Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 7 perc 48 másodperc

Bódi Tóth Elemér, Devecsery László és Pődör György versei és Wéber Zsóka illusztrációi Vasszilvágyra repítettek minket

7 óra 35 perc
A három kiváló költő harminc évvel ezelőtt már megjelentetett egy antológiát a több mint nyolcszáz éves településről. Bár a cím nem változott, az elmúlt három évtized rengeteg új gondolatot vetett fel, amelyeket Wéber Zsóka illusztrációi még hangsúlyosabbá tesznek, így az átutazóknak és a hazaérkezőknek is egy rendkívüli élményben lehet részük.
Kategóriák: Friss

Bringázás, ökoruhás divatbemutató és faültetés is volt a Föld Napján

17 óra 20 perc
Április 22-én harmadik alkalommal szervezett programokat a Föld Napja alkalmából a szombathelyi önkormányzat. Vasárnap a Csónakázótónál földön és vízen egyaránt változatos programok szórakoztatták a kilátogató kicsiket és nagyokat. Közkívánatra múltidéző bringatúra is volt a városban!
Kategóriák: Friss

Táncmaraton a főtéren - A Tánc Világnapjának programjai Szombathelyen (ápr. 29.)

17 óra 50 perc
1983 óta a klasszikus balett óriásának tartott Jean-Georges Noverre születésnapján, április 29-én ünnepli a világ „A Tánc Világnapját". Ez a táncművészet legnagyobb ünnepe. A tavalyi évhez hasonlóan idén ismét megtelik Szombathely főtere egész napos táncos programokkal. Ismertetjük őket!
Kategóriák: Friss

Ákos szóra váltotta a gondolatot - Ákos 50 jubileumi koncert az Arena Savariában

2018, április 22 - 19:25
Ákos ismét bizonyította, hogy lehetséges 30 éven át csillagként ragyogni a popzene égboltján, amely a „pillanat művészetéről” szól. A koncert a hangszerelés és a fénytechnika tekintetében ismét felülmúlhatatlan volt.
Kategóriák: Friss

Westside TSE sikerek a Fusion Dance Contesten

2018, április 22 - 14:00
Április 21-én, Győrben rendezték meg a honi hip-hop táncos társadalom legmeghatározóbb versenyét, a Fusion Dance Contestet.
Kategóriák: Friss

Belga, Vad Fruttik, Majális, Majka és Curtis - Májusi programok Bükön (ápr. 30. - jún. 1.)

2018, április 22 - 11:15
Májusfa állítás, Vad Fruttik és Belga koncert, Büki Majális, Szép Bence gyermek bűvészműsora, 16. Szivárvány Gyermek Néptánc Fesztivál, Megyei Nyugdíjas Kórustalálkozó, I. Bükfürdő - Csepreg félmaraton és Büki Gyermeknap Majka és Curtis koncerttel, illetve májusfa kitáncolás várja az érdeklődőket a Büki Művelődési és Sportközpont májusi programkínálatában.
Kategóriák: Friss

Zuhannyal felérő megtisztulás – A kékszakállú herceg vára az Ezt látni és hallani kell! sorozatban

2018, április 22 - 00:20
Férfi és nő örök harcáról szól Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operája. Horváth Imre a Berzsenyi Dániel Könyvtárban tartott előadásában bebizonyította, milyen tökéletesen képes visszaadni a zene hangja, ritmusa, dallama és hangszerelése férfi és nő örök titkát, szerelmüket, eltávolodásukat.
Kategóriák: Friss

Fonós lemezmegjelenések: Herczku Ági, a Cimbaliband, a Juhász Gábor Quartet és a Borbély-Dresch Quartet lemezével robbant be a tavasz

2018, április 21 - 13:15
Tavaszi lemezdömping volt a Fonó Budai Zeneházban. Megjelent Herczku Ágnes Hozomány című duplalemeze, a Cimbaliband: Balkán projekt című lemeze, amelyet a zenekar a Fonóban mutatott be 2018 márciusában. A Juhász Gábor Quartet: In the garden című lemezét a Fonóban rögzítették a tavalyi Nemzetközi Jazznapon, az album Juhász Gábor 50. születésnapja alkalmából jelent meg. Dresch Mihály és Borbély Mihály kvartettjének Körbe-körbe című közös lemeze az idei lemeztermés különlegessége, két nagyívű művész együttalkotása.
Kategóriák: Friss

Föld Napja: A változás Te magad légy! - Ismertetjük a szombathelyi programot (ápr. 22.)

2018, április 21 - 10:30
Április 22-én harmadik alkalommal szervez programokat a Föld Napja alkalmából a szombathelyi önkormányzat. A program elsődleges célja a környezettudatos gondolkodás erősítése és szemléletformálás. Vasárnap a Csónakázótónál földön és vízen egyaránt változatos programok szórakoztatják a kilátogató kicsiket és nagyokat. Közkívánatra ismét múltidéző bringatúra lesz a városban.
Kategóriák: Friss

Kézzel készült különlegességek - Negyedszer nyílt meg a Bükfürdői Termelői Piac

2018, április 21 - 00:55
Április 20-án "napfényes kegyeibe" fogadta az időjárás a negyedik alkalommal megnyíló bükfürdői Termelői Piacot. Rengeteg érdeklődő, köztük számos külföldi ismerkedett és vásárolt a magyar termékekből, melyeket helyi és környékbeli árusok kínáltak.
Kategóriák: Friss

Latin-Amerika a klubba költözött - Ruben's Latino koncert a Krúdy Klubban

2018, április 21 - 00:30
A Ruben's Latino zenekar Latin-Amerika, elsősorban a Karib-szigetek felszabadult, önfeledt, forró hangulatát idézte meg napfényes temperamentumos zenéjével április 20-án a Weöres Sándor Színház Krúdy Klubjában.
Kategóriák: Friss

Utcára mennek a művészek - Országos versenyt rendeznek Street Art Show néven

2018, április 21 - 00:15
Utcaművészeknek szerveznek országos versenyt 9 magyar nagyváros - köztük Szombathely - közreműködésével. A Street Art Show-n mindenki részt vehet, aki az utcán is meg tudja győzni a közönséget a tehetségéről, a győztesről ugyanis minden helyszínen a nézők szavaznak majd. A területi fordulók után a legjobbak jövő májusban a fővárosban mutatkoznak be újra, ahol eldől majd, ki a legjobb utcaművész Magyarországon.
Kategóriák: Friss

Egészséges ÖN-tudat - Szakmai nap a Weöres Sándor Óvodában

2018, április 20 - 20:30
Április 18-án tartotta szakmai napját közel 50 óvodapedagógus részvételével a Weöres Sándor Óvoda.
Kategóriák: Friss

Szökős 30: májusban jubilál az ELTE SEK Szökős Néptáncegyüttes (máj. 5.)

2018, április 20 - 14:00
Megalakulásának harmincadik jubileumához érkezett a szombathelyi Szökős Néptáncegyüttes, mely május 5-én kétrészes műsorral ünnepli a jeles évfordulót. Az Agora MSH-ban rendezendő esten a Szökős aktív tagjai mellett az „ŐsSzökős” – azaz a régi nemzedék, valamint a Reményik iskola csaknem száz néptáncos növendéke is színpadra lép.
Kategóriák: Friss

"A zene körül forog minden!" - Winterverber Csaba adott interjút portálunknak

2018, április 20 - 07:30
"Egyéniségekkel szeretek játszani, ők kellenek hozzá, hogy működjön egy produkció" - Winterverber Csaba, a Müller Péter Sziámi AndFriends basszerosa nyilatkozott lapunknak szombathelyi fellépésük előtt. A zenekar tavaszi budapesti koncertjét a Kuplungban tartja, április 27-én.
Kategóriák: Friss

Bükön Belgával és Vad Fruttikkal hangolódhatunk a május elsejei parádéra

2018, április 20 - 00:25
Magyarország talán két legautonómabb zenekara egymás után lép majd a világot jelentő deszkákra a büki Atriumban. Merész párosítás, és valószínűleg a legjobb is, amit a jelenlegi kínálatból össze lehet legózni, az viszont nagy kérdés, miként rímel majd a Fizetésnap a Nekem senkim sincsenre.
Kategóriák: Friss

Itt a Tavaszköszöntő Tulipán Fesztivál 2018 részletes programja (ápr. 20-22.)

2018, április 20 - 00:15
A háromnapos, sokszínű fesztivál idei sztárfellépője lesz a Balkán Fanatic, Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar, valamint a Mokka Tribute Band. A hétvége programját gazdagítja a Bárdos Fesztivál.
Kategóriák: Friss

Beleremeg a föld - Ákos 50 jubileumi koncert az Arena Savariában

2018, április 19 - 21:15
Ákos, a popzene honi ikonja 50 éves lett, jubileumi koncertturnéja pedig eljut Szombathelyre is! Április 21-én az Arena Savaria falai közt biztosan felcsendül majd többek közt a "Dúdolni halkan", holott ennek lesz a legkisebb valószínűsége! Több mint kétórás, kétfelvonásos koncertre várják a minőségi popzene rajongóit, jegyek még korlátozott számban kaphatók!
Kategóriák: Friss

Az Erőd falán is táncolunk - Kulturális és zenei programok a 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten

2018, április 19 - 13:15
Ferenczi György és a Rackajam, Dzsinnkaladzsi, erdélyi és moldvai muzsikusok, andalúz flamenco - ezek és még sok más zene is lesz a 28. Tartóshullám Mediawave Együttléten. Íme a felhozatal!
Kategóriák: Friss

Május 1-én avatják boldoggá Brenner Jánost - Itt a részletes program

2018, április 19 - 10:45
Több mint tizenötezren regisztráltak résztvevőként Brenner János vértanú pap május elsejei szombathelyi boldoggá avatására, ezért nem az eredetileg meghirdetett helyszínen, a székesegyház előtti téren, hanem az úgynevezett emlékműdombon tartják meg a boldoggá avatási szertartást is magában foglaló szentmisét - jelentette be Székely János katolikus megyéspüspök szerdán sajtótájékoztatón. A szentmise főcelebránsa Mons. Angelo Amato bíboros, szentbeszédet mond Erdő Péter bíboros. Ismertetjük a részletes programot!
Kategóriák: Friss