Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 7 perc 34 másodperc

Képtelenségnek tűnik, de tényleg nem ember alkotta

5 óra 37 perc
Lenyűgözte a műértőket, mikor bemutatták a maradéktalanul tökéletes Next Rembrandt portrét. Pedig nem is az Éjjeli őrjárat alkotója festette.
Kategóriák: Friss

Jubileumi Csöngetés - X. Weöres Sándor Olvasótábor Csöngén (részletes programmal)

6 óra 37 perc
Az idei főnyári szezon sem indulhat el friss, irodalmi levegő nélkül. Az egyetemistákból - és most már néhány éve - középiskolásokból álló csapat immáron 10. alkalommal költözteti tüdejébe Csönge levegőjét. Megszűnik a csönd, Csöngére csöngetünk. A táborvezető - a már jól ismert módon - dr. Fűzfa Balázs. Ismertetjük a részletes programot!
Kategóriák: Friss

Elindult Az Év Fürdője verseny - A vasi fürdők is versenyben

8 óra 37 perc
Idén nyáron már harmadik alkalommal keresik az ország a kedvenc fürdőit, az online közönségszavazáson csaknem 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért. Vajon 2017-ben is egy különlegesség lesz a legnépszerűbb? Szavazni a www.azevfurdoje.hu oldalon lehet 2017. augusztus 31-ig.
Kategóriák: Friss

Transformers – az utolsó agysejtek pusztulása

17 óra 12 perc
Sokáig gondolkodtam, mit lenne érdemes elmondani a legújabb Transformers-filmről – már azon túl, hogy ennél ostobább, trehányabbul összerakott alkotás rég került a mozikba.
Kategóriák: Friss

Tour de Hongrie: ausztrál világbajnoké a prológ, de két magyar is a dobogón

17 óra 27 perc
Két magyar is dobogóra állhatott a Tour de Hongrie szombathelyi prológja után: Szalontay Sándor a második, Peák Barna pedig a harmadik helyet szerezte meg. A legjobb időt az ausztrálok világbajnoka, Scott Sunderland tekerte, így ő húzhatta fel az összetett első helyezettjének járó sárga trikót.
Kategóriák: Friss

Peace & Love & Music - 5. RábaStock Fesztivál Körmenden (jún. 30.)

2017, június 27 - 14:00
Idén 5. alkalommal jelentkezik Körmenden a RÁBASTOCK Blues és Rock Fesztivál a Rába Szabadidőcentrumban! Csodás helyszín, baráti hangulat, remek zenekarok! A megszokott, családias hangulat, pokrócos, tábortüzes, piknik! A kiváló blues, rock klasszikusok mellet, a woodstock-i hangulat varázsa és zenéi teszik színessé a programot! Idén a Rába Parti Rockmaratonnal közös szervezésben!
Kategóriák: Friss

Amiért érdemes lesz július elején Bükre jönni: Etno-Folk Forgatag és Aratóünnep (júl. 7-8.)

2017, június 27 - 11:40
Július második hétvégéje megadja az alaphangot Bük nyári programjaihoz. 7-én a 6. Etno-Folk Forgatagra, másnap a 27. Aratóünnepre kerül sor. Ismertetjük a részletes programokat!
Kategóriák: Friss

A világ egy dióban: Kicsibácsi és Kicsinéni - A Kőszegi Várszínház és a Mesebolt Bábszínház közös bemutatója

2017, június 27 - 01:30
Elképzelted már, milyen igazán, nagyon, egészen kicsi-kicsinek lenni? Dániel András meséjének szereplői egy szemünk számára alig látható világban élnek, azonban most először megmutatták magukat a nagyközönségnek! Június 26-án a Kőszegi Várszínház és a Mesebolt Bábszínház közös bemutatóján láthatták az apróságok az apróságokat. Ma még megtekinthetők!
Kategóriák: Friss

VOLT Fesztivál: átadták a Petőfi Zenei Díjakat - A Soulwave az év felfedezettje

2017, június 27 - 00:45
A Halott Pénz három kategóriában is elnyerte a második alkalommal átadott Petőfi Zenei Díjat hétfőn este Sopronban. A 25. Telekom VOLT Fesztivál mínusz egyedik napján tartott gálán mások mellett a Quimbyt és a Wellhellót is díjazták.
Kategóriák: Friss

Húsz éve jelent meg az első Harry Potter-regény

2017, június 27 - 00:10
Az évforduló kapcsán pontokba szedtünk néhány kevésbé ismert tényt a Harry Potter-univerzummal kapcsolatban.
Kategóriák: Friss

Tour de Hongrie: rajt kedden, Szombathelyen!

2017, június 26 - 13:45
Szombathely belvárosában látványos pályán rendezik meg a legnagyobb magyar kerékpárverseny, a 38. Tour de Hongrie prológját. A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) Europe Tour sorozatában szereplő, 2.2-es kategóriájú nemzetközi országúti kerékpárverseny 120 fős mezőnye hat nap alatt 750+1 kilométert tesz meg a július 2-i budapesti befutóig.
Kategóriák: Friss

Cimbaliband: a cimbalom Chuck Berry-je Vasszécsenyben is virgázott (videóval)

2017, június 26 - 13:00
A balkáni-, a cigány- és a magyar népzene szárnyán repítette közönségét június 25-én Danics Dóra és a Cimbaliband. A virtuóz, energiákkal teli koncerten felcsendültek immár több éve fülbeépült klasszikusok, mint az Oppadirida vagy a Balatoni nyaraló, és olyan új dalok - mint többek közt a Pesti Bringás vagy a Balázs Telke -, amik erősítik a "cimbalibrand-et".
Kategóriák: Friss

Lyukra tesszük a nyolcas golyót - 8. AlteRába fesztivál Körmenden

2017, június 26 - 01:00
"Utazz ki a világból, hogy benne lehess a világ közepén, és gyere az Alterába Fesztiválra!" - mondta Papp Szabi, a Supernem frontembere. Ha ez a jól csengő reklámszöveg nem lenne elég, cikkünkből kiderül, miért is lesz érdemes július közepén sátrat verni a Rába-parton.
Kategóriák: Friss

Dívák és gentleman-ek - Az Energy Dance Team évzáró gálája Radics Gigivel

2017, június 26 - 00:20
A tavalyi LIVE élőzenés, nagysikerű évzáró gála után június 25-én újra egy nagyszabású, két előadásos zenés-táncos show-val rukkolt elő az Energy Dance Team. Az ország egyik legnagyszerűbb énekesével, egy igazi dívával, Radics Gigivel készített közös produkciót a csapat. Rengeteg fotóval elevenítjük fel a showt.
Kategóriák: Friss

Nyár van, olvad a málna a számban... - Szentivánéji Vigasságok

2017, június 25 - 16:20
Az Emlékműdombon tűzugrás helyett tűzijáték szelte ketté az év - bár kicsi csalással - legrövidebb éjszakáját június 24-én. A színpadon már délutántól az Öröm a zene tehetségkutató felfedezettjei, az Eticatt és a Smoking Frog, valamint a tehetségkutató nyertese az Újvilág Utca zenélt. Este a jazz és a szving szerelmeseinek az Isis Big Band kedvezett, majd a sztárvendég, Rúzsa Magdolna csapott egy őrületes hangulatú bulit. Az ő szavai álljanak most itt nem csak e napra, de bármelyikre mottóként: a hagyomány nem beteg, hogy ápolni kell. Nem rab, hogy őrizni. A hagyományt meg kell élni.
Kategóriák: Friss

Vasszécseny 800: utcanevet, emléktáblát és obeliszket avattak

2017, június 25 - 15:40
Vasszécseny község elődtelepülése, Milek írásos említésének 800 éves évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat részeként június 25-én avatták fel a Milek közt, a Petőfi és a Lipárt utcákat összekötő, eddig névtelen közutat. Leleplezték az utcanévadás emlékére készült Emléktáblát, majd Vasszécseny határában, a Széchenyi és a Petőfi utcák kereszteződésében felavatták a Lieb Roland szobrászművész tervezte emlékoszlopot.
Kategóriák: Friss

Tűzugrás virágkoszorúval - Múzeumok éjszakája a Vasi Skanzenben

2017, június 25 - 02:30
A Múzeumok éjszakája mindig különleges a Vasi Skanzenben: egyrészt, mert kétszer olyan meleg van az óriási máglyától, mint egyébként, másrészt pedig olyan sötét, hogy hagyományőrnek nézzük a racka juhot is.
Kategóriák: Friss

Bódottá volt Körmenden! - Honeybeast koncert Szentivánéjen

2017, június 25 - 02:00
Az elektronikus pop-rock zenét játszó, aranylemezes Honeybeast dörrentett bele Szent Iván éjszakájába június 24-én este Körmend főterén. A 2014-es Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi válogatóján országos ismertséget szerzett brigád zenéjére fogékony volt a Rába-parti közönség, könnyed nyári kikapcsolódásként ennél pedig nem is kellett több az év legrövidebb éjszakáján.
Kategóriák: Friss

Ilyen volt a 37. Őrségi Vásár (fotóriport)

2017, június 25 - 00:15
Vas megye egyik legnagyobb rendezvénye az Őrségi vásár, ahol a megérkezést követően pillanatokon belül őrületes forgatagban találtuk magunkat: hatalmas kirakodóvásárban árusok özöne kínálja színes portékáját. A szombati kulturális program a Galaxy Akrobatikus Rock and Roll táncklub műsorát, valamint a MÉD IN CSÁJNÁ (Szentgotthárd) zenekar koncertjét kaptuk lencsevégre.
Kategóriák: Friss

Kamarajazz intim hangulatban - Agostino Di Giorgio Organ Trio koncertje a Lamantinon

2017, június 24 - 13:15
A koncert az utolsó volt a meghívott előadókkal bemutatott előadások között, méltó befejezése a 18. Lamantin Jazz Fesztivál koncertjeinek.
Kategóriák: Friss