriák: Friss

Így néznek ki napjainkban a 20 éves Átkozott boszorkák szereplői

7 óra 24 perc
Nicole Kidman és Sandra Bullock közös mozija az egyik legkedveltebb a Halloween idején.
Kategóriák: Friss

Kilépett a Wellhello mögül a teljes zenekar

20 óra 24 perc
A Wellhello duó mögött játszó zenészek a napokban egymás után jelezték közösségi oldalaikon, hogy otthagyják a zenekart - írja az ujszo.com.
Kategóriák: Friss

Az Év Fája: egy ősöreg pécsi mandulafa lett a nyertes

20 óra 39 perc
Az Év Fája versenyt kiíró alapítvány a közvetlen környezetünkben élő fákra és általában a természet fontosságára, mindennapi életünkben betöltött szerepére szeretné felhívni a figyelmet. A versenybe bármely közösség nevezhet egy számára kedves fát vagy facsoportot, amelynek érdekes története van.
Kategóriák: Friss

Zenés éjszakai fürdőzés Zoltán Erikával Sárváron

2018, október 20 - 17:00
Ismét éjszakai fürdőzésre várják a látogatókat Sárváron. Október 26-án éjjel 2-ig várja vendégeit a Sárvári Fürdő. A sztárvendég ezúttal Zoltán Erika lesz, aki 22 órakor lép fel a fürdőben. A belépő 19 órától 1900 Ft/fő, a fürdő éjjel 2-ig, a szauna éjjel 1-ig tart nyitva! Szaunavilág belépő 19 órától 700 Ft/fő.
Kategóriák: Friss

Új frontember a Zaporozsec élén??!! Az Instant-ban holnap kiderül!

2018, október 20 - 14:45
A "Pixelek" turné keretében utoljára játszik Budapesten a zenekar, aztán legközelebb már csak jövőre találkozhatunk velük, amikor majd friss és ropogós új dalokat mutatnak be nekünk. De ne rohanjunk ennyire előre...
Kategóriák: Friss

Ezeket a programokat ajánljuk a hosszú hétvégére! (okt. 20-23.)

2018, október 20 - 02:00
Túrák a natúrparkokban, Orsolya-napi vásár, gencsapáti néptáncjubileum, Ossian koncert, premier előtti filmek a moziban, az édesszájúaknak Geszti-Feszti Bükfürdőn, kerékpáros nap az ŐrvidékHázban, koncertek a Végállomásban, jótékonysági koncert az evangélikus templomban, október 23-i ünnepségek - ezeket ajánljuk a hosszú hétvégére.
Kategóriák: Friss

Európa legjobb tévéfilmje lett az Örök Tél

2018, október 20 - 00:40
Az Örök tél Berlinben az év Legjobb Európai Tévéfilmje díjat nyerte el Prix Europa filmes és tévés seregszemlén – jelentette be a Facebookon Köbli Norbert, a film egyik alkotója.
Kategóriák: Friss

Őszi turnéra indul a szombathelyi Clap4What zenekar

2018, október 20 - 00:20
Az electro-pop zenét játszó fiatal formáció októberben és novemberben hat helyszínen koncertezik.
Kategóriák: Friss

Rekordszámú új zenemű született

2018, október 19 - 22:36
27 ország 75 zeneszerzője adott be pályaművet a Central European String Quartet zeneszerzőversenyére.
Kategóriák: Friss

A piszeorrú majmok kapták a díjat a Wildlife Photographer of the Year versenyen

2018, október 19 - 16:30
Távolba meredő piszeorrú majmokat ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen, amelynek eredményhirdetését a londoni Természettudományi Múzeumban rendezték meg. A holland Marsel van Oosten a kínai Csinling hegyekben készítette a felvételt.
Kategóriák: Friss

Megújult Zeneakadémia történelmi orgonája - A világon csak két helyen működik hasonló kaliberű történelmi orgona

2018, október 19 - 15:30
Kilenc éven át tartó munka és összefogás eredményeként október 22-én, az intézményalapító Liszt Ferenc születésnapján rendezett ünnepélyes koncerten szólal meg újra a Zeneakadémia Nagytermében a magyar zenei élet egyik szimbóluma, a felújított Voit-orgona. Magyarország első hangversenytermi, az európai örökség védelme szempontjából is kiemelkedő jelentőségű orgonája évszázados hányattatás után kapta vissza eredeti helyét.
Kategóriák: Friss

Ők lettek Vas Megye Önkormányzata Közgyűlésének október 23-i kitüntetettjei

2018, október 19 - 12:30
Október 19-én, a Megyeházán tartott ünnepség részeként adták át a megyei közgyűlés által alapított, Október 23-a alkalmából adományozott kitüntetéseket.
Kategóriák: Friss

Vasi Műhely 50 - Jubileumi tárlatnyitó a Szombathelyi Képtárban

2018, október 19 - 00:35
A Szombathelyi Képtárban október 18-án megnyílt kiállítás a stúdióként az országban elsőként megalakult művészeti csoportosulás 26 képviselőjének munkáiból válogat.
Kategóriák: Friss

A Magyar Festészet Napját ünnepelték az Isis Galériában és a Kronos Antikvitásban

2018, október 19 - 00:10
Ha valaki csütörtök délután a Belső Uránia Udvar környékén járt, biztosan letért a tervezett útjáról, mert akarva-akaratlanul harmonikaszó vezette tovább, egészen az Isis Galériáig és a Kronos Antikvitásig. Október 18-a a Magyar Festészet Napja. Egy országos felhívás alapján mindkét kiállítóhely csatlakozott ahhoz a rendezvénysorozathoz, mellyel országszerte több helyen ünnepeltek.
Kategóriák: Friss

Kirándulástippek: a cáki pincesor ősszel

2018, október 18 - 16:00
Cák Kőszegtől 6 km-re, a Kőszegi-hegység keleti lábánál fekszik, a Gesztenyés-patak mentén található. A kis faluban nyolc régi, zsúpfedeles borospincét nézhetünk meg. Ezekben a régi épületekben préselték a szőlőt és tárolták, illetve kezelték a bort. Később a gesztenyét és gyümölcsöket tartották itt. A pincesor ma Szabadtéri Néprajzi Múzeum. A pincék bármikor megtekinthetők, de a kiállításokhoz előre be kell jelentkezni.
Kategóriák: Friss

Egyházi és jótékonysági koncertek Szombathelyen

2018, október 18 - 12:15
Az evangélikus és a református templomban is jótékonysági koncertre várják a komolyzene barátait, míg a Püspöki Palotában a Capella Cantorum pótolja márciusban elmaradt fellépését.
Kategóriák: Friss

Tekerj az egészségedért! - Kerékpáros Nap az ŐrvidékHázban (okt. 22.)

2018, október 18 - 11:00
Október 22-én, Szombathelyen első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal kerül megrendezésre a „Gyere és tekerj velünk az egészségedért!” kerékpáros nap, az ŐrvidékHáz és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület összefogásával. Az egész nap tartó események a kerékpározás több szakágára is kiterjednek, a család minden tagjának szórakoztató programokat ígérnek.
Kategóriák: Friss

Ami a krónikákból kimaradt - Tények és tézisek: Sabaria helynév megjelenése az Árpád-kori forrásokban

2018, október 18 - 00:45
Milyen típusú forrásokban maradt meg Savaria és miként írtak róla a korszak történetírói, nem utolsósorban pedig a későbbi korok számára milyen forrásértékkel bírt az adott történeti munka? A következőkben Savaria helynév előfordulását vizsgáljuk a XII-XIV. század közötti, Árpád-kori elbeszélő források alapján.
Kategóriák: Friss