Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 19 perc 48 másodperc

Jubileumi koncertet adott a 60 éves Szent Márton Városi Kórus

7 óra 17 perc
Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete jubileumi koncertet adott december 14-én a Bartók Teremben. Közreműködött a Capella Cantorum és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A műsor második részében Mozart Requiem-je csendült fel, szólót énekelt Szabó Zsófia – szoprán, Czeller Krisztina – alt, Csapó József – tenor és Paulik Ákos - basszus. Vezényelt Bánó Zoltán és Horváth Imre.
Kategóriák: Friss

GömbAkusztik: a Savaria Szimfonikus Zenekar fuvolistáinak koncertje a Gömbsátorban

12 óra 7 perc
A karácsonyi jelképekkel fényfestett főtéri Gömbsátorban vitt melegséget a "sátorlakók" szívébe a Savaria Szimfonikus Zenekar fuvolistáinak esti koncertje. Sz. Szalai Mária, Joó Nikoletta, Lukács Krisztina és Béres Ottó kvartettje elsősorban J.S. Bach műviből válogatott a kellemes hangulatú - és fűtött! - alkalmi koncertszínpadon.
Kategóriák: Friss

A Ricsárdgír már nem zene, avagy szintidiszkó a pokolban

2019, december 14 - 16:00
A zenekar teljesen hű maradt saját koncepciójához dalszerzés tekintetében: egyszerre van kedvem táncolni és megölni magam. - A ló meghal, a koala felemelkedik. Így foglalhatnám össze egy mondatban a Ricsárdgír zenekar idei lemeztermését. A 2019 tavaszán megjelent My horse is going to die című EP év végére egy igazi nagylemezzé bővült. Az új Rise of the Koala korongon szereplő 12 dal harmada a kislemez átkopizott esszenciája, kiegészítve újabb, slágergyanús szerzeményekkel.
Kategóriák: Friss

Kis angyalokkal és lucázással nyílt meg a főtéri Gömbsátor

2019, december 14 - 01:30
Horváth Soma alpolgármester nyitógondolatait követően Gulyás László vándormuzsikus idézte fel az ezen a napon esedékes lucázás hagyományát. Szokásosan pozitív szájgörbés műsorát követően - a mostoha időjárásra való tekintettel - maga köré gyűjtötte a Gömbsátorban az óvodásokból és kisiskolásokból álló angyalsereget, hogy az angyali és gyermeki várakozás örömét együtt éljék át a résztvevőkkel: gyermekekkel, családokkal, barátokkal. A programban közreműködtek a Savaria Szimfonikus Zenekar rézfúvósai.
Kategóriák: Friss

Dupla 25 - Anima Sound System feat. Bognár Szilvia a Végállomásban (dec. 27.)

2019, december 14 - 01:15
25 éve adta első hazai koncertjét az idén 25 éves szombathelyi Végállomásban az Anima Sound System. Erre emlékezve adnak randevút egymásnak, rajongóiknak és barátaiknak december 27-én. A belépő ára is ezt idézi: 1994 Ft.
Kategóriák: Friss

Döntőben a Vasi Kislegényczéh! - Teljessé vált a Páva döntős mezőnye

2019, december 13 - 23:00
Teljessé vált a Páva döntős mezőnye! Újabb öt produkció jutott a Fölszállott a páva idei gyerekévadának második, péntek esti középdöntőjéből a döntőbe, a szabadkártya sorsáról a nézők dönthettek - ezúttal a Vasi Kislegényczéhnek kedvezve! Döntő december 20-án!
Kategóriák: Friss

December 15-től változik a vasúti menetrend!

2019, december 13 - 17:15
2019. december 15-től új belföldi közforgalmú menetrendet léptet életbe a GYSEV.
Kategóriák: Friss

Karácsonyi játszóház és jótékonysági sütivásár az MMIK-ban (dec. 15.)

2019, december 13 - 15:00
A délután különlegessége, hogy jótékonysági sütivásár várja a látogatókat, melynek bevételét Erdélyi Rolikának ajánlják fel. A műsorban ő is fellép a táncos gyerekek mellett, mesét fog mondani.
Kategóriák: Friss

A Zenemanók idén utoljára varázsoltak a Bartók Teremben

2019, december 13 - 02:40
"Szaloncukor, mákos guba, szólaljon meg most a tuba!" - Kik is a zenemanók? Egy gyönyörű közösség tagjai, akik azért hoznak létre zenei varázslattal teli műsorokat, hogy saját gyermekeik példáját látva, tapasztalataikat összeadva, s nekünk átadva a munkájukon felül, boldogan tárják elénk a komolyzene megszerettetésének igazi, élő formáit. December 12-én a Savaria Szimfonikus Zenekar zenészei idén utoljára varázsolták el játékos komolyzenei előadásukkal a legkisebbeket a Bartók Teremben.
Kategóriák: Friss

Ma nyílik a főtéri Gömbsátor - Itt vannak a programjai (dec. 13-22.)

2019, december 13 - 02:00
December 13-án nyílik meg a Szombathelyi Adventi Vásár újabb helyszíne, a főtéri Gömbsátor. Ismertetjük programjait.
Kategóriák: Friss

Egyre népszerűbb a szállodai karácsonyozás - Sárváron több hotel is teltházas az ünnepek alatt

2019, december 13 - 01:30
A nagyobb sárvári hotelekben már alig találni szabad szobát az ünnepi időszakra. Az előfoglalási adatok alapján az idén meglehetősen sokan választják a szállodai karácsonyozást.
Kategóriák: Friss

Sportlövőké lesz a Haladás Munkacsarnoka hétvégén - Sportlövő Országos és Nemzetközi Bajnokság (dec. 14-15.)

2019, december 12 - 19:00
Unikális sportversenynek ad otthont hétvégén Szombathely, ráadásul az esemény sporttörténelmi, mivel országok közti párosversenyt sportlövészetben még nem rendeztek! Szombaton a szlovák csapat lövészeivel versengenek a honi puskások és pisztolyosok, míg másnap a magyar nemzeti bajnokság 10 méteres légfegyveres (puska és pisztoly) versenyszámának ad helyet a Haladás Munkacsarnok. A sportesemény mindkét napon ingyenesen látogatható.
Kategóriák: Friss

Kamara - Megjelent Herczku Ági és a Banda új lemeze

2019, december 12 - 15:15
2019 karácsonyára Herczku Ági és a Banda a Kamara című új albumukat teszik a fa alá. A szerzőpáros kincseskam(a)rájaban a Kárpát-medence és a Balkán szebbnél szebb dalai sorakoznak, ebből merítettek magyar, szlovák, horvát és bolgár dallamokat. A Nikola Parov – Herczku Ági páros szokottnál is színesebb zenei világát – a Banda tagjai mellett – vendégeik is gazdagítják: a csengő hangú Bognár Szilvia, valamint a sokoldalú hegedűjátékáról ismert Kuczera Barbara és Vizeli Máté.
Kategóriák: Friss

Pénteken szurkolhatunk a Vasi Kislegényczéhnek - Fölszállott a páva: a második középdöntővel folytatódik a műsor pénteken

2019, december 12 - 10:20
A második középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este ismét tizenkét produkciót láthatnak a nézők, akik a szabadkártya sorsáról is dönthetnek.
Kategóriák: Friss

A karácsonyi ünnepkör legszebb dramatikus szokásait láthatjuk a Gencsapáti Betlehemes Találkozón és a Büki Regöstalálkozón (dec. 14-15.)

2019, december 12 - 08:30
December 14-én a Gencsapáti Nemzetközi Betlehemes Találkozó Gálaműsorát tekinthetik meg az érdeklődők a gencsapáti templomban, amelyben felvidéki, bukovinai székely, és a régió hagyományőrző csoportjai mutatkoznak be. December 15-én pedig Bükön lépnek fel a csoportok az V. Regöstalálkozón, ahol a regölés és az advent népi hagyományait elevenítik fel.
Kategóriák: Friss

Jubileumi koncertet ad a 60 éves Szent Márton Városi Kórus (dec. 14.)

2019, december 12 - 01:35
Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete jubileumi koncertet ad december 14-én a Bartók Teremben. A szólisták mellett közreműködik a Capella Cantorum és a Savaria Szimfonikus Zenekar. A műsor második részében Mozart Requiem-je is felcsendül.
Kategóriák: Friss

Megjelent az Anna and the Barbies jubileumi nagylemeze

2019, december 12 - 01:15
Az idén 15. születésnapját ünneplő rockbanda „Indián” című jubileumi nagylemeze mától érhető el a MOL kutakon. Az „Indián” az Anna and the Barbies egyik legkiforrottabb munkája, amely brutális őszinteséggel járja körül a XXI. századi életet feszegető problémákat és kérdéseket.
Kategóriák: Friss

Cipősdoboz akció, jubileumi és jótékonysági hangversenyek - Civil programok decemberben

2019, december 11 - 20:00
Kedden a Civil Sajtóreggeli részeként ismertették a vasi civil szervezetek képviselői aktuális programjaikat.
Kategóriák: Friss

Igazgatói közlemény: Veszélybe került a bemutató sorsa a Váci Dunakanyar Színházban

2019, december 11 - 16:00
Nagyon súlyos döntést kellett meghoznia a jelenleg fennálló körülmények között. A következő premierre tűzött darabot, Szerb Antal: VII. Olivér olvasópróbáját kénytelenek voltak elhalasztani, ez által veszélybe kerülhet az előadás bemutatása is.
Kategóriák: Friss

Az Országgyűlés elfogadta a kulturális törvénycsomagot

2019, december 11 - 15:00
Az Országgyűlés szerdán elfogadta a kormány - színházak működését is érintő - kulturális törvénycsomagját. Párbeszédes, MSZP-s és DK-s képviselők a szavazás alatt tiltakozásul felálltak, és fekete maszkot tartottak az arcuk elé.
Kategóriák: Friss