Skip to Content

Vaskarika - Hírek

Tartalom átvétel
Vaskarika a kultúracél
Frissítve: 6 perc 45 másodperc

Jelmez- és fúvósparádé felsőfokon - Fúvósfarsang 2018 Kőszegen

2 óra 32 perc
Steampunkok, ál-Ataru Taiko, baseball aranycsapat, Darth Vader, EDDA-egyveleg - Kőszeg Város Fúvószenekara január 20-án a Balog Iskola Sportcsarnokában rendezte meg hagyományos, a jelmezek kreatív kavalkádját felvonultató bálját. Jelmezverseny és remek hangulat jellemezte a farsangi mulatságot, amin a zenét a Cabo Wabo Party Band szolgáltatta.
Kategóriák: Friss

Levendulapop és Leander - A Dal 2018 első válogatója

4 óra 22 perc
Az első adás összegzéseképpen elmondhatjuk, hogy idén végre életszerűbb, normálisabb dalokat sikerült beválogatni a versenybe, bizony, erre (is) van igény. Az este során nem volt olyan érzésem, hogy én szégyellem magam az előadó helyett. Továbbjutott a Leander Kills népzenei motívumokat hordozó rockdala, a Nem szól harang, Süle Zsolt balladisztikus száma, a Zöld a május, Király Viktor akusztikus dala, a Budapest Girl, a Ceasefire X és a Satellites, valamint Knoll Gabi Nobody to Die For című száma. Hatodik továbbjutóként a nézők szavazataival Vastag Tamás és a Ne hagyj reményt című dal került az elődöntőbe.
Kategóriák: Friss

Martinus Exclusive újratöltve - Februárban folytatódik a nagysikerű koncertsorozat

4 óra 52 perc
Február 7-től folytatódik a Martinus Exclusive koncertsorozat Szombathelyen. A programokról részletesen a cikk további részében olvashatnak. Jegyek január 16-tól vásárolhatók.
Kategóriák: Friss

Ilyen volt a Kanizsai Dorottya Gimnázium szalagavatója a Sportházban

2018, január 20 - 15:00
Január 19-én tűzték fel a szalagot a Kanizsai Dorottya Gimnázium végzős tanulóinak. Az ünnepélyes szalagtűzési ceremónia után a négy osztály diákjainak ötletes, vidám műsora rengeteg önfeledt és meghatott pillanatot szerzett szülőknek, tanároknak és osztályfőnököknek egyaránt. Fotósunk három osztály táncos produkcióját örökítette meg.
Kategóriák: Friss

A Megyeházán átadták az idei Közösségi Kultúráért Díjakat

2018, január 20 - 02:00
Január 19-én a Megyeháza dísztermében adták át a Közösségi Kultúráért Díjakat, melyet a Dr. Kiss Gyula Kulturális Egyesület vezetősége ítélt oda az arra érdemes kulturális közösségek és kultúrában tevékenykedő személyek számára. A díjak átadására a Magyar Kultúra Napjához kötődően, immár 24. alkalommal került sor. Az egyesület éves beszámoló közgyűlésén döntöttek a megye aktív és nyugdíjas népművelői a díj odaítéléséről, amit a szépszámú jelölt közül 7 személy és 4 közösség kapott meg.
Kategóriák: Friss

Feltűzték a szalagot a Művészeti Szakgimnázium végzőseinek

2018, január 20 - 01:35
Csillogó diákszemek, párás szülői tekintetek, döcögős keringőlépések, büszkén viselt szalagok - január 19-én a Tóvendéglőben tartotta szalagavató ünnepségét a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium. Fotóinkon a zeneművészeti és a képzőművészeti tagozat végzőseinek szalagkötési ceremóniáját örökítettük meg.
Kategóriák: Friss

Az orosz photoshophuszár megmutatja a híres lemezborítók B-oldalát

2018, január 20 - 01:15
Eddig sosem látott részletekre derült fény, ami persze korántsem a valóság, hanem Igor fantáziája. Ettől függetlenül remekül parodizálja az ikonikus albumborítókat, remekül megragadva és uralva a pillanatot. Egy röpke lemezborító mustra olyan részletekkel, amik talán nem is állnak túl messze a meztelen valóságtól.
Kategóriák: Friss

A test és a lélek orvosa: Boldog Batthyány László díj - Új orvosi díjat alapított a Szombathelyi Egyházmegye

2018, január 20 - 01:10
Új orvosi díjat alapított a Szombathelyi Egyházmegye, mellyel évente egy, a hivatásában kiemelkedő eredményeket elért, példaértékű szolgálatot teljesítő orvost tüntet ki. A díj átadására január 22-én kerül sor Körmenden.
Kategóriák: Friss

Minden, amit tudni akartál A Dalról

2018, január 19 - 15:30
Szombattól újra dalválasztó show a Dunán, majd utána exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. Az első válogatón extra meglepetéssel is készülnek A Dal versenyzői! Összegyűjtöttünk egy hírbe mindent, amit A Dalról tudni kell!
Kategóriák: Friss

Röfögő Malacok a Szerda Esti Akusztikon - Grunting Pigs koncert a Sportházban

2018, január 19 - 14:00
Idén is folytatódik a sportházaulában a 2015 novemberében elindított, zenei stílusokon átívelő akusztikus fülsimogatás, a Szerda Esti Akusztik. Az idei évet egy különleges duó, a Grunting Pigs blues-szeánsza nyitotta, a közösségi térbe csábítva a Lamantin Klub és az ’Akusztik’ törzsközönségét. Az előrelátható volt, hogy a tekintélyes méretű lépcsőház akusztikailag nem ad olyan tökéletes zenei élményt, mint a kisebb klubbok, de a „teltaulás” koncert így is tenyérpirosítóra sikeredett.
Kategóriák: Friss

Ez vár rád a hétvégén! - Megyei programajánló (jan. 19-21.)

2018, január 19 - 01:45
Szombathelyi Városi Bál, Zorall koncert a Végben, Farsangi éjszakai fürdőzés és David Bowie emlékest Sárváron, Rönkhúzás és Pál Utcai Fiúk koncert Körmenden, Jelmezes Fúvós Farsangi Bál Kőszegen, Vasas-EliteSport U18 Női Nemzetközi Kézilabda Torna Celldömölkön, Magyar Kultúra Napja Csepregen - kiragadtunk néhány programot a hétvége bőséges kínálatából, de érdemes végiggörgetni a teljes listát.
Kategóriák: Friss

209 éve született a krimi műfajának megteremtője - Edgar Allan Poe-ra emlékezünk

2018, január 19 - 01:30
Edgar Allan Poe amerikai költő, novellista, szerkesztő és kritikus volt, a romantika korának egyik legfontosabb szerzője. A leginkább misztikus, hátborzongató történetei révén ismert Poe az első amerikai novellisták egyike volt, emellett őt tartják a detektívregény „feltalálójának” is. Ezen kívül a korban újnak számító sci-fi területén is alkotott. Az első közismert amerikai író volt, aki pusztán az írásból akart megélni; emiatt szinte egész életében anyagi gondokkal küzdött. Ma lenne 209 éves.
Kategóriák: Friss

Mit olvassunk az új évben?

2018, január 19 - 01:15
Érkeznek Csinszka eddig ismeretlen írásai, Finy Petra új regénye és a Téli rege a gyermekek nyelvére lefordítva. Cikkünkben 10 olyan könyvet ajánlunk, melyek 2018-ban jelennek meg. Van köztük vers, rövidpróza, regény, de a magyar népművészetről és építészetről szóló albumok is. Tarts velünk, és válassz magadnak olvasmányokat az új évre!
Kategóriák: Friss

Továbbra sem tudni, mi okozta a Cranberries énekesnőjének halálát

2018, január 18 - 19:10
A brit rendőrség keddi közlése szerint nem merültek fel gyanús körülmények Dolores O'Riordan, a The Cranberries énekesnőjének halálát illetően.
Kategóriák: Friss

Ha a héten moziba mennél, itt a választék (jan. 18-24.)

2018, január 18 - 18:00
A Savaria Mozi heti filmkínálatában látható többek közt A Viszkis, a Floridai álom, Thelma, a Kicsinyítés, A legsötétebb óra és az Insidious: Az utolsó kulcs.
Kategóriák: Friss

Hol bálozzunk? - Báli körkép 2018 (frissítve)

2018, január 18 - 11:00
A 2018-as farsangi szezon báljait gyűjtöttük egy csokorba. A választék bőséges, idén is mindenki talál magának helyet a táncra, mulatozásra. Összeállításunk folyamatosan bővül!
Kategóriák: Friss

Iparosbál, Asszonyfarsang, Jelmezes felvonulás, Torkos csütörtök - Februári programok Bükön (febr. 3-20.)

2018, január 18 - 01:40
Iparosbál Nagy Feróval, Asszonyfarsang meglepetés vendéggel, Farsangi jelmezes felvonulás és Torkos csütörtök várja az érdeklődőket a Büki Művelődési és Sportközpont februárban programajánlatában.
Kategóriák: Friss

Get Closer Jazz Fesztivál és egyéb zenei programok (jan. 21. - jún. 28.)

2018, január 18 - 01:20
Az elmúlt évtizedekben Budapest vitathatatlanul fontos ponttá vált Európa könnyűzenei térképén. Számos fesztivál és koncertsorozat fut évről-évre a fővárosban, minőségi kulturális élményt jelentve mind a hazai, mind a külföldi érdeklődők számára.
Kategóriák: Friss

Az első félév - Tárlattal debütáltak a festő szakosok a Művészeti Szakgimnázium galériájában

2018, január 17 - 18:00
A festő szak első kiállítását nyithatta meg január 17-én, és rögtön színessé tette a borongós januárt és a szürke egykedvűségünket is. Az már most látszik, hogy remek alapokat kaptak a tanáraiktól és reméljük, hogy a hagyományteremtő első tárlat további befogadó terekre talál szerte a városban, és valamiféle rendszeresség is lesz az ilyen kiállításokban.
Kategóriák: Friss

Új igazgató a Sárvári Gyógyfürdő Kft. élén

2018, január 17 - 15:00
2018. január 1-től Vojtkó Tibor tölti be a Sárvári Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatói pozícióját.
Kategóriák: Friss